Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Čigāni - kāpēc esam tādās attiecībās ar viņiem?

Reitings 4
Reģ: 09.07.2015
Nezinu īsti kur lai šo liek, pie kādas kategorijas.
Bet runa ir par savstarpējām attiecībām.
Palasīju vecās cosmo diskusijas, ļoti daudzi/as šeit noliek čigānus.
Pati esmu 50% čigāniete.
Ne tikai šeit, bet visapkārt es dzirdu - čigāni ir narkomānu tauta, dzērāji, krāpnieki, blēži un visur tiek bāzts viss tas negatīvais. Kāpēc tāda diskriminācija pret viņiem?
Ne visi čigāni ir slikti un ne visi latvieši ir labi.
Katrai tautai ir sava kriminālā dzīve un puse- latviešiem, krieviem, angļiem, amerikāņiem, arābiem, gruzīniem. Bet dīvaini ir tas, ka čigāniem un krieviem kriminālā dzīve tiek pārspīlēta un rādīts viss no negatīvās puses, reti kur dzirdu labas atsauksmes.
Kaut vai ņemsim likumus, čigāniem ir daži likumi, kuri stipri pārspēj latviešus, piemēram, nedrīkst vecos likt pansionātā, vai meitenei nevainības saglabāšana līdz kāzām. Kaut šādi likumi būtu latviešiem.. :-)
Tagad varbūt sāksiet burīt man virsū, nu tad aiziet! ;-)
09.07.2015 19:01 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Man ļoti patīk čigāni, neskatoties uz to, ka mani ir apkrāpuši!
Man patīk tā būtība, tempreaments, alkas, kaislības, dejas, nepieradināmība-nu, visa tā leģenda, kas daļēji ir arī patiesa!
Vienvārdsakot, fascinē čigāni!
09.07.2015 19:07 |

Reitings 1049
Reģ: 03.05.2015
Protams, ka katraa tautaa ir gan labi, gan slikti cilveeki, tachu chigaani pashi ir sevi paraadiijushi vairaak negatiivaajaa gaismaa nekaa pozitiivajaa. Pati personiigi neesmu dzirdeejusi par nevienu pozitiivu ar vinjiem saistiitu lietu. Un mineetie chigaanu likumi - ljoti labi, ka latvieshiem taadu nav.
09.07.2015 19:07 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Man, paldies Dievam, nav bijusi slikta pieredze ar čigāniem, taču vienmēr, ieraugot čigānu vai čigānieti, es pieturu somu un neskatos acīs. Skan patiesībā ļoti slikti, es to apzinos, zinu, ka visi nav vienādi. Vienkārši tā man tas ir bijis no pašas bērnības, ne īpaši labas asociācijas.
09.07.2015 19:12 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man ar čigāniem ir vairāk dzīvē bijusi pozitīva saskarsme. Pazīstu vairākus inteliģentus un talantīgus cilvēkus :)
09.07.2015 19:14 |

Reitings 182
Reģ: 29.01.2009
Pazīstu normālus čigānus - visi strādā, mācās utt. Dzīvo kā mēs.

Man nepatīk tie, kas staigā pa ielām, prasa naudu, nestrādā, nemācās.
09.07.2015 19:15 |

Reitings 490
Reģ: 14.08.2014
Ko lai saka. Ikdienā cenšos nedalīt un neuztvert kādu pat atšķirīgu. Bet par čigāniem ir tā, ticu un zinu ka ir normāli, bet diemžēl pati arī esmu saskārusies ne ar tiem normālākajiem. Pirmkārt zagšana. Strādāju veikalā, kur labi redzēju kā cenšas nozagt, ko nozog. Pat bērnudārzā viena ir yn pa kluso pamperus zaga lai pašai nav jānes. Otrs, bravūrība. Pat neļauj paskaidrot, kad jau ķērc pilnā balsī. Uz ielas izturās kā varenie. Jaunieši - bails laist bērnu uz rotaļu laukuma, jo cik nav redzēts kā viņi izturās pret mazākiem, grūstās, kaujās, spļaudās, mēslo. Nu nepatīk man tādi. Līdz ar to tas vairums atstāj ne to labāko iespaidu.
09.07.2015 19:16 |

Reitings 448
Reģ: 06.06.2015
Ja redzu kaut kur tuvu čigānu, tad vienmēr izvairos no viņiem. Godīgi sakot, man viņi nepatīk, nu ne sevišķi. Es gar viņiem vienkārši neliekos ne zinis. ;-)
09.07.2015 19:17 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Man patīk tā būtība, tempreaments, alkas, kaislības, dejas, nepieradināmība-nu, visa tā leģenda

Man arī tas viss patīk-filmās un grāmatās. Realitātē viss izskatās citādāk. Tā noteikti nav visa tauta, bet vismaz tā daļa, ar ko man ir nācies saskarties, cieš no izglītības trūkuma, nabadzības, narkotiku lietošanas sekām un pamatnodarbošanās tomēr ir kādu aptīrīt, apkrāpt, vasarā mežā ogas, kas nav nekas nosodāms, to pašu narkotiku tirdzniecība. Ja godīgi, nav nācies sastapt īstu čigānu ar pabeigtu vidējo izglītību un normālu darbu.
09.07.2015 19:19 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
ļaļu skaskatiijies,ka taada diskusija :D

es nepazistu nevienu cigaanu un, patiesiibaa, muuzhiibu neesmu redzejusi nevienu. bet man ne iipashi simpatizee
09.07.2015 19:23 |

Reitings 4
Reģ: 09.07.2015
Es nesen skatījos youtube filmiņu, kā dzīvo mazākumtautības latvijā. Arī rādija par čigāniem - parādija no gaišās puses, vairākas meitenes, kuras pabeigušas vidusskolu un grasās iet uz augstskolu, viņas pašas stāstija latviešu valodā to, kā klasesbiedri un pat skolotāji ir viņas apcēluši tautības dēļ.
Nav īsti pareizi, kā dara lielākā sabiedrības daļa.
latvieši savas kriminālās dzīves gan noklusē.!
09.07.2015 19:24 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 01.12.2009
Man liekas čigāni ir pamatīgi nosalīti kastās, ir turīgie, kas parsti ir tīri ok cilvēki un es cienu viņu tradīcijas, bet ir arī nabadzīgā, zaglīgā čigānu tautas daļa, kas arī ir sabojājusi visu reputāciju par Romu tautu. Cilvēki vnm taču daudz labāk atcerās negatīvas pieredzes nevis pozitīvās, tāpēc jau gadu desmitiem šī attieksme tiek mantota un gūst pārliecību, kad kāds atkal tiek apkrāpts, apzagts vai mans lielāks šausmas bija, ka nolaistā māja dzīvoja čigānu ģimene ar vairākiem bērniem (vismaz 8 ), turklāt jaunākie trīs zem 5. gadiem vnm bija pliki. Brr...
09.07.2015 19:29 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Es nesen skatījos youtube filmiņu, kā dzīvo mazākumtautības latvijā. Arī rādija par čigāniem - parādija no gaišās puses, vairākas meitenes, kuras pabeigušas vidusskolu un grasās iet uz augstskolu, viņas pašas stāstija latviešu valodā to, kā klasesbiedri un pat skolotāji ir viņas apcēluši tautības dēļ.
Nav īsti pareizi, kā dara lielākā sabiedrības daļa.

Es neesmu čigāniete, bet arī par mani skolā ņirgājās, jo biju ļoti tieva. Bērniem ir vienalga, galvenais, lai kāds jebkādā veidā no citiem atšķiras un tas ir vienīgais iemesls, lai par to paņirgātos.

Par čigāniem - jāsaka, paši vien ir nopelnījuši šādu slavu :-/. Reāli čigāniem taču ir pierasts nemācīties skolā un tās izglītotās meitenes ir izņēmums, ko gan ir mazāk par neizglītotajiem.

Bet es uzskatu, ka, kamēr cilvēks neko sliktu nav izdarījis, nevienam nav tiesību viņu apvainot vai par to ņirgāties. Tā kā zinu, kā ir, kad pret tevi slikti izturas, man ir žēl šo meiteņu, tāpat kā man būtu viņu žēl, ja viņas būtu ķīnietes, afrikānietes vai latvietes.
09.07.2015 19:43 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Man arī tas viss patīk-filmās un grāmatās. Realitātē viss izskatās citādāk. Tā noteikti nav visa tauta, bet vismaz tā daļa, ar ko man ir nācies saskarties, cieš no izglītības trūkuma, nabadzības, narkotiku lietošanas sekām un pamatnodarbošanās tomēr ir kādu aptīrīt, apkrāpt, vasarā mežā ogas, kas nav nekas nosodāms, to pašu narkotiku tirdzniecība. Ja godīgi, nav nācies sastapt īstu čigānu ar pabeigtu vidējo izglītību un normālu darbu.

