Vai nav pirms tam jāiet kādi kursi, lai būtu vieglāk iestāties?
Es negāju un nejūtos neko zaudējusi. Skolā vajadzgo iemāca.
Vai grūti/viegli mācīties?
Kā kurš priekšmets. Nekas nepaveicams nebija, it īpaši, ja interesē tas, ko studē. Sākumā gan bija tīrākā medicīna, bet iemācīties vajadzīgo varēju.
Kā ar lektoriem?
Forši. Atsaucīgi, pretīmnākoši un zinoši.
Dienesta viesnīcas?
Ja netiek skolas kojās, tad tiek Dārzkopības skolas kojās. Es jau iepriekš rakstīju, ka tās man patika labāk. Plašākas telpas un nav trakā kontrole no dežurantes. Tās gan ir 15 min attālumā. Skolas kojas ir sekunžu gājienā.
Stipendijas?
Mūsu kursam nav. Nav arī budžeta.
Vai liela atšķirība vai mācos klātienē vai neklātienē?
Neklātienes nav.
Cik labam rezultātam jābūt centralizētajos eksāmenos vai tam nav lielas nozīmes?
Galvenais, ka maksā :D Baigi uz šo neskatījās. Normas līmenim jābūt.
Cenas gan par studijām, gan dienesta viesnīcām?
Studijas mēnesī 220eur, kojas bija kādi 25-35eur. Latos man bija 15ls Dārzkopības skolas kojas. Skolas kojas bija biki dārgākas.
Vai viegli dabūt darbu izmācoties šajā profesijā?
Ja būsi labs speciālists, tad būs viegli. Zinu jau vairākas meitenes, kuras jūnijā pabeidza skolu un tagad jau veiksmīgi strādā.
Kura būtu labākā skola mācoties šajā profesijā?
Sākumā skatījos uz 34avsk. Tur neiesaku. Tur ir par vienu līmeni zemāks līmenis. Vienīgi, ka bezmaksas. Draudzene gan ātri aizbēga no tās skolas kosmētiķiem.
Tad domāju Kosmetoloģijas koledžu. Tur medicīna ir zemākā līmenī. Pie mums pasniedzēji pārsvarā ir ārsti. Pabiju arī KK, nepatika telpas.
Vēl var Cidesco apsvērt, bet tur arī tā medicīna nav tik daudz. Vienīgi tas cidesco labi kotējas ārzemēs.
Mūsu skolā kopā ar gala eksāmeniem kārtojām arī sertifikācijas eksāmenus. Komisijā bija asociācijas prezidente un ārsti. Pa nopietno.