Mainīt paradumus... Kā??

Reitings 131
Reģ: 06.01.2015
Sveikas!

Tātad, svētki mani ir noveduši pie domas, ka dzīvoju pāri saviem līdzekļiem, tāpēc mēneša beigās vienmēr palieku bez naudas.
Domāju par to, kā to varētu mainīt.
Man ļoti daudz naudas aiziet saldumiem un vispār ēšanai, jo pati negatavoju, bet gribētos to mainīt.
Nezinu īsti ar ko sākt, jo pierasts pavisam citādi.
Vēl kas, es nemāku uztaisīt tik daudz lai pietiktu tikai vienam cilvēkam, paliek pāri, beigās sanāk izmest.
Kādi ir jūsu ikdienas paradumi, lai nežīlīgi daudz nauda neaizietu ēšanai.
+ man šīķiet, ka esmu atkarīga no saldumiem:D

Jauku, šo Jāņudienas vakaru:)
24.06.2015 16:48 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Kafijai termokrūze un ūdenim smuka sporta pudele. Nopērc smuku, lai pašai prieks apkārt nēsāt ;-) iesaku arī uztaisīt Pinterest kontu iedvesmai, receptēm un padomiem :-)

piemērs, ko ēst: Brokastīs - grieķu jogurts ar 2 karotēm visparastāko auzu pārslu + kāds auglis. Pusdienas var paņemt līdz - vistas fileja + salātu mix + dārzeņi, iepriekšējās dienas vakariņās pagatavotais vai ēst kafejnīcā. Vakariņās gardi un fiksi ir pastas salāti, zupas, omletes. Kad dzīvoju viena, man patika Uncle Bens mērcītes burciņās - pusburciņa Tikka massala, 2 vistas cīsiņi un paciņa rīsu = 2 ēdienreizes

Un iesaku iepirkties max 2x nedēļā, sapērc pamatlietas (sausos produktus - rīsus, griķus, pastu, konservētus tomātus, pesto u.c. lietas, kas nebojājas) un piepildi arī saldētavu ar saldētām ogām un dārzeņiem. malto gaļu un filejas sadali no lielajiem iepakojumiem pa porcijām un sasaldē atsevišķos maisiņos. Ja mājās vienmēr būs no kā kaut ko pagatavot, tad nebūs vajadzības visu laiku skriet uz veikalu. Man mājās vienmēr ir krājums ar kuru droši vien varētu ēst mēnesi no vietas, īpaši sausajiem produktiem un dažādiem konserviem + ja sagribas kārumus, tad vienmēr mājās ir sastavdaļas, lai izceptu, piemēram, auzu cepumus vai brauniju.
24.06.2015 23:13 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es droši vien pierakstītu blociņā savus izdevumus.. tas palīdzētu vairāk disciplinēt un kontrolēt... tad atsakies no, Tavuprāt, bezjēdzīgākajiem izdevumiem... varēsi uzskatāmi salīdzināt, kā izdodas ekonomēt naudiņu :)
24.06.2015 23:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)