vakariņas ?

 
Reitings 512
Reģ: 01.12.2014
sveikas (l)

dalieties idejās , ko gatavosiet vakariņās ? kādi ir Jūsu vakariņu paradumi ( cik bieži gatavojat? cik veselīgu pārtiku lietojat uzturā? utt.)
:)
27.06.2015 13:52 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Jā, ne vienmēr ( manābildē ir bavette no Barilla), bet mēdzu gatavot pati pastas mīklu, dažādu veidu, arī lasagnai, ravaioli, tortelloni. Esmu jau ietrenējusies, un padodas viegli un varu nodoties ekspermentiem.
Viena no vieglākajām, svaigā pasta ar olu.
Katrā valstī tie miltu apzīmējumi atšķiras.

sastāvdaļas: 400 g kviešu milti tips 00 ( itāļu, ieteiktu no itāļu veikaliņa, lai ir riktīgi italian gusto ;) ) , 4 olas (istabas temp.), pustejkarote sāls.
Uz 100 g viena ola

Gatavo uz tīras darba virsma, uztaisa tādu kā kalniņu no miltiem, un uztaisa tādu kā dobumu. Un tajā dobumā pa vienai sit iekšā olas pa vienai, un tad iekaisa sāli olās, un ar dakšiņ samaisa olas ar sāli, milti tā kā veido to trauciņu.
Tad miltus no sāniem bīda uz iekšpusi, un ar rokām, no āras malām uz iekšu mīca mīklu.
Ja samīcot visus miltus, neizveidojas patīkama masa , pievieno vienu līdz divas ēdamkarotes silta ūdens ( klasiski pievieno olīv eļļu, bet man ja nepieciešamība, pietiek ar ūdeni), un turpina mīcīt līdz mīkla izveidojas glda un kompakta.
Tad mīklu ietim plēves folijā pārtikas ( zinu, ka mēdz virsū likt mitru drāniņu, bet man šādi patīk), un atļauj atpūsties apmēram studu sausā, vēsā vietā.
Pēc atpūtas mīklai jābūt mīkstai un elastīgai, gatava rullēšanai.
Tīru darba virsu nedaudz nokaisa ar miltiem, mīklas bumbiņu tā nedaudz maigi ar pirkstiem ar pirksiem izveido formu lai varēt sāk rullēšanu.
Tad kā jau kuram tā rullēšanas ar metode, no iekšas uz āru uz riņķi, var arī pārlikt vienu malu pār veltni un rullēt. Katrā ziņā izrulē tik tālu, līdz vēlamajam biezuma, skatoties kādu pastas veidu vēlies. Parast tā apmēram 3-5mm. Un vai griezīsi ar to mašīnīti, vai vienkārši uz dēļa ar asu nazi.
tagliatelle, bavette, linguine vienkārši ar nazīti griez strēmelēs, tagliatelle tādas biezākas, bavetta jau uz pusi tievākas,pēc sirds patikas.Var arī satīt mīklu tādā rullītī un griezt.
Var uzglabāt slēgtā traukā līdz pāris dienas, ja izveidots par daudz.
E pronto :)

Esmu arī citus variantus izmēģinājusi, ja vakarā vai rīt būs vairāk laika brīvāks uzrakstīšu, man pieraksti veikti svešvalodā. Nākamreiz kādu bildi uztaisīšu.
29.06.2015 15:54 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
šodien būs Penne ar vistas fileju, saulē kaltētiem tomātiem un mozarellu tādā krēmīgā mērcītē..jau nevaru sagaidīt, kad varēšu ķerties klāt gatavošanai. (l)
29.06.2015 16:15 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Ja samīcot visus miltus, neizveidojas patīkama masa , pievieno vienu līdz divas ēdamkarotes silta ūdens ( klasiski pievieno olīv eļļu, bet man ja nepieciešamība, pietiek ar ūdeni), un turpina mīcīt līdz mīkla izveidojas glda un kompakta.


*Varbūt svarīgi vēl pieminēt, ka mīklu svarīgi mīcīt ne mazāk kā 10 minūtes
29.06.2015 16:36 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Šodien bija cepti jaunie kartupeļi multivāres katlā,kakla karbonāde un tomātu šķēlītes, njam :)8-)
29.06.2015 16:44 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
gazele, paldies :)
Par miltiem, tiem jābūt smalka maluma, sapratu pareizi?
29.06.2015 17:00 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Ja, smalkie milti šajā receptē, itāļu tips 00 ir kā franču 45 un vāciešu 405, latviešie pat īsti vairs nezin, laikakam augstākā maluma milti.
Esmu gatavojusi arī pastu no pilngraudu miltiem, cita recepte, bez olām :)
01.07.2015 23:19 |
 
Reitings 264
Reģ: 10.12.2014
Tagad topā Grieķu salāti :-D:-D:-D
01.07.2015 23:22 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Un vakar pusdienās gnocchi no saldajiem kartpeļiem, ar pesto un ciedru rieksiem. Ļoti labi izdevās, pirmo reizi no saldajiem kartupeļiem taisīju, ideāla konsistence un garša. Klāt noteikti der pistāciju pesto vai arī grauzdēti rieksti, man bij basil pesto jānolieto, arī der. Sataisīju par daudz, tā kā tagad saldētavā uz priekšdienām būs(l)

01.07.2015 23:23 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man ĻOTI garšo paštaisītie makaroni. Pārstāju tos pirkt.. vienīgi esmu par slinku, lai mīcītu mīklu pati.. tam man ir mašīnīte :)
Arī lazanja ar mājas mīklu ir daudz gardāka :)
01.07.2015 23:33 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Man tieši tā mīcīšana un process patīk :)
Man patīk arī pasta no turk zirņu miltiem
01.07.2015 23:39 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
No turku zirņu miltiņiem gribētu pati uzcept šos mīlīgos cepumiņus ar kardamonu
02.07.2015 00:04 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Es tgd dzivoju ar masu un vinas viru ta ka bus kas jasmore. Savadak kad biju viena tad ar reali no kafijas,koncam un pusffabrikatiem biezi partiku. Deretu kadas galas receptites.
02.07.2015 00:16 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es gatavoju katru dienu, man ēdiens ilgāk par 1 dienu neturās, jo draugs ļoti daudz ēd, es pagatavoju katlu kādi 2 litri vai vairāk ar auksto zupu + kartupeļus jaunos kādus 10gb, viss tas ir apēsts vienā vakarā, tas pats ar citu ēdienu. Viņš sporto un daudz patērē kalorijas, rezultātā tas viss iziet caur viņa organismu vēsā mierā :-D
Man patīk gatavot veselīgi, salāti, ļoti daudz zaļumu, tomātu, gurķu, tas ir obligātais ēdiens, kam jābūt mājās, jaunie kartupeļu topā tagad, no pašu radu dārza, viss eko, arī zaļumi, pilngraudu makaronus gatavoju visādos veidos, gan salātos, gan ierasti, griķi, rīsi ar vistu cepeškrāsnī, dārzeņi cepeškrāsnī, auksto zupu, biezpiens, grieķu salātus utt... Un tagad nesen nopirku pankūku pannu, un mācos cept pankūkas, jau sāk sanākt :-D tas gan nav veselīgi, jo ir milti un daudz eļļas.
Es izvairos gatavot ceptus produktus uz pannas, desas, cīsiņus, balto miltu produktus, baltmaizi, baltos makaronus. :-)
02.07.2015 09:13 |
 
Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
es gatavoju katru dienu, izņemot, ja ir kaut kas lielāks pagatavots vairākām dienām, piemēram, zupa, plovs vai sautējums. Bet vispār gribētu būt lielāka un labāka pavāre un šmorēt tādus neierastākus ēdienus, ar kādiem te meitenes dalās (l)
šovakar vakariņās būs cepts lasis un salātiņi!
02.07.2015 09:25 |
 
Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Vakar bija uz pannas cepta varavīksnes foreles fileja, vārīti jaunie kartupelīši ar dillēm un tomātu-zaļumu salāti.
Par šodienu vēl nav ideju. Domāju, ka kaut kas taps uz grilla pannas.

Gatavoju katru dienu, sildītu ēdienu praktiski neēdam.
02.07.2015 09:33 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Esmu no tām, kuras varētu negatavot, ja dzīvotu vienas... :-D ar virtuves lietām esmu uz jūs, nepatīk gatavot...bet var jau būt, ka vienkārši esmu par slinku (s)
Ikdienā kaut ko ēdamu uztaisu atkarībā no garīgā un iedvesmas...draugs tāpat ēd mammas taisītās karbonādes, kuras saved no neRīgas, tā kā es pat īpaši necenšos konkurēt (t)
Bieži ēdam gatavās pankūkas ar dažādiem pildījumiem, vienmēr Rimi pērkam, ja ir akcija :) tas tāds našķis laikam un nav diez ko veselīgi...
Vispār vienīgais, ko man patīk taisīt, ir salāti, tos tad vakaros varu sagriezt un apēst veselu bļodu :D
Nekādas kotletes, mērces, cepešus utt, nemēdzu taisīt, bet gan jau kādreiz nāksies.
02.07.2015 09:53 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Vakar bija šis, jummm! (l) Un tik vienkārši pagatavojams.


Šodien pagarināta darba diena sanāks, tāpēc pieņemu, ka būs pelmenīši. :-D Nebūs laika gatavot kaut ko normālu, jo jāpaspēj vēl plātsmaize uztaisīt. :-)
02.07.2015 11:16 |
 
Reitings 285
Reģ: 10.01.2013
ņam ņam uzraksti kā pagatavoji gaļiņu
02.07.2015 11:27 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
merinda, uzklikšķini uz vārdu ''šis'' ņam ņam ierakstā :)
02.07.2015 11:36 |
 
Reitings 804
Reģ: 19.10.2014
Man šovakar jātaisa veģetārais ēdiens, bet pati esmu gaļas cienītāja un neko labu un gardu bez gaļas neprotu sataisīt. :D
Man ir- kabacis, kartupeļi, burkāni, siers, gurķi, tomāti, lapas, sīpolloki, dilles un redīsi. Ko es no tā visa varu pagatavot? Un man vajag ko tādu, kas gatavojams uz pannas vai katliņā- diez gan ātri, bet gardi. Bez cepeškrāsns. Un šoreiz neder klasiskais variants- vārīti kartupeļi ar salātiem. :D
02.07.2015 11:39 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits