Māja vs dzīvoklis

Reitings 66
Reģ: 27.12.2011
tātad pienācis laiks vīt kopējo ligzdiņu ar puisi, bet ir viens BET.
visu laiku runājām par mājām, ļoooti gribu māju, zinu ka tā ir uzņemšanās, bet gribu no rītiem ar kafijas krūzi iziet dārzā un noraudzīties uz puķu un gurķu dobēm. Pašlaik meklējam mājas, bet izskatās, ka drīz piedāvajumā tiks iekļauts dzīvoklis. dzīvoklis pilsētas ( ne Rīgas) centrā, brīvdienu rītos varētu iet uz kafejnīcu kafijot.
un es tiešām nevaru izlemt māja vai tomēr dzīvoklis? protams jautājums par māju nopietni tiks izskatīts kad banka apstiprinās kredītu, dzīvoklim kredītu nevajadzētu, maksātu īri. Māja apmēram 10 km no pilsētas centra, dzīvoklis centrā. Māja un zeme ir naudas un laika ieguldīšana, dzīvoklis protams arī bet ne tik lielā apjomā. Gribētu abus, bet nepavilksim.
kādus Jūs saskatat plusus un mīnusus mājā/ dzīvoklī?
17.06.2015 09:00 |

Reitings 66
par tām brīvdienām ir tā, ka līdz šim mēs visas brīvdienas pavadām ārpus sava stūrīša. nopērkot māju tas laikam nemainīsies vismaz sākotnēji, tātad nedēļas nogalēs visticamak mājās nebūsim, dzīvnieki līdz ar to atkrīt, ja nu ienīgi viņiem būtu jāvizinās līdz :-) mans sapnis būtu divi rotveleri, draugam haskiji (l)
17.06.2015 11:51 |

Reitings 14
Reģ: 15.06.2015
Noteikti māju. Tā tomeŗ ir pavisam cita sajūta, uzreiz ir tāda kā tava pasaule. Dzīvoklis tomēr ir dzivoklis un māja ir visa tava padarīšana. Nav ar nevienu jārēķinās vai jāklausās kaimiņos aiz sienas. Ja iespējas atļauj tad iesaku pirkt māju! ;-)
17.06.2015 11:58 |

Reitings 6
Reģ: 17.06.2015
Ir cilvēki, kuri ļoti gaida nedēļas nogales, lai varētu mesties dobē un relaksēties ravēšanās, stādīšanās un kuriem viss tas, kas man izraisītu zobu sāpes, no sirds patīk. Uz jautājumu par to, ņemt māju vai dzīvokli, nav vienas pareizās atbildes visiem. Katrs ir savādāks un kas vienam būs piemērots, otram nepatiks.

Piekrītu Heartkiller, kam māte, kam meita, kam kleita, ar mani ir tā, ka vasarās rīta pusē es apvienoju lietderīgo ar patīkamo - ravēšana un sauļošanās un vakarā atpūta.
17.06.2015 12:12 |

Reitings 6
ā, kaut vai tāds sīkums, mūziku var klausīties, cik skaļi grib. :D man un maniem draugiem ļoti patīk galda spēles, vienu reizi spēlējām pie draudzenes Juglā "Saderēsim", c'mon, tur pusi nemaz nevar izdarīt, jo jāpieklusina balsis utt, lai tikai kaimiņi nesūdzētos.

Izklaides iespējas arī netrūkst, es Rīgā nemaz negribētu dzīvot, pietiek, ka darbs tur ir, ja gribas kādu izklaidi, nav problēmas līdz Rīgai aizbraukt, jo kādreiz jau pa Vecrīgu gribas patusēt. :)
17.06.2015 12:20 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Spaisy.
Nu nezinu gan. Lai gan es esmu par māju, mani tonēr maja iedzer nelielā slinkuma depresijā.
Priekš kam kaut kur braukt, ja pa lielam viss ir mājas + radi un draugi brauc ciemos :D
17.06.2015 12:22 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Maaaju gribeetu, ja buutu iespeeja algot cilveeku, kas to sakopj, jo straadaajot 10-12 h dienaa, reizeem nav speeka pat dziivokli sakopt:-D
17.06.2015 12:31 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
100% pirktu māju. tieshi esam labas mājas meklējumos. savs zemes plekītis, nekādu kaiminju. un mūsu variants pashlaik ir 20 min braucienā no pilsētas :D ja cena tai mājai neaugs, njemsim ciet. netaisos visu dzivi gulshnjat dzivokli, labak rushinos darza :)
17.06.2015 12:39 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Tā problēma, ka jātītra māju un viss vienai, man liek jautājumu zīmi. Jums vīrieša nav? (t)
Vīrietim arī ir divas rokas un kājas un ir tikai loģiski, ka viņi dara arī saimnieciskus darbus...
17.06.2015 12:42 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Jums vīrieša nav?

Ir, bet zemenes viņš neravē. Šaubos, ka zemeni no usnes mācētu atšķirt. Zāli pļauj. Strādā garas stundas un nogurst, dārza darbus darot relaksēties nemāk.

Man ir varianti:

a) audzēt zāli vai noasfaltet pagalmu
b) darīt visu pašai
c) iegādāties citu vīrieti
17.06.2015 12:49 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Mēs nesen iegādājāmies māju 60 km no Rīgas. Manuprāt pietiekami tuvu, lai strādātu Rīgā. Betvjoprojām tur nedzīvojam. Jāuegulda šobrīd dubultā daudz, lai to māju izremontētu, iekoptu tā, kā vēlamies.
17.06.2015 12:54 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Zinu, ko nozīmē māja un kas tajā ir jāiegulda, lai mierīgi varētu kafijot pagalmā. Nē, nē un vēlreiz nē, vēl tam neesmu gatava, jo man tur uzreiz ieslēdzas lielākas platības, kuras jātīra, vairāk logu jāmazgā, pagalmā vismaz zāle jāpļauj, ziemā sniegs jātīra, tad nepieciešamas 2 mašīnas, lai ir katram un var izbraukāt. Tuvākos 10 gadus es to nevēlos varbūt vēlāk.

Jā, man šobrīd kaut kas līdzīgs, māju gribētu kādreiz, bet tagad nēēēē...

Un nav jau dzīvoklim tikai un vienīgi mīnusi kā daudzas te ir uzsvērušas. :-)
17.06.2015 15:20 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
protams jautājums par māju nopietni tiks izskatīts kad banka apstiprinās kredītu, dzīvoklim kredītu nevajadzētu, maksātu īri.

es šito nesaprotu. divi varianti - vai nu ņemt kredītu un pirkt māju vai īrēt dzīvokli. Kāpēc īrēt? Kāpēc to nevar pirkt, lai būtu pašam savs un nebūtu zemē mesta nauda? (ja jau ilglaicīgs variants)
17.06.2015 15:42 |

Reitings 66
Amnile, par to dzīvokli ir tā- labs draugs pērk īpašumu, kurā var izbūvēt dzīvokli, viņš ir lietas kursā, ka meklējam sev ligzdiņu un piedāvā tajā ēkā uztaisīt mums dzīvokli. viņam šeit neiet runa par naudu, mēs protams maksātu īri un komunālos, palīdzētu ar uzturēšanu. dzīvot varētu šajā dzīvoklī cik ilgi gribam, ārā neviens nemetīs, vai šis dzīvoklis kādreiz piederētu mums? diez vai
17.06.2015 15:57 |

Reitings 4
Dzīvoklis ir ērtāks, ja grib ikdienišķu dzīvi, bez lielām ballītēm(jo traucētu kaimiņiem), un, ja nav lielu mājdzīvnieku(tiem labāk ir izskrieties).
Mājā, savukārt, vienmēr var darīt to, ko pats vēlas, un atkarībā no tā cik daudz zemes apkārt-arī tik skaļi, cik vēlas. BET. Māja vienmēr ir jālabo. Tur vienmēr ir ko darīt. Te jumtam dakstiņš nolūzis, te kāda truba aizsalusi(ziemā, ja ir dziļurbums), te vēl kaut kas...
17.06.2015 16:33 |

Reitings 66
MissN, šajā gadījumā nebūtu bažas par kaimiņiem, jo dzīvoklis būtu nedzīvokļu mājā. tas tiktu izbūvēts industriālā ēkā.
17.06.2015 16:38 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Katrs tos mīnusus/plusus redz no savas pieredzes.
Pati it kā gribētu māju, bet pilsētā,ar nelielu pagalmu, lai nav stundām zāle jāpļauj un jālāpsto puskilometrs sniega līdz ceļam, lai ziemas rītos tiktu ārā :D
17.06.2015 17:22 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Dzīvoklis ir ērtāks, ja grib ikdienišķu dzīvi, bez lielām ballītēm(jo traucētu kaimiņiem), un, ja nav lielu mājdzīvnieku(tiem labāk ir izskrieties).

Pff, ja ir normāls dzīvoklis, var arī ballītes sarīkot un nevienam netraucēt. Nu, protams, ja nesarīko rokkoncertu. Normālos dzīvokļos ir normāla skaņas izolācija. Par dzīvniekiem gan piekrītu. Zinu gan, ka palieli suņi tiek turēti dzīvoklī un regulāri vesti laukā, bet tā pat žēl viņu.
17.06.2015 17:46 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
par to dzīvokli ir tā- labs draugs pērk īpašumu, kurā var izbūvēt dzīvokli, viņš ir lietas kursā, ka meklējam sev ligzdiņu un piedāvā tajā ēkā uztaisīt mums dzīvokli.

Kaut kā dīvaini. Dažreiz pat asinsradiniekam uzticēties nevar - kur vēl draugam, lai cik labam. (t)
Es par māju.
17.06.2015 18:04 |

Reitings 205
Reģ: 20.02.2015
Esmu uzaugusi mājā un tāpēc tagad esmu tikai par dzīvokli. Man nepatīk dārza darbi un pēc darba dienas es būšu tas cilvēks, kurš labprātāk paslinkos dīvānā pie tv ekrāna, nekā vēl metīsies iekšā mājas tīrīšanā, dobju ravēšanā vai malkas krāmēšanā. Vispār esmu pilsētas cilvēks, jo man ļoti svarīgi ir tas, lai viss nepieciešamais būtu tuvumā - veikali, sabiedriskais tranports. Ģimeni neplānoju, taču arī tad, ja būtu bērni, būtu daudz labāk ja bērnudārzs un skola būtu piecu minušu attālumā, nevis vairāku kilometru.
Manuprāt, ja ir nauda un iespējas, daudz labāk ir iegādāties mini vasaras mājiņu kaut kur ārpus pilsētas, piemēram, pie jūras, lai vasaras dienās un atvaļinājuma laikā varētu izbaudīt kārotās brokastis pagalmā, gaļas cepšanu vai sauļošanos. Vasarā tas viss ir skaisti, taču tad, kad pienāk ziema un ārā vairs nevar darīt neko citu kā tikai nest šķūnī malku vai tīrīt sniegu, dzīvoklī, sēžot siltumā un lasot žurnālu, manuprāt, būs daudz patīkamāk.
Bērni arī aug un tiem augot rodas savas prioritātes. Pulciņi, skola, pēc tam tīņu vecums. Labāk ja viss ir pie rokas un blakus. Atceroties sevi, biju ļoti neapmierināta ar dzīvi lauku mājā bez iespējas jebkurā laikā satikties ar klasesbiedriem vai vienkārši aiziet iepirkties.
17.06.2015 18:48 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Mums bija līdzīga situācija ar mammu - jāizvēlās lielāks dzīvoklis, vai mazāka mājiņa - izvēlējāmies māju, jo:
* nav jāklausās, ka kaimiņi krāc, jāuztraucās par trokšņošanu, remontdarbiem no rīta utt.
* ir sava platība, kur pagalmā iziet, auto nolikt, velosipēdu piesliet utt.
* tas ir kaut kas savs, privāts, kur citi Tevi netraucēs. Privāta telpa mums svarīga.
* var taisīt pasēdēšanas, pasākumus, grilēšanas, gulēt pagalmā pa nakti, sauļoties pa dienu.

- zāles pļaušana, sniega tīrīšana u.c. nedaudzie apkopes darbi.
17.06.2015 19:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)