Kādas vēl receptes?Iedomājies vilku mežā-kas viņam gaļu vāra un griež gabaliņos?Kas to atkaulo?Kas viņam pasaka,ka viņš cūku nevar ēst?
Vislabākā suņa ēdienkārte ir raw barošana.Svaigēšana.Tas nozīmē,ka suņa ēdienkarte sastāv no vismaz 4 veidu dzīvnieku proteīna.Maniem suņiem tā ir kaza,aita,vista,cūka un zivs. Rae ēdienkarte sastāv no 80% gaļas,cīpslu un saišu,10% kauli(un vista ir tas dzīvnieks,kura kauli jēlā veidā ir ēdami pilnīgi visi!,jāizvairās ir tikai no svaru nesošajiem kauliem,tas ir,kāju kauli un tā sauktie cukurkauli.Ar tiem ir risks sunim salauzt zobus vai tikt pie aizcietējumiem),5% aknas,5% citu orgānu.Starp orgāniem neiet kunģis,plaušas un sirds.Par orgānu tiek uzskatīti orgāni kas veic sekrēciju,tās būtu nieres,liesa,acs āboli,tesmenis,pauti,smadzenes.
Pēc šīs metodes ēd visi mani 4 takši,pirmos kaulus kucēnu pamēģināja 6 nedēļu vecumā,tie bija vistu kauli,pēc tam nāca kazas ribas,kuras,protams,neizdevās sagrauzt,bet viņi ļoti labi prot noplēst gaļu no kauliem!
Nekādus gruauds,nekādu dārzeņus!Pāris reizes nedēļā var iedot jēlu paipalas olu,ar visu čaumalu,tur būs perfekti sabalnsēts fosfors un kalcijs.Kā izņēmumu var iedot biezpienu,bet ar to es neaizraujos,suņa ēdienkartē piena produktiem nebūtu jābūt un tie mēdz izraisīt mīkstu vēderu pat mazos apjomos.
Tie ir tādi stulbi mīti,ka sunim vajadzīgi kaut kādi graudi,patiesībā tie suņa organismā nedara neko citu,kā vien pa otru galu iznāk laukā,ja no tiem izdodas kaut ko paņemt,tad tas uzkrājas taukos.Dārzeņus suņa gremošanas trakts vispār neprot sadalīt,viņi to nespēj.Iedodiet burkānu un pavērojiet suņa kaku,tieši tāds pats pa otru galu nāk ārā-spilgti oranžs.Tā pat mīts,ka sunim vistu kaulus nedrīkst.Drīkst!Bet tikai jēlus un tas attiecas uz visiem kauliem.Un tur nav nekādas nozīmes suņa izmēram,ja viņš var to nokost,viņš var to arī apēst.Nevajag tikai dot plikus kaulus,tad gan var gadīties kāds aizcietējums,kaulam ir jābūt ar gaļu apkārt,suņa kunģa skābe ir ļoti spečīga un kaut kāds vistas kauliņš tam ir tīrais sīkums,ja gadīsies kaut kas ar ko kunģis netiks galā,tas tiks atvemts.Tā pat pilnīgi nepamatots ir mīts par cūku.Cūkgaļai anv nekādas vainas,vien t'pirms došanas 2 nedēļas jānotur saldētavā,lai nogalinātu iespējamos parazītus,kas tajā varētu būt,bet maz ticams,ka gaļā,ko pērkam tirgū vai veikalā šādi parazīti ir atrodami.
Ja gribi,ko zināt sīkāk.Droši raksti man,es vienmēr esmu atvērta suniskām diskusijām.
Šeit normāls taksis ar savu normālo maltīti-kazas lāpstiņu