Pieņemama ir jebkura summa - arī 20 EUR. Viss ir atkarīgs no pāra konkrētā brīža iespējām. Un ja vien jaunā pāra mērķis nav atpelnīt kāzas ar dāvanām, tad novērtēs jebko un neuzskatīs kādu par skopu vai kā, ja nesagaidīs 50 vai 100 EUR banknoti aploksnē.
Bet reali tas summas var but atskirigas.. viss atkarigs no cilveku rociibas un cik tuvi jaunajam paarim.... vienas man zinamas kazaas taas summas kas tika davinatas bija loti plasha amplitudaa.... 35 eur no pāra līdz pat 300 eur no pāra
Man šķiet, ka solīdi būtu ap 50EUR no cilvēka vai, ja dodas kopā kā pārītis, no pāra :)
(kas ir tikai 35Ls, ja būtu vēl LS, tad domāju, ka tomēr vajadzētu tos 50Ls)
Bet, protams, jāskatās, cik vari atļauties un cik tuvi šie cilvēki! :)
Atkarīgs, cik tuvi cilvēki. Domāju, ka vismaz 50 eur. Biju pārsteigta, ka mums kāzās laikam minimālā summa no pāra, ko saņēmām bija 100eur ( arī no cilvēkiem, kas nav tik tuvi un dzīvo samērā pieticīgi ikdienā ).
Pieklājīgi ir nosegt vismaz savus izdevumus pie galda :) Forumos var apskatīties pašreizējās cenas (ir starpība vai kāzas lauku sētā vai dārgā restorānā). Un tad attiecīgi, ja var atļauties vai pāris tuvs, var piemest klāt, cik nu pašiem gribas.
Es uzskatu, ka cilvēks dāvina tik cik var atļauties un ka nav tāda noteikta summa. Būtu muļķīgi aploksnē likt tādu summu, ka pēc tam jāgrauž pirksti kā savilkt atlikušo mēnesi galus, jo naudiņa atdota dāvanā.
Arī 20 - 30 EUR ir normāla summa, jo es tā vismaz ceru, kad divi cilvēki precās, tad dāvanas ir mazsvarīgas. (t) vismaz man noteikti nebūtu svarīgas dāvanas.
Agrāk no pāra likām 50Eur, tagad saprotu ka mazāk par 100 kaut kā neērti dāvināt, ja nu vienīgi esi kāds nevisai tuvs draugs vai vienkārši paziņa. Bet katram jau savādākas iespējas, citam varbūt nav iespējas uzdāvināt vairāk par 50, utt.
Arī man aktuāli. Nedēļas beigās jāiet uz kāzām, bet būs tikia baznīca, ne šampis, ne kas cits pēc kāzām nav.
Domājam dāvināt 50 eur + ziedus.
Bet no otras puses, par ko, mums pat ielūgums nav, tikai mutisks uzaicinājums.
atkarībā, cik tuvi ir precinieki, kādas kāzas- ar balli uz kuru esat uzaicināti vai nē, un arī- kāds līmenis. izklausās jau nejauki, bet ir cilvēki, kuriem tie 30-50eiro ir tik pat bezjēdzīgi kā apsveikuma kartiņa. un tās tomēr ir kāzas, nevis vārda diena. māsīcai kāzās dāvināju 200eiro.
Pasaule - kuda pašla, griabs teikt, ka cilvēki rīko kāzas kā savas mīlestības svinības, bet patiesībā apakšā ir aprēķins - nedaudz atpelnīt uz dāvanām (t)