attiecības

Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Situācija tāda:

esmu kopā ar vīrieti 3 mēnešus. Viņš jau gandrīz no paša sākuma teica, ka mīl, ir gatavs jebko manā labā darīt, sūtīja ziedus, dāvanas, ar pilnīgi visu vienmēr piedāvāja palīdzēt, pat ja viņam tas prasītu darba dienā 10 vakarā braukt pie manis... Saka, ka nekad nevienu nav tā mīlējis kā mani, ka grib precēties, bērnus. Es rudenī īslaicīgi pārvācos uz citu valsti, viņš teica, ka ir gatavs visu pamest un braukt ar mani, lai paliktu kopā. Domāju, sapratāt, kas par situāciju.

Iepriekš man ir bijušas 2 attiecības, un vairākas reizes, kad es ļoti nelaimīgi iemīlējos, cilvēkos, kam pret mani jūtu nebija. Minētās attiecības bija ne visai, vienas beidzās pēc 2 mēnešiem, otras pēc nedaudz vairāk kā pēc gada, un vispār nebija pārāk labas. Otrai pusei īpaši nerūpēju, jūtu praktiski nebija utt. Kopumā ir radusies diezgan pārliecinoša sajūta, ka esmu nemīlama, man nekad nebūs labas attiecības, nevienam nekad nebūs pret mani jūtu.

Tagad pirmo reizi dzīvē man ir sajūta, ka mani kāds mīl, ļoti, ļoti mīl. Pirmo reizi ir kāds, uz kuru varu paļauties, jo nekad pat uz savu ģimeni neesmu varējusi paļauties. Un man šķiet, ka šo iemeslu dēļ es sev mēģinu iestāstīt, ka šo vīrieti mīlu, lai mēs paliktu kopā un es saglabātu šo labo sajūtu par sevi un par dzīvi. Un es tāpat justos par pilnīgi jebkuru cilvēku, kurš pret mani tā attiektos. T.i., es mīlu nevis viņu kā cilvēku, bet to, ka beidzot vairs neesmu pilnīgi viena, beidzot esmu ar kādu, kuram nozīmēju kaut ko, turklāt nozīmēju daudz. Nenoliedzami man arī pret viņu pašu ir jūtas, taču varbūt ne pietiekamas.

Ja kāda atceras tēmu par viņa garumu - tas ir sīkums, kas mani neuztrauc. Man galvā ir diezgan liels haoss šobrīd, jo viņš izdara lielu spiedienu. Ideālā variantā mēs turpinātu tikties un baudīt notiekošo un nekādu jautājumu vai problēmu nebūtu, bet viņš grib, lai es vai nu piekrītu viņu precēt (jau nākamgad) un kopā veidot ģimeni, vai arī mēs šķiramies tagad un tūlīt, jo viņš negrib randiņošanas un izklaides. Divreiz jau pašķīrāmies jo es sniedzu diezgan svārstīgas atbildes, sāp ļoti. Šķiet, ka dzīvei bez viņa nav jēgas. Bet kopā esot atkal šķiet, ka kaut kas līdz galam nav labi, kaut kas, kas man ilgtermiņā liks attiecības nožēlot. Lai gan varbūt naivi cerēt, ka otra puse būs pilnīgi perfekta, bez neviena vienīga trūkuma, un citādi laimīgas attiecības nav iespējamas.

Nezinu, ko darīt... Vai izbaudīt notiekošo līdz rudenim, šo laiku veltīt pārdomām, šobrīd neieciklēties. Cerēt, ka pa šo laiku jūtas vai nu pieaugs, vai arī notrulināsies un šķirties būs vieglāk. Bet tas ļoti sāpinās viņu, jo līdz rudenim notruēt viņu varu tikai tad, ja apsolu precēties. Vai arī šķirties tagad, atkal būt vienai, būt izbaudījušai mīlestību un rūpes tikai 3 mēnešus no savas 24 gadu garās dzīves? Kā cilvēks viņš ir lielisks, nekad otru tādu neesmu satikusi, un man ir sajūta, ka turpmāk attiecībās visus salīdzināšu ar viņu, neviens nebūs gana labs. Jo viņš tiešām ir ideāls, tikai varbūt mums nav tik daudz kopīga... No otras puses šķiet, ka varbūt vienkārši baidos no laulībām un bērniem, jo nekad īsti neesmu to gribējusi, neesmu par to domājusi. Un tagad viss uzkrīt kā sniegs uz galvas, tādēļ ir pretreakcija.

