Čigāni - kāpēc esam tādās attiecībās ar viņiem?

Reitings 4
Reģ: 09.07.2015
Nezinu īsti kur lai šo liek, pie kādas kategorijas.
Bet runa ir par savstarpējām attiecībām.
Palasīju vecās cosmo diskusijas, ļoti daudzi/as šeit noliek čigānus.
Pati esmu 50% čigāniete.
Ne tikai šeit, bet visapkārt es dzirdu - čigāni ir narkomānu tauta, dzērāji, krāpnieki, blēži un visur tiek bāzts viss tas negatīvais. Kāpēc tāda diskriminācija pret viņiem?
Ne visi čigāni ir slikti un ne visi latvieši ir labi.
Katrai tautai ir sava kriminālā dzīve un puse- latviešiem, krieviem, angļiem, amerikāņiem, arābiem, gruzīniem. Bet dīvaini ir tas, ka čigāniem un krieviem kriminālā dzīve tiek pārspīlēta un rādīts viss no negatīvās puses, reti kur dzirdu labas atsauksmes.
Kaut vai ņemsim likumus, čigāniem ir daži likumi, kuri stipri pārspēj latviešus, piemēram, nedrīkst vecos likt pansionātā, vai meitenei nevainības saglabāšana līdz kāzām. Kaut šādi likumi būtu latviešiem.. :-)
Tagad varbūt sāksiet burīt man virsū, nu tad aiziet! ;-)
09.07.2015 19:01 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Ticu, ka kaut kur ir, bet es, personīgi neesmu normālus čigānus sastapusi, visi ko esmu redzējusi ir tie zaglīgie stacijas čigāni. Man jau pa gabalu ieraugot čigānu, ir reflekss ciešāk satvert somiņu un maksimāli izvairīties.
09.07.2015 20:55 |

Reitings 2715
Reģ: 13.12.2013
Gribas ticēt, ka ir arī normāli čigāni. Bija man reiz kaimiņos nepieskaitāms čigāns - narkodīleris, kurš uzmācīgi gribēja iepazīties. Kopš tās reizes šajā jautājumā man vairs nav ko teikt.
09.07.2015 21:01 |

10 gadi
Reitings 2668
Reģ: 20.04.2014
latvieši savas kriminālās dzīves gan noklusē.!

Emm... Kas tieši tur ko noklusēt? Skaidrs, ka visās tautās (vispār visā pasaulē) ir cilvēki, kas zog, dzer, lieto narkotikas un ir nepatīkami pēc būtības, taču starp čigāniem šie pretekļi ir procentuāli daaaaaudz, daudz vairāk, nekā jebkurā citā tautā.

Pareizi te rakstīja - ne jau tikai tie ļaunie un diskriminēt-mīlošie latvieši čigānus nicina, negatīva attieksme pret čigāniem ir visās valstīs, kurās viņi vairāk vai mazāk uzturas.

Es arī nezinu nevienu pozitīvu gadījumu, nepazīstu nevienu izglītotu čigānu, kas strādātu labā darbā un būtu dzīvē tālu ticis. Nesaku, ka tādi vispār nav, noteikti, ka ir, bet niecīgi maz, skatoties uz visu čigānu tautu kopumā. Kādā sakarā šeit jāpiesauc latviešu ''kriminālās dzīves'', ņemot vērā, ka latvieši ir diezgan mierīga tauta (skaidrs, ka arī ar saviem mīnusiem un negatīvajiem piemēriem).
09.07.2015 21:18 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Čigāni paši sevi neparāda no labās puses, sabiedrībā ir nekaunīgi, skaļi, piesienas svešiem uz ielas, tirgo zagtas preces utt. Ja ieraugu čigānu, cenšos paiet malā, jo liekas, ka gribēs apzagt. Iespējams, ka bagātie čigāni ir savādāki, bet tā nav sabiedrības redzamā daļa.
09.07.2015 21:32 |

Reitings 54
Reģ: 20.04.2015
Cenšos no čigāniem izvairīties, jo ir bijusi negatīva pieredze ar viņiem. (e)
Bet dejas un dziesmas tādas, ka pašai uzreiz gribās dejot :-)
09.07.2015 21:37 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Es izturējos pret viņiem neitrāli, līdz vairākiem nepatīkamiem atgadijumiem. Plusā visam ko te jau minēja, viendien pienāca klāt čigānu sieviete, nostājās priekšā, skatījās virsū un kautko bubinaja. Un vēl sekoja. Fuj, pretīgi paliek atceroties. Protams, katrā tautā ir gan labi gan slikti cilvēki, bet čigāni ir ļoti nepatīkami.

Bet kā tev pašai tas var nebūt skaidrs? Uztaisiji jaunu profilu, jo vnk nevelejies no īstā vai neveiksmīga kašķi diskusija?
09.07.2015 21:53 |

Reitings 74
Reģ: 08.07.2015
Kur ir tie maģiskie čigāni, neviens nav patrāpījies :-D Tik cik pieskrien ar visādiem sūdiem un paprasa vai pirksi :-D Personīgi domāju, ka cilvēki sabaidīti un paši krīt panikā un to izmanto čigāns :-D
09.07.2015 21:57 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Mans vērtējums kopumā ir neitrāls, jo ir laba pieredze, bet tāpat apzinos, ka reālā situācija tajās pašās Rīgas ielās ir tāda, kāda ir, acīs neskatos un sarunās neielaižos.

Agrā bērnībā ciemā, kur dzīvoju, bija arī čigānu ģimene, ar kuru visiem bija labas attiecības, neatceros, ko viņi pārdeva, laikam grozus pina vai kaut ko tādu, visi pirka no viņiem, atceros, ka gana bieži gājām tur un viņi bija ļoti sirsnīgi cilvēki. Tieši tāpēc augu bez tāda naida pret čigāniem. Pamatskolas laikā draudzenei citā pilsētā bija mūzikas skolas izlaidums, biju arī uz baļļuku, viss forši un tā, līdz atnāk puisis ar savu meiteni - čigānieti. Visi izvairījās, es prasīju, kāpēc tā, draudzene iečukst, ka tā taču čigāniete. Man bija tik žēl meitenes, jo tiešām nebija viņa ne zagle, ne mežone, meitene kā visas pārējās meitenes, taču tik klusa un bikla, jo pieradusi pie mūžīgās apcelšanas :-/
Arī pirms diviem gadiem nejauši sapazinos ar diviem čigānu brāļiem, abi ar izglītību un pieklājīgu darbu, atvērti, smaidīgi, labi sarunu biedri.
09.07.2015 22:09 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Nav zinaams neviens pozitivs piemers. Pati par ciganiem nedomaaju neko un vini man ir vienaldzigi.
09.07.2015 22:17 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Pirms vairākiem gadiem LTV bija raidījums par čigāniem. Aizķērās fakts, ka LV bija tikai 2 čigānu tautības pārstāvji ar augstāko izglītību. Intervēja arī vienu no tiem, skolotāju. Viņa distancējās no savām saknēm, arī pie ārējā izskata bija piestrādāts.

Personīgi arī man ir centušies iesmērēt zelta ķēdīti :-D bet citādi, sanācis maz saskarsmes, līdz ar to, dižu pretenziju nav
09.07.2015 22:23 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
man ir čigānu tautības draudzene, ar pabeigtu vidējo izglītību, normālu darbu, zagt viņu ģimene nezog, bet viņa šķiet ir vienīgā, kam ir izglītība, pārējiem tāda puspamesta, bet par darbu nesūdzās, brāļiem firmas ārzemēs, māsa arī ārzemēs strādā...
lai gan raksturs viņai ir oj,oj,oj, bet ne uz krāpšanu, zagšanu tendēts - tas nu gan.
09.07.2015 23:24 |

Reitings 146
Reģ: 02.02.2015
Es atcerējos gadījumu, ka pirms dažiem gadiem bija kkādi rīgas svētki un braucu mājās ar autobusu, kurš bija nu ļoooti pārbāzts, ka knapi stāvēt var. Viss bija aizņemts izņemot tur vienu vietu, kurā sēdēja čigānu meitene, neviens ne par ko nesēdās blakus, kamēr kāda sieviete tomēr apsēdās. Meitene izskatījās diez gan nokaunējusies
10.07.2015 00:06 |

Reitings 146
Reģ: 02.02.2015
Čigānus bieži redzu centrā, bet eju garām ātri un neskatīdamies. Nav nekas tāds slikts gadījies, bet tomēr neomulīgi. Vienīgi opim pie veikala vienreiz izspieda daudz naudas ar to saucamo hipnozi
10.07.2015 00:08 |

10 gadi
Reitings 403
Reģ: 30.08.2014
Ja neskatos uz tiem čigāniem, kas uz ielas zagtas preces pārdod, tad neko sliktu nevaru teikt. Visi pazīstamie/zināmie čigāni ir bijuši labi cilvēki, tādi paši kā citi. Nebija tie gudrākie, bet raksturs normāls, neko sliktu nevaru pateikt. Tas gan par tiem, ko pazīstu personīgi. Uz ielas jau arī ne tikai čigāni pārdod zagtas preces.. Kaut gan, kad biju maza, tad omītei čigāni regulāri iesmērēja kaut ko sliktu - vecu cilvēku viegli pārliecināt..
10.07.2015 00:17 |

Reitings 205
Reģ: 06.07.2015
Man čigāni nepatīk kā tauta. Paši sevi ir tik tālu noveduši, ka lielākā daļa latviešu viņus ienīst. Neviens viņiem neliek ubagot, zagt un tt. Paši radījuši tādu stereotipu un čīkst, ka viņus diskriminē. Man pašai nav bijusi saskarsme ar čigāniem un paldies dievam. Paklausoties kā viņi zog vai manā pilsētā skraida ar nažiem un ko vicinās un tēlo. Vienkārši briesmas.
10.07.2015 00:30 |

Reitings 1534
Bet žēl, ka dēļ tā, ka dēļ lielākās tautas daļas jācieš normālajiem čigāniem. Arī tad, ja man uz ielas pienāktu ko pajautāt normāla, kopta čigānu meitene, es visticamāk tāpat izvairītos no kontakta, jo vienmēr satiekot čigānus kas atgadījies.
10.07.2015 00:35 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Protams,ka gandriz visiem ir negativa attieksme,jo pirmais,kas man nak prata:par kadu naudu vini dzivo,ja nestrada? Skaidrs,ka nodarbojas ar nelegalam lietam un logiski,ka tadi cilveki nepatik nevienam. Liekeezhi. Apburtais aplis ariidzen. Iespejams stradatu,bet nemt darba shos ari negrib.
10.07.2015 00:47 |

Reitings 205
Reģ: 06.07.2015
Nu, piemēram, man draudzene stāstīja, ka viņas paziņai trolejbusā čigāns pistoli pie galvas pielika un teica, ka nošaus. Tāpat vien. Pat mantas neprasīja. Paldies dievam, ka neko neizdarīja un izkāpa nākamajā pieturā ārā.
10.07.2015 00:49 |

Reitings 4
Reģ: 09.07.2015
Nu, par latviešiem arī var to pašu pateikt, ka daļa nav ne uz pusi labāka.
Ir daudz ziņas par latviešu uzbrukumiem un slepkavībām.
Kaut kur bija ziņas, ka LATVIETIS maniaks noslepkavojis 2 meitenes, pārgriezis rīkli un nogalinājis savu meitu.
Tad bija ziņas, ka seši jaunieši turējuši gūstā kādu jaunieti kā ķīlnieku.
Visvairāk iespiedies atmiņā, ka Ventspilī 17 gadīgs jaunietis uzbruka klasesbiedriem ar nazi par to, ka viņu skolā pazemoja.
Nu lūk, latvieši arī nav enģelīši, tādēļ ,manuprāt, visai aplami par kādu citu tautu spriest, ka neesam īpaši labāki.
10.07.2015 00:58 |

Reitings 1534
Nu visās tautās ir melnās aitas. Vienkārši starp čigāniem tādu ir daudz vairāk. Tu pati to tiešām neredzi?
10.07.2015 01:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits