Labākais ceļojums

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
Sveikas!

Pastastiet par labako celojumu, kuraa esat aizbraukushas, par valsti, kuraa noteikti veletos atgriesties (l)

23.06.2015 22:06 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
cheeky, par novembri runājot.. Ēģipte 100%, jo tur man liekas kā reiz sezona sākas, pa vasaru, septembri/oktobri tur ir neizturami karsti. A, un kaut kur pa ausu galam dzirdēju, ka Tenerifē un vispār Kanāriju salās klimats cauru gadu ir labvēlīgs...
26.08.2015 21:15 |

Reitings 548
Reģ: 07.02.2013
Visspilgtāk atmiņā palikusi Stambula agrā pavasarī ar smaržām, garšām, noskaņu un arhitektūru.
Slovākijā pirmo reizi ieraudzīju kalnus, likās neaprakstāmi skaisti un vareni, to arī atcerēšos. Un vēl Gruzija - arī kalni, cilvēki, mazpilsētas, kurā uzturējos, šarms un neliels kultūršoks.
26.08.2015 21:16 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Es esmu ceļotāja - visēdāja. Man patīk gan t.s. urbānie ceļojumi pa lielpilsētām (arhitektūra, muzeji, izstāžu zāles, kāds koncerts, izrāde, ja ir izdevies nopirkt biļetes), gan dabas ceļojumi pa skaistām vietām ar pirmatnējības un cilvēka pirksta nesabojātu ainavu. Neviens ceļojums nav bijis tāds, par kuru varētu teikt, ka man nepatika vai nebija kaut kas izdevies. Šķiet, ka ikreiz no ceļojuma atbraucu bagātinājusies un pozitīvas enerģijas sasūkusies -ir sāpīgi pirmās dienas nolaisties uz zemes un atgriezties ikdienas rutīnas darbos.

Mana vismīļākā pilsēta Eiropā ir Amsterdama. Esmu tur bijusi daudzas reizes, īpaši laikā, kad māsa tur studēja. Amsterdamā man ir pat savas mīļās vietiņas, kaktiņi un stūrīši, ko apmeklēju, ja vien ir tam laika - viena superīga dizaina un mākslas grāmatu grāmatnīca, mūzikas ierakstu veikaliņš ar miiiilzīgu pasaules mūzikas ierakstu kolekciju no jebkuras valsts,ko vien spēj iedomāties, pirmklasīgas šokolādes veikals...

Ļoti patīk Vīne - tās noskaņa, mājīgās kafejnīcas, kūkas un kūciņas, baltvīns Grüner Veltliner. Šķiet, vēsturi tur var sajust vai no ikvienas ēkas elpojam. Vispār man kopumā patīk visa Austrija - šeit ļoti var just vāciešu izslavēto kārtības mīlestību un pedantismu rūpīgi koptajās krāšņajās puķu kastēs, glītajās izkārtnēs, pildrežģu mājās.

Budapešta...velku paralēles ar Vīni arhitektūras ziņā. Barokāli krāšņa un grezna, uzskatāmi var redzēt, ka tām ir bijusi kopīga vēsture un kopīga dzīvošana pagātnē. Hābsburgu impērijas mantojums:-)

Venēcija - kaut daļai šķiet banāla, bet manās acīs ļoti šarmanta pilsēta, sirma, eleganta dāmīte, nu varbūt ar kādu noskretušu zeķi tūristu masu veidolā, bet tas neskādē. Ir kaut kas mistiski ievelkošs tajos ūdeņos un senatnes sūbējumā. Ne velti tik daudz mākslas cilvēku uz turieni ir tiekušies - Brodskis, Stravinskis, Prokofjevs, Mālers, Manns utt., u.tjpr. Es pieveru acis uz melnādaino tirgotāju centieniem ieskapēt rozes lētticīgām tūristēm, noklīstu nost no Svēta Marka laukuma, un tur ir mana Venēcija(l)

Beļģijaspievārte, Hellebos dižskābaržu mežs aprīlī, kad zied zilās pulkstenītes. Tāds ziedu paklājs starp kokiem, ka neredz, kur tam otra mala. Maģiska sajūta, gleznieciski skaisti(l)

No nepiejaucētajām, neuzprišinātajām vietām - Maroka. Tik dažāda un daudzveidīga - Atlasa kalni, okeāns, tuksnesis, arābu tirgus kņada Marrākešā, ādu smaka Fesā, franču atstātās pēdas pilsētu koloniālajā arhitektūrā, gaismekļi, paklāji, čūsku dīdītāji un ēzeļi šaurajās ieliņās, kur viegli var nomaldīties, Majorelle dzelteni zilais dārzs.

Man kā dārzu entuziastei un puķu mīlei liels acu baudījums un pārdzīvojums bija Madeira. Visi ziedi, kas man mājās aug uz palodzes, tur atrodami brīvā dabā - strelīcijas, enģeltaures, zantedešijas, Ķīnas rozes... Tik sulīga, krāšna sala. Terases un dārzi tik kalnainā vidē, kur atliek vien šausmās un izbīlī nobrīnīties, kā to krāšņumu tik stāvās nogāzēs var izaudzēt, pašam no sava dārziņa nenoripojot zemē. Portugāļu portvīnu dzert nevar:-D

No vēl tālākām zemēm - Indonēzija, Bali. Rūpīgāk iepazīstot, pilnīgi noteikti kontrastaina sala. Mājās, sēžot pie datora un skatu kartiņās, un tūrisma ceļvežos perfekta, glancēta kundzīte, bet īstenībā... Nē, nu ir jau arī nenoliedzami skaista, bet tai ir arī savs neglītais vaibsts:-| Tūristiem domātās vietas ekselentas, par katru mazāko sīkumu padomāts, katrs mikroskopiskākais puteklītis uz taciņas ar bambusa slotiņu noslaucīts, taču, dažus soļus atkāpjoties no savas mierpilnās tūrista idilles - divstāvu dzīvojamās mājas, kas izskatās, kā no kartona sastiķētas, tarkšķoši, pļarkšķoši rolleri, cilvēku nabadzība nav zem tepiķa paslaukāma... Paši balieši gan ļoti sirsnīgi, atsaucīgi, lai gan reizumis uzbāzīgi, tomēr, ja neko no viņiem nenopirksi, pakaļ pa puskvartālu neskries, kā tas gadījās Marokā. Fantastiski skaisti tempļi, viscaur mandaras ziedi, spilgti zaļas rīsu terases, kas no tālumā ir skatu kartītes cienīgas, bet klātienē - dubļu lāmas ar koši zaļu zāli, kurā var gadīties arī pa kādai čūskai. Indonēzijas ceļojums atstāja neizdzēšamas atmiņas un iespaidus - jutos kā uzvelkamā lellīte no skanošās dziesmu lādītes - gribējās dancot uz rinķi un vislaik smaidīt:-D
27.08.2015 00:17 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Ak dieniņās... piedodiet. Un man vēl šķita, ka es neesmu visu sarakstījusi:-D
27.08.2015 00:19 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
luiize, tev vajag romaanus rakstiit :D
27.08.2015 00:30 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
PAulaMonro, divas nedēļas. Ar ģimeni, tas bija vairāki gadi atpakaļ. Bet vienalga, labākas ceļojums līdz šim.
Nakšņojām nejauši uzietās viesu mājās, va teltī, auto.
Vēl man ļoti patika Palanga. Agrāk katru gadu uz vismaz nedēļu braucām, bija pat viena superīga viesu māja kur palikām vairākus gadus pēc kārtas. Vesmīlīgi saimnieki, skaisti izremontēti dzīvoklīši privātmājā, cenas nebija lielas un atradās gandrīz pie pašas gājēju ielas. Neesmu bijusi jau gadi 3, bet vislabākās atmiņas no vakariem un naktīm ar dzīvo mūziku, garšīgiem ēdieniem, jautrām izklaidēm (velo izbraucieni, pārgājeni gar jūru, spēļu automāti, ne fēniksa tipa protams, bet visādi auto, spēles, kaaruseļi un tml).
27.08.2015 00:34 |

Reitings 2059
Reģ: 20.11.2012
Vai dieniņās :D Es esmu bijusi tikai Anglijā :D
Nu tik forši sarakstījušas - siekala tek :D
Es gribu daudz kur :D Neliek mierā doma,ka gribu rudenī uz Franciju (l)
27.08.2015 02:43 |

Reitings 131
Reģ: 25.08.2015
Mans top 3

1.Sanktpēterburga

2.Thessaloniki

3.Teherāna

Tās ir tās sirdī paliekošākās.. būts ir gan DAMERIKĀ(Čīle, Meksika), ZAMERIKĀ, AUS, ĶĪNĀ, Japānā, Krievijas Austrumos.. Un šur tur vēl .
27.08.2015 03:01 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
harmless_ , paldies par atbildi :)

luīzeluīze , Tev noteikti vajag veidot savu celojumu blogu, vai vienkarshi rakstit celojumu aprakstus, loti labi, telaini un skaisti izteicies, viss aprakstitais gar acim paskeja kaa burviiga bilzu gramata :)

Vispar loti intersanti palasit, citu iespaidus, paskatities bildes (l)
27.08.2015 17:55 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Pagaidām mīļākais ceļojums ir pirmais kopīgais atvaļinājums ārpus valsts kopā ar draugu. Aizbraucām uz Ēģipti. Ļoti patika! :)
Vēl man ļoti patika Itālija, skaistums bezgalīgs! Pārējās tā, esmu kaut kā aizmirsusi..
27.08.2015 18:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits