Kādreiz es būtu teikusi, ka tas ir pilnīgi individuāli, bet nu man sāk šķist, ka tā kopīgā tomēr jābūt daudz vairāk kā atšķirīgā. Ir ok, ja temperamentos šis tas atšķiras - viens ir ekstraverts, otrs intraverts, piemēram. Ir ok, ja atšķiras intereses kādās niansēs - vienam patīk stratēģijas spēles kompī, otrs tajā pašā laikā šķirsta Selindžeru utml. Ir ok, ja - tev patīk kaķi, man patīk suņi. Arī, ja viens ir izteikts karjerists, savukārt otrs - nē, viss ok (tā pat labāk, man šķiet).
Kad, manuprāt, tā atšķirīgā par daudz un būs problēmas..
Ja vienam ir izteikta vēlme pēc mierīgas ģimenes dzīves un bērniem, otram - nē.
Ja vienam deg acis par savu māju ar pirtiņu mazpilsētā, bet otrs ir izteikts kosmopolīts-ceļotājs.
Ja ir izteikti atšķirīgas vērtības - vienam - nauda, stabilitāte, materiālais nodrošinājums; otram - garīgums jēgas meklējumi.
Ja viens ir reliģiozs, otrs ir pārliecināts ateists.
Jo pārim tomēr kaut kāds laiks ir jāpavada kopā un augstākminētās atšķirības visticamāk novedīs pie tā, ka pēc darba katrs vienkārši pavadīs laiku savās nodarbēs, brīvdienas - realizējot savus sapņus un nākotni plānos katrs pats par sevi. Vai arī - viens smagi kompromitēs savu īsto būtību.
Gan jau, ka ir veiksmes stāsti, bet tad ne tikai mīlai jābūt lielai, bet arī abiem cilvēkiem ļoti garīgi nobriedušiem.
Starp citu, man ir draudzene, kurai ar draugu ir identiska situācija kā autora tēmas pieteikumā. Lieki teikt, ka tas ir klupšanas akmens ne pa jokam.