Kristus pasaulei

10 gadi
Reitings 59
Reģ: 15.10.2010
Čau, meitenes!

Dzīves problēmu mākta sāku iesaistīties šajā M.Jencīša draudzē.
Jāsaka, ka pēdējā laikā sāku pārdomāt, vai tiešām šī brīnumu draudze neatbilst sektai, kaut gan mācītājs ļoti sludina, ka tā ir moderna draudze, pie kā LV vēl nav pieradusi, bet ASV šādas draudzes ir ļoti izplatītas.

Tātad, kāpēc es sāku domāt, vai šī nav sekta:

1) Liekas, ka mājas grupiņas vadītāja mazliet ierobežo personīgo brīvību. Viņa saka, ka, piemēram, sporta zāles apmeklēšana ir jāatstāj otrajā plānā, bet tā vietā jāapmeklē Bībeles skola, lai pieaugtu Dievā.
2) Lielais ziedošanas uzsvars draudzē, visu laiku tiek sludināts par ziedojumiem, gan Dievkalpojumos, gan mājas grupās, uzsverot 10. tiesas nozīmi, utt. Taču atšķirībā no tradicionālām baznīcām, šeit nekad netiek teikts paldies par ziedojumiem, taisni otrādi, jāziedo vēl vairāk.
3)Skaļā mūzika, gaismas, mācītāja kliegšana.

Es pat nezinu, kāpēc šo visu rakstu, bet varbūt ko jūs par šo visu domājiet, par šāda veida draudzēm ?
03.06.2015 16:22 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Dzīves problēmu mākta sāku iesaistīties šajā M.Jencīša draudzē.
Jāsaka, ka pēdējā laikā sāku pārdomāt, vai tiešām šī brīