Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Dzimšanas un vārda dienas SVINĪBAS

Reitings 239
Reģ: 28.03.2010
Sveikas, iedvesmojoties no citas nesen izveidotas šo svētku tēmas, vēlos jums pajautāt - kā svinat/nesvinat dzimšanas dienas un vārda dienas? Kā šo svētku svinēšana atšķiras savā starpā?

Runājot par sevi, nevaru ciest cilvēkus, kuri vārda dienas svin speciāli aicinot, vēl labāk - 2 nedēļas pēc vārda dienas. Tas, manuprāt, ir tik nepārprotams žests - "gribu dāvanas"! :D Bet tajā pašā laikā citus neapsveic pat dzimšanas dienā...Tādu gadījumu paliek aizvien biežāk.
Dzimšanas dienas ir cita lieta, it īpaši jubilejas. Pati svinu savas dzimšanas dienas, bet pēc iespējas tuvāk īstajam datumam, ideālajā gadījumā, īstajā datumā. Ja ir jau 2 nedēļas pagājušas un neesmu atradusi laiku svinēšanai, tad netaisu nez kādu baigo balli, jo tas ir tik fake. Man vienkārši kauns būtu un tas nebūtu pieklājīgi. Kas gribēs - atbrauks apsveiks. Un tā grandiozā vārda dienu svinēšana - ak jēziņ, kad mani kāds vēl uzaicina nedēļu vēlāk pēc viņu vārda dienas, smiekli nāk :D Būtībā, ētiski būtu vārda dienā neaicināt, bet gaidīt, kurš atnāks kaut vai uz kafiju un kūciņu, apsveicot. :)
Ko jūs par to domājat un kā svinat?
14.06.2015 17:26 |

Reitings 239
viedokļi, pieredze? :)
14.06.2015 17:53 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Mana pēdējo gadu svinēšanas pieredze ir tāda - VIENMĒR savā vārda dienā un dzimšanas dienā esmu slima vai strādāju, un tāpēc nesvinu un nevienu neaicinu :D Bet tas tā. Tā vispār manā draugu lokā ir tā, ka cits, kas svin to dzimšanas dienu, tad arī taisa pasēdēšanu un uzaicina, bet uz vārda dienām tā parasti neviens īpašu pasākumu netaisa.

Es parasti pati uzprasos un vienkārši pie draudzenes aizieju ar šampanieti/ šokolādi, un pasēžām (vārda dienās)
14.06.2015 17:56 |

Reitings 1049
Reģ: 03.05.2015
Gan dz.d. gan v. d. vienaadi - uzlieku galdaa kaadu tortiiti, kafiju un viss. Nekaadu lielu sveetku, nekaadu lielu cienastu. Nevienu speciaali neaicinu, bet kaads taapat vienmeer uzprasaas ciemos.
14.06.2015 17:58 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Nu kapēc.. aicināšanu atbalstu jebkurā gadījumā.
Man piemēram riebjas, ja atnāk ciemiņi neaicināti, ja vien tie nav mani vecvecāki.
Man patīk miers un klusums. Bieži vien es savus svētkus gribu pavadīt vientulībā, bet ja pēkšņi kāds atskrien...
14.06.2015 18:02 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Man vārda diena ir ziemā, dažas dienas pēc Ziemassvētku, abu brāļu vārda dienu un jaunā gada svinībām, tādēļ ko atsevišķi rīkot nav lustes :D Visbiežāk ğimenes lokā pasēžam ar mazliet īpašākām vakariņām :)

Dzimšanas diena man ir vasaras sākumā, tādēļ to svinu gan .. bet arī tuvāko lokā mājās gaļu pacepam, šogad nākamajā dienā ar draugu braucām piknikā pie jūras, bet nedēļu vēlāk gan nekad nesvinu, tajā pašā dienā vakarpusē :)
14.06.2015 18:11 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Katram ir brīva izvēle - doties, vai nedoties uz pasākumu, uz kuru ir aicināts!
Es savās jubilejās negribētu viesus, kas domā tāpat kā ally_b, bet tik un tā ierodas uz pasākumu.

Dzimšanas dienu nesvinu katru gadu, bet reizi divos vai 3 gados gan, turklāt ballīte ir ar vērienu - ar viesu namu, pirti, bagātīgi klātiem galdiem, izklaidēm, nodrošinātām guļvietām utt. Turklāt bieži vien pat piesaku draugiem, lai nāk bez dāvanām :) Jo mana dāvana viņiem ir tusiņš, kopā būšana un iespēja atpūsties un ne par ko neuztraukties. Ir arī tādi draugi, kuri uzaicina uz dzimšanas dienu, pasaka, cik katram būs jāmaksā par viesu namu + jāņem līdzi groziņš un dzērieni, turklāt vēl draugs dusmojas, ka neierodies, jo ir taču ierēķinājis, ka tu piemetīsies viesu namam. Reiz bija šāds gadījums un es vienkārši neierados.

Vārda dienu gan praktiski nesvinu jau daudzus gadus, lai arī tie ir mani vienīgie svētki vasarā un labprāt rīkotu kādus dārza svētkus. Iespējams, ka šovasar tuvākajiem draugiem uzrakstīšu, kurā dienā esmu mājās un atvērta ciemiņiem :)
14.06.2015 18:14 |

10 gadi
Reitings 3545
Reģ: 13.03.2013
Es aizbēgu prom, nevienu neaicinu, ja gribēs mani apsveikt vai satiks, tad paši mani rokā dabūs. Es parasti kaut kur dodos prom savā dzimšanās dienā, tas tāds ieradums vēl no agrākiem laikiem, kad es un mans tēvs devāmies izbraucienos kaut kur.
14.06.2015 18:16 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Vārda dienas nesvinu.

Dzimšanas dienas svinu vienmēr! Man vispār patīk dz. dienas datums - 28.12., tieši pirms JG. Agrāk vēl bija sniegs un riktīgi auksts un tad jūtu, ka tuvojas gada maģiskākie svētki - Jaunais gads un mana dzimšanas diena t.k. priekšvēstnesis.

Šogad (t.i. jau nu pag. gadā) vispār sanāca svinēt 3 dienas pēc kārtas - dienu pirms uzaicināju draugus vakarpusē un tad laidām ballēt, sanāk naktī jau sagaidīju īstu dzimeni. Dzimšanas dienā (īstajā) pasvinēju ar ģimeni un tad nākamajā dienā vēl krusttēvs un brālēns atbrauca. Riktīgi labas atmiņas par pēdējo dzimšanas dienu (l)
14.06.2015 18:16 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Tā kā man vārda diena ir pilnā vasaras plaukumā, sanāk lielākas un foršākas svinības nekā dzimšanas dienā. Pat īsti neatceros, vai iespringstam uz aicināšanu vai ne - laikam ideja ir tāda, ka, ja kāds telefoniski apsveic, pasakam, ka "Ja ir luste, šodien tur un tur cepsim gaļu, tāpēc būsiet mīļi gaidīti". Mana visa lielā, foršā famīlija ir riktīgie svinētāji, drīzāk būtu pārsteigums un neizpratne par to, kāpēc kāds ko nesvin :D Pie tam, vārda diena kopā ar mammu, tāpēc balle palielāka. Uz dāvanām gan neiespringstam, vienmēr esam teikušas, ka "galvenais, ka jūs atnāciet"... (t). Svinam visbiežāk tajā pašā dienā, bet, ja kāda darba diena, tad gadās pārcelt uz piektdienu.

Dzimšanas dienas gan ir rudenī, tāpēc jāsvin dzīvoklī. Šauri te ir, bet atkal visa svinētāju famīlija kaut kā sarūmējas un forši sanāk. Dzimšanas dienas arī visbiežāk svinu tajā pašā dienā, dažkārt pārceļam uz piektdienu (bet nekad ātrāk) 19 gadus nesanāca svinēt, izskatās, ka šogad ar 20 būs tas pats, jo neesmu mājās. :(
14.06.2015 18:24 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es šos svētkus svinu tā ka vienkārši nopērku kūku un visi to apēd :D tas ir mājās esot, pēc tam eju izklaidēties ar draugiem, konkrēti ejam uz vienu bāru, relaksējamies, pastāstam kas jauns dzīvē iedzeram un labi pavadam laiku. Mana ģimene protams kādu dāvanu uzdāvina, bet neko pārāk wow, drīzāk tādas ikdienas vajadzīgas lietas :) No draugiem nekad neesmu prasījusi dāvanas un nekad ar neesmu gaidījusi ka tās saņemšu, man vairāk svarīga tā kompānija nekā dāvanas. Protams reizēm kāds ar ko izdāvina un es esmu pateicīga, bet pa lielam man ar ir grūti saņemt dāvanas.
14.06.2015 18:27 |

Reitings 394
Reģ: 02.09.2014
Vārda dienas neliekas baigi nozīmīgas, lai baigi svinētu. Nopērk kādu kūku un ģimenes lokā atzīmē šos svētkus. Vārda dienās dāvanas baigi negaidu, priecājos, ja vispār kāds atceras apsveikt.

Draugu un radu svinamās dienas lielākoties atceros, ja sanāk piemirst, tad draugiem.lv atgādina. :-)
14.06.2015 18:36 |

Reitings 239
Ir arī tādi draugi, kuri uzaicina uz dzimšanas dienu, pasaka, cik katram būs jāmaksā par viesu namu + jāņem līdzi groziņš un dzērieni, turklāt vēl draugs dusmojas, ka neierodies, jo ir taču ierēķinājis, ka tu piemetīsies viesu namam.

Šis ir tāds sviests, turklāt pēdējā laikā diezgan populārs.
14.06.2015 20:27 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Ir arī tādi draugi, kuri uzaicina uz dzimšanas dienu, pasaka, cik katram būs jāmaksā par viesu namu + jāņem līdzi groziņš un dzērieni, turklāt vēl draugs dusmojas, ka neierodies, jo ir taču ierēķinājis, ka tu piemetīsies viesu namam.

Arī esmu saņēmusi šādus ielūgumus. Nekad neierodos šādos pasākumos :)
14.06.2015 20:39 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012

Paldies Dievam, man tādu paziņu nav. Uzskatu, ja man ir svētki, tad poļanu lieku es, nevis kāds apmaksā manus svētkus.
14.06.2015 21:05 |

Reitings 239
Meksikanka, taisnība - labi pateikts! :-D
14.06.2015 21:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits