Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pagatnes sape

Reitings 88
Reģ: 02.01.2015
Ka jau daudzas temas esmu lasiju, neesmu vieniga, ari mani uzaudzinaja ome. Par mates izdaribam man vnk skumji. Lietoja un joprojam dziedee dveseli ar alkoholu. Jebkadu. Un dzivesbiedrs pievienojas jau 12. gadu kopdzives laika. Es dzivoju atseviski. Izglitoju sevi, stradaju, censos ari sevi uzturet forma. Un bernibas sape- vardarbiba, dazreiz bija starp vecvecakiem, bet sapigakais ja par mati. Dzivesbiedrs ari lidz sim ietekme vinu vardarbigi. Es apzinos, ka ta ir vinas dzive un vinas izveles. Bet es esmu ta kas sanem zvanus un tad jaklausas ka tas piedzivotajs izrikojies. Un par vecmammu, tai katru reizi nozela un raudiens nak par savu meitu, kad nozelojot vispar kad laidusi pasaule. Un ja es gribu nomainit tematu, tad bez iemesla esmu tada pati ka vina un nekur talu dzive netiksot un ta talak. To censos gan nenemt pie sirds. Tacu ir viena problema. Ja kados svetkos redzu ka citi dzer, piem., alu vai ko stipraku, mani tas kaut ka nomac, un uzreiz savu gimeni atceros, kas nezina meru. Man ir tada nepatika, pat ja draugs dazreiz grib vakara alu vai kokteili. Ir bijusas reizes, ka man nak raudiens un viss, ko esmu ka berns redzejusi, tas viss kaa tagad stav acu prieksa. Dazreiz domaju, ka var kads taa ietekmet, ka tev bedas un atminjas lidzi iet. Censos izstastit taja bridi ko es domaju, ja ir kads ar ko parunat, bet sajuta, ka es pat isti nevaru izstastit, smagi ap sirdi. Vai ir iespeeja tikt tam paari?:-/
03.06.2015 21:22 |

Reitings 618
Reģ: 05.04.2012
Man kādreiz tēvs mēdza dzert. Tagad kad draugs grib iedzert vakarā alus pudeli vai ko tamlīdzīgu, tā manī arī parādās riebums pret alkoholu. Cenšos iekšēji cīnīties pret šo nepatiku, tomēr ļoti grūti. Viss beidzas ar kašķi, jo es neuzskatu, ka vakarā jādzer alus, svētki ir cita lieta, bet ikdienā "tāpat vien" manī iedzen riebumu! Tās pašas atmiņas.
03.06.2015 21:33 |

10 gadi
Reitings 82
Reģ: 23.03.2012
Cilvēkam emocionālas problēmas var radīt par Taviem vēl daudzkārt sīkāki bērnības pārdzīvojumi, tāpēc visas tagadējās sajūtas patiesībā ir pilnīgi adekvāta emocionāla reakcija, kas norāda uz nesadziedētām traumām. Kad citi lieto alkoholu, tas atjauno bērnības emocionālās atmiņas, lai gan šodienas kontekstā ar pieauguša cilvēka prātu, protams, ir skaidrs, ka ne visi, kas vakaros vai svētkos iedzer, ir alkoholiķi. Taču tam mazajam bērnam, kas vēl aizvien dzīvo Tevī, tā joprojām ir sāpīga trauma.
Protams, ka ir iespēja tikt tam pāri. Es pat pieļauju, ka ir daudzas un dažādas iespējas. Tikai tas var prasīt daudzus gadus un cītīgu darbu ar sevi, tāpat arī dažādu pieeju izmēģināšanu, jo cilvēki ir tik dažādi un viena ceļa nav.
Man pašai vislabāk palīdz pašanalīze un iekšējais darbs ar sevi , taču man ir izteikti intraverta personība un arī ne tā tradicionālākā pasaules uztvere, tāpēc apzinos, ka normālākam un socializēties kārākam cilvēkam mana pieredze var nebūt noderīga. Tomēr divas pieejas, kas manā gadījumā ir darījušas brīnumus, ir inner child healing un shadow work (te gan arī ir daudz tehniku un vajag atrast savējo). Jebkurā gadījumā, man šķiet, ka pirmais solis laukā no daudzām ar bērnības apstākļiem saistītām problēmām ir vēlme šo pieredzi pieņemt un izmantot savā labā, jo to radītais kontrasts ir tieši tas, kas vajadzīgs, lai radītu vēlmi augt un attīstīties jau citā virzienā (pēc analoģijas – mēs nevaram zināt, kas ir gaisma, ja neesam iepazinuši tumsu). Taču nevajag to darīt vēlmē aizbēgt no pagātnes, jo tas ir ceļš uz nekurieni (no savas ēnas nevar aizbēgt). Vajag sekot savam priekam. Tikai reizēm tas ved cauri ļoti tumšām vietām. :-)
03.06.2015 23:22 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits