Personāla politika

Reitings 122
Reģ: 04.12.2010
Labdien, meitenes!

Šodien no rīta biju seminārā par tēmu "Personālā vadība", kur uzzināju, ka tuvajā nākotnē Eiropas Savienības valstīm būs jāievieš grozījums "Darba likumā" ar pantu, ka darba intervijā (neatkarīgi no konkursa kārtas) nedrīkst intervēt tikai viena persona.
Tātad, kad Jūs nāksiet uz pārrunām, tad personāla speciālists nebūs viena vienīga persona, kas vadīs darba interviju, bet papildus piedalīsies kāds darbinieks, vai uzreiz uzņēmuma vai departamenta vadītājs.
Pamatojums šīm grozījumam, ka ne vienmēr personāla speciālistam ir objektīvs viedoklis pret potenciālajiem darbiniekiem, un, ja darba interviju vadīs vairākas personas, tad būs izteikti vairāki viedokļi, un, varbūt šim cilvēkam tomēr būs iespēja palikt strādāt uzņēmumā, nekā viņam būs atteikts viena cilvēka viedokļa / principa dēļ.

Interesē Jūsu viedoklis pret šo te grozījumu, un varbūt kādai bija arī situācija, kad darba intervijā nebija jūtama tā objektivitāte un taisnīgums, kad Jūs intervēja viens cilvēks?
30.06.2015 12:01 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Un atkal - likums tāds būs, bet tāpat 100%, ka otrs cilvēks būs kā piedeva, neko neietekmēs, pārrunās pakratīs galvu p.d.vadītājam un viss. Ķeksītis.
2 cilvēku klātbūtne šausmīgi lauž uzmanību. Viens jautā ko filozofisku, otrs parasti iestarpina savus pilnīgi nekur nevajadzīgos jautājumus: "Bet vai ar printeri jūs protat strādāt?", "Orderīšus protat taisīt?" utt. Vai otrādi - tas, kurš nav tik svarīgs, radoši un patīkami risina darba interviju, kamēr galvenais sēž stūrī un nikni blenž kā ūpis, ik pa laikam kaut ko burkšķošu pajautājot. Jā, teiksiet varbūt, ka pārspīlēju, bet cik gadījies būt intervijās pie 2 vadītājiem - kaut kas līdzīgs vienmēr norisinās. Reti kad var redzēt pilnīgu kolektīva saskaņu.
30.06.2015 19:43 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Man ir bijis gan tā, gan tā, man personīgi labāk patīk, ja intervē viens cilvēks, vēlams vīrietis, dažreiz ir sajūta, ka dažas sievietes tādās intervijās jau ienīst Tevi pirms vispār esi degunu pa durvīm iebāzusi.

Labāk patīk 1:1, jo, ja ir vairāk cilvēku, jūtos vājāka un neaizsargātāka.
30.06.2015 19:57 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
2 no 3 intervijām bija divi cilvēki - personāla speciālists un tiešā vadība. Manuprāt, tāds salikums gana veiksmīgs, jo personāla speciālists jautā vispārīgus jautājumus, varbūt par personību utt., taču tiešā vadība konkrētāk par pašu darbu.
30.06.2015 20:10 |

Reitings 553
Reģ: 29.01.2009
atbalstu :)

jutos ljoti slikti, ka peec divam reizeem intervijaa uz vienu darba vietu (veikala pardevejs/konsultants), kur abaas reizees interveeja viena un ta pati persona, neuzaicinaja mani uz atlases otro kaartu. skatoties uz to, ka kadru mainiba veikalos ir biezha, tad laikam ar otro reizi neatstaaju pietiekami labu iespaidu :( :) zhel, jo tajaa veikalaa stradat gribeeju ljoti :)
iespeejams, ja intervijaa buutu vel kaads, dotu man iespeeju. :)
30.06.2015 22:12 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Savā dzīvē esmu bijusi 3 intervijās un visas 3 vadījusi viena persona. Man gan tas vairāk patīk, negribētu veselu baru intervijas laikā. Tieši ērtāk jutos, ja telpā ir tikai intervētājs + es. Tāda kombinācija man patīk visvairāk. Darbus esmu dabūjusi pēc pirmām intervijām. Pašā pirmā darbā man piezvanīja pēc pāris dienām un pieņēma, tur nostrādāju laikam 3 gadus un tad otrajā darbā, kur arī'pašlaik strādāju, tiku pieņemta jau intervijas laikā.

Trešo interviju vispār atcerēties negribu, tik pretīga un augstprātīga attieksme... brr.. tur gāju, strādājot savā pirmā darba vietā un īsti bez nopietniem nolūkiem
30.06.2015 23:21 |

Reitings 226
Reģ: 03.07.2015
Nekad neesmu bijusi uz interviju, kad intervē 1 cilvēks. Bet nu pārsvarā tie arī bija biroja darbi nopietnos uzņēmumos. Ja godīgi, tad mani tas padara nervozu :( Trakākais bija pirms gadiem 8, kad pieteicos uz vakanci Nodarbinātības kantorī- tur sēdēja 7 cilvēki ap galdu un turklāt visi skatījās kā uz ienaidnieku! Drausmīgākā intervija mūžā, brrr....
03.07.2015 20:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits