Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Viegli pagatavojamas mērces

 
10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Sveikas!

Ar kulināriju esmu uz 'jūs' un ikdienā nereti lietoju lielveikalos nopērkamās mērces (tās visliktākās), kas pašai jau ne tikai apnikušas, bet arī jūtami gandē citādi veselīgo ikdienu.

Gribētos pašai pievienot mērces ēdieniem - gaļām, kartupeļiem, makaroniem, u.t.t. Jebkam! Un apzinos, ka interneta dzīlēs slēpjas bezgalīgas krātuves, tomēr vēlos dzirdēt no jums ieteikumus - kādas viegli pagatavojamas mērces jūs izmantojat ikdienā? Ja iespējams, padalieties ar recepti!

Ļoti novērtēšu un uztaisīšu eksperimentu nedēļu - katru dienu pa kādai jaunai mērcītei :)
24.06.2015 19:53 |
 
Reitings 90
Reģ: 28.03.2015
Manuprāt, Maltās gaļas mērce ir diezgan viegli pagatavojama, to arī bieži gatavoju vakariņās. :-)
No aukstajām mērcītēm visvieglākā man šķiet loki ar krējumu un mazliet sāli, un dilles. :-)
24.06.2015 19:59 |
 
Reitings 90
Reģ: 28.03.2015
Un kad sāksies sēņu sezona, gaileņu mērcīte ir ļoti garšīga (l)
24.06.2015 20:03 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ar kartupeļiem neslikti iet kopā biezpiens + krējums + sāls :)

Man patīk ar grillētiem dārzeņiem ēst bezpiedevu jogurtu, kurā nedaudz iespiests ķiplokss :)

Piekritīšu par sēņu mērcēm.. gaileņu un baraviku mērce daudz laika un enerģijas nepatērēs (apcepu sīpolu un sēnes.. tad pievienoju sāli un skābo krējumu, ir cilvēki, kas liek saldo)

Ja garšo pelējuma sieri.. vari uztaisīt silto Gorgonzolas siera mērci, kuras pamatā ir siers un saldais krējums. Ļoti elementāri.

Vienkārša ir maltās gaļas mērce.. apcep sīpolus eļļā (eļļai var pievienot čilli, ja patīk asums), tad pievieno un apcep liellopa gaļu.. pievieno daudz sagrieztus svaigos tomātus, sāli un ilgi, vismaz kādas 2h sautē. Garšai var pievienot timiānu. Kāpēc tik ilgi? Tāpēc, ka garajā gatavošanas procesā mērce paliek, manuprāt, 100x gardāka :)
24.06.2015 23:08 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!