Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Jāņu ēdieni - sieri, gaļas utt.

 
Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
Sveikas meitenes! :-)


Padalāmies ar Jāņu sieru receptēm, vai kāda no jums ir pašas gatavojušas? Zinu, zinu, ka nets pils, bet jūs pašas esat gatavojušas? Un kā ar gaļu vai pašas marinējat vai pērkat jau gatavas? Kādu gaļas gabaliņu labāk izvēlāties priekš šašlikiem? Diskutējam par to ko celsim galdā! (l)
14.06.2015 13:20 |
 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
Jaanu sieru veel neesmu gatavojusi, neesmu saduusojusies. Esmu dzirdeejusi, ka gruuti uztaisiit normaalu. Galu esmu marineejusi pati, kefiira marinaadee, bija laba gala. Toreiz laikam tas bija karbonaades gabals , ko marineeju. Sogad gribeetu izcept normaalus piiraagus , ko aizvest ciemos, bet man tie arii ne vienmeer sanaak, gribeetu tradicionaalos rauga, bet man vienmeer tas raugs par daudz vai milti, tad juut to raugu cauri vai arii cieti. Iesakiet kaadu labu piiraagu recepti?! :)
14.06.2015 13:24 |
 
10 gadi
Reitings 264
Reģ: 29.10.2009
es pīrāgus taisu no kārtainās mīklas Tešla, sanāk labi. parastā mīkla man par ķepīgu. esmu marinējusi gan kefīrā, gan majonēzē , abas reizes bija laba gaļa. kāds gaļas gabals, to gan neatceros. sieru neesmu taisījusi, bet labprāt uztaisītu :)
14.06.2015 13:37 |
 
Reitings 2059
Reģ: 20.11.2012
Gaļa ļoti sulīga sanāk majonēzē. (l)
Un mana mamma tik gardu Jāņu sieru ar ķimenēm taisa (l)

Šogad gan Jāņus atkal nesanāks svinēt, tāpēc man viss izpaliks :-/
14.06.2015 13:59 |
 
Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
Peka, padalies ar Jāņu siera recepti, man tas šogad ļoti interesē :)
14.06.2015 14:02 |
 
Reitings 413
Reģ: 11.05.2012
Esmu sieru gatavojusi pati, nekā grūta tur nav, tikai ilgs process, vismaz tā, kā manā receptē norādīts.. :D Bet ir jau daudz dažādu variāciju.
14.06.2015 14:41 |
 
Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
meitenes, nu dalieties lūdzu ar savām receptēm :D noteikti vajag lauku pienu, vaine? veikalā nopērkamais neder?
14.06.2015 14:44 |
 
Reitings 524
Reģ: 31.07.2012
Rimi veikalos var nopirkt Lazdonas Karsēto pienu. Tas nav pasterizēts un ir treknāks,līdz ar to arī siera gatavošanai piemērots
14.06.2015 16:27 |
 
Reitings 191
Reģ: 07.03.2015
jaunākais atklājums - jebkurai gaļas marinādei nelikt klāt ne kripatiņas sāls. sāli liek tikai pēdējā brīdī, kad gaļa uz grila jau gandrīz gatava. gaļa sanāk super sulīga un garda, jo sāls nav izsūcis ārā visu šķidrumu. mīļākā marināde - sīpolu, zaļumu marināde.
14.06.2015 16:32 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Šašlikam iesaku kakla karbonādes gabalus - sanāks sulīgi.
Marinādi taisu uz čuju - sinepes, sojas mērce, majonēze, balzamiko etiķis, gaļas kopējā garšviela. Vai klasiskā etiķa marināde ar sīpolu kalniem.
Sieru esmu sējusi - sanāca kaut kas sierveidīgs :D Vairs nečakarējos un nopērku. Dikti garšo, ja Jāņu siera gabaliņus satin bekona šķēlītēs un uz grilla apcep (l) - perfekta uzkoda!
14.06.2015 18:27 |
 
Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
jā par sāli es zinu, to lieku pašās beigās :) õõ, par Jāņu sieru bekona šķēlītēs būs jāpamēģina. Bet vai tiešām neviena nevar padalīties ar kādu sev tuvāko siera recepti?
14.06.2015 22:14 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
beach-girl , rekur mani pēdejie pīrādziņi, sanāca labi, recepte TE.



mmm, siers bekonā izklausās lieliski, noteikti pamēģināšu!(l)
15.06.2015 10:15 |
 
Reitings 730
Reģ: 29.01.2009
Es parasti pieturos pie šīs receptes
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/84855/ka-pagatavot-klasisko-janu-sieru-vienkarsa-recepte
Ātrais variants ir piešaut klāt citronskābi, tad masa ātrāk sabiezē, bet tādu sieru daudz nevaru ieēst, jo kairina kuņģi.
Kam negaršo ķimenes var pielikt klāt dārzeņu garšvielu maisījumu (Vegeta tipa), sanāk arī garšīgs!
15.06.2015 10:27 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
Pag.gad pirmo reizi gatavoju sieru, sanāca ļoti labs! Šogad taisīšu atkal. Recepte tāda pati kā tā, kas kasjauns, tikai es piepilinu klāt citrona sulu (nejutu ka kuņģi kairinātu un neviens arī nesūdzējās) līdz sāk veidoties kunkuļi, tādu labi treknu un skābu biezpienu veikalā neesmu atradusi, tāpēc izlīdzos ar citronu. Pienam gan braucam pakaļ uz laukiem, pie drauga radiem.
Noteikti vēl uzcepšu pīrādziņus - no Dobeles dzirnavnieka raugu mīklas. :-D
Un, protams, šašliks - klasiskais :-)
15.06.2015 10:41 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Šogad alkal svētkus nesanāks svinēt Latvijā,
Tad šeit uzrīkošu mazas svinības (l)
Jau kādu laiku vācu visu nepieciešamo, gan tiek sūtīts no Latvijas :-)

Jau kādu laiku, esmu atradusi savu perfekto pīrādzinu mīklas recepti, ko ieguvu savienojot divas receptes, ir tiik labi, un ir mīksti un pufīgi arī pēc atdzišanas.
Arī taisīšu mājās gatavotu kvasu.
Uzkodas, salātini, gala, mīlāko plātsmaizi. Tik latviešu recepties tiek nedaudz pielāgotas, zinu kas maniem ārzemniekiem garšo un kas ne.
Ir lietas, kas pietrūkst looti, tradīcijas no gimenes, jānu zālu lasīšana, īsta zalum balle :) Cerams nākamgad.
15.06.2015 11:28 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Es tieši plānoju taisīt rabarberu kvasu, recepte jau ir, bet vai ir vēl kāda mēģinājusi? :-)
15.06.2015 11:42 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
rabarberu kvass nav mēgināts, tik klasiskais maizes un vēl dzērvenu :)
15.06.2015 11:51 |
 
Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Sieru neesmu taisījusi. Parasti nopērku gatavu, nav man tādas apņēmības. :)
Šašliku taisu tāpat kā Arieta no kakla karbonādes. Marinēju pavisam vienkārši, minerālūdenī + etiķis, sīpoli, čili pipari, gaļas kopējā garšviela, smaržīgie pipari, sāls , laurlapas. :)
Šogad domāju taisīt šašliku, cēzara salātus, rosolu, lavašu... sieru pirkšu jau gatavu :) :)
15.06.2015 13:51 |
 
Reitings 443
Reģ: 25.01.2014
Vai paštaisīts kvass garšo tāpat kā veikalos nopērkamais?
16.06.2015 21:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits