Par suņa uzturu NE no veikala.

Reitings 58
Reģ: 23.04.2014
Sveikas meitenes !
Man ir krievu toiterjera meitene, 3 gadi. Sunīte pie manis ir salīdzinoši nesen ;) Interesē kādu ēdienu jūs dodat saviem sunīšiem, ja tādi ir un kā "izraibināt" viņas ēdienkarti. Pagaidām lielākoties viss ko ēdam ir vārīta vista un dažreiz klāt pielikts kāds vārīta burkāna gabaliņš, taču arī man negribētos visu laiku ēst vienu un to pašu. Veikala ēdienus mēs galīgi neņemam pie sirds, un uz profesionālajām barībām skatāmies ar šķību aci . padalieties ar receptītēm :-) Paldies (l)
26.06.2015 17:02 |

Reitings 58
Reģ: 23.04.2014
kakatajs. Retu reizi jā, bet nejau visu laiku ;) Nepareizs uzskats.
26.06.2015 17:59 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
man veterinaats kategoriski aizliedz sunim dot kartupeljus, auzas(vispar nekadas putras), riisus. tur ir kkas kas sunim neesot labs un ilgstoshi lietojot var radiit probleemas zarnaam. Riisus vinja teica, ka var iedot vieniigi, ja caureja.
26.06.2015 18:45 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Royal Canin baribas ir zoo veikalos un arī uz tirgu, kur pārdod dzivnieku baribu. Var nopirkt ari uz svara
26.06.2015 19:10 |

Reitings 583
Reģ: 29.01.2009
Man arī tojs un ēšana ir lielas problēmas. Pricipā vienīgais, ko viņš ēd ir vārīta vista. Vienmēr interesē, kas ir manā šķīvī, bet tiklīdz nonāks viņa trauciņā - neaiztiek. Es vāru vistu, burkānu un mērcēju royal canin tajā buljonā, lai vismaz kaut kādus vitamīnus iedabūtu.
26.06.2015 19:14 |

Reitings 517
Reģ: 28.03.2015
Vārīta vistas gaļa, dārzeņu sautējums, aknu plācenīši, dārzeņu zupas, salāti un kefīrs- tas ir tas, kas nonāk mana suņa bļodiņā. Bet ikdienā viņš ļoti bieži pieslēdzas arī pie mana ēdiena, tādēļ sev gatavojot lietoju maz sāli un skatos, lai no produktiem neviens nebūtu tāds, ko sunītis nevarētu ēst, ja sagribētu ēst to pašu, ko es. Vēl visu laiku trauciņā stāv profesionālā sausā barība, to viņš kaut kad pa dienu drusciņ uzēd, bet tas ir tik minimāli, ka man 1kg barības pietiek vairākiem mēnešiem. Suņa pabarošana sākumā man sagādāja baigās grūtības, jo izrādījās, ka sunītim vājš kuņģītis, daudz ko nepanes vai arī, ja apēd drusciņ vairāk, nekā var, tad uzreiz izvemj visu pusdienas saturu, bet tagad jau esmu piešāvusies gan pie porcijas lieluma, gan ēdieniem, kas viņam iet pie sirds.
26.06.2015 19:25 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt, "mājas" ēdienu var dot tikai tad, ja pārzina, kas un kādās proporcijās sunim ir vajadzīgs. Ja dod papildus vitamīnus un minerālvielas, tad, jā, gan jau var iztikt ar vistas fileju un burkānu. Mana vecmamma šādi baro suņus un viņai šķiet, ka tā ir vislabāk... rezultātā suņiem sabeigti zobi un kuņģis.:-(
Savai meitenei dodu barību (Orijen, Purizon) + graužamos našķus (ne Pedigree u.tml., skatos, kur tikai gaļa iekšā, bez papildvielām).
26.06.2015 21:34 |

Reitings 27
Reģ: 26.06.2015
Mans suns jau no bērnībās ēd cilvēku ēdienu,viņam visvairāk garšo siers,graudainais biezpiens,vista. Viņš man ēd visu arī zemenes un gurķus,sauso arī ēd.
26.06.2015 23:02 |

Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Man liekas, ka nav jau tādu 100% drošo pētījumu, kas noteiktu, kas un kā sunim ir labāk. Pa lielam - kā suni radini no bērnības, pie tā + - visu dzīvi jāpieturās. Piem man visur vet klīnikās ir teikts, ka putraimi obligāti jādod, te atkal dzirdēts kas cits, un ticu, ka abiem viedokļiem ir sava taisnība.
Mans suns pa lielam pats izvēlas, ko grib, un zinu, ka viņam tas organisms daudz labāk visu saprot. Kamēr bija mazs, vetārste ieteica dot vitamīnus klāt, tagad, kad jau 3 gadi, viss ok. Nekādus konservus gan neēd izņemot vienus, tur tiešām ir samalts iekšā viss, ko var vispār samalt, un ieteiktu labāk pat par to neinteresēties (t) Pie mums arī dz;ivo pekinietis, 12 g vecs, arī ēd tādu pašu pārtiku, un par veselības problēmām nevar sūdzēties. Bet jā - tāpat zinu suņus, kas visu dzīvi konservus ēd, un arī bez būtiskām problēmām, tāpat tādus, kas cūkgaļu un normālu sālītu cilvēkēdienu ēd no bērnibas, arī viss ok. Bet man gan būtu žēl savu suni tā mocīt un likt konservus ēst nonstopā (t)
26.06.2015 23:21 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Kādas vēl receptes?Iedomājies vilku mežā-kas viņam gaļu vāra un griež gabaliņos?Kas to atkaulo?Kas viņam pasaka,ka viņš cūku nevar ēst?
Vislabākā suņa ēdienkārte ir raw barošana.Svaigēšana.Tas nozīmē,ka suņa ēdienkarte sastāv no vismaz 4 veidu dzīvnieku proteīna.Maniem suņiem tā ir kaza,aita,vista,cūka un zivs. Rae ēdienkarte sastāv no 80% gaļas,cīpslu un saišu,10% kauli(un vista ir tas dzīvnieks,kura kauli jēlā veidā ir ēdami pilnīgi visi!,jāizvairās ir tikai no svaru nesošajiem kauliem,tas ir,kāju kauli un tā sauktie cukurkauli.Ar tiem ir risks sunim salauzt zobus vai tikt pie aizcietējumiem),5% aknas,5% citu orgānu.Starp orgāniem neiet kunģis,plaušas un sirds.Par orgānu tiek uzskatīti orgāni kas veic sekrēciju,tās būtu nieres,liesa,acs āboli,tesmenis,pauti,smadzenes.
Pēc šīs metodes ēd visi mani 4 takši,pirmos kaulus kucēnu pamēģināja 6 nedēļu vecumā,tie bija vistu kauli,pēc tam nāca kazas ribas,kuras,protams,neizdevās sagrauzt,bet viņi ļoti labi prot noplēst gaļu no kauliem!
Nekādus gruauds,nekādu dārzeņus!Pāris reizes nedēļā var iedot jēlu paipalas olu,ar visu čaumalu,tur būs perfekti sabalnsēts fosfors un kalcijs.Kā izņēmumu var iedot biezpienu,bet ar to es neaizraujos,suņa ēdienkartē piena produktiem nebūtu jābūt un tie mēdz izraisīt mīkstu vēderu pat mazos apjomos.
Tie ir tādi stulbi mīti,ka sunim vajadzīgi kaut kādi graudi,patiesībā tie suņa organismā nedara neko citu,kā vien pa otru galu iznāk laukā,ja no tiem izdodas kaut ko paņemt,tad tas uzkrājas taukos.Dārzeņus suņa gremošanas trakts vispār neprot sadalīt,viņi to nespēj.Iedodiet burkānu un pavērojiet suņa kaku,tieši tāds pats pa otru galu nāk ārā-spilgti oranžs.Tā pat mīts,ka sunim vistu kaulus nedrīkst.Drīkst!Bet tikai jēlus un tas attiecas uz visiem kauliem.Un tur nav nekādas nozīmes suņa izmēram,ja viņš var to nokost,viņš var to arī apēst.Nevajag tikai dot plikus kaulus,tad gan var gadīties kāds aizcietējums,kaulam ir jābūt ar gaļu apkārt,suņa kunģa skābe ir ļoti spečīga un kaut kāds vistas kauliņš tam ir tīrais sīkums,ja gadīsies kaut kas ar ko kunģis netiks galā,tas tiks atvemts.Tā pat pilnīgi nepamatots ir mīts par cūku.Cūkgaļai anv nekādas vainas,vien t'pirms došanas 2 nedēļas jānotur saldētavā,lai nogalinātu iespējamos parazītus,kas tajā varētu būt,bet maz ticams,ka gaļā,ko pērkam tirgū vai veikalā šādi parazīti ir atrodami.
Ja gribi,ko zināt sīkāk.Droši raksti man,es vienmēr esmu atvērta suniskām diskusijām.
Šeit normāls taksis ar savu normālo maltīti-kazas lāpstiņu
26.06.2015 23:59 |

Reitings 1338
Harmony - pa lielam es piekristu Tavam viedoklim, bet, par cik pašai man pieredze ir tā, cik ir, tad paļaujos uz dzirdēto/piedzīvoto. Piem, man visi vetārsti/suņu audzētāji teikuši, ka nedrīkst dot sunim tikai gaļu, jo tas "nepārstrādājas", nevar salīdzināt šķirnes suni, kam ir maigs organisms, ar meža vilku. Protams, sētas krancītis ēd cūkgaļu, desas, vecus pārpalikumus, uzdzer pienu un ko tik vēl ne, viņam kuņģis ir pieradis, un viss ok. Protams, viņi ari tik ilgi nedzīvo, bet diez vai viņiem ir arī būtiskas veselības problēmas.
Un par atkauloto gaļu - nu mājas suns nav meža suns. Manējais ir vilcis aiz garlaic;ibas no miskastes vistas kaulus un grauzis, paldies Dievam, nekas slikts nenotika.
Spriežu arī pēc sava 12 gadīgā pekinieša - viņam uzbūve ir "smaga" un viņš maz kustās. Tāpat kā cilvēkam pie tāda režīma - ja viņš ēd tikai gaļu, bez putraimiem, dārzeņa, viņam vēders vnk neiziet, un ir tik daudz problēmu..
Man vnk ir interese par to "pareizo" viedokli. Es arī vienmēr esmu domājusi par to, kādēļ visi "gudrie" saka, ka šķirnes suņi nevar ēst to un to, un vajag kko tik speciālu, daļa vetārstu vispār saka, ka TIKAI veikala barību, kas man liekās wtf?? un kādēļ parastie krancīši ēd visu pēc kārtas bez problēmām..
27.06.2015 00:18 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
man arī ir krievu toiterjers, puika un arī 3 gari. Visu laiku bļodiņā stāv sausā barība, jo nu tomēr viņš pats vislabāk zinās kad sagribēs ēst. bet tā dodu konservus. pēdējā laikā sauso negribīgi ēd, jo sākušās zobu problēmas, tādēļ saujaucu ūdenī izmērcētu sauso barību sajauktu kopā ar konserviem.
Vistu un cūkgaļu nedodu nekad. tikai liellopu. svaigu gaļu smalki sagriežu apleju ar verdošu ūdeni, nokāšu, pagaidu kamēr atdziest un dodu tādu, tomēr neuzticos dot jēlu veikala vai tirgus gaļu. tas laikam vislielākais kārums. No cilvēku pārtikas viņam ļoooti garšo vārīti burkāni. Ikdienā parasti ko pati ēdu to dodu arī sunim, atsevišķi slinkums gatavot. ja vāru zupu, tad dodu to kamēr vēl neesmu pievienojusi sāli un krēumu. ja ēdu griķus, rīsus dodu arī tos.
bet tomēr pamatā vienmēr ir sausā, jo tur ir viss sunim nepieciešamais, un dodot tikai cilvēka ēdienus nevaru būt droša vai sniedzu sunim visas nepieciešamās vielas un vitamīnus
27.06.2015 00:30 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Sisley Es piemēram cik esmu dzirdējusi šķirnes suņiem labāk dot speciālo barību vai arī labi sabalansētas maltītes tāpēc jo viņi pēc dabas ir ļoti slimīgi. Viņiem rodas viss visādas veselības problēmas, citas trakākas, citas ne tik ļoti. Protams ne visiem tas tā ir, bet par šķirnes suņiem tomēr ir tas vairāk dzirdēts nekā par krancīšiem. Tās pašas alerģijas, blaugznas(pirmo reizi mūžā uzzināju ka suņiem var būt blaugznas), problēmas ar actiņām utt.
27.06.2015 00:31 |

Reitings 17203
Es savam sunim ar lielākoties dodu sauso barību, protams skatos tādu kurā vairāk gaļa, laikam tagad ar esam atraduši to īsto barību kuru ar ēd. Jāseko ar protams līdzi tam cik suns sver un cik daudz attiecīgi pēc svara jādod, ņemot vērā robežas. Suns mums vispār maz ēd, ja viņu barojam 2 reizes dienā, tad parasti to vienu porciju izēd, bet otru nemaz ar ne tik ļoti, bet ok mums suns jau no bērnības vispār nav bijis ēdelīgs, ne uz cilvēku ēdienu, ne speciālo sauso barību.

Piena produktus nedodam vairs tik pat kā vispār, ja nu kādam kādreiz gadās kādu siera gabaliņu iedod vel, bet tas reti. Jēlas gaļas nedodam jo godīgi sakot ne mēs zinam kur tās labās gaļas var nopirkt, ne arī baigi daudz pirktu jo līdzekļi pašlaik ir kā ir. Citus gardumus ar tā pat kā ar sieru, pa retai reizei ko iedodam, bet pa lielam ļoti maz dodam. Karoče sunim sauso graudu režīm un ūdens.
27.06.2015 00:39 |

Reitings 1338
Miss Joker - es arī to pašu esmu dzirdējusi, un tomēr, tā jocīgi, ka sētas krancītis ir izturīgāks kā šķirnes suns, un kur tur ir tas pamatojums. Pa manam, tur ir tik daudz pētījumu, vai labāk dot tos speci;alos konservus, vai ko un kā bet fakts ir viens, ka par tādiem jādomā stipri vairāk, un īpaši jau par mazajiem suņiem - cik tad daudz viņi vispār pa dienu apēd. To pat vetārsti saka, ka pašu izvēle, konservi vai normālā pārtika, tādēl es p ieturos pie normālās, jo tajos konservos nekā laba nav, + atbilstoši graudiņi. Tāpat ir šķirnes, kas paši zin, ko grib, un ir tādas, kas pārēdās nejēgā un tad visu atvemj..
šobrīd man sanak dzīvot kopā ar 3 mazajiem suņiem, un jāsaka, ka karai šķirnei ir tik daudz atšķirību! Ja vienam sākās problēmas no kaut kā, otrs ēd visu, kas ļoti garšo un ja ir pieejams, un tad atvemj, un tad cits var ēst, kamēr pa ausīm nāk ārā, zin, ko viņam vajag, nekādus sū*us neēd, un joprojām būt dzīvespriecīgs un veselības problēmas (tfu tfu tfu), nekad nav bijušas :)
27.06.2015 00:40 |

Reitings 1997
Sisey Atver savam sunim muti un paanalizē viņa zobus.Šeit salīdzināšanai zobi tiem,kuriem ir paredzēts uzturā lietot graudus un dārzeņus http://animaldiversity.org/collections/contributors/anatomical_images/kinds_of_cheek_teeth/selenodont.jpg
Suns ir cēlies no vilka,tā DNS ir 99% atbilstība meža vilkam!Sunim būtu jāēd tieši tāda pati diēta kā vilkam,ne ko pielikt,ne ko atņemt,jo viņu vajadzības ir identiskas un gremošanas sistēma tā pat.Ja kaut kur staigā suņu šķirne,kas nespēj pārstrādāt gaļu,tad pašu suņu labā visi tie mutanti būtu eitanizējami,lai nemokās.Es personīgi nezinu nevienu suni,kuram būtu problēmas ar gaļas pārstrādi.Viskautkas var būt,ja suns nespēj pārtikt no sev dabīgi piemērotas diētas,tad ar to suni kaut kas nav nopietni kārtībā.
Ja kāds pasāks savu suni barot ar diētu,kurā nav kaulu, suns drīz vien sāks ciest no kalcija deficīta organismā.Mani suņi grauž veselus vistu škinķus kā krekerus,kazas ribas noloka 5 mīnūšu laikā.
Reti kurš vetārsts mūsdienās ieteiks barot suni dabīgi,jo viņiem tas nav izdevīgi,izdēvīgāk ir iesmērēt kaut kādu Royal Canin,kas sastāv no vienas kukurūzas un kviešiem,lai jums būtu iemesls atgriezties,jo sunītim nezkāpēc ausis iekaisušas un šite kasās,un te pumpas metās un vēl zobi ar zobakmeni noauguši un acis asaro,un ir audzētāji,kas ne par ko vairāk neintresējas,kā teica vetārsts,tā ir.
Taču mana reālā pieredze ar maniem 3 kucēniem,kas tagad pie manis aug.Iedod viņiem vienu dienu tikai sauso barību-kakas SMIRD vājprātā,kakā bieži un kādam vēl noteikti pēkšņi paliks mīksts vēders.Iedod vienu dienu tikai gaļu-kaku ir maz,normālas konsistences un pinīgi bez nekādas smakas. Viena no manām pieaugušajām meitenēm norauj caureju ik reiz kā iedodu sauso,jo gaļa nav laikus atkususi.Faktiski visu laiku cīnijos tad ar viņas alerģiju no graudiem,tad pārgājam uz bezgraudu Acana un bija mūžīgi,mistiskais mīkstais vēders,kas pārgāja tai brīdī,kad izlēmu-nafig tos sintētiskos cepumus.Iepriekš cīnījos ar zobakmeni,tagad no tā nav ne miņas,neviens arī nesāk pēkšņi palikt resns,saglabā normālu kondīciju visu laiku,ir spoži,aktīvi un savas matītes gaida un izbauda.To var redzēt kaut vai pēc tā,ka visas 4 barošanas laikā steidzas nevis tur,kur stāv sausās barības maiss,bet uz ledusskapi,kur stāv gaļa.Pie sausās atgriezties noteikti nevēlos.
27.06.2015 00:44 |

Reitings 1997
Ak,jā,vēders neiziet,jo suņa diētā droši vien nav kaulu.Tie tur ir vajadzīgi arī šī iemesla pēc ;)
27.06.2015 00:47 |

Reitings 17203
es arī to pašu esmu dzirdējusi, un tomēr, tā jocīgi, ka sētas krancītis ir izturīgāks kā šķirnes suns, un kur tur ir tas pamatojums.

Cik man stāstīts tomēr krančiem ir jaukti gēni, tas nozīmē ka viņš no tām vairākām sugām dabū tos spēcīgākos/labākos gēnus kas viņam ar dod izturību pret slimībām utt.
Šķirnes suņiem ir tā problēma ka ļoti grūti atrast nekrustotus suņus kuri nav pat attāli radniecīgi, tas iznāk ka pat lai kā censtos ir grūti piemeklēt tās pašas sugas pārstāvi kuram jau nav tie līdzīgie gēni un rezultātā rodas slimīgāki suņi. Ja pārotājiem vispār nav sajēga par to kā pārot sugas suņus tad vispār rezultātā var redzēt ļoti slimīgus un vājus suņus. Tas princips laikam esot līdzīgs kā cilvēkiem, ja divi radinieki (attāli vai tuvi) sakrustotos tad arī ir dzirdēti stāsti ka rezultātā var būt slimīgi bērni.

Konservus vispār sunim nedodu, cik dzirdēts tiešām neliekas ka tur kas baigi labs ir iekšā, bet sauso barību ilgi meklējām līdz piemeklējām tādu kas gan garšo, gan arī tiek atdzīta par kaut cik sakarīgu. Protams ja kādā mirklī suns atteiktos no barības vai rastos problēmas ar to, tad pārietu uz vārītas vistas, burkānu un citu pārtikas produktu diētas, bet tā kā problēmas ar barību nav radušās līdz šim tad nu turamies pie tā kas der.
27.06.2015 00:48 |

Reitings 17203
Ne sugas pārstāvi, bet gan šķirnes!
27.06.2015 00:52 |

Reitings 1997
Šķirnes suņu nav slimīgāki kā citi suņi.Ir gana daudz alerģisku krančeļu,patversmes dukšu,kas nespēj sagremot sauso barību un kādi vēl ne brīnumi.
Vispār,jums meitenes,dzīvains uzskats-nedošu jēlu gaļu,jo nezinu,kas tā par gaļu.A kas tajos apaļajos cepumos iekšā jūs zinat?Varat būt drošas,ka neko labāku kā tas,kas uz tirgus,tur neviens iekšā nav ielicis.Kas vispār zin vai tur tā gaļa ir un kāda,visticamāk pabiras no tā,kas paliek pāri ražojot kādas desas.Tās barības,kuras jūs pērkat par dārgu naudu iepirkumā maksā kapeikas,reizēm zem eur/kg,nav tur nekādas gaļas un nekā diži sabalansēta un veselīga.Kopš ir parādījušās tās sausās ar vien vairāk parādās arī dzīvnieku,kas slimo ar vēzi.Sagadīšanās?Suns,kas ēd sauso ikdienā ir regulāri dehidrēts un tiek bojāts kunģis,jo tiek rīts saus,kas pēc tam kunģī sabriest 2-3 reizes lielāks.
27.06.2015 00:57 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
To ko ēdu es, to ēd ēd arī mans suns tikai viņam bonusā ir gaļa vai zivis. Gaļa un kāds dārzenis vai auglis, viņam šausmīgi garšo āboli, arbūzi un burkāni. Tiek doti arī rīsi, auzu putra, grūbas, griķi, miežu putras utt, viņam arī pasta garšo:-D Bet man ir liels suns labradora retrīvers.
27.06.2015 01:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits