Nesen nopirku dell inspiron 5547, kopumā mani dators apmierina, drusku prasīja laiku lai pierastu pie ekrāna un vajadzēja pašai konfigurēt krāsas ekrānam lai viņš rādītu precīzākas, tas protams mazliet nepatika sākumā, bet tad kad to izdarīju tad ekrāns apmierināja. Vel mīnusi šiem datoriem kurus es jau noskaidroju pirms pirkšanas ir ka viņam wifi itkā sliktāk ķer, bet godīgi sakot līdz šim problēmas ar to nav bijušas, visu ķer kā vajag, vajadzība pēc vada nav. Vel viena lieta ko noskaidroju pirms pirkšanas ir ka viņam tumbiņas atrodas tā kā gandrīz zem viņa priekšā datoram tā kā pa pusei zem viņa, tas nozīmē ka skaņas kvalitāte ja turi zemāk par sevi būs sliktāka, ne tik dzidra kā patiktos, bet ja turi apmēram vienā līmenī uz galda ar sevi ar to nav problēmas. Nesen gan šai problēmai atradu arī ļoti labu plusu, veicot skype saurnas nevajag izmantot austiņas vai atsevišķu mikrofonu lai nebūtu dzirdamas atbalsis jo dēļ tumbu atrasšanās vietas tā skaņa neatbalsojat uz mikrofonu, tā kā tur ir gan plusi gan mīnusi.
Visi photoshopi, corelDraw iet labi, filmas ar labi var skatīties nav problēmas. Kā ar dēļ vecās toshibas es pirku tieši šo Dell modeli jo viņam korpuss ir stingrs, viss kopā un nav tik viegli šādam modelim panākt to ka viņam sāni vai kaut kas sāktu plīst.
Vienīgais vel ja esat pieradušas likt datorpelīti datoram tā kā uz virsmas lai lietotu blakus touchpad, tad šim datoram to labāk nedarīt jo neuzmanības pēc es jau pirmajās dienās pamanījos nesmuki noskrāpēt to sāniņu, defekts tas nav, bet smuki neizskatās.
Konkrēti iegādājos I5 versiju, 8 Gb RAM, Intel(R) Core(TM) i5-4210u CPU @ 1.70 GHZ 2.40GHz, atmiņa kopējā ir 1 terabyte.
Ja būtu bijis vairāk laika lai iekrātu vairāk naudu šim datoram tad būtu iegādājusies i7 versiju jo viņa pēc aprakstiem un atsauksmēm izklausījās diez gan jaudīgi.
Ar pārkaršanu nav bijušas problēmas vel lai gan vienu reizi izmēģināju viņu tā kārtīgāk noslogot lai redzētu cik traki būtu, uzsilt protams uzsila, bet ļoti ātri ar atdziest un viss ok.
Nesaku ka šis ir labākais un ieteicamākais modelis, bet man viņš ļoti labi ir iepaticies ar visiem saviem sīkajiem defektiem :-D