Man gan brīvdienas pagāja tomātu zīmē,
taisīju konserviem tomātu mērci, tomāts savā sulā, kapātus tomātus, kādu laiku tomātus nevēlos redzēt :D
Zemeņu zapte ar bazil ir lieliska, jau kādu laiku tādu gatavoju, arī ar piparmētru forša sanāk.
Domāju varbūt zemenes izmēģināt arī ar vīģēm, tagad pirmo vīģu laiks(l)
No ķiršiem kompotu, sulu, liekot klāt kas aktuāls pašlaik. Tagad skaistas plūmes arī ir.
Es vienmēr gatavoju amarena ķiršus, tas ir zukura sīrupā, Amaretto liķierī mandeļu, mandeļu eļļa, vaniļa. Pēctam lieliski desertiem piedeva, saldējumam, tādi ķirši ar mandeļu piegaršu, un nav tas alkohols tā jūtams.
Tā kā man te nav avenes un meža zemenes, to gaidu no mammas,mums vienmēr tāda forša apmaiņa :)