+1
09.07.2015 19:45 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Tas tā ir vēsturiski izveidojies. Ne jau tikai Latvijā ir šāda attieksme pret čigāniem.
Pie kam, tā šīs tautas daļa, kas diedelē, zog, krāpjās utt. ir tik uzkrītoša, ka, diemžēl maitā iespaidu par visiem. 8 no 10 cilvēkiem, kas klejo pa Centrāltirgu pārdodami "īstas zelta" ķēdītes un "oriģinālās" smaržas, būs čigāni. Pat, ja smaržas īstas, skaidrs, ka tās ir nozagtas turpat Stockmann veikalā. Bieži viņi to nenoliedz. Tāpat, ko mēs redzam uz ielām? Viņi ubago, zog, narkotikas... Tad tie, kas stāv ar avārijas gaismām šosejas malā un mēģina pārdot "zeltu" vai aptīra mašīnas - viņu dēļ esmu pārstājusi apstāties un piedāvāt palīdzību, ja vien nav uzreiz redzams, ka tie nav viņi. Vidusskolās un augstskolās šīs tautības pārstāvju gandrīz vai nav.
Tas tā nav tikai pie mums, tā ir visur. Nekur viņus nemīl. Jo lielais vairums ir kāds ir. Tas tā ir, tāpat kā tas, ka vairums krievu dzer un kaujās, bet vairums latviešu tikai plātās, ka kaut ko darīs, bet neko nedara.
09.07.2015 19:57 |

Reitings 10126
Reģ: 19.11.2014
Nezinu nevienu pozitīvu piemēru. Kaitina un nepatīk man viņi līdz pašai vīlei. Staigā apkārt visādos guči smučī, diedelē, mācīties negrib, bērniem skolā neliek iet, dzīvo netīrībā, staigā nemazgājušies.. nu, kas tur var patikt?
Var jau teikt, ka nabadzība, neviens darbā neņem un bērnus skolā apsmej tomēr, manuprāt, viņiem tīri labi patīk iztikt vien ar zagšanu un ubagošanu.
09.07.2015 20:01 |

Reitings 85
Reģ: 02.11.2012
Tautā izplatītākie stereotipi ir tieši par čigāniem.. domāju, ka nav grūtību ikvienai no mums kādu izdomāt, tāpēc arī tāds negatīvisms. Bet tomēr arī mani skar slikta pieredze, kas tikai apstiprina šos stereotipus - dzīvoju maskačkā, tātad čigānus bieži nākas sastapt, eju uz pieturu, bet pie pieturas vietējais veikaliņš-barčuks, nav svarīgi kas. Ko es redzu? Čigāns izskrien no veikala un redzams, ka zem krekla pabāzta pudele, noteikti, ka nozagta un skrien ko kājas nes, pēkšņi nogriežas krūmos, kuros cits čigāns.
Iespējams, ka lieta arī ir tajā, ka tomēr skaitliski vairāk cilvēkiem nākas saskarties ar sliktajiem piemēriem, kas uzreiz sabojā uzticēšanos un labos piemēros - tevis nosauktās meitenes utt. - neredzam, bet noteikti arī šo labo piemēru ir skaitliski mazāk!
09.07.2015 20:13 |

Reitings 291
Reģ: 13.07.2013
Man trauma no bērnības.
man, mazam skuķēnam, bija tikko izdurti caurumi ausīs, jauni auskari, precājos. Priecājos līdz dienai, kad pienāca klāt čigānu meitene, gadus 10 vecāka par mani, pielika nazi pie vēdera un lika atdot auskarus. Pārbijos kā diegs! Labi, ka garām gāja draudzenes brālis, nav smiki sist meitenēm, arī čigānietēm, bet iesita šai pļauku. Tiku cauri ar izbīli.

Tāpat brālim, laikos, kad vēl peidžeri bija, bija arī čoms čigāns. Normāls čalis, viss forši! Līdz kompānjā neuzradās čigāna čoms, arī čigāns. Normālais čalis (brāļa draugs).
Brālis izvilka no kabats peidžeri, šis uzreiz savam čigāna čomam čukst:''peidžeris! Paķer peidžeri!'' :D
Tā kā, radies iespaids, ja ir kāds normāls čigāns, būs normāls, kamēr nebūs starp savējiem. Tad tikai parāda savu īsto dabu.
09.07.2015 20:15 |

Reitings 205
Reģ: 20.02.2015
Es arī nemācēšu minēt nevienu pozitīvu piemēru. Zinu, ka nav labi visus likt vienā maisā un pēc pāris indivīdiem spriest par visu tautu, taču jāatzīst, ka man personīgi no čigāniem ir bail. Reiz mammai bija gadījums, kad viņa aptiekā iestājās rindā, nezinot, ka rindā vietu bija ieņēmusi čigāniete, kura turpat pa aptieku grozījās. To solījumu nolādēt, to šausmīgo kliegšanu un lāstus septiņās paaudzēs, šķiet, dzirdēja pat ārā uz ielas. Ja kāds čigāns uz ielas jautā pēc cigaretes, labāk iedošu, jo mani biedē viņu solījumi nolādēt, visa tā kliegšana, lamāšanās. Ticu, ka viņi spēj uzlikt ļaunās acis, tāpēc labāk no šādiem cilvēkiem turos pa gabalu un cenšos nekrustot tiem ceļu.
09.07.2015 20:17 |

Reitings 247
Reģ: 09.03.2015
Kāpēc tāda diskriminācija pret viņiem?

Tāpēc,ka savu tagadējo,itkā daudz cienīgāko dzīvesveidu viņi nav pierādījuši. Kādus uzskatus par sevi radīja pagātnē,tādus arī ir atstājuši šobrīd un nemaz īsti neplāno izmainīt.

Neesmu dzirdējusi nevienu gadījumu,kur galvenie varoņi apkrāpšanas shēmās(zīlēšana,hipnoze u.c) ir bijuši latvieši. Toties par čigāniem gan ir dzirdēts pārmēru daudz.. Kā tad lai viņus neuztver kā iespējamo apdraudējumu? Jā,varbūt arī latvju zeltenes māk šo visu,taču to neprezentē tik aktīvi(profesionāli slēpj,kamēr nomelno čigānu tautu:-D)
Visādi citādi-parasti ļaudis!
09.07.2015 20:18 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
čigāniem ir daži likumi, kuri stipri pārspēj latviešus, piemēram, nedrīkst vecos likt pansionātā, vai meitenei nevainības saglabāšana līdz kāzām
Nu s**īgi "likumi". Par vecu cilvēku ievietošanu pansionātos - viss atkarīgs no situācijas. Vispār jau, ja ģimenē ir labas savstarpējās attiecības, tad bērni meklēs vecajiem labāko variantu (protams, ja vecajam galvā pilnīgs "kukū", tad gan ir tikai loģiski viņu ievietot pansionātā, kur darbinieki un citi "laikabiedri" viņu pieskatītu, nevis atstāt vienu mājās), savukārt, ja cits citu necieš, tad nekāda prieka kopā dzīvot tāpat nebūtu ne jaunajiem, ne vecajiem.
Savukārt par sieviešu nevainību līdz kāzām pilnīgs bullshits vairākos līmeņos. Pirmkārt, kāpēc tas attiecas tikai uz sievietēm? Vīrieši tātad var d****ies pa labi un pa kreisi, bet sievietēm šķīstām un kāzu naktī jāpiecūko palagi? Otrkārt, tā rodas nelaimīgas laulības, jo partneri nav viens otru (un galu galā pat ne paši sevi) pietiekami labi iepazinuši pirms kāzām. Treškārt - seksuāla neizlēmība, protams, nav nekas godājams, taču nepastāv tikai divas galejības - vai nu nevainīga, vai pēdējā m***a. (Man šķiet, šajā pašā forumā ir bijušas diskusijas par vecumu un seksuālo parneru skaitu).
09.07.2015 20:32 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits