Vajadzīgs padoms

Reitings 77
Reģ: 01.06.2015
Sveikas, meitenes!

Man ļoti vajadzīgs padoms vai skats no malas...Patiesībā jebkas, kritika der, viss der. Tik izmisusi esmu.
Esmu precējusies un kopā ar vīrieti (ir kopīgs bērns) teju desmit gadus. Mums vienmēr bijuši strīdi un nesaskaņas naudas jautājumos, bet šogad palika pavisam bēdīgi. Viņš aizgāja no darba un sāka savu biznesu. Bizness nenes cerētos augļus. Jau kādu laiku man sanāk teju vienai uzturēt mūsu ģimeni. Strādāt algotu darbu viņš nevēlas, pat ne pusslodzi, lai būtu vismaz kādi garantēti ieņēmumi.Tam vismaz klāt vēl nāk tas, ka viņš vēlas attīstīt biznesu. Naudas tam nav. Es uzzināju, ka viņš visu laiku ņem ātros kredītus. Tas mani vispār sagrāva. Viņam taču nav no kā atdot! Ko nopelna savā uzņēmumā, to iegulda vai nomaksā kredītus.
Man naudu iedod ļoti maz, jo nav ko dot. Ja iedod, pēc laika atkal aizņemas no manis. Kad vairs nedodu, prasa savai mātei, viņam vienmēr iedod.
Es nezinu, ko darīt. Šķirties? Visādi citādi pret bērnu ir labs, arī pret mani. Naudu sev netērē, nu ja neskaita biznesu. Mani vecāki saka, ka esmu pelnījusi ko labāku. Nu es domāju, ka vīrietim vajadzētu segt vismaz pusi izdevumi, ja ne vairāk, bet mūsu situācijā tā nav. Lai mūs uzturētu, strādāju gan papildu darbu, gan visādi piepelnos. Izdevumi ir daudz – divi auto, bērnam vajadzīgs un dzīvokļa kredīts. Godīgi sakot, esmu nogurusi.
15.06.2015 11:49 |

Reitings 2
Reģ: 08.06.2015
Vīrietis tik vienkārši nemainīsies. Vienīgais kas, varbūt, varētu viņu mainīt ir situācija, kur viņš gūst rūgtu/sāpīgu pieredzi. Bet ja apkārtējie vienmēr palīdz, tad šādu pieredzi gūt faktiski neiespējami.

Vīrs ir pieradis pie tādas kārtības, ka, lai vai kas, naudu dabūs (no sievas, no mammas, ātrie kredīti). No mana skatpunkta te izskatās šādi turpmākie ricības varianti:

1) Turpināt dzīvot kā ir
a) bizness aiziet, visi ir laimīgi. Pat ja bizness aiziet, pie pirmajām grūtībām nebūs viegli, ka nesalaiž visu dēlī (spriežu pēc nenopietnās attieksmes pret kredītiem un darbu).
b) vīrs gūst rūgtu pieredzi, bet tuvinieki izlīdz un situācijas atkārtojas.
2) Ar vīra mammu izdodas vienoties, ka naudu vairs nedosit. Ka atbalsīsit visādi citādi, bet naudu nedosiet. Ar naudu, vismaz iesākumā, lai cīnās pats. Par cik viņš nav pieradis pie tādas situācijas un viņu nepazīstu, tad sekas grūti prognozēt.
15.06.2015 17:15 |

Reitings 77
Jo vairāk domāju par šo situāciju, jo vairāk saprotu, ka problēma ir man. Es nevaru pieņemt faktu, ka nevaru uzticēties un paļauties uz vīru. Mani apbēdina, ka es ģimenes labā varu strādāt papildus, bet viņš nav gatavs kompromisiem. Skumji un bezcerīgi liekas.
15.06.2015 18:01 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es nevaru pieņemt faktu, ka nevaru uzticēties un paļauties uz vīru. Mani apbēdina, ka es ģimenes labā varu strādāt papildus, bet viņš nav gatavs kompromisiem.

Aizraksti viņam šito uz e-pastu.

Es, ja esmu dusmīga, nevaru argumentēti un bez emocijam izteikties.

Tāpēc lēnām, prātīgi, bez apvainojumiem uzbliezt e-pastu var palīdzēt. Pluss - gan tu varēsi pāris reizes pārlasīt, pirms sūtīt, gan viņš pārlasīt pēc saņemšanas.
15.06.2015 18:04 |

Reitings 77
Es varu un esmu tieši to teikusi. Strīdi pat mums nav, varu mierīgi visu pastāstīt. Tikai diemžēl viņš vienmēr klusē.
15.06.2015 18:06 |

Reitings 17280
Ja tu izšķirsies, vai tu jutīsies labāk? Pamegini iedomāties sevi šķīrušos pēc gada, pieciem.
15.06.2015 18:08 |

Reitings 77
Nezinu, vai būšu laimīga, bet vairs neutraukšos par to, ko viņš varētu sastrādāt ar kredītiem, atkal jaunu biznesu....tad tā vairs nebūtu mana problēma.
Nezinu gan, kā ir dzīvot bez vīrieša, jo pirmā kopdzīve ir ar viņu, pirms tam pie vecākiem dzīvoju.
15.06.2015 18:13 |

Reitings 17280
Nu, manā paziņu lokā sievietēm bez vīrieša naži virtuvē neasi :) Citādas atšķirības nav.
15.06.2015 19:03 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es uzliktu ultimātu, lai vairāk kredītus neņem, atgriežas kaut vai uz pusslodzi darbā savādāk tu no viņa šķirsies, protams ar pildot sevis teikto. Tā ar jāpasaka ka viņš ir vīrietis un viņam ar ir jauztur ģimene, nevar uzlikt lielāko stresu uz tevis un vel to nedrošību par to kā būs tālāk.
Godīgi sakot varbūt ar naudu priekš tiem kredītiem nevajag do un pateikt visiem kas varētu lai nedod ar, lai pats kuļas ārā kā māk.
15.06.2015 19:33 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Nu domāju,ka šajā situācijā viss nav tik elementāri,redzi perspektīvu -pacieties,neredzi-šķiries.

Piekrītu. Galu galā, kad laulājas, tad tomēr solās būt kopā gan labos, gan sliktos laikos. Labi, viņš ir pieļāvis kļūdu, varbūt pat vairākas, bet es ieteiktu kopīgi meklēt risinājumus, domāt, runāt, nu darīt kaut ko. Vai arī Tu tiešām domā, ka viņš ir pilnīgs idiots, neveiksminieks, kuram nekad nevarēs uzticēties, kurš vienmēr pieņems tikai pilnīgi nesaprātīgus lēmumus? Kaut kādu iemeslu pēc taču viņu apprecēji, vai tas viss ir zudis? Vai tiešām esi kopā ar viņu tikai bērna dēļ?

Man nešķiet pareizi aiziet pie pirmajām nopietnajām grūtībām. Nezinu visu jūsu vēsturi, atvaino, ja spriežu neloģiski, bet es iedomājos, ka es negribētu, ka tikko izdaru ko tiešām grandiozi stulbu, neapdomīgu, nepareizu, vīrs uzreiz mani pamestu. Ir taču labāki laiki un ir sliktāki.
Varbūt nav bijušas atbilstošas situācijas, bet šobrīd man šķiet, ka naudas dēļ nešķirtos.
15.06.2015 19:43 |

Reitings 77
Gribot negribot dēļ šādām lietām sāc domāt, vai ir vērts censties vēl un vēl. Jūtas man vēl ir, bet melošu, ja teikšu, ka manī nav nekas mainījies.
Ilgi esam kopā, nav tā, ka pirmajām grūtībām mūku prom.
Manī nav vairs tik lielas degsmes cīnīties un visu varēt. Es kā jebkura sieviete vēlos just, ka par mani rūpējas un mani ciena. Nav tik daudz runa par naudu, runa par attieksmi.
15.06.2015 19:52 |

Reitings 4962
Blumena, bet varbūt viss vēl būs-gan rūpes, gan attieksme, kādu gaidi. Varbūt šis vienkārši ir tāds grūts periods. Labi, cilvēki savā būtībā nemainās, bet kaut kādu pieredzi tomēr iegūst un pieaug gan. Varbūt šobrīd viņš nav tāds, kādu Tu gribi vīrieti sev blakus, bet varbūt viņš ir ceļā uz to arī tad, ja šobrīd viss izskatās drūmi.
15.06.2015 20:00 |

Reitings 17280
bet varbūt viss vēl būs-gan rūpes, gan attieksme, kādu gaidi.

10 gadus nebija, pēkšņi parādīsies?
15.06.2015 20:02 |

Reitings 77
Vienmēr tik slikti nav bijis, bet attiecības ar naudu gan bijušas tādas ne pārāk nopietnas. Dzīvošana uz parāda figurēja ik pa laikam. Tik ilgi esam kopā, jo es cerēju, ka kaut kas mainīsies. Gribēju normālu ģimeni bērnam, gribēju vīru, kas mani mīl. Naivi laikam, bet, protams, ka arī mīlēju.
15.06.2015 20:07 |

Reitings 77
Paldies par viedokļiem!
15.06.2015 20:08 |

Reitings 4962
57days, es visu diskusiju nelasīju, tikai tēmas pieteikumu, nu, ja tā, tad laikam jāapdomā viss rūpīgāk.
15.06.2015 20:08 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
es negribētu, ka tikko izdaru ko tiešām grandiozi stulbu, neapdomīgu, nepareizu, vīrs uzreiz mani pamestu. Ir taču labāki laiki un ir sliktāki.

Nu jā, bet vīrietis jau ir izdarījis to stulbību, pat vairākas (aizgājis neapdomīgi no pamatdarba, nav aprēķinājis naudas plūsmu, sagrābies kredītus, kuri tagad jāatdod sievai un mātei). Sieva piedāvā risinājumus, nāk pretī, saka, lai vismaz uz pusslodzi piestrādā, ņem haltūras, kamēr vēl bizness nav aizgājis kaut cik stabili utt. Bet vīrietis spītīgi pretojas, ka nebūs nevienam vairs par kalpu, grib būt pats sev saimnieks, lai gan realitātē sanāk, ka nevis pats sev priekšnieks, bet gan atkarīgs no sievas naudas un labvēlības, kura acīmredzot sāk aptrūkties... Ja viņš to savu spītību varētu kaut kā realizēt biznesā, būtu lieliski :-D

Es arī nesaku, ka tagad ir pa galvu, pa kaklu jāšķiras, bet, ja otrs cilvēks rīkojas pilnīgi nesaprātīgi, haotiski, bezatbildīgi, un neredz realitāti, nespēj uzņemties kompromisus, tad nu cik ilgi var otra puse gaidīt uz brīnumu?

Manuprāt, vajag kādu konstruktīvu plānu izveidot. Uz papīra sarakstīt mazos solīšus, ar kuru palīdzību tikt ārā no bedres. Kāpēc viņam tas bizness neiet? Klientu nav, tehnikas nav, kvalitāte pieklibo, pieprasījuma nav? Kur ir tā sakne, kāpēc viņš ar savu darbu nespēj nopelnīt tā, lai vismaz kredīti nav jāņem pagaidām?
15.06.2015 20:11 |

Reitings 331
Tāda sajūta, ka vīrietis nav pat tirgu izpētījis un biznesa plānu uzrakstījis, pirms sākt savu nodarbošanos. Ja tā tiešām ir, varbūt tam vēl nav par vēlu? Varianti divi - vai nu pēc tam būs skaidrs, ka viņš ir kaut ko sasapņojies, jo viss liecinās par to, ka bizness nevar būt rentabls un ies tikai dziļākos mīnusos un lielākos kredītos, vai arī procesa laikā sapratīs, ko vajag darīt citādi, labāk, respektīvi - sāks kustināt smadzenes, lai tā lieta aizietu, nevis gaidītu brīnumu.

Grūti iztēloties sevi tādā situācijā, bet es savu iespēju robežās maksimāli palīdzētu vīram, dodot viņam konkrētu termiņu, piemēram, max 6 mēneši. Un sastādīt plānu, ko šajos sešos mēnešos darīt un kādus rezultātus sagaidīt. Arī sevi iekļautu plānā, atzīmējot konkrētus pienākumus, kā vari viņam palīdzēt.

Man būtu ļoti žēl atdot savu laulību un mīlestību bez cīņas... it īpaši šādu iemeslu dēļ :/ Tā kā es sasparotos, konkrētu, atrunātu laika posmu vēl cīnītos kopīgiem (!!!) spēkiem un, ja nesanāktu, zinātu, ka darījusi visu iespējamo. Bet mūžīgi tā dzīvot nevarētu.
15.06.2015 20:21 |

Reitings 77
Deco, paldies par padomiem!
Jūtu, ka Tu esi tāda stipra un pilna entuziasma, bet manī tas viss ir noplacis. Žēl, ka manis dēļ nevarētu pacīnīties tā, kā Tu raksti. Man tagad jātiek skaidrībā ar savām jūtām pašai. Paldies, ka rakstījāt padomus!
15.06.2015 20:27 |

Reitings 331
Ja drīkst vēl pēdējo komentāru no manas puses.. mīļā sirds, Tu noteikti pieņemsi pareizo lēmumu, lai vai kāds tas būtu. Uzticies savām sajūtām. Lai arī kāds būs rezultāts, tā tam būs jābūt :)
15.06.2015 20:40 |

Reitings 7
Sveika!
Es domāju,ka ir tikai divi varianti, vai nu ved viņu pie prāt( kas drošvien būtu grūti), lai viņš meklētu normālu drabu, vai arī šķiries, jo kāda jēga no laulības, ja tā nenes prieku, un ja tev ir visi jāuztur,es uzskatu, ka tā tu sevi nomocīsi, tādēļ, labāk būtu šķirties, ja jau viņš pa šo laiku, aizņemoties kredītus, nav sprats, ka viņa biznes ne pie kā laba nenovedīs, tad šis būtu vienīgais risinājums. Pats galvenais, neaizmirsti par savu bērnu, vienalga cik vecs viņš ir, runājies ar viņu, vai pavadi pēc iespējas vairāk laika ar viņu, lai viņš nejustos pamests, un NEKĀDĀ GADIJUMA nestrīdies ar vīru bērna klatbūtnē un neiesaisti viņu strīdos, labāk vispār būtu mierīgi runāt ar vīru, jo kliegšana ir bezjēdzīga, tā jūs vispār viens otru nedzirdēsiet. Lai veicas!
16.06.2015 13:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!