Uzrakstiet, ko domājat par šo situāciju. Man paliek vieglāk no tā vien, ka varu šo uzrakstīt un kādam izstāstīt, parunāt.
05.06.2015 13:25 |

Reitings 436
Tas, ka viņam ir tā krīzes sajūta, ka nu tikai obligāti vajag ģimeni, bērnus u.t.t. ir tikai un vienīgi viņa paša problēma ar kuru Tev, autore, iespējams ir visai maz sakara. Tav vietā varētu būt jebkura cita - tieši tik maniakāli tas no malas izklausās.

Tas neizklausās maniakāli, es pati viņam vēl vakar tieši šo teicu. Viņš apgalvo, ka tā nepavisam neesot, ka viņš mani mīlot, gribot tikai mani utt. Protams, var teikt, ka viņš melo. Bet viņam ir bijušas neveiksmīgas, ilgas attiecības (5 gadi) un neticu, ka viņš gribētu iet tam cauri vēlreiz, vilties arī manī, šķirties vēlreiz, riskēt izveidot un tad salauzt ģimeni. Mēs esam runājuši par visu, viņš ir ļoti atklāts. Tiešām neticu, ka viņš varētu melot. Varbūt viņš ir tik apsēsts ar kāzu ideju, jo sākotnēji es teicu, ka braucu prom, tādēļ varam būt kopā tikai uz pāris mēnešiem, ja viņš grib. Sākumā viņš it kā piekrita, teica, ka padarīsim šo par neaizmirstamu vasaru, bet drīz sāka teikt, ka pārāk mīl mani, lai noskatītos manī aizbraucam, ka tas viņu salauztu. Un vai nu šķirsies uzreiz, vai arī man jāpiekrīt ilgtermiņam, kāzām jau šovasar. Viņš ļoti vienkārši piekrita atlikt kāzas uz nākamo vasaru, noteikti arī pašam šis temps šķiet par daudz.

Vispār jau laulība nav garants stabilām atttiecībām ilgtermiņā.

++ Tam es pilnīgi piekrītu.
05.06.2015 15:18 |

Reitings 82
Reģ: 28.06.2013
Varētu padomāt, ka raksti par manu bijušo puisi.
Var jau būt, ka tiešām ir patiesi nolūki, bet pēc tā, kam es izgāju cauri, iesaku uzmanīties, tas var nebeigties labi.
05.06.2015 15:53 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
drīz sāka teikt, ka pārāk mīl mani, lai noskatītos manī aizbraucam, ka tas viņu salauztu. Un vai nu šķirsies uzreiz, vai arī man jāpiekrīt ilgtermiņam, kāzām jau šovasar.

Lai gan jāsaka, ka lielākoties visi viedokļi jau izskanēja iepriekšēja tēmā, pievērsu uzmanību šim Tavam teikumam. Vai tad jūsu kāzas mainīs Tavu aizbraukšanas faktu??? Tad kā ir - Tu plāno aizbraukt, vai tomēr esi izlēmusi palikt? Ja plāno aizbraukt, tad absolūti nav svarīgi, vai esat precēti, vai neprecēti - ja attiecībām būs lemts turpināties un mācēsiet tās samenedžēt, tas notiks neatkarīgi no tā, būsiet precēti vai nē. Tas nudien izklausās mazliet pēc paranojas no vīrieša puses, ka vēlas uzspiest Tev laulības pat neskatoties uz faktu, ka brauc projām, sak - tad jau sēdēs rāmi un nekur nenorausies, kamēr neesmu blakus. Bet, jācer, ka viņš saprot, ka kāzas tā nav apdrošināšana un arī apdrošināšana nepasargā no seku iestāšanās.
05.06.2015 16:05 |

Reitings 436
Varētu padomāt, ka raksti par manu bijušo puisi.
Var jau būt, ka tiešām ir patiesi nolūki, bet pēc tā, kam es izgāju cauri, iesaku uzmanīties, tas var nebeigties labi.

Vari izstāstīt? :)

Vai tad jūsu kāzas mainīs Tavu aizbraukšanas faktu???

Nu, tas ir garš stāsts. Kad satikāmies, es to noliku tādā perspektīvā, ka rudenī uz gadu braucu prom, un tādēļ ar viņu varu veidot vai nu īslaicīgas attiecības, vai vispār ne, lai viņš izlemj, kā grib. Viņš piekrita īslaicīgām sākotnēji. Teicu, ka neesmu pilnīgi 100% droša, ka braukšu atpakaļ, jo varbūt paralēli studijām izdosies atrast kādu labu darbu, kas manā jomā ir retums, un ļoti daudzi cilvēki tā dēļ dzīvo uz čemodāniem. Tādēļ viņš sāka piedāvāt precēties, lai man būtu ''iemesls atgriezties.'' Savā ziņā es viņu saprotu. Protams, tas nav gluži racionāli, bet es esmu viņam devusi zināmu iemeslu ko tādu teikt. Viņš visu laiku atkārto, ka baidās mani pazaudēt utt. Viņš rīkojas ļoti neracionāli, pilnīgi uz emociju pamata, tā man tas izskatās.
05.06.2015 16:14 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
putns, mēs, protams, šeit forumā ne pierunāsim ne atrunāsim Tevi no precēšanās un diez, vai tas arī vajadzīgs. Tomēr no malas izskatās, ka Tevi pašu šī situācija neapmierina, dzen diskomfortā un nostāda zināmas izvēles priekšā, lai gan tam tā vispār nevajadzētu būt, kad divi (!!!) cilvēki izlemj precēties. :)
Un nav svarīgi, cik sarežģīts vai vienkāršs ir stāsts. Viss ir jūsu sajūtās un nākotnes plānos. Es, piemēram, šādā situācijā pat neapsvērtu domu par kāzām.
05.06.2015 16:33 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es rudenī īslaicīgi pārvācos uz citu valsti, viņš teica, ka ir gatavs visu pamest un braukt ar mani, lai paliktu kopā.

Ko nozīmē pamest visu?.. un uz cik ilgu laiku? :D
05.06.2015 16:37 |

Reitings 436
Tomēr no malas izskatās, ka Tevi pašu šī situācija neapmierina, dzen diskomfortā

Par diskomfortu patiesība... Ēstgribas pēdējās dienas vispār nav.

Es negribu tik pierunāta vai atrunāta, bet jau tas vien, ka varu ar kādu parunāt par šo, liek justies labāk, nevis iesprostotai kaut kādā ultimātu cietoksnī. Citu perspektīvas arī palīdz plašāk paskatīties uz notiekošo. Arvien vairāk man sāk likties, ka visvairāk mani uztrauc nevis kāzas kā tādas, lai vai cik drīzas vai tālas, bet pats fakts, ka neesmu droša, vai gribu ar šo cilvēku palikt kopā uz visu dzīvi. Pēc 3 mēnešu attiecībām, domāju, tas ir tikai normāli. Un ļoti dzen stresā tas, ka viņš liek izdarīt šādas izvēles, jo es zinu, ka mīlu viņu, bet neesmu droša, vai tās ir rozā brilles vai arī patiesi mīlu pietiekami, lai kopā taisītu bērnus. Šodien katrā ziņā jūtos labāk, nekā vakar, kad pinkšķēju pusi dienas :-)
05.06.2015 16:41 |

Reitings 436
Ko nozīmē pamest visu?.. un uz cik ilgu laiku?

Uz gadu.
Viņam šeit ir ļoti labs darbs. Aizbraucot viņš nobremzēs savu karjeras izaugsmi. Viņam šeit ir draugi, tikko parakstīts līgums par dzīvokļa īri uz vairākiem gadiem. Es domāju, ka tas ir gana nopietni, vismaz es pati tikko satikta vīrieša dēļ pat neapsvērtu šīs lietas upurēt. Parasti jau gaida, ka sieviete lieksies vīrieša dēļ 9 līkumos, bet viņš man pat neprasīja, pats piedāvāja savu dzīvi nopauzēt, lai mēs būtu kopā.
05.06.2015 16:48 |

Reitings 16391
Ja drīzumā plāno kāzas (izdevumi) un bērnus (arī izdevumi).. stabilā darba pamešana ir visai dīvaina izvēle :)
05.06.2015 16:59 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Kaut kāds mazohistes murgs, kam piebalso citas tādas pašas :D
No vienas puses te ir tūkstošiem puņķainu diskusiju par vienaldzīgiem/krāpjošiem/attiecības vai laulību negribošiem un visādiem citiem puišiem. Un tad korī visas dzied-pamet viņu, viņš nav tevis vērts, atradīsi labāku. Arī autore saka, ka iepriekšējās divās attiecībās nepiedzīvoja pretmīlu.
Tagad, kad ie uzradies Mr. Ideālais, kas saka-mīlu, precamies, radām bērnus, izmisusī, nelaimīgā vīriešos vīlusies dāma paceļ degunu gaisā un paziņo, ka viņš ir jucis un pametams. Tu vispār pati zini, ko gribi?! Tev labāk patīk būt cietējai un nesaņemt pretmīlu?! Vai tad mīlošs, bildinošs un bērnus gribošs vīrietis nav normāls?!
Paskaties uz situāciju no racionālās puses. Vai apprecot tevi, viņam būs kāds objektīvs labums-vai tev ir lielāki ienākumi, savs mājoklis, varbūt tevi bildina cittautietis, kam vajag uzturēšanās atļauju, utt. Ja tas ir parasts latvju bāleliņš, tad visdrīzāk viņš to arī grib-ģimeni. 27 gados tas ir normāli, jo īpaši, ja viņam apkārt visi precējušies, ar bērniem.
Ja tu negribi ģimeni, tā ir tava izvēle un puisim to ir tiesības zināt uzreiz (tāpat kā sievietei, ja vīrietis ar viņu neko neplāno). Tikai pēc tam nepinkšķi spilvenos, kad 25 gadu vecumā atgriezīsies no savām ārzemēm, gribēsi ģimeni, bet partnera nebūs, jo sakarīgie jau būs aizņemti. Tas ir tipisks vecmeitu scenārijs-palaist garām savu iespēju un tad sūkstīties, kādi vīrieši cūkas.
05.06.2015 17:02 |

Reitings 34
Reģ: 02.05.2015
Tādēļ viņš sāka piedāvāt precēties, lai man būtu ''iemesls atgriezties.''

šis teikums mani dara bažīgu. gredzens pirkstā nav iemesls atgriezties, iemesls ir tikai mīļotais cilvēks!
Un izklausās tiešām maniakāli un, ja nav savstarpējas izpratnes un vienošanās bez "diskomforta sajūtas", tad ok. Bet šis neizklausās pēc tāda gadījuma. Pašai arī bija līdzīga pieredze, bet, paldies dievam, tas viss ir pasen aiz muguras. bet, kā jau tu nojaut, īpaši labi tas nebeidzās.
05.06.2015 17:05 |

Reitings 16391
Ja tas ir parasts latvju bāleliņš, tad visdrīzāk viņš to arī grib-ģimeni. 27 gados tas ir normāli, jo īpaši, ja viņam apkārt visi precējušies, ar bērniem.
Manuprāt, 27 gados nav normāli uzvesties kā pusaudzim, kura seju ieskauj rozā brilles - pamest valsti un darbu (zaudēt materiālo stabilitāti) un paralēli taisīt bērniņus + uzstādīt ultimātus..
Varētu vēl viņš meitenei piedāvāt uztetovēt savu portretu uz pleca :D
05.06.2015 17:14 |

Reitings 436
Tagad, kad ie uzradies Mr. Ideālais, kas saka-mīlu, precamies, radām bērnus, izmisusī, nelaimīgā vīriešos vīlusies dāma paceļ degunu gaisā un paziņo, ka viņš ir jucis un pametams. Tu vispār pati zini, ko gribi?! Tev labāk patīk būt cietējai un nesaņemt pretmīlu?! Vai tad mīlošs, bildinošs un bērnus gribošs vīrietis nav normāls?!

Nekad es neteicu, ka viņš ir jucis. Bet tikai tas, ka cilvēks par tevi rūpējas, nav iemesls, lai viņu uzreiz precētu. Un reizēm man šķiet, ka mana iepriekšējā sliktā pieredze ir vienīgais iemesls, kas man liek gribēt viņu satikt vēl un vēl, jo viņš ir vienīgais, kurš jebkad ir mani tik ļoti mīlējis, licis justies tik labi. Man piemēram ir grūti pateikt, kas man viņā tik ļoti patīk. Patīk fizisks kontakts, sekss ideāls, patīk būt viņam blakus, jo tas viss liek justies labi. Viņš dod drošības sajūtu par nākotni. Bet tas arī viss. Es nevaru pilnīgi droši pateikt, ka viņš mani tik ārkārtīgi pievelk kā cilvēks. Un tad paliek izvēle, vai precēties ar kādu, kuru daudz maz mīli un kurš par tevi rūpējas par 100%, vai arī meklēt kādu citu, kurā varbūt es būšu daudz vairāk iemīlējusies, bet kurš rūpēsies tādā viduvējā mērā, kā parasti cilvēki to dara. Tas man sniedz maz apmierinājuma, jo pati esmu no tiem cilvēkiem, kas otra labā ļoti daudz dara, un to pašu sagaida atpakaļ.

Ja tas ir parasts latvju bāleliņš, tad visdrīzāk viņš to arī grib-ģimeni.

Esmu pilnīgi pārliecināta, ka tieši tā arī ir.

Tikai pēc tam nepinkšķi spilvenos, kad 25 gadu vecumā atgriezīsies no savām ārzemēm, gribēsi ģimeni, bet partnera nebūs, jo sakarīgie jau būs aizņemti.

Nu sorry, bet es negribu kāzas kā apdrošināšanu pret vientulību vecumdienās.

Cormeum, finanses nav problēma, viņš savā darbā mēnesī nopelna vairāk, nekā es savā nopelnu gada laikā. Nestabilitāti viens gads viņam tiešām neradīs.
05.06.2015 17:19 |

Reitings 16391
Tad es iesaku mest monētu un pieņemt svarīgo lēmumu! :D :D :D
05.06.2015 17:20 |

Reitings 436
Izmetu, sanāca precēt :D Ok, eju meklēt kleitu, čau visām :D
05.06.2015 17:22 |

Reitings 16391
Beidzot!!! Apsveicu!!!! :D :D :D :D
05.06.2015 17:26 |

Reitings 82
Reģ: 07.05.2012
1.Vēlāk izšķirties būs vēl grūtāk, pēc pieredzes saku_
2.Manuprāt viņš uz Tevi tiešām izdara spiedienu par precēšanos_
izskatās, ka Tu tam neesi gatava.
3.Es zinu, ka vienai palikt negribas, bet laulības ir nopietns lēmums, ja ir šaubas, tad labāk ne.
4.Un vai tad puisis ar kāzām nevar pagaidīt, ja tik ļoti mīl!
05.06.2015 17:40 |

Reitings 541
Reģ: 15.02.2009
man arī arvien vairāk sāk šķist, ka labāk šķirties. Lai vai cik sāpīgi tas nebūtu. Bet tā negribas atteikties no visām rūpēm, mīļuma, kopā mēs laiku pavadām vienkārši ideāli. Nekad man nav bijis tik labi ar kādu cilvēku.

Nu TIK neloģiski uzrakstīts! Ak, šausmas! Kā var būt TIK ideāli un vienlaikus gribēt šķirties??? Ja jau būtu TIK ideāli, Tu nedomātu par šķiršanos... Autore, Tu maz seko līdzi tam, ko pati raksti?
05.06.2015 20:47 |

Reitings 50
Reģ: 16.05.2015
Eh neko nesaprotu, mīl -nemīl? Precēs -neprecēs? :-O
05.06.2015 23:05 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Nu tad piedāvā savu vīrieti meitenei no tēmas "izvairās no grūtniecības" un paņem viņas bailuli sev :D :D
06.06.2015 08:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits