Nedienas darbā.

Reitings 267
Reģ: 17.02.2014
Sveikas!
Ar ko lai sāk.. Man ar darba devēju sācies karš, tādēļ lūgšu jūsu asistenci.
No darba mani grib atlaist pirmo reizi, neesmu līdz šim par darba likumiem interesējusies, tādēļ darba devējai tīri feini sanāca mani ķert uz muļķa, bet man pietika prāta neparakstīt nevienu papīru. :D

Tātad, izsauca uz pārrunām, nostādīja fakta priekšā, ka vēlas ar mani pārtraukt darba attiecības uz tā pamata, ka neatdodu sevi visu darbam, šad tad pahaltūrēju, varu no sevis izspiest vairāk.. bet pieminēšu, ka darbs vienmēr tiek padarīts laikā un bez pārkāpumiem, bet ne tik aktīvi kā darba devējai gribētos.
Pirmajā brīdī apstulbu un piekritu tam, ka varu vairāk un, ka šī darba vieta nav man radīta. Ja jau darba devējs tā uzskata, lai jau.. kā izrādās, viņa to bija domājusi kā darba attiecību pārtraukšanu uz savstarpēju vienošanos, bet es kā nostādīšanu fakta priekšā un nepretošanos atlaišanai no darba ar piekrišanu, ka varēju padarīt savu darbu ar lielāku entuziasmu, bet ne atlaišanu no darba. Kurš gan kam tādam piekristu?

Nākamjā dienā, darba vadītājs lūdza parakstīt līgumu uz abpusēju vienošanos, kuru paraktīt attiecos.
Šodien darba devēja atkārtoti izsauca uz pārrunām un sāka skaidrot, ka esmu piekritusi, ka nederu darbam, varu labāk utt. tas nozīmē, ka esmu piekristusi un man ir ooobligati lapa japaraksta, citadi man te bus gruti un, palgas piemaksu nebus, dos kaut kādus draņķa darbus un labi man te neklāsies..Ne man izteikts rakstīsks brīdinājums, ne kā.. uz ko atbildēja, ka neesot valsts uzņemums, uz viņiem tādi likumi neattiecas.. haha.
Teicu, ka neesmu neko parakstījusi, teikt varēju daudz ko, esmu apdomājusies, visu sagremojusi un nepiekrītu atbrīvošanai no darba uz savstarpēju vienošanos, jo šoka stāvoklī nemaz pusi no viņas teiktā neuztvēru korekti, kā arī neuzskatu, ka savu darbu veicu slikti, turklāt, viss ir padarīts kā nākas, ja viņu kas neapmierina, lai atbrīvo no darba ar pantu no savas puses un ar kompensāciju, kura man pienākas, bet kuru, kā redzu, maksāt nevēlas un spēlē uz jūtām, ka esmu mutiski piekritusi, tātad viss.. es mutiski varu arī piekrist pirkt auto salonā, bet pārdomāt, kamēr nekas nav parakstīts..
Tātad, ko darba devēja ar mani tālak var iesākt? īsti nav panta, ar kuru man piesieties, palikt darbā vairs nevēlos, bet esmu ar mieru aiziet tikai ar kompensāciju, kā arī spīta pēc gribas izkarot savu taisnību, negribu, lai mani pataisa par muļķi un kūko tālāk laimīgi.
Pa vidam pieminēju, ka pirms sava paraksta došanas, ar līgumu došos pie jurista uz konsultācju, par ko dikti satrūkās, teica, ka tādā veidā piededzināšu uguni un vai tiešām zinu, ko tas nozīmē? Ko gan tas var nozīmēt? Tam jurist domāti... acim redzot, saprot, ka rīkojas nelikumīgi, centās mani, nezinīti, iebaidīt un baidas nest atbildību. Vai arī man kas līdz galam nav skaidrs?

Un ja atlaiž ar pantu, piemēram, par nepietiekamu profesionalitāti, kas principā uz manu situāciju neattiecas, kā tas attēlojas tālāk dzīvē? tīri intereses pēc..
10.06.2015 21:56 |

Reitings 108
Reģ: 23.04.2015
Pārāk gari, lai lasītu tekstu. :D
10.06.2015 22:34 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Jo zināms, ka topošie darba devēji zvana bijušajiem un prasa atsauksmes.

Nopietni? Cik es vai man pazīstamie mainījuši darba vietas, nekas tāds nekad nav bijis.
10.06.2015 22:34 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
marissa Kā zini, ka nav bijis? Līdz darba ņēmējiem jau šāda informācija parasti nenonāk, ka kāds zvanījis un interesējies.
10.06.2015 22:40 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
nikola, daudzi darba devéji intereséjás un, pat lúdz darba nnéméjam iesniegt atsauksmju sniedzéjusus no pédéjám 3 darba vietám, variácijas var bút dazhádas
10.06.2015 23:06 |

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
Pilnīgi visi zvana bijušajiem darba devējiem. Un šī ziņa līdz darbiniekiem nenonāk, izņemot, ja iepriekšējā vietā ir bijuši konflikti, un to dēļ jaunais dd atsaka slēgt līgumu. Pasaule maziņa. Ir pat vēl ērtāks variants, piemēram, jaunais dd pieprasa izziņu par iepriekšējo darbu :D un diez vai darbinieks prasīs tādu izziņu no darba vietas, kurā bijis konflikts.

Ja tev patrāpījies gudrs dd (tas, ka gāja sākumā ar viltību, nav rādītājs tupumam), atlaidīs pēc 101.p.1.d.1-5.punkta ar 3 aktiem + atlaišana tad ir bez mēneša atstrādāšanas (bet tūlītēja vai 10 dienas, kas no panta atkarīgs) un atlaišanas kompensācijas, pienāksies tikai tekošā mēneša alga un neizmantotais atvaļinajums.
Īsāk par augstāk minēto, iesaku kārtīgi apdomāt visus par un pret, jo dd var kaut ko arī nezināt, bet grāmatvedis ieteiks ne tev izdevīgāko variantu.

Ja dd jebkurā gadījumā neredz tevi nākotnē savā uzņēmumā, izēdīs, atlaidīs pēc panta, likvidēs amatu. Tāpēc labāk izrunāt iespēju par abpusēju vienošanos ar kādu bonusu, piemēram, atlaišanas pabalsts mēnešalgas (vai vairāk) apmērā. Var pat tūlītēju darba attiecību partraukšanu, taču ar izmaksu par nenostrādāto mēnesi. Vienošānās var būt visdažādākie punktu, ja tie nav pretrunā ar likumu. Mēģini runāt.
10.06.2015 23:36 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
ja darba attiecības pārtrauc pēc abpusējas vienošanās, atlaišanas pabalsts nepienākas!!!

Jā, bet menesi ātrāk pienākas bezdarbnieka pabalsts. Ja pieņem, ka meitene 2-3 mēnešu laikā atradīs jaunu darbu, tad materiālie "zaudējumi" no nesaņemtā atlaišanas pabalsta sanāk minimāli. Vienīgais - nav moralā gandarījuma :)
11.06.2015 07:27 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
neatdodu sevi visu darbam, šad tad pahaltūrēju

cerams, ka pahaltūrē ne darba laikā?
11.06.2015 07:28 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Jo zināms, ka topošie darba devēji zvana bijušajiem un prasa atsauksmes.

Atkarīgs ,kur grib strādāt. Ja kaut kāds prestižāks amats,tad varbūt arī zvana, bet tādos vienkāršākos,kur saņem mazu algu-diez vai. Darba devējs priecīgs,kad vispār atrod darbinieku par tādu algu. Es jau redzu kā manā darbā notiek,kad grūti vispār darbiniekus atrast par minimālo, vai arī mazliet lielāku algu,jo cilvēki nav īsti gatavi par tādu algu tērēt savu laiku un strādāt.
11.06.2015 09:46 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Angella, kādā sakarā tas gudrais DD atlaistu par darba aizsardzības pārkāpumiem un citu drošības apdraudēšanu? Nevar atlaist pēc jebkura panta kuru gribi, jo DD tas būs jāpierāda!

Es domāju, ka ir vērts strīdēties! Vienīgi DD ja ir ļoti gudrs, tad diemžēl varēs tikt vaļā no tevis ne ilgāk kā mēneša laikā. Piemēram, samazinās štatu, tad viņam būs pienākums tev piedāvāt citu amatu un viņam tiesības piedāvāt kaut vai apkopējas amatu un ja tu nepiekrīti tad viņam ir tiesības tevi atlaist. Tātad, 101.p. 9. punkts.

Savukārt, no tavas puses jāmēģina vienoties par to, ka tevi atlaiž. Nekādi tevi neietekmēs tas kā tevi atlaida - neviens tik dziļi nerok un elektroniskajās nodokļu grāmatiņās to neuzrāda. Ja nu vienīgi atsauksmi par tevi ievāc. Bet atsauksme tāpat būtu slikta, arī ja tu nestrīdētos, jo DD prasības tu nepiepildi.
11.06.2015 11:29 |

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
Lielzemene
Nezinu, kādā jomā viņa strādā, taču patiesībā viss ir elementāri. Saku no pieredzes (paldies, Dievam, ne savas).

Ja runā par darba drošību (ko minēji augstāk)... Piemēram, ja noteikts, ka jāvelk galvā ķivere (būvniecībā), bet tās nav, cimdi, nu dajebkas. Par katru reizi akts. Tādi akti + paskaidrojumi x3 un atā. Nav izieta medicīniskā pārbaude, atā, jo tas ir noteikts kā obligāts darba drošībā.

1-5 bija domāti visi 5 punkti, nevis tikai 5.punkts. Pārkāpis darba līgumu, piemēram, jāstrāda x stundas, taču bez attaisnojoša iemesla nostrādā mazāk, kavē darbu. Ir ļoti daudz variantu. Vissarežģītākais ir 4.punkts, kas attiecas uz alko+narko, jo tur ir jābūt tad med.izziņai vai akts par to, ka darbinieks atteicies apmeklēt medicīnas iestādi.

Ideālā (protams, dd, nevis darbiniekam) gadījumā vispār var pataisīt darbinieku vēl parādā, piemēram, par brāķiem vai kādu citu kaitējumu uzņēmumam.

Uzskatu, ka ir jārunā par vienošanos, bet ar saviem nosacījumiem un kādu bonusu. Plus uz pozitīvas nots var paprasīt darba izziņu. Un uzreiz var saņemt bezdarbnieka pabalstu.
11.06.2015 16:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits