No šīs loģikas izriet, ka jebkuras vardarbības un noziegumu upuris ne pie kā nav vainīgs. Ne tikai izvarošanas gadījumos, bet arī piekaušanas, huligānisma, apzagšanas, slepkavības u.tml. gadījumos upuris ir balts kā jēriņš un vainīgs ir tikai agresors!
Nē. Ne vienmēr, tikai tad, ja vardarbība pret personu notikusi tādēļ, ka šī persona ir bijusi neaizsargāta un viegls upuris.
Savukārt, ja vardarbība pret personu ir kā sods, tad atsevišķos gadījumos varētu uzskatīt, ka pats vainīgs.
Nezinu, bet, ja sieviete būdama totālā pālī tikusi izvarota un pēc tam to paziņo policijai, nez vai izvarotāju tāpat vien apsūdzēs "uz karstām pēdām", jo ļoti iespējams, ka sieviete atdevusies labprātīgi
Tu nu gan īpaši neiedrošini izvarošanas upurus vērsties policijā, ne?
Sievietes ne reizi vien ļoti smalki ir manipulējušas ar "izvarošanas" gadījumiem...
Jā, bet tam īsi svārki vai alkohola lietošana nav nekāds priekšnosacījums. Arī sieviete klasiskā kostīmā var tādu triku uztaisīt.
27-35% viriesu atzist, ka iespejms izvarotu sievieti ja nekad netiktu piekerti.
Īsti neatceros tos ciparus, taču - man šķiet, ka tie cipari ir baigi neobjektīvie un neattaino patiesos pētījuma rezultātus, jo 1) pie izvarošanas tika pieskaitītas arī citas darbības, kas nemaz nav izvarošana, un 2) tika apvienoti dažādi atbilžu varianti (nu, ja sākotnēji tika dotas vairākas atbildes, tad pēc tam visas, kas nebija "noteikti nē" vai "visticamāk nē" tika skaitītas kā "jā" - arī neitrālās).
Varbūt jaucu ar kādu citu pētījumu.
Apsudzetais, t.i. vina aizstavis var meginat nomelnot sievieti, sakot ka vina uzvedas seksuali provokativi liekot apsudzetajam domat, ka vina velas ar vinu staties sakaros
Nu es nezinu, cik apdalītam prātā jābūt, lai nepamanītu, ka sieviete pretojas seksam un tam nepiekrīt.
Un kopš kura laika tas, ka sievietei ir daudz seksa parneru, nozīmētu, ka tātad viņa labprātīgi nodarbotos ar seksu ar jebkuru jebkurā situācijā (un tātad nevarētu tikt izvarota)?
leetules, uz kuraam reti kuram staav un kuras katrs var dabut. Izvaro taas sievietes, kuras varmaka citadi dabut nevar.
Varbūt vienojies vispirms pati ar sevi - kuras tad ir tās, kurām lielāks risks tikt izvarotām - vai pavieglas uzvedības skuķēm, vai arī grūti iegūstamajām.
mani atsakas saklausit, kad es saku, ka nevainoju pie izvarosanas upuri un manis uzsverto personigo droshibu tulko pa savam
Atkārtošos, bet Tu pati šīs diskusijas 2. lpp uzrakstīji skaidri un nepārprotami -
Pazistu sievieti, kura tika izvarota padsmit gados un jasaka, ka dala vainas tu bija gan vinas, gan vinas vecaku. Nav ko vazaties pa apsaubamiem tusiniem ar iereibusiem vechiem, dzert un maucigi uzvesties. Japiebilst, ka vina 15 gadu vecuma bildejas plikiem pupiem un pezhu. Tas pietiekosi daudz ko izsaka par vinu un vinas vecakiem.
+++ Tieši tā. Neviens te nedzīvo fantāziju pasaulē, neviens neiedomājas, ka tāpēc vien, ka kaut kas nav pareizi, tas vairs nenotiks. Protams, ka pastāv riski. Un katram pašam jāizlemj, kas viņam svarīgāks - justies brīvi un sevi neierobežot vai justies droši.
Bet, ja cilvēks izdara izvēli par labu savai pirmajam un kļūst par vardarbības upuri - tā nav viņa vaina. Protams, tas nemainīs faktu, ka kaitējums ir jau nodarīts, un upurim tāpat jāsadzīvo ar sekām. Tomēr tā ir bijusi netaisnība pret upuri vienādā mērā neatkarīgi no tā, kāds bijis kleitas garums vai reibuma pakāpe.