Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Problēmas ae sevi jau vairākus gadus.

 
Sveiki! Man nav nevienas uzticamas personas, ar kuru aprunāties. Ne ģimenes ne draugu, tāpēc vēršos pēc kaut kāda atbalsta šeit.
Lieta tāda, ka nākamais mācību gads būs pēdējais, 12. klase. Man paliek 18 gadi, bet es uzvedos un jūtos kā pilnīgs dārzenis.
Man ir ļoti, ļoti zems pašvērtējums. Viss sākās ar to, ka pārmantoju slimību no ģimenes, maza biju, māte veda uz operācijām, kā rezultātā uz sejas ir rēta, kas kropļo mani un rada man kompleksus. Kad veidoju attiecības, puiši jautāja, kas tā briesmīgu rētu - es vienmēr atbildēju, ka nokritu. Patiesību pateikt es nespēju, jo šī kaite var tikt pārmantota maniem bērniem.
Bet ne tik vien to problēmu. Vecajā skolā mani apcēla un apsaukājua visādiem rupjiem un aizskarošiem vārdiem. Katru dienu, vairāk nekā 9 gadus. Es klusēju un visus apgalvojumus par sevi pieņēmu patiesus un krāju tik sevī. Tā bija mana lielākā kļūda. Es sevī nespēju saskatīt neko skaistu. Pilnīgi neko. Man ir resns deguns, kas kropļo manu seju un ir pārmantots no tēva, milzīgi mati, kurus izķemmējot tie izskatās pēc milzīgām pūkām. Esmu tos taisnojusi, bet tie jau ir nodedzināti. Tā es varu turpināt mūžīgi. Varbūt teiksiet, jāmaina izskats. Tas pat nav iespējams, neesmu nekāda bagātniece, nevaru atļauties pat jaunas bikses sev, jo vecāki ir šķīrušies, dzīvoju pie vevecākiem. Alimentus, kurus maksā tēvs mātei, māte iztērē savā mašīnā un man ne cents nepaliek pāri. Strādāt nevaru, jo neesmu pilngadīga
Tas viss mani ir novedis tik tālu, ka nespēju kontaktēties ar cilvēkiem un iziet sabiedrībā. Es to nespēju, man liekās, ka esmu neglīta un ir svarīgi , ko citi padomās par mani. Es nespēju vienkārši iegūt sev draugus, kaut kas mani tur, mana pašapziņa. Rezultātā man nav draugu. Ja arī uzrodās, vienmēr nepareizie, pudeles brāļi un zālītes kurītāji. Varbūt, ka esmu tāds tipāžs, kas atgrūž cilvēkus vienmēr ar savu drūmo izturēšanos, bet pasakiet, kā te var būt priecīgs noskaņojums ja man ir milzīgs konflikts ar sevi ?
Kādēļ es pieminēju dārzenis? Man ir tūlīt 18 gadi, bet es nespēju sevi savākt. Esmu nevīžīga, nespēju savākt pat savu istabu, izmazgāt savas drēbes un sakārtot, viss mētājās pa grīdu, ko paceļu, to uzģērbju, jo man nekā normāla tāpat nav. Manos apartamentos nav pieejama ne vanna, ne duša. Par higiēnu vispār varu aizmirst. Mani vienkārši vienmēr moka doma, kāpēc man sevi kopt, ja esmu tāpat neglīta? Tīras drēbes un smaržīgi mati mani nepadarīs skaistāku, neaizsegs manu defektu un nesamazinās manu degunu. Šī ir tā nospiedošā doma. Slimi.
Man ir vienkārši zudusi ticība pret cilvēkiem, visas attiecības, kas bijušas ir bijušas neveiksmīgas. Visi puiši mani ir piečakarējuši, apčakarējuši un pametuši bez ne mazākās sirdsapziņas. Izjūtu riebumu pret attiecībām. Šobrīd neko nemeklēju, jo man tas nav vienkārši vajadzīgs. Ja kāds piedāvā iepazīties, es atbildu asi, ar tik dzēlīgām piezīmēm, ka otrreiz vairāk neuzdrošinās man uzrakstīt.
Tik daudzi man ir teikuši ''maini domāšanu'', bet kā var mainīt, ja ir tik daudz apstākļi, kuri liek domāt par sevi pretējo? Es nespēju sevi mainīt. Nekādīgi un nekas man nepalīdz. Lai cik es teiktu ''tu esi skaista'' tas nekas nepalīdz. Noticēt es nespēju.
Pie psihologa vai vēl labāk psihiatra iet nevēlos, bija man saruna vienreiz, bet tas neredzēja neko vairāk par recepti ar antidepresantiem.
Vēlos patstāvīgi atraut sev širmi vaļā vienreiz , bet nezinu kā sev palīdzēt.
Tas viss ir tik tālu, ka nespēju iziet gaismā ārā. Eju ārā vienmēr tumsā, jo tumsa spēj noslēpt manus defektus un tumsā jūtos atbrīvotāka.
Labi apzinos savu problēmu, tas ir pirmais solis ās risināšanā, ja es to nerisināšu, iedzīvošos tiešām kaut kādā garīgā slimībā.
07.06.2015 22:17 |
 
Reitings 883
Reģ: 29.01.2009
Šeit vairāk izskatās, ka esi apvainojusies uz visu pasauli. Var jau būt, ka arēji viss ir neglīti tevī, bet nevajag sevi padarīt par neglītu arī iekšēji. Un te ir redzams, ka tas tiek apzināti darīts. Tavā dzīve nekas neuzlabosies ar tādu attieksmi - un diemžēl nekad. Ir daudz cilvēku, kam nav ne pareizais izskats, ne dzīves apstākļi, bet atslega ir pieņemt savu dzīvi tādu, kāda tā ir (un sevi tajā skaitā) un uzlabot to tik, cik ir tavos spēkos. Centība un smags darbs vienmēr atmaksājas, bet apvaonošanās uz dzivi - nekad.
07.06.2015 22:25 |
 
Reitings 1063
Reģ: 01.06.2015
Pag- "es vēl nevaru strādāt, jo neesmu pilngadīga" un "Man paliek 18 gadi" galīgi neiet kopā.
Kad atradīsi darbu, tad nostāsies uz savām kājām, kļūsi pašapzinīgāka un viss nokārtosies. Cik nav sieviešu redzēts ar pūkainiem matiem, viņas nemaz par to nesatraucas. Pati zinu vienu meiteni, kam apdegusi pusseja. Tāpat viņai ir daudz draugu un viss pārējais. Jāmaina sava attieksme, jāmeklē darbs! Jo tā atrašana nebūs viena diena.
07.06.2015 22:28 |
 
Reitings 498
Reģ: 04.02.2015
Scarllet, Tieši tā! ;-)
07.06.2015 22:28 |
 
Reitings 1063
Reģ: 01.06.2015
Nu re, ja tu vēl puišiem atcērt asas piezīmes, tad protams, neviens ar tevi nevēlēsies komunic'ties. Citi ir tādi paši pret tevi, kā tu pret tiem (nerunāju par pusaudžu gadiem pamatskolā, kad visi ir stulbi).
07.06.2015 22:29 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
scarlet, kā bērns var neapvainoties uz visu pasauli, ja tēvam vienalga, mātei vienalga, netiek nodrošināta pat elementāra higiēna?! nekādu zināšanu par skaistumkopšanu, nekādas ekspresivitātes savā izskatā, nekādu interešu, nav prātīgu draugu? viņa jūtās viena kā pirksts, turklāt vairākus gadus. kas viņu vilks ārā no sūdiem? neviens. un pašai vairs nav spēka. 9 gadi psiholoģiska terora un pazemojumu ir pietiekams laiks, lai vairs neredzētu kripatu laba sevī, kur nu vēl pašas spēkiem šos smagos gadus bez uzticamas personas tā vienkārši nolikt aiz muguras.
07.06.2015 22:30 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
kāds vispār šeit sakars ar puišiem - tas galīgi nav primārais. viņa nespēj pat sevi iemīlēt, kādas vēl attiecības?! :-D:-D
07.06.2015 22:33 |
 
Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
izskats tik tiešām nav TIK liela dzīves daļa.
ir tik daudz cilvēku, kas nav skaisti, bet dzīvo, mīl, priecājās, iet uz mērķiem, rūpējās par sevi un citiem un ir laimīgi. kāpēc tik ļoti jāieciklējās uz izskatu, svarīgāk ir tieši ievērot higēnu
Tīras drēbes un smaržīgi mati mani nepadarīs skaistāku, neaizsegs manu defektu un nesamazinās manu degunu.

padarīs gan! ja jau tev ir svarīgs citu viedoklis, pateikšu savu - llielu degunu un biezus matus, rētas nekad neesmu uzskatījusi par defektu, bet nemazgātus matus pamanu pa gabalu. un tas nav patīkami, komunicēt ar cilvēku, kam taukaini mati un netīras drēbes.
varbūt tavā vecumā un ar tavu pieredzi, kas nebūt nav bijusi saudzīga, ir grūti sevi iemīlēt, bet sāc vismaz ar cieņu pret sevi. ievēro higēnu, paeksperimentē ar tiem matiem (varbūt krāsošana, ataudzēšana palīdz izskatīties labāk, varbūt copes un bižu frizūras), vari pameklēt pusslodzes darbiņu vasarai (nepilngadīgie drīkst strādāt
07.06.2015 22:54 |
 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Piekrītu Winterai - šeit primārais uzdevums ir sakārtot attiecības ar vistuvāko - sevi.

