Ar kartupeļiem neslikti iet kopā biezpiens + krējums + sāls :)
Man patīk ar grillētiem dārzeņiem ēst bezpiedevu jogurtu, kurā nedaudz iespiests ķiplokss :)
Piekritīšu par sēņu mērcēm.. gaileņu un baraviku mērce daudz laika un enerģijas nepatērēs (apcepu sīpolu un sēnes.. tad pievienoju sāli un skābo krējumu, ir cilvēki, kas liek saldo)
Ja garšo pelējuma sieri.. vari uztaisīt silto Gorgonzolas siera mērci, kuras pamatā ir siers un saldais krējums. Ļoti elementāri.
Vienkārša ir maltās gaļas mērce.. apcep sīpolus eļļā (eļļai var pievienot čilli, ja patīk asums), tad pievieno un apcep liellopa gaļu.. pievieno daudz sagrieztus svaigos tomātus, sāli un ilgi, vismaz kādas 2h sautē. Garšai var pievienot timiānu. Kāpēc tik ilgi? Tāpēc, ka garajā gatavošanas procesā mērce paliek, manuprāt, 100x gardāka :)