Māja vs dzīvoklis

Reitings 66
Reģ: 27.12.2011
tātad pienācis laiks vīt kopējo ligzdiņu ar puisi, bet ir viens BET.
visu laiku runājām par mājām, ļoooti gribu māju, zinu ka tā ir uzņemšanās, bet gribu no rītiem ar kafijas krūzi iziet dārzā un noraudzīties uz puķu un gurķu dobēm. Pašlaik meklējam mājas, bet izskatās, ka drīz piedāvajumā tiks iekļauts dzīvoklis. dzīvoklis pilsētas ( ne Rīgas) centrā, brīvdienu rītos varētu iet uz kafejnīcu kafijot.
un es tiešām nevaru izlemt māja vai tomēr dzīvoklis? protams jautājums par māju nopietni tiks izskatīts kad banka apstiprinās kredītu, dzīvoklim kredītu nevajadzētu, maksātu īri. Māja apmēram 10 km no pilsētas centra, dzīvoklis centrā. Māja un zeme ir naudas un laika ieguldīšana, dzīvoklis protams arī bet ne tik lielā apjomā. Gribētu abus, bet nepavilksim.
kādus Jūs saskatat plusus un mīnusus mājā/ dzīvoklī?
17.06.2015 09:00 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Maaju obligati. Taa sajuuta, kad jebkuraa laikaa vari svaigaa gaisaa pazvilneet vai uzcept bbq ir neatsverama. Labu kafiju var uztaisiit ari savaa virtuvee, musdienaas ir moderni kafijas automati, kas no chiekuriem uzvaara gardu kafiju.
Daarzs ir iekartojams tads, ka jadara tajaa ir loti maz, zaalaajs un dazhi koshumkruumi man ar darbu nesaistaas.
17.06.2015 19:30 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nu gan ir stereotipi par maajaam! Pirmkaart, nav jaabuut nekaadaam dobeem vai daarzam. Pietiek ar zaalaaju priekshnamaa un pagalmu var nobetoneet, ielikt smuku gazebo, 4 pukjpodus, varbuut mazu baseininju un miers. Zaale neaug tik aatri, lai to vajadzeetu visu laiku pljaut un pati pljaushana ar normaalu zaales pljaaveeju neaiznjem tik daudz laika. Vieniigaas ekstra ruupes ir iztiiriit notekcaurules un ziemaa attiiriit tacinju liidz mashiinai, bet nu arii ir vietas, kur uzreiz saakaas celjsh un tiiraamaa platiiba ir minimaala. Turklaat ir arii snow blower, kas ieveerojami atvieglo dziivi. Par tiiriishanu runaajot, tas ir tikai miits ka jaatiira daudz vairaak kaa dziivoklii, ja nu vieniigi kaads iipashi pacenshaas piemeeslot ikvienu istabu un nostuuri. Taapat lielaakoties apgrozies vienaas un tajaas pashaas vietaas, viesu istaba nav jaatiira ik dienas vai ik paardienu un nekas nav jaasrubii. Ir pat vieglaak uztureet maajaa kaartiibu, jo ir vairaak platiibas lai smuki saorganizeetu visu savu mantiibu. Protams, ja paarii abi ir maajasdarbu nemiileetaaji, tad dziivoklis ir labaaka opcija.
18.06.2015 00:35 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Manuprāt, ja ir nauda un iespējas, daudz labāk ir iegādāties mini vasaras mājiņu kaut kur ārpus pilsētas, piemēram, pie jūras, lai vasaras dienās un atvaļinājuma laikā varētu izbaudīt kārotās brokastis pagalmā, gaļas cepšanu vai sauļošanos.

nevajadzētu piemirst, ka arī šī māja prasīs rūpes un vismaz iknedēļas apciemojumu un zāles pļaušanu, tā ka te darbi sanāks dubultā. Un ziemā kurināšana un uzturēšana, lai viss nesapelē un nesabojājas, arī nebūs vieglākais darbs.

Jūs par tām dobēm un zāles pļaušanu kā par kkādu ikdienas katorgu runājat :D Var tak nestādīt puķes, iekopt skaistu ziemas dārzu un nopirkt normālu zāles pļāvēju-pašgājēju. Reizi nedēļā nostaigāt pāris km, pļaujot zāli, svara vērotājām būs būs tieši laikā :) :D Es atvainojos par sarkasmu, bet nu nevajag uztvert lietas tik sterotipiski ;)
18.06.2015 11:45 |

Reitings 66
man personīgi patīk pļaut zāli, ja baigās platības var traktoriņu aizņemties. puķu dobes arī cik tur sanāk ravēt sastādi peonijas, rozes un tik pavasarī apravē, uzkašā. katrā gadījumā dārza darbi nav tie kas mani aizbiedēs :-D
18.06.2015 11:58 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Es izvēlētos dzīvokli, jo tas ir atbilstošāks manam dzīves ritmam, dzīvesveidam un vēlmēm. Man nepatīk sev sarežģīt dzīvi un uzkraut papildus pienākumus, bez kuriem es mierīgi varu iztikt. Dzīvoklim, kurā šobrīd dzīvoju ar vīrieti, ir skaists, plašs balkons - ja vēlos atpūsties saulītē un dzert rīta kafiju svaigā gaisā, es to daru uz mūsu balkona. Lai dzertu kafiju un relaksētos saulē man nav vajadzīga māja ar visu tai līdzi nākošo pienākumu sarakstu.
Pārdomā visu labi un ja esi izlēmusi par labu mājai - uz priekšu, jo tu jau labāk zini, kas atbilst tavam dzīvesveidam un vēlmēm :)
18.06.2015 12:00 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Lasu un priecājos -cik mīļš autores naivums! Pārīša pirmā ligzdiņa -māja Pierīgā un dzīvoklis centrā!:) Un skuķi kā traki pilnā nopietnībā analizē plusus un mīnusus!:)
Parasti pārītis sāk ar 1-2 istabu dzīvoklīti, lai pārliecinātos par spēju sadzīvot -sākot no netīram zeķēm, beidzot līdz atšķirīgām ģimeņu vērtībām. Tikai tad, kad attiecības izturējušas laika pārbaudi, nokritušas rozā brilles, ir iegūta pārliecība par līdzīgiem dzīves mērķiem, svinētas kāzas un, protams, paralēli tam visam iegūta izglītība, uzsākta karjera, kā arī mēnesi no mēneša gadu garumā atlicināta zināma summa no algām pirmajai iemaksai, var domāt par mājas pirkšanu!
18.06.2015 13:37 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Un skuķi kā traki pilnā nopietnībā analizē plusus un mīnusus!

Un kāpēc, lai neatbildētu nopietni? Kādai šis viss noteikti varētu noderēt. Ko tad mums te ūdeni liet?
18.06.2015 13:41 |

Reitings 66
amsterdama, HAH AH HAHAH A dzīvojam kopā gadus 7us te vienā dzīvoklī te citā, te mājā, tagad laiks tik pie sava uz mūžiem !!!! kaut gan rozā brilles reizēm joprojām ir un zeķu mētāšanās apkārt jau sen pierasta lieta :-D:-D:-D:-D
18.06.2015 14:17 |

Reitings 66
amsterdama, aaaa un vēl māja netālu no pilsētas centra dzīvoklis centrā ne veinmēr nozīmē Rīgu, Rīga nav vienīgā pilsēta.
18.06.2015 14:18 |

10 gadi
Reitings 1136
Reģ: 30.04.2011
Spaisy,tak Latvijā vienīgā pilsēta ir Rīga, visur citur ir lauki :D
18.06.2015 18:27 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Ja maaja,tad kartiga un laba,nevis 50 m2. Tad jau labak plashs 3istabnieks nekaa kaut kada nebuut maajinja.
18.06.2015 20:03 |

Reitings 54
Reģ: 20.04.2015
Es esmu ar visām četrām par māju. Īpaši, ja dzīvoklis tiks īrēts. Pati pašlaik īrēju dzīvokli Rīgā, liekas, ka visu laiku esi uz koferiem. Sajūta, ka tevi jebkurā brīdī no dzīvokļa var izmest. Tā iemesla dēļ pat negribās tur ieguldīt savus līdzekļus. Tomēr savs ir savs.
19.06.2015 11:53 |

Reitings 66
gan jau Jāņu brīvdienās izrunāsim šo jautājumu caur "rozā brillēm" :-D esmu gatava abiem variantiem abi būs labi un darīs mani laimīgu (l)
19.06.2015 13:24 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Māja viennozīmīgi ir lielāks darbs tāpē jāizvērtē kam tu esi gatava.

Mēs ar vīru gribam māju, jo negribas bērnus audzināt mazā pilsētas dzīvoklī. Vīrs man ļoti darbīgs, viņam gribas māju, kur var ņemtiea pa lauku caurām dienām. Man vienkārši gribas iespēju vakarā iziet ārā, nedzirdēt pilsētas dunu. Vasaras vakaros pastaigāt pa pļavu. Bet mums ir vieglāk, jo vecākiem ir zeme, kuru varam īrēt kaut uz 100 gadiem un būvēt māju. Mamma ar turpat, būtu kas palīdz ar bērniem. Mīnuss gan ir sabiedriskā transporta neesamība.
20.06.2015 10:00 |

Reitings 11
Reģ: 05.07.2015
Es domāju, ka ja ir jāizvēlas, tad es labāk par pirktu dzīvokli rīgā, nekā māju, jo ar māju sanāk tonna papildus izdevumu un nevar aizbraukt ilgos ceļojumos - tā teikt jāpieskata. :-/
05.07.2015 16:29 |

Reitings 32
Reģ: 04.06.2015
Kas tev tur muusdienaas jaapieskata? Signalizaacija ir un miers.
Dziivokli tikai tad, ka tas ir ar munikaalu skattu.
Viennoziimiigi par maaju. dziivoklis sux - beerni kur skraidiis, kur leljlju maaju celsi, kur vasaraa baiseins, kur kafija uz terases, auto stavvieta par briivu, lieka šaujiņa svaiga gaisa uz vecumu noderees ...
06.07.2015 13:02 |

Reitings 1660
Reģ: 15.08.2014
PAR māju.
Pašlaik dzīvoju dzīvoklī. Bet tā sapņoju par iespēju no rītiem kafiju dzert uz terases.
Kā jau te minēja- ar gadiem kļūst spēcīgāka vēlme pēc mājas. (l)
Bet nezinu tikai,kur tam ņemt naudu :D
Lētāk uzcelt pašam , vai pirkt remontējamu māju. :-D(t)
06.07.2015 13:26 |

Reitings 194
Reģ: 26.03.2015
Kad sāksi vasarās no rītiem kafijot savā dārzā, smiesies par to, ka māja vs dzīvoklis vispār ir bijis jautājums, tici man. Es arī salīdzinoši nesen pārvācos atpakaļ uz savu bērnības māju, un tagad jau jūtos tā izlaidusies - strādāju ārā, pagalmā, tur pat sauļojos, tur pat grāmatas lasu un filmas skatos, tur pat atrodos arī šobrīd, kad šo rakstu (tagad tikai man, laikam, kaut kas tulīt sāks pilēt uz galvas, hi, hi). Ziemā, protams, šie bonusi daļēji pazūd, bet tās vasaras, eh... Iekāp dobē, salasi sev brokastīm zemenes, uzvāri kapiju un dzīvojies pa āru stundām.
06.07.2015 13:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)