Iesaku sākt ar primitīviem, viegli īstenojamiem, bet nozīmīgiem uzdevumiem: iegādājies plastmasas bļodu, katru rītu un vakaru ievies pedantisku uzdevumu apmazgāties, regulāri seko atlaidēm veikalos, tādējādi gūstot iespēju izdevīgi iegādāties higiēnas piederumus.


Vai neviena paziņa/ radiniece nenodarbojas ar frizierlietām? Palūdz ieteikt piemērotu matu griezumu, atsvaidzini krāsu. Drēbes par centiem piedāvā Humana (tirdzniecības cikla pēdējā nedēļā), RDA, Otra elpa (mēneša pēdējā nedēļā visam 50 % atlaides) galu galā, ja situācija ar kritiska, vērsies Sarkanajā krustā.

Tu apdzīvo atsevišķu istabu? Novērtē to. Pazīstu cilvēkus, kuri 30, 40 gadu vecumā ilgāk par mēnesi nav dzīvojuši savā telpā, un tā nav demagoģija, bet dzīves realitāte. Sakārto haosu, izmet visu lieko. Internets Tev, acīmredzot, ir pieejams - tajā atrodamas neskaitāmas idejas, kā ar minimāliem līdzekļiem (vai vispār bez tiem) iespējams uzlabot savu dzīves telpu.

Šie visi ir tikai ārējās realitātes remontdarbi. Iekšējie dēmoni ne no šā ne no tā neatstās ērto patvērumu Tevī. Tev nepieciešama uzticības persona, cilvēks, kuram tiešām interesēs Tavas rūpes un labais Tevī. Ja iesi cilvēkos, komunicēsi, pastāv iespēja šādu cilvēku iegūt bez maksas. Psihologs iepriekšminēto sniegtu lielākā mērā beznosacījumu kārtā, jo saņem par to atlīdzību. Tāpēc ļoti iesaku rast iespēju vasarā pastrādāt. Būs pamatkapitāls problēmu risināšanā, turklāt rudenī varēsi skolā ierasties daudz glītāka (kas ir plusiņš Tevis pašas pašapziņa, savukārt tiem šmurguļiem Tev itin nekas nav jāpierāda).

Jā, pastāv stipri cilvēki, kuri atbildes un spēku rod sevī, taču Tev ticis par daudz negāciju. Nevaino sevi. Piecelies un izmanto brīnišķīgo iespēju nodzīvot bagātu, laimīgu dzīvi! Varam papļāpāt privāti, ja vēlies.
07.06.2015 22:55 |
 
Reitings 264
Reģ: 29.06.2014
Aizej parunāties ar skolas psihologu.
07.06.2015 22:55 |
 
Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
vai, norāva komentāra beigas.
nepilngadīgie drīkst strādāt
07.06.2015 22:56 |
 
Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
euv, atkal. nepilngadīgie drīkst strādāt mazāk par 7 stundām dienā. un darbs tev būtu ļoti laba lieta (manuprāt), jo nopelnītu kaut ko, iepazītos ar jauniem cilvēkiem un aizņemtu laiku=nebūtu tik daudz laika gruzīties. es ceru, ka tev izdosies :)
07.06.2015 22:57 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Tīras drēbes un smaržīgi mati mani nepadarīs skaistāku, neaizsegs manu defektu un nesamazinās manu degunu.


Pilnīgi šķērsām domā. Ir tieši otrādi.
07.06.2015 22:58 |
 
10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
neviens nedos darbu smirdošam, netīriem matiem jaunietim, kuram par visu ir vienalga. starp citu.
07.06.2015 22:59 |
 
Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Visdziļāko bedri cilvēks var izrakt tikai sev pats. Un arī no tās bedres tikai cilvēks pats sevi var izvilkt.

Es ieteiktu sākt ar it kā mazām lietām, kaut vai ar to pašu higiēnu, kamēr ir ziepes un ūdens, higiēna nav nekas neiespējams, pēc tam sakārto vidi ap sevi, mēģini komunicēt ar cilvēkiem pozitīvā veidā. Jā, tas uz visa tā fona var šķist nenozīmīgi, bet sīkumiem ir nozīme un sīkumi, ko mainīsi, vedīs pie lielākām pārmaiņām.
07.06.2015 23:00 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Sāc ar vidi ap sevi... sakārto istabu, sakop drēbes.. Būs uzreiz tīkamāks skats..
07.06.2015 23:04 |
 
Reitings 35382
Reģ: 11.02.2015
Vai nevar aiziet pie kādiem sociālajiem, apjautāties par palīdzības iespējām? Zinu, ka pirmā reakcija būs - wtf, nē! Bet, kāpēc gan neizmantot palīdzību, ko citādi saņem liela daļa dzērāji, bomži, dīkdieņi? Sociālo mērķis tieši ir cilvēkiem, kas nonākuši grūtībās, kas paši sev bikšu pāri nevar nopirkt.

Pirmkārt, tur varētu nomazgāties. Otrkārt, noteikti jābūt pieejamam noteiktos laikos arī frizierim. Treškārt, var saņemt drēbes. Ceturtkārt, viņi parasti rīko visādas tikšanās, kursus, varētu pilnveidoties, satikt jaunus cilvēkus.

A par savu rētu - izdomā neitrālu cover story, tādu bad-ass: "man bija divas izvēles - vai nu manis nav pavisam, vai man jādzīvo ar šādu rētu". Un tālāk nemaz neko i nesaki. Ja iepazīsieties krietni tuvāk, ka cilvēkam pati gribēsi atklāt TIK intīmas detaļas par sevi, tad arī pateiksi full story. Nav šobrīd katram jāzina tāpat!

Un pēdējais - atrodi darbiņu kaut pa vasaru. Nestāsti, ka zem 18 vispār neņem darbos, tais pašos NVA ir jauniešu nodarbinātības programmas. Jā, neko daudz tur nemaksās, bet vismaz pati sev nopelnīsi pie friziera vai kosmetologa aiziet vai sakopties.
07.06.2015 23:06 |
 
Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
neviens nedos darbu smirdošam, netīriem matiem jaunietim, kuram par visu ir vienalga. starp citu.

tieši pamanīju vienā pasākumā, kur bija cilvēks kkādā talismana tērpā (ceru, ka sapratāt :D ) cik netīras kedas un kājas līda ārā no tā tērpa. un visi ar viņu samīļojās un fočējās.
bet ne jau visi vasaras darbi ir oficiantu/klientu apkalpošanas jomā, kur izskats un smarža ir svarīgs, pazīstu meiteni, kas studē un agrās rīta stundās piehaltūrē kā apkopēja naktsklubam. fizisks darbs, bet nu nav tik traki. un ir daudz tādu darbiņu, gan izdosies atrast ko piemērotu.
bet pirms darba pārrunām jāizmazgā mati gan.
07.06.2015 23:12 |
 
Reitings 2
Reģ: 07.06.2015
Uzrakstiju autorei vestuli.

Man ir/bija lidziga pieredze, man ari kopsh bernibas ir reeta uz sejas un varu daudzejadaa zinjaa vilkt paralelas ar sevi.
07.06.2015 23:28 |
 
Reitings 883
Reģ: 29.01.2009
Winterra

Tas ir skaidrs, ka jebkurš apvainotos un justos apdalīts, un daudzos gadījumos no tā visa iznāk smagas psiholoģiskas traumas, kas veicina vardarbību pret citiem, noziegumus, vēlmi atriebties.

Šeit redzams, ka autore grib sevi glābt - priekš 18 gadiem tīri gudra - redz visus savus trūkumus un to sekas, bet nezina vēl kā ar to cīnīties. Pirmais solis cilvēkam, kas ir gatavs mainīt savu dzīvu uz labo pusi, ir beigt apvainoties. 18 gados gan tas varētu būt ļoti sarežģīti un gandrīz neiespējami, vajadzīgs liels gara spēks!
07.06.2015 23:30 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Citiem par Tavu izskatu patiesībā ir vairāk vienalga kā Tev ienāk prātā. Viņi ierauga un aizmirst. Bet Tu sevi noroc dienu un nakti. Ieteikt varēšu tikai mazliet nogaidīt, izturēt un morāli pieaugt. Un lēnām saņemties. Visu vērtību koncentrējot uz izskatu, Tu visu palaidīsi garām, to skaisto, ko dzīve spēj dot. Pamēģini apsēsties visskaistākajā vietā, kuru zini, pie dabas, viena pati. Nebūs ne spoguļu, ne atspulga. Un padomā, kas mainās, kad necenties atstāt iespaidu uz citiem un uz brīdi nemaz nezini, kā izskaties! Tas ir tas, ko dzīve spēj sniegt. Viss pārējais ir Tavā galvā, ar ko, protams, nebūs viegli tikt galā.
08.06.2015 00:05 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits