Čigāni - kāpēc esam tādās attiecībās ar viņiem?

Reitings 4
Reģ: 09.07.2015
Nezinu īsti kur lai šo liek, pie kādas kategorijas.
Bet runa ir par savstarpējām attiecībām.
Palasīju vecās cosmo diskusijas, ļoti daudzi/as šeit noliek čigānus.
Pati esmu 50% čigāniete.
Ne tikai šeit, bet visapkārt es dzirdu - čigāni ir narkomānu tauta, dzērāji, krāpnieki, blēži un visur tiek bāzts viss tas negatīvais. Kāpēc tāda diskriminācija pret viņiem?
Ne visi čigāni ir slikti un ne visi latvieši ir labi.
Katrai tautai ir sava kriminālā dzīve un puse- latviešiem, krieviem, angļiem, amerikāņiem, arābiem, gruzīniem. Bet dīvaini ir tas, ka čigāniem un krieviem kriminālā dzīve tiek pārspīlēta un rādīts viss no negatīvās puses, reti kur dzirdu labas atsauksmes.
Kaut vai ņemsim likumus, čigāniem ir daži likumi, kuri stipri pārspēj latviešus, piemēram, nedrīkst vecos likt pansionātā, vai meitenei nevainības saglabāšana līdz kāzām. Kaut šādi likumi būtu latviešiem.. :-)
Tagad varbūt sāksiet burīt man virsū, nu tad aiziet! ;-)
09.07.2015 19:01 |

Reitings 157
Reģ: 16.07.2013
Varbūt tur nav tikai tautības vaina - taču daļēji tas, iespējams, kaut kādi izpaužas. Varbūt, tāpēc ka viņiem nepieder sava valsts, tā ir klejotāju tauta, viņi kaut kādi jūtās apdalīti..bet nu nezinu.
Personīgi, varu teikt daudz ko labu par čigāniem - tīrīgi, sirsnīgi, dāsni. Bet tas jau tikai tā..saskarsmē ar konkrētu personu. :)
10.07.2015 01:01 |

Reitings 2059
Reģ: 20.11.2012
Es cenšos izvairīties.
Re ku' manu tēti nesen čigānu tante pierunāja nopirkt lupatu maisu pa 10 euro. Pēc tam atskārta ,ka patiesībā 20 euro trūkst, tētim pēc tam baigais kauns bija :D
Tāpat arī esmu dzirdējusi par tiem lāstiem. Re ku man darbā (nedzīvoju LV) sākuši strādāt daaaaudz rumāņu, un viņi jau ir tie čigānveidīgie. Un tās rumāņu meitenes - ak Dies'! Lūr virsū , smejas skatoties tev virsū, degunu izslējušas gaisā,sadomājušās no sevis sazin ko, liekas,ka pilnīgi nolād ar to acu skatu - zinu,zinu,ka muļķīgi spriest tā par visu nāciju,bet nu tāds man priekšstats radies. Vēl pirms pāris dienām skatījos pa TV raidījumu, kur tie rumāņi uz Angliju brauc - no valsts izslauc visu,ko var, zog.Nu baisi. Bišķi ne pa Latvijas čigāniem aizgāja, bet nu...
10.07.2015 02:08 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Man ir bijusi slikta pieredze, kad mani nohipnotizēja un izkrāpa naudu:(
Bet ir arī dažas meitenes ar kurām skolas laikā bija ļoti draudzīgas attiecības:)
Tāpat kā visās tautībās ir labi un slikti cilvēki. Tautība kā tautība.
10.07.2015 08:30 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Peka, mūsu latvieši ar uz ārzemēm tikuši slauc ko var un zog darba vietās:D zinu vienu , kurš no darba veda ārā visu ko tur meta atkritumos šim vajadzēja uz LV atvest nopārdot:D es saku, katrā tautībā ir savi indivīdi par kuriem mati ceļas stāvus.
10.07.2015 08:32 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
piemēram, nedrīkst vecos likt pansionātā, vai meitenei nevainības saglabāšana līdz kāzām. Kaut šādi likumi būtu latviešiem..

Wow, īstie likumi, no kuriem ņemt piemēru(t) Lai ap pusjukušu un pamperos kraujošu opi mocītos jaunie, bet nevainīgā jaunkundze tiktu pie sev seksuāli nepatīkama vīra. Sviests.

Ticu, ka ir inteliģenti čigāni, bet satikusi tādus neesmu gan. Vienkārši cenšos ignorēt un neielaisties nekādās darīšanās.
10.07.2015 08:42 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Čigāni paši sevi neparāda no labās puses, sabiedrībā ir nekaunīgi, skaļi, piesienas svešiem uz ielas, tirgo zagtas preces utt. Ja ieraugu čigānu, cenšos paiet malā, jo liekas, ka gribēs apzagt. Iespējams, ka bagātie čigāni ir savādāki, bet tā nav sabiedrības redzamā daļa.
Tu domā, ka tie bagātie čigāni pie savas bagātības tikuši ar godīgiem līdzekļiem?
Visvairāk iespiedies atmiņā, ka Ventspilī 17 gadīgs jaunietis uzbruka klasesbiedriem ar nazi par to, ka viņu skolā pazemoja.
Neesmu neko par to lasījis, bet, ja tā bija un nekādas noklusētas detaļas nav būtiskas, tad pareizi darīja.
10.07.2015 09:01 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Nav bijusi liela saskarsme ar čigāniem, bet kaimiņš blakus dzīvoklī bija čigāns. Ļoti kārtīgs, teju pedantisks, tīrīgs, vienmēr sakopies, noskuvies, iesmaržojies. Jā, bieži un daudz dzēra, bet es nekad neredzēju viņu nolaidušos. Cītīgi strādāja, kamēr varēja.
Tieši saskarsmē ar viņu sapratu galveno patiesību par čigāniem - ja viņiem ko labu izdarīsi, visu mūžu atcerēsies, pēdējo kreklu būs gatavi atdot.
Piekrītu tām, kuras saka, ka katrā tautā ir gan noziedznieki, gan zagļi, gan narkomāni, ne čigāni tādi vienīgie.
10.07.2015 09:09 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Man ar šīs tautības cilvēkiem ir bijusi tikai un vienīgi slikta pieredze. Tiesa, tās nav bijis daudz, bet tā ir bijusi tik briesmīga, ka es pat nestādos priekšā, kam būtu jānotiek, lai manas domas mainītos.
Protams, ka visus nevar bāzt vienā maisā, tomēr tā lielā daļa čigānu, ko redzam, neatstāj labu iespaidu un tas ir neizbēgami, ka no 10, redzot 7 tādus ne pārāk spožus, liksies ka pārējie trīs arī ir tādi paši. Un ko gan lai cilvēks citu domā, ja visā savā dzīvē viņam nav sanācis saskarties ar kādu no tiem trim, vai par jebko citu runājot, ja visu mūžu esiet redzējuši kaut ko sliktu, būs viegli noticēt, ka tas nemaz tik slikts nav vienmēr?
10.07.2015 10:17 |

Reitings 182
Reģ: 29.01.2009
Protams, ka katrā tautā ir visādi cilvēki utt. BET neesmu manījusi, ka latvieši, krievi vai citi ietu baros virsū cilvēkiem, piedāvātu visādus mēslus vai censtos apzagt, apvārdot un tā tālāk. Parasti to visu dara čigāni. Tāpēc arī cilvēki negrib viņus pieņemt, jo tā nav normāla uzvedība.

Jau teicu, zinu vienu ģimeni, kas nezog, neiet pa ielām - visi ģimenes locekļi mācās, strādā, ir forši cilvēki. :) Vēl man bija kolēģis, jauks puisis, nesen apprecējās ar latviešu meiteni. Viņš neatbalsta tos radus, kas zog, nekontaktējas ar tiem. Pats izmācījies arodskolā, grib iet augstskolā. Man prieks! Kaut vairāk tādi būtu! :-)
10.07.2015 10:38 |

10 gadi
Reitings 44009
Reģ: 11.02.2015
Ikdienā redzu šādus čigānus:
* Ik dienu tusē pie Maximas, piesienas un diņģē smēķus, naudu. Kad piedzēries, vazājas pa pilsētas ielām, dzied un bļaustās.
* Savā dzīvoklī ir ierīkojusi bordeli/pritonu, kurā tusējas "smalkās" aprindas. Regulāri redzu staigājam glāžainām acīm.. :-| Bet piekritēju netrūkst - viendien vesela drāma pilsētas centrā izvērtās, tā brīža ļubovņikam aurojot, ka viņš zina - viņa vakar ar diviem reizē likusies un abos caurumos drā*zta... (t)(t)
* Tad ir ģimenes barons, kurš savai sievai māmiņdienā, kamēr bērns viņu gaidīja uz koncertu, lika dzīt tikko nopirkto govi pa lietu 20 km, kamēr pats pa priekšu brauca mašīnā. Lūk, kādi iekšējie čigānu likumi, tiešām "prieks"... Pats barons nestrādā - tam viņam agrāk bija kalps, tagad - sieva un meitas.

Nu un protams Rīgas centra klasika - mūždien streļījošie, krāpjošie un zaglīgie. Piedodiet čigānu tauta, pozitīvus eksemplārus diemžēl līdz šim neesmu sastapusi.

Neesmu atklāti naidīga pret čigāniem vai neuzskatu, ka visi tādi, tāpēc pret viņiem kaut kā diskriminējoši būtu jāvēršas valstiskā līmenī, bet tīri personīgi - čigāna klātbūtnē labāk vienmēr uzmanīšos un neielaidīšos garās sarunās..
10.07.2015 10:53 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Man pieredzes nav, ne labas ne sliktas. Bet aizspriedumi ir tāpat :D Nepatīk un viss. Man arī ne sevišķi patīk nēģeri un aziāti, nepatīk atrasties viņu klātbūtnē. Laikam esmu rasiste :D
10.07.2015 10:55 |

Reitings 195
Reģ: 02.02.2013
Man nesen bija interesants atgadījums.

Nedaudz sastrīdējāmies ar vīru, viņš iegāja Rīgas centrāltirgū pēc piena, es izgāju ārā, gāju uz autoostu. Pienāk klāt čigāniete un saka man, lai palīdzu nokļūt līdz lidostai, es viņai atbildu, ka neesmu no Rīgas, nevaru palīdzēt, nezinu, kurš transports brauc, ka no 13. tramvaja ielas, cik atceros, vajadzētu būt. Čigāniete izvelk no somas smaržas, neatceros nosaukumu, kaut kāds Belucci, vai tml. iepakojumā, ar cenu un saka man, lai Dievs Tevi svētī. Es nobrīnos un jautāju, kāpēc atdod, viņa saka, ka brauc prom un vairāk nevajag, bet lai es viņai palīdzu tikt uz lidostu (iedodu naudu). Es jautāju, vai Jums vajag e-talonus? Viņa man saka, nē man vajag no sākuma tikt uz Ventspili, jo tur atrodas viņas mašīna, es jautāju, ar ko brauksi uz Ventspili? Skatos viņai acīs, viņa saka, ka ar autobusu, es viņai atbildu, ka ejam autoostā, nopirkšu biļeti, viņa atkal saka, nē nē, pati nopirks, neesot laika. Es dodu smaržas atpakaļ un saku, ka diemžēl nevaru palīdzēt, viņa dod man tās smarža un saka: Māsa, lai Dievs Tevi svētī, iedod, cik nav žēl. Es atbildēju, ka nevaru palīdzēt. Vīrs tieši iznāca no tirgus un gājām prom.

Interesanti ir tas, ka man nebija krustiņa, nekādu speciālu pazīmju, pēc kā varētu pateikt, ka es esmu kristiete.
10.07.2015 14:39 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Pasaulespilsone dīvaina neesi? Viņi tak svētī visus, kuri ielaižas sarunās ar viņiem.
10.07.2015 14:44 |

Reitings 195
Undiya, ja? Nemaz nezināju, nekad nebiju ar to saskārusies :-D:-D:-D(l)
10.07.2015 14:48 |

Reitings 195
Man liekas, ka parasti mēģina kaut ko pārdot, izprasīt vai tā, ja nesanāk, tad nolādē, vismaz, cik ir dzirdēts no paziņām, bet, ka sāk savus piedāvājumus ar "Lai Dievs Tevi svētī..." tas bija kaut kas jauns.
10.07.2015 14:52 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Nē, Dieva piesaukšana ir ļoti populāra viņu vidū. Pati esmu saņēmusi tik daudz svētības, ka visam mūžam pietiks.
10.07.2015 15:08 |

Reitings 900
Reģ: 19.01.2014
stereotipi un nekas vairāk 8-)
10.07.2015 17:55 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Man liekas, ka parasti mēģina kaut ko pārdot, izprasīt vai tā, ja nesanāk, tad nolādē

Nē, dārgā, parasti arī ir tā, kā Tu raksti, Tev it kā par visu varu dāvina un tikko tu to mantu esi paņēmusi rokās, tā no dāvanas tā pārvēršas par preci un vajag naudu.

Man ir bijuši vairāki gadījumi, kad vēl pusaudzes gados sēžu pieturā un man pilnīgi klēpī iemet kaut kādu halātu vai kleitu. Vienreiz uz ielas pilnīgi rokas aiz muguras aizliku, lai man neko neiegrūstu, un tad vēl čigānu dāma ar spēku pavilka manu roku un iespieda kaut kādu Guči Šmuči darinājumu. Un no sākuma jau piesauc Dievu, bet vēlāk, kad nekas nesanāk, ķeras pie pretējās frontes ieročiem-sāk nolādēt.

Un neuzskatu, ka ir normāli, ka mazpilsētā, nekādā Rīgā vai Liepājā, tiešām mazpilsētā ej pa parku un čigāni metas virsū mēģinot notirgot vitamīnu tieši tādā pašā manierē kā kādus kartupeļus. Strašna!
11.07.2015 08:19 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Jā, visi šeit minētie meiteņu atgadījumi ir stereotipi. :D
11.07.2015 08:22 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Jā, jā, stereotipi. Man droši vien tādi gadījumi neskaitāmi ir bijuši arī ar krieviem un latviešiem, bet es ļaunprātīgi atceros tikai tos, kas saistīti ar čigāniem! :-D Fui, kāda es nejauka.:-D
11.07.2015 08:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits