Palidosim?!

Reitings 9
Reģ: 24.06.2015
Sveiciens Jāņu dienā! :-)

Šoreiz ne par lidošanu ar slotu, putekļu sūcēju, pat ne ar paklāju, bet ar lidmašīnu.
Konkrēti ar Wizzairu.
Nekad neesmu lidojusi, un nu, no domas vien jau stīvas kājas, turklāt, jālido vienai!
Par bagāžu, ņemot lielo kabīnes bagāžu, saprotu, ka nekādas citas somiņas būt nedrīkst, tātad, kur ielikt telefonu, maku, pasi? Kabatās, rokās?
Pasi apskata pirms bagāžas pārbaudes?
Par šķidrumiem, tos ir jāizņem pie drošības pārbaudes?
Pašas somas izmēru kāds pārmēra vai atbilst norādītajam?
Par pašu iekāpšanu, kā tas notiek? Caur to "garmošku" vai pa kāpnēm?
Pie izkāpšanas, galamērķī, arī tāda pati drošības pārbaude kā iekāpjot?
Padalieties, lūdzu, ar savu pieredzi! ;-)
24.06.2015 14:56 |

Reitings 610
Reģ: 01.12.2013
Man tāds jau sen interesējošs jautājums:
Kad 1.reizi lidojāt vienas- kā zinājāt, kur jāiet, kas jādara?
25.06.2015 00:41 |

Reitings 736
Reģ: 29.01.2009
Hazel, es pirmo reizi lidoju viena pati uz Spāniju (Barselona), tieši ar Wizzair. Visur jau ir zīmes, norādes, tik jāseko līdzi, ja nezina var pajautāt kādam. Vēl pirms lidošanas, apskatījos lidostu mājaslapas. Un es Barselonā ielidoju pēc pusnakts, un nezināju, kur jāiet pēc bagāžas, vienkārši sekoju, kur iet cilvēki, kuri bija lidojuši ar to pašu lidmašīnu ar kuru es lidoju, lielākajai daļai jau ir nododamās bagāžas, un paceļam bija arī norādes.
25.06.2015 01:15 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Tik daudz, ka kopumā vispirms jāiet drošības kontrole un pēc tam jāpsakatās, uz kuru geitu jāiet un tur arī jāiet, biju noskaidrojusi no radiniekiem, kas bija jau lidojuši.

Ar to arī, manuprāt, praktiski pietiek. Pērējo jau var redzēt un saprast, piemēram, tu jau nemaz netiec iekšā, neizejot cauri drošības kontrolei. Ja tev būs jāvelk nost apavi, tev pateiks apsardze. Ka jakas visi velk nost un somiņas liek kastēs, to jau tāpat redzēsi. Geitiem arī visiem ir norādes. Man liekas, nav jau vairs tur daudz ko sajaukt. Laiku gan ar rezervīti jārēķina, lai esi droša, ka atradīsi visu laikus, bet RIX jau paltības ziņā vispār pavisam maziņa.

Ļoti iesaku tax free zonā arī nopirkt ūdeni, labāk pat lielo pudeli. Lidojumu laikā organisms zaudē šķidrumu un daudzi to izjūt ar ļoti sliktu pašsajūtu - galvas sāpēm utt., sevišķi paceļoties un nolaižoties. No ūdens mēdz kļūt daudz labāk. Arī, ja būsi tas gadījums, kam nav slikti, organisms novērtēs to ūdeni.
25.06.2015 01:16 |

Reitings 610
Reģ: 01.12.2013
Man lidojot vienmēr ļoti sāp ausis.Kā jums? Kā tiekat ar to galā? Man personīgi pat mūzika īsti nelīdzēja.
25.06.2015 01:21 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Ā, nu un, ārā ejot, jau parasti tiešām viss bars iet uzreiz. Nejauši noklīst ir grūti. Ja tev ir tikai rokas bagāža, vispār nav variantu, ko vari izdarīt nepareizi. Ja ir arī nododamā bagāža, tad svarīgi bez bagāžas neiziet pavisam ārā no ielidošanas zonas (t.i. cauri tai telpai, kur bagāžas iet uz slīdošajām lentēm), jo netiksi vairs normāli atpakaļ. Sagaidi savējo koferi un ej ārā :)
25.06.2015 01:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits