Jackie, varbūt esi bijusi uz izcilā fotogrāfa Edvarda Steihena izstādi Arsenālā? Varbūt ir kādi iespaidi?
Man nelielas pārdomas raisījās pēc Rīgas Biržas "Provansas valdzinājums" apmeklējuma. Neuzskatu sevi par kaprīzu un snobisku deguna raucēju, ka šeit neko nevar noorganizēt, ārzemju izstāžu zālēs viss ir labāk, bla, bla, bla... Bet, jāatzīst, pēc Rīgas Biržas apmeklējuma jutos nelielu knipucīti vīlusies(t) Visu cieņu Tetereviem, muzeja darbiniekiem un pārējiem, kas ieguldījuši pūles, līdzekļus un rūpīgu darbu, lai atgādātu uz Latviju izcilus mākslas darbus... un tomēr man radās priekšstats, ka izstādē ietūcīts viss, ko bijis iespējams dabūt, tāpēc izstādē nokļuvuši darbi, kuri tur, šķiet, nav īsti vieta. Pat man vīrs,bija atnācis man līdzi un kuram no mākslas ir tikpat sapratnes, cik zilonim no Meisenes porcelāna, izbrīnā man prasīja, kādā sakarā izstādē ir Matisa Persiete no odalisku sērijas. Tāpat Vinsenta van Goga Bretaņas ainava... Forši, ka ir radusies iespēja uz Latviju atvest izcilus mākslas darbus, bet, ievietojot izstādē visu, ko ir iespējams dabūt, rada mazdrusciņ nepārdomātu un paviršu iespaidu. Tāpēc dažkārt man radies iespaids, ka izstāžu masīvais mārketings skrien pa priekšu saturam(s)
Pikaso darbi un Beļcovas trauki gan bija izcili:-)