Problēmas ae sevi jau vairākus gadus.

Sveiki! Man nav nevienas uzticamas personas, ar kuru aprunāties. Ne ģimenes ne draugu, tāpēc vēršos pēc kaut kāda atbalsta šeit.
Lieta tāda, ka nākamais mācību gads būs pēdējais, 12. klase. Man paliek 18 gadi, bet es uzvedos un jūtos kā pilnīgs dārzenis.
Man ir ļoti, ļoti zems pašvērtējums. Viss sākās ar to, ka pārmantoju slimību no ģimenes, maza biju, māte veda uz operācijām, kā rezultātā uz sejas ir rēta, kas kropļo mani un rada man kompleksus. Kad veidoju attiecības, puiši jautāja, kas tā briesmīgu rētu - es vienmēr atbildēju, ka nokritu. Patiesību pateikt es nespēju, jo šī kaite var tikt pārmantota maniem bērniem.
Bet ne tik vien to problēmu. Vecajā skolā mani apcēla un apsaukājua visādiem rupjiem un aizskarošiem vārdiem. Katru dienu, vairāk nekā 9 gadus. Es klusēju un visus apgalvojumus par sevi pieņēmu patiesus un krāju tik sevī. Tā bija mana lielākā kļūda. Es sevī nespēju saskatīt neko skaistu. Pilnīgi neko. Man ir resns deguns, kas kropļo manu seju un ir pārmantots no tēva, milzīgi mati, kurus izķemmējot tie izskatās pēc milzīgām pūkām. Esmu tos taisnojusi, bet tie jau ir nodedzināti. Tā es varu turpināt mūžīgi. Varbūt teiksiet, jāmaina izskats. Tas pat nav iespējams, neesmu nekāda bagātniece, nevaru atļauties pat jaunas bikses sev, jo vecāki ir šķīrušies, dzīvoju pie vevecākiem. Alimentus, kurus maksā tēvs mātei, māte iztērē savā mašīnā un man ne cents nepaliek pāri. Strādāt nevaru, jo neesmu pilngadīga
Tas viss mani ir novedis tik tālu, ka nespēju kontaktēties ar cilvēkiem un iziet sabiedrībā. Es to nespēju, man liekās, ka esmu neglīta un ir svarīgi , ko citi padomās par mani. Es nespēju vienkārši iegūt sev draugus, kaut kas mani tur, mana pašapziņa. Rezultātā man nav draugu. Ja arī uzrodās, vienmēr nepareizie, pudeles brāļi un zālītes kurītāji. Varbūt, ka esmu tāds tipāžs, kas atgrūž cilvēkus vienmēr ar savu drūmo izturēšanos, bet pasakiet, kā te var būt priecīgs noskaņojums ja man ir milzīgs konflikts ar sevi ?
Kādēļ es pieminēju dārzenis? Man ir tūlīt 18 gadi, bet es nespēju sevi savākt. Esmu nevīžīga, nespēju savākt pat savu istabu, izmazgāt savas drēbes un sakārtot, viss mētājās pa grīdu, ko paceļu, to uzģērbju, jo man nekā normāla tāpat nav. Manos apartamentos nav pieejama ne vanna, ne duša. Par higiēnu vispār varu aizmirst. Mani vienkārši vienmēr moka doma, kāpēc man sevi kopt, ja esmu tāpat neglīta? Tīras drēbes un smaržīgi mati mani nepadarīs skaistāku, neaizsegs manu defektu un nesamazinās manu degunu. Šī ir tā nospiedošā doma. Slimi.
Man ir vienkārši zudusi ticība pret cilvēkiem, visas attiecības, kas bijušas ir bijušas neveiksmīgas. Visi puiši mani ir piečakarējuši, apčakarējuši un pametuši bez ne mazākās sirdsapziņas. Izjūtu riebumu pret attiecībām. Šobrīd neko nemeklēju, jo man tas nav vienkārši vajadzīgs. Ja kāds piedāvā iepazīties, es atbildu asi, ar tik dzēlīgām piezīmēm, ka otrreiz vairāk neuzdrošinās man uzrakstīt.
Tik daudzi man ir teikuši ''maini domāšanu'', bet kā var mainīt, ja ir tik daudz apstākļi, kuri liek domāt par sevi pretējo? Es nespēju sevi mainīt. Nekādīgi un nekas man nepalīdz. Lai cik es teiktu ''tu esi skaista'' tas nekas nepalīdz. Noticēt es nespēju.
Pie psihologa vai vēl labāk psihiatra iet nevēlos, bija man saruna vienreiz, bet tas neredzēja neko vairāk par recepti ar antidepresantiem.
Vēlos patstāvīgi atraut sev širmi vaļā vienreiz , bet nezinu kā sev palīdzēt.
Tas viss ir tik tālu, ka nespēju iziet gaismā ārā. Eju ārā vienmēr tumsā, jo tumsa spēj noslēpt manus defektus un tumsā jūtos atbrīvotāka.
Labi apzinos savu problēmu, tas ir pirmais solis ās risināšanā, ja es to nerisināšu, iedzīvošos tiešām kaut kādā garīgā slimībā.
07.06.2015 22:17 |

Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Un par apcelšanu - lielākā vai mazākā mērā visi ir tikuši apcelti. Pabeigsi skolu, tici man - ļoti daudz kas mainīsies Tavā dzīvē. Skola ir tādā jomā nāvīgākos laiks. Pieaugušie (gribētos ticēt) ir saprātīgāki un nenonāvē viens otru morāli. Redzēsi. Varbūt tas ir kas tāds, kam katram ir jāiziet cauri. Lai zinātu, kā tas ir , kad tiec sāpināts, lai spētu būt labāks cilvēks. Ne jau pozitīvās emocijas tikai padara mūs labākus un ... Cilvēcīgākus
08.06.2015 00:08 |

Reitings 883
Reģ: 29.01.2009
Tendresse

Labs komentārs!

varu vēl piebilst, ka patiesībā ir tikai divas lietas , ko darīt - neko- vai kaut ko. Grimt dziļāk vai pacelties. Ļoti bieži pienāk skarbais trieciena punkts, kad cilvēks izvēlas vai nu cīnīties vai padoties
08.06.2015 00:15 |

Reitings 436
Reģ: 04.06.2015

Mans ieteikums tev - atrodi intereses. Lasi grāmatas, skaties filmas, komēdijas, mācies, skrien krosus, dejo, mācies spēlēt kādu instrumentu, sāc rakstīt blogu, kaut vai tumblr reblogo bildes, ej pastaigās, gatavo, spēlējies ar kaķi. Dari jebko, bet beidz tik ļoti koncentrēties tikai uz sevi, sevi, sevi. Kad atkal sāc kaut ko par saviem mīnusiem domāt, vienkārši pārkāp sev pāri, apspied to domu, domā par kaut ko citu, sāc kaut ko darīt.

Savā ziņā man bija līdzīgi tīņu gadi tavējiem. Tagad daudz ko nožēloju, jo liela daļa problēmu nāca tieši no tā, ka es pati biju atradusi visus savus mīnusus, par tiem vien domāju, un uzskatīju, ka arī visi pārējie mani par to ienīst. Reāli jau tā nemaz nebija, apkārtējiem par maniem mīnusiem bija vienalga. Labāk es to laiku depresijā būtu veltījusi kaut vai lai filmas skatītos. Saproti, no tā, ka tu esi apsēsta ar saviem mīnusiem, nekas nemainīsies. Tev ir vai nu jāuztaisa ļoti smalka to-do liste, un tad vienkārši pa punktiem tā mehāniski jāpilda, lai dzīvē kaut kas mainītos, vai arī jāaizmirst par šo tēmu vispār. Atkārtot sev, cik nesavākta un neglīta esi, ir pilnīgi bezjēdzīgi, no tā nekas nemainīsies, tu tikai kļūsi arvien nelaimīgāka.

Un 17 gados vilties visos vīriešos... hah... Vienkārši pieņem, ka šobrīd nekādas attiecības negribi, un viss. Nevajag nevienu vainot, nevienam mēģināt iedzelt.
08.06.2015 00:59 |

Reitings 13
Reģ: 24.03.2015
Winterra - tavs pēdējais koment., nu gan pretīgs.
Darkwomanxx - neiteiktu tev klausīties neprofesionālos, aprobežotos viedokļos. Šajā situācijā padoms "ej un dari, tik vienkārši" nederēs.
Ārsts, kurš tev izrakstīja antidepresantus, ir psihiatrs, psihiatri ar tevi nerunā, bet var izrakstīt tev zāles. Problēmu risina psihologi un psihoterapeiti. Kā te minēja, būtu labi aiziet pie skolas psihologa, tas ir bezmaksas.
08.06.2015 01:03 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
darkwomanxx, kur tiki pie interneta?
08.06.2015 01:10 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Jaasaak iemiileet sevi, attistit savas labaakaas n ipsiibas un atvert savu sirdi pret citiem. Es nezinu kaa ir bet ir diezgan daudz ari vientulo viriesu kas ari cer ieguut savu isto un vieniigo un nekad jau nevar zinaat kad kas notiek:)
08.06.2015 01:34 |

Reitings 205
Reģ: 20.02.2015
Diskusijas autorei būtu daudz ko teikt, jo līdzīga pieredze bijusi man pašai, kad biju tīņu vecumā. Ja ir vēlme uzklausīt un patiešām arī reāli saņemties lai kaut ko mainītu, uzraksti man vēstuli personīgi.
08.06.2015 01:47 |

Reitings 69
Reģ: 17.05.2015
No antidepresantiem nav jābēg kā no uguns. Tie var palīdzēt saņemties un kaut vai sākt sakārtot istabu. Paralēli atrodi ar ko aprunāties.
08.06.2015 01:49 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Komedijas skatities tiesam ir labs ieteikums. Smiekli aarstee. Vislabaak, ja komedijas skatas ar kaadu kopaa. Nedeelju pasmiesie un neticu, ka peec tam negribeesies istabu sakaartot un regularak nomazgaaties. Ja ir kaads iemesls kapeec cilveeki no tevis vareetu izvairiities, tad taa nav reeta vai vienkaarshas dreebes, bet gan nepatiikami aromaati, taukaini mati un netiiriiti zobi.
18 gadi ir dadz par maz lai viltos viirieshos.
Taa kaa tev peedeeja klase, tad iesaku domaat ko dariisi peec taas un pa sho gadu tam gatavoties.
08.06.2015 01:56 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Piekritīšu praktiski visam komentētajam. Iesaku iet strādāt uz to pašu McDonaldu, jo tur arī salīdzinoši normāli maksā nevis kā Rimi, Maximās, Narvesenos un lielu daļu citu pārdotuvju.

Uz jauno darba vietu ej ar augsti paceltu galvu un noskaņo sevi uz "viss ir iespējams" un atradīsi gan jaunus paziņas, gan, iespējams, draugus. Ja būsi sabozusies, ar pārliecību, ka nekas neizdosies - nekas arī neizdosies..

Noteikti sakop sevi - tas ne tikai visiem apkārtējiem radīs daudz labāku iespaidu par Tevi, bet arī pašai liks justies nedaudz labāk.
Starpcitu, ja jau uzmanību džeki pievērš, tad jau tiešām viss ir tikai galvā ;)

P.S. Esmu izcietusi ~8 gadu teroru skolā (līdz pat kaut kam bulīmijanoreksīgam un neiešanai ārpus no mājas, jo kauns par sevi) un varu teikt, ka laiks dziedē brūces, jāatrod tikai cilvēki, ar kuriem kontaktēties, ārpus terorizētāju loka. Ir dažādas ārpusskolas aktivitātes, kuras vari apmeklēt bez maksas, ja ir vēlme, arī tur var sapazīties ar jauniem cilvēkiem, bet svarīgākais ir darbs ar sevi. Arī tad, ja par sevi neesi labās domās, izejot sabiedrībā, noslēp savu negatīvo attieksmi un domas, centies būt cilvēks, kāds vēlies būt un paskaties uz apkārtējo reakcijām - ja visu darīsi pareizi, būs patīkams pārsteigums ;)
08.06.2015 07:16 |

Reitings 287
Reģ: 11.03.2013
Man ir divējāds viedoklis par šo - meitenes jau minēja,ka ir kkāds minimums ar ko vari sākt , lai uzlabotu apstākļus sev apkārt..un nav jābūt nekādai bagātniecei vai miljonārei.. Turklāt, ja Tev ir pieejams internets, tur tu vari smelties idejas gan istabas iekārtojumam, gan kaut kaut ko par skaistumu, matiem utt. Nesaprotu no kurienes vispār nāk tāds stereotips ka tikai bagātnieces ir skaitas?
Mēģinu saprast tavas izjūtas, bet sāc ar sevi...pamēģini kaut vai nedēļu dzīvot savādāk... tas ir tāpat kā ar tievēšanu, ja tu vienu dienu pavingro tad tas nenozīmē ka uzreiz tu būsi slaida, tas ir darbs..strādā ar sevi... Ielaid savā dzīvē cilvēkus un tu redzēsi ka nav tik traki..
08.06.2015 09:59 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 20.09.2012
kā nevar strādāt? es jau kopš 16 gadiem pa vasarām piestrādāju saimniecībās. nav obligāti jāiet oficiālu darbu strādāt,.
08.06.2015 11:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)