1) Kāda/as ir galvenā/ās android un iOS atškīrība/as? Kura ērtāka?
Tās ir pilnīgi dažādas. Ja gribi saprast, kura ērtāka, ej uz kādu veikalu un prasi lai parāda iphone un to samsungu - vieniem patiks viens, otriem otrs. Uzskats, ka iphone ir drošāki ir novecojis. Kopš tirgū parādījās iPhone 4, kas strauji kļuva populārs, jo bija salabotas daudzas kļūdas, kas bija iepriekšējos telefonos un dizainiski bija ļoti glīts, cilvēki sāka to pirkt un - kas kļūst tik populārs, tam sāk rasties jēga arī vīrusus taisīt. Tā, ka drošības jautājums tomēr nav tik viennozīmīgs.
2) Pa ausu galam esmu dzirdējusi, ka ar iphone probēmas mūzikas ielādē un aplikāciju piekļuvei, tā tiešām ir?
Mūzikas ielādei telefons lieto speciālu programmu - iTunes. Ja citādi iPhone liekas ērtāks, to var pieciest.
Aplikācijas vairāk bezmaksas būs Android. Tā tas ir bijis vienmēr. Nesaku, ka nākotnē nemainīsies, bet pagaidām tā ir. Arī lietotāja profila reģistrācija ir murgaināka, kā Android.
3) Kā ar kameru? Visiem 8 mpix, bet dzirdēts, ka iphone kameru kvalitāte ir krietni labāka.
Es jau te nesen skaidroju, ka tie mpix ir tikai cipars. Ieliku bildes, kas fočētas ar dažādām kamerām, viss atkarīgs no tā, kā tiksi galā ar settingiem. Ja blakus iPhone noliek S5 sēriju, bilžu kvalitāte ir vienāda.
4) Kā atšķiras tie iphone 4S, 5C utt.? 5S maksā divreiz dārgāk kā iepriekš nosauktie, divos vārdos - kādēļ?
Lai arī 4S bija joprojām manā atmiņā ir kaut kas jauks, šodien to vairs nepirktu. Jaunajām aplikācijām ir citi standarti un nepieciešami citi tehniskie risinājumi. Ir lietas, kas ir jālaiž vēsturē, lai cik labas tās savā laikā nebūtu bijušas un iPhone 4S ir viena no tām.
5) Lai apmierinātu manas vajadzības, vispār ir nepieciešamība pirkt ko dārgāku un labāku? Piemēram, to pašu iphone 5S? Vai var labi iztikt arī ar kādu agrāku iphone versiju?
Vecus modeļus, ja gribi ilgtermiņa ieguldījumu, neiesaku pirkt ne ar kādu OS. Tirgus strādā tā - taisa jaunas, foršas aplikācijas, ar kurām vecie telefoni netiek galā. Kāpēc? Kā gan savādāk piespiest lietotāju pirkt jaunu? Lai apmierinātu Tavas vajadzības, derēs gan iPhone 5c, gan Samsung S5 mini. Otrais labāks no tā viedokļa, ka salīdzinoši izturīgāks. Tā plastmasa, kas nāk 5c, tās ir kaut kādas šausmas. Atceries, ka lai cik uzmanīgi Tu nenestu olas no veikala, pa reizei kāda saplīst. Tas ir stāsts par 5c (Un 6 sēriju arī) - telefons var nokrist netīšām un ar to arī beigsies, jo lētā plastmasa ir lētā plastmasa. Tā plīst diezgan viegli.
6) Varbūt ir kas cits šajā cenu kategorijā (līdz 300), ko būtu vērts izskatīt? Vienmēr esmu bijusi pret iphone, bet tagad sāku izskatīt kā variantu, tādēļ arī šim niansēm uzmanību nekad pievērsusi neesmu un jautājumi ir tādi, kādi tie ir
Šajā cenu kategorijā es vēl uz HTC One Mini 2 skatītos. Labs, tiešām.