Veeesums pret berniem

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas meitenes! =)
Gribeju uzsakt diskusiju par kaadu teemu ar kuru saskaros biezi.
Runa ir par maziem berniem, beebisiem...
Man nekad nekas nav pret berniem un man pasai loti gribas kaut kad bernus.

Bet esmu pamanijusi ka sabiedriba ir daudz meitenu kuras bezmaz vai paliek trakas kad ierauga bebisus, uzreiz grib paturet, paspeleties un neliek mieru visu laiku tam beebim.
Man nekad nav bijusi vajadziba pec kaut ka tada, es ari neuzskatu ka bebji un berni ir tik miili manas acis ka es gribu paturet utt. Esmu drizaak veesa pret berniem. Bet nav taa ka man vini nepatik.

Vai kadai ir taapat? Es nedomaju ka del taa es butu slikta maate. Kad es domaju par saviem berniem, es veletos tiem dot visu ko es varu un nodarboties ar tiem lai vini labak iepazitu pasauli utt.
Bet sis aukstums pret berniem sabiedriba...nezinu kapec tada sajuta ir.
04.06.2015 11:30 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
re kur tante, nobučo tanti, papaijā tanti, iesi opiņā tantei utt...

:D :D es citus par tantēm nesaucu un sevi arī neļauju saukt , principā arī pati nekad neesmu saukusi kādu par tanti vai onkoli :D
04.06.2015 11:43 |

Reitings 11162
Vienmēr jau liekas, ka mans tāds nebūs, bet beigās ir un kā vēl.

redzēsim, tu jau uzstāji, ka zīdaiņi nevar nogulēt visu nakti ;)
04.06.2015 11:45 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
wee - vienkārši šeit pat redzams, ka vairums uzskata, ka tie ir izlaisti bērni, kas krīt gar zemi, bet ne vienmēr, jo arī ik pa laikam dāžados vecumposmos ir redzamas līdzīgas iezīmes lieākajam vairumam.

Protams, tavai nekas tāds nebūs, jo tu ļauj visu, kā arī vēl joprojām nesaproti, ka tava ir pie tā retuma, kas guļ visu nakti, mans vēl tagad neguļ visu nakti un ceļas. ;)
04.06.2015 11:47 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Sveši bērni nepatīk. Izņēmums ir mierīgie un kautrīgie smukulīši, kuri paši koķetē un smaida.
Vienīgie bērni, kurus mīlu un dievinu ir mūsu ģimenes mazie ķipari - brālēni. Bet mamma es noteikti būšu vislabāk. Par to man pat šaubas nerodas un nedomāju, ka tam ir kāds sakars ar to cik ļoti vai neļoti patīk svešie.
04.06.2015 11:48 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Bet tas taču normāli, par ko satraukums?
Es laikam esmu tā trakā mamzele, kas mazos ķiparus varētu čubinàt un ucināt! Visbiežāk bērniņi paši pie manis līp! Cik sevi atceros, vienmēr ir patikuši bērni! Neesmu gan tāda, kas svešu zīdaini raus no rokām ārā, bet visi "savējie" gan vienmēr tiek samīļoti, parasti notiek mazo mīļaišu kariņi pēc manas uzmanības un klēpja ;)!
Arī b.d., manu puišu "kolēģi", man ir labu labie draugi :)!

Reitings 1256
man arī nepatīk citi bērni, savs patik un dievinu, bet citi kaitina pat.

Reitings 555
arieta

Nesatraucos par so, vienkarsi ienaca prata ari citam paprasiit, vai kadai ir taapat. :-)

Un piekritu taam kuras saka, ka ja berns ir tuvuma vai pienak klaat tad isti nezini ka rikoties. Es parasti uzsmaidu bet neko nesaku, jo nezinu ko teikt un tad nodarbojos talak ar savam lietam.
04.06.2015 11:51 |

Reitings 178
Reģ: 21.12.2014
Un tur nav pat jāaudzina speciāli tādi izlutināti, tā vienkārši mēdz notikt.

Man gan tā neliekas norma un neviena jaunizceptā māte man neiestāstīs pretējo. Nevajag samierināties ar to, ka gan jau man arī tā būs! Ja audzināsi- nebūs!
Es uzskatu,ka tie ir izlaisti bērni, jo nu nav tā ikdienas situācija veikalos - bet atrodas īpaši bērni ar šādām izdarībām. Ja tā būtu norma, tad visi sīkie tā darītu.
Es nekad neesmu taisījusi scēnas publiski, arī māsa nē! Kādreiz reti kurš bērns šādi atļāvās izrādīt nepatiku publiski. Tagad - tā tiek pasniegta kā norma.:-D
04.06.2015 11:51 |

Reitings 555
Un tas kuras piemineja skalos bernus kuri blauj un mammas nereage. Man tas liekas tik nerespektejosi pret apkartejiem.

Esmu pati braukusi autobusa kur sikais dot pa visu autobusu taadu breeku. Un ko dara mamma? Sez un nemas ar telefonu, kamer sikais tikai kliedz.
Es saprotu ka mazus bernus ne vienmer var vienkarsi nomierinat, bet pieklajibas pec pret citiem cilvekiem kuri brauc ari saja autobusa, kuriem ir ari daudz rupes, kuri nosatradaja savas 8 stundas un varbut daziem sap galva un ir citas problemas, var kaut vai meginat kaut ka to bernu nomierinat.
Es uzskatu, ka katram ir jarespekte ari citi cilveki.
04.06.2015 11:56 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Sākās...(t)
04.06.2015 11:59 |

Reitings 7743
Dolče, tātad - būtībā tu noraidi to, ka bērniem (ok,ok - ne visiem (jo ir te īpaši izņēmumi)), mēdz būt vecumposma īpatnības? Vienam tā ir krišana zemē, otram mantu mētāšana, trešajam bēbīša tēlošana utt.
Tu, cik pieņemu, kā ļoti pieredzējis un vieds cilvēks, varētu apgaismot šeit esošās jaunizceptās mātes bērnu audzināšanas jautājumos un sīkāk paskaidrot šīs vecumposma īpatnības, kā tās izpaužas un kā pamanīt un novērst vēl pirms tās sākas? Tas apmēram tā pat kā pubertāti pusaudžiem novērst. :)

Tiešām - ļoti interesanti palika. Nosaukt bērnus par neaudzinātiem ir viegli, to parasti dara to, kuriem ir maza saskarsme (varbūt pat nekāda) ar bērniem, un attiecīgi tādas pašas arī zināšanas, bet ļoooti gribas paspīdēt ar zināšanām un kādam kaut ko pārmest.
04.06.2015 12:00 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Runājot par svešiem bērniem, es pret svešiem bērniem izturos tāpat kā pret svešiem pieaugušiem cilvēkiem- tiem taču virsū nelienu un lieku uzmanību nepievēršu. Nekad nav bijusi liela sajūsma vai, tieši otrādi, riebums vai nepatika pret citiem bērniem, pilnīgi neitrāla attieksme. Bet jā, es arī pie tiem cilvēkiem, kas īsti nezina, kā reaģēt, ja kāds bērns pats lien klāt, nu nespēju es sākt ucināties ar svešiem cilvēkiem, kaut arī tie cilvēki pavisam maziņi.
04.06.2015 12:01 |

Reitings 5709
Man joprojām citi bērni nepatīk, nekas nav mainījies... bet nepatīk tieši tāpēc, ka bieži vien bērni, vismaz LV, ir diezgan neaudzināti un nepieklājīgi. Pret mīļiem, uzmanīgiem un pieklājīgiem bērniem man nav nekas pret, bet virsū, protams, nekad nebāžos. Man šķiet, ka tā nepatika vairāk veidojas no vecāku attieksmes nevis no bērna kā tāda... :-/
04.06.2015 12:02 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Man berni nepatik, bet netrauce, kamer no manis vinus tur pa gabalu. Ja kads mazs berns kaut ir tuvuma, tad vienkarsi vinju ignoreju. Launakais murgs, ja kads savu bernu par visu varu bazh virsu un vel doma, ka tas baigi forsi un mani nu no svetlaimes vajadzetu nomirt, bet nemaz nepajauta, vai es vispar gribu vinam skarties klat. Man vienam kursa biedram sieva ta uzvedas, nu, ja godigi, es censos ar vinu netikties, jo man viss tas cirks ap to benu nepatik.Varbut nav veiksmigs salidzinajums, bet es tacu savu suni, kuru loti milu, nevienam virsu nebaxu. Ja, es esmu vesa, ne tikai pret berniem, bet ari pret svesiem cilvekiem vispar.
04.06.2015 12:04 |

Reitings 512
Reģ: 01.12.2014
Es uzskatu, ka katram ir jarespekte ari citi cilveki.

Erde - ir tik ļoti daudz tādu māmiņu, kuras uzskata, ka viņas bērns var darīt visu ko grib, galvenais,lai viņai netraucē. lūk tā ir īstā problēma, ja māte nevar pati savu bērnu savākt. uz vienas rokas pirkstiem varu saskaitīt situācijas,kad tiešām esmu redzējusi,ka māte pieiet pie bērna un ir miers, vienu reizi redzēju,ka kaut ko iečukst ausī (tas tiešām izskatījās komiski) un bērna seja pārvērtās ;D

bet 80% māmiņas, diemžēl, redz tikai sevi un citi cilvēki neeksistē pasaulē, tāpēc jau daudzām rodās tā nepatika ..
atvainojiet,šī man ļoti sāpīga tēma :D
04.06.2015 12:04 |

Reitings 135
Reģ: 04.02.2015
Nekādas sajūsmas par bērniem man nav, nemāku ar viņiem kontaktēties, līdz ar to ir pilnīgi vienaldzīgi. Ja man kādreiz jāpieskata kāds bērns, tas man vairāk sagādā stresu nekā pozitīvas emocijas.
04.06.2015 12:11 |

Reitings 11162
Protams, tavai nekas tāds nebūs, jo tu ļauj visu

nu saprāta robežās , jā .... iespējams , tapēc mums nav baigo problēmu kādu reizi ko sarunāt vai sab. vietā uzvesties kā cilvēkam ne mežonim , mežoni var tēlot mājās, mežā u.t.t , bet ne jau veikalā pie kases vai dzelzceļa stacijā ( vakar redzēju, kā māte karoja ar bērnu )
04.06.2015 12:18 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
erde
Man jau ir berni, tomer ar citu berniem esmu veesa, es neprotu kontakteeties ar ne saviem berniem, bet taa nav nepatika nekaada gadijumaa. Ja pie manis ciemojas citu berni es protu vinjiem nodroshinat, kas nepiecieshams lai vinji justos labi, lai sagadatu prieku, protu sagadat iipashas daavanas, bet ucinaaties es neprotu. Gluzhi tapat kaa sveshas sieties es nebuchoju kaa savas draudzenes, taapat ar sveshiem beerniem neucinos kaa ar saviem. Un es nedomaju, ka berniem vispar gribas vai vajag, lai sveshi cilveki ar vinjiem ucinaatos. Jauni pasaues izzinaataaji vairaak noveertee, kad paraada kaut ko jaunu vai atljauj papljeckaaties ar substanceem ko mamma neljauj.
04.06.2015 12:21 |

Reitings 34
Reģ: 02.05.2015
man arī tieši tāda pat situācija.
Bet nav tā, ka bērni nepatiktu vai tamlīdzīgi, vienkārši nav sajūtas - ja es tūlīt nepabužināšu šos sārtos vaidziņus, nomiršu uz līdzenas vietas. Bērni netraucē, ja nāk klāt, paspēlējos, parunājos, bet diezgan limitēti.
Aij, izlasot "aizej, tante tevi paņems klēpī, paspēlēsies ar tevi" utt.., ienāca prātā viena radiniece, kura šādi dara. Uzreiz šermuļi noskrēja pa kauliem :D
04.06.2015 12:30 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Es arii esmu veesa pret beerniem, kameer citas sievietes juusmo un giibst no tiem, it sevishki, ziidainiem.
Bet neuzskatu, ka buushu slikta maate, jaa, paarlieku neucinaashos un nelutinaashu, buushu iespeejams skarbaaka kaa citas maates, bet domaaju, ka vareeshu sho to veertiigu iemaaciit savam beernam, kas dazhreiz atsver to paarlieko chubinaashanos.
04.06.2015 12:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits