Māja vs dzīvoklis

Reitings 66
Reģ: 27.12.2011
tātad pienācis laiks vīt kopējo ligzdiņu ar puisi, bet ir viens BET.
visu laiku runājām par mājām, ļoooti gribu māju, zinu ka tā ir uzņemšanās, bet gribu no rītiem ar kafijas krūzi iziet dārzā un noraudzīties uz puķu un gurķu dobēm. Pašlaik meklējam mājas, bet izskatās, ka drīz piedāvajumā tiks iekļauts dzīvoklis. dzīvoklis pilsētas ( ne Rīgas) centrā, brīvdienu rītos varētu iet uz kafejnīcu kafijot.
un es tiešām nevaru izlemt māja vai tomēr dzīvoklis? protams jautājums par māju nopietni tiks izskatīts kad banka apstiprinās kredītu, dzīvoklim kredītu nevajadzētu, maksātu īri. Māja apmēram 10 km no pilsētas centra, dzīvoklis centrā. Māja un zeme ir naudas un laika ieguldīšana, dzīvoklis protams arī bet ne tik lielā apjomā. Gribētu abus, bet nepavilksim.
kādus Jūs saskatat plusus un mīnusus mājā/ dzīvoklī?
17.06.2015 09:00 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Tā kā esmu uzaugusi lielā lauku mājā, tad tās lietas, kas saistās ar mājas apkārtnes uzkopšanu ļoti patīk, es tieši atpūšos ravējot, stādot puķes utt. Kamēr nav savas ģimenes un bērnu, jā, dzīvoju šobrīd dzīvoklī, bet ar laiku noteikti gribēšu privātmāju. Dažkārt tās pat ir mocības brīvdienas pavadīt Rīgas dzīvoklī, nejūtu, ka atpūšos tādās reizēs :D Man vajag vairak plašuma. Jā, ir daudz darba pie lauku mājas, bet ja abi ar vīrieti ir darbīgi, tad viss notiek :)
17.06.2015 11:25 |

Reitings 66
par zemes nodokli arī esmu domājusi, bail, ka tai mājai apkārt nav baigie ha ar zemi un mežu, par kuriem jāmaksā nenormālās summas. (t) bet dzīvoklis sanāk citā novadā, kur cik zinu arī ir nenormālas summas jāmaksā īpašuma nodoklis, bet šeit tas īpašuma nodoklis+ zemes nodoklis būtu uz īpašnieka pleciem, protams mēs pa daļām viņu atmaksātu katru gadu.
17.06.2015 11:25 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Lasu un jūsminos, ka neesmu tāda vienīgā, kurai nav nekādas vēlmes pēc dobēm, dārziem un visa cita, kas attiecināms uz māju :D draugam atkal patīk tas viss, ka mājā vienmēr ir ko darīt, jo viņš dzīvoklī nevar nosēdēt (t)
Ja dzīvošu mājā, tad man vajadzēs apkopēju un dārznieku, jo draugu jau informēju, ka zāli nepļaušu, sniegu nešķūrēšu un dārzu neravēšu :-P esmu par slinku... protams, māja ir liels pluss, ja gribas mājdzīvniekus :-)
17.06.2015 11:30 |

10 gadi
Reitings 1136
Reģ: 30.04.2011
Jūs te daudzas domājat,ka māja uzreiz baigi vairāk jātīra,nav jau jāceļ/jāpērk māja ar 4 guļamistabām, 3 vannas istabām. 3 istabu dzīvoklis ir ap 70 kv.m., ja ir 2 bērni,tad māja droši pietiek ar kādiem 90 kv.m.,ja ir kādi 2-3 bērni.
17.06.2015 11:32 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Savu lielāko mūža daļu esmu nodzīvojusi mājā. Arī šobrīd ir vēlme un iespēja pirkt dzīvokli, bet saprotu, ka pēc dažiem gadiem, kad būs ģimene, es tik un tā gribēšu māju, tāpēc no savas puses viennozīmīgi ieteiktu lūkoties mājas virzienā.
Jā, protams, māja prasa lielākas pūles, ja tā var teikt, kā jau te meitenes minēja, bet sava teritorija, brīvība, miers, pagalms bērniem utt. ir pilnīgi neatsverami ieguvumi, manuprāt.
17.06.2015 11:32 |

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Agī, privātmāja automātiski nenozīmē vagas ar kartupeļiem, vistas un govis. :-D Var jau neaudzēt neko, tikai zālīti (jāpļauj 1-2x nedēļā, nekas traks, kaimiņiem ir automātiskais pļāvējs, tāds kā irobot, visu izdara pats), tie paši augļkoki, krūmi (upenes, bumbieres, ķirši) aug paši, tiem nevajag nekādu speciālu aprūpi, izņemot iestādīšanu. :-D
Kā galveno + noteikti varu minēt tieši neatkarību no citiem- ne man traka kaimiņu pensionāre appludinās dzīvokli vai netīšām palaidīs gāzi, kā rezultātā izcelsies ugunsgrēks (paziņām tieši tā bija- kaimiņiene aizmirsa izslēgt gāzes padevi). Pats sev saimnieks! Gribi naktskreklā iziet ārā kafiju padzert, lūdzu!
17.06.2015 11:35 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Mums ir dzivoklis...nopirkts dzivoklis..neesmu maju cilveks..lai gan pashlaik gribetu maju, jo driz kaimini ar saviem remontiem mani traku padaris...maja tomer savu klusumu vai skalumu pats radi..bet maja tomer tas,'ka jakurina, loti daudz darba gan ieksa,'gan ara. Un tas isti nav prieks manis..dzivokli tomer vieglak uzturet kartiba..
17.06.2015 11:35 |

Reitings 2258
Gāzes apkure- nekādu malku nestaipām, paši regulējam savu temperatūru. Ja gribas siltumiņu kaut vai augustā, atliek nospiest 1 pogu. Dzīvokļos jāsalst un jāgaida, kad pieslēgs, kā arī nav iespējas pašiem to regulēt.
17.06.2015 11:37 |

Reitings 8407
Nu man vismaz ir tā, ka ja ir māja, tad nu vismaz kādu istabu vajag ar rezervi, lai ir kādam kur palikt un kopā ar garāžu, lai vidēji ap 150 kvadrātiem, jo 100 samērā maz, bet arī zinu kā ir tādu iztīrīt.

Savu 76 kvadrātmetru džīvokli iztīrīt ir daudz vienkāršāk kā lauku 100 kvadrātmetru māju, nu nezinu kāpēc tā ir, bet ir. Dzīvoklim atliek laiks katrui dienu tīrīt, bet mājai no pavasara līdz rudenim āra darbi svarīgāki, tāpēc man pietiek, ka laukos, jo jāraujas pa dārzu, kur nu vēl savu māju klāt.

Bet tas no mana skatu punkta, laikam pārāk negatīva pieredze, jo kaut kā sevi tik atceros dārzā ravējot, kas man riebjas, bet neko darīt, tāpēc, ja man būs māja, tad tikai zāle un nebūs ne savs gurķis, ne tomāts, jo tie visi prasa rūpes, tad labāk atbalstu vietējos zemniekus.
17.06.2015 11:37 |

Reitings 66
man pagaidām liekas, ka būtu superīga mājsaimniece :-D man patīk dārza darbi, kārtot māju gan ne visai, bet kad dzīvojām omas vasarnīcā, reizi nedēļā kopā taisījām ģenerāltīrīšanu visā ēkā, sadalot darbiņus pēc tā kas kam labāk patika. (l) arī dzīvoklis jātīra un ja tomēr jātīra tad laikam labāk māja.
17.06.2015 11:38 |

Reitings 8407
Es arī regulēju savu apkuri dzīvoklī, un dzīvoju siltumā, kas maksimums ziemā ir 22 eiro mēnesī, kaimiņus nedzirdu, jo ļoti biezas sienas, mazluet dzirdu tik augšējos, bet tas pa lielam netraucē.
17.06.2015 11:38 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Māja prasa lielākus materiālus ieguldījumus.. arī laiku un enerģiju, tomēr visu atsver tā feinā sajūta dzerot tēju dārziņā :)
17.06.2015 11:39 |

Reitings 8407
Kā arī tagad bērns ir tādā vecumā, kad āra darbus varu padarīt laikā, kad viņš guļ - 1-2h dienā, tad man kaut kas būtu smagi aizlaists - dārzs vai māja. :D
17.06.2015 11:40 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Agī, privātmāja automātiski nenozīmē vagas ar kartupeļiem, vistas un govis.

Tas tik man vēl pietrūka... fermu un dziļus laukus noteikti nekādā gadījumā negribu :D privātmāja tāpat jāsaved un jāuztur kārtībā, tas nav priekš manis, jo jau šī brīža platības man sagādā galvassāpes :D un ja vēl suņi, kaķi, bērni utt, tad vispār, kamēr no viena stūra sāc tīrīt un tiec līdz otram, tā atkal viss no gala... nē, paldies :-P
17.06.2015 11:42 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja māja ir tālāk no civilizācijas... mani tomēr satrauktu bērnu nokļūšana no skolas uz mājām.. sevišķi, kad paaugas un gribas ciemoties pie citiem bērniem...
17.06.2015 11:42 |

Reitings 8407
Un braucot ciemos jādomā, kurš stūrēs un nedzers, un ja nav auto sievietei vai var iet uz teātri vai kaut kur citur un tiks mājās.

Man arī tas nepatīk, ja māja nav Rīgā, tad jādomā, kur palikt, lai varētu arī sabiedrisko dzīvi baudīt.

Bet tie tikai mani mīnusi. :D
17.06.2015 11:45 |

Reitings 66
viss skaidrs, mēģināsim tik pie mājas, ja nē tad vienmēr rezerves varinats būs tas dzīvoklis :-D
17.06.2015 11:46 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Izvērtē finansiālās iespējas, nākotnes plānus, ērtību un to, kāds cilvēks esi. Piemēram, es esmu tikai par dzīvokli, jo es neesmu mājas cilvēks. Nesaista mani brīvā laika pavadīšana dobē, sniegu šķūrēšana un visas citas klapatas, jo lai tā māja(un teritorija) būtu, izskatītos uz tip-top visu laiku ir jādarbojas. Arī kaut kādas ballītes netaisu katru nedēļu, lai man būtu vajadzīga pārākā teritorija tusēšanai. Vispār, vienīgais pluss man pašai, kāpēc ņemt māju, būtu tas, ka es varētu turēt lielu suni, kādu dzīvoklī nevar(jo viņam būtu grūti utt). Tas arī viss(un man tas nav gana spēcīgs iemesls gribēt māju :D).
Man patīk dzīvoklis un tas, kādu brīvību tas man dod attiecībā uz to, ko darīt ar savu brīvo laiku, plāniem. Ja dzīvoklim būtu balkons - vispār ideāli. :)

Taču, izvērtē visu. Ir cilvēki, kuri ļoti gaida nedēļas nogales, lai varētu mesties dobē un relaksēties ravēšanās, stādīšanās un kuriem viss tas, kas man izraisītu zobu sāpes, no sirds patīk. Uz jautājumu par to, ņemt māju vai dzīvokli, nav vienas pareizās atbildes visiem. Katrs ir savādāks un kas vienam būs piemērots, otram nepatiks.
17.06.2015 11:47 |

Reitings 2258
Un braucot ciemos jādomā, kurš stūrēs un nedzers, un ja nav auto sievietei vai var iet uz teātri vai kaut kur citur un tiks mājās.

Tās ir problēmas, dzīvojot dzīvoklī? Pirmais risinājums- nedzert, otrais- taksis/sabiedriskais, trešais- draugi, paziņas, ģimene.
17.06.2015 11:49 |

Reitings 8407
Bordo

'Tās ir problēmas dzīvojot mājā, jo man māja uzreiz saistās ar dzīvošanu vismaz mazliet ārpus Rīgas.
17.06.2015 11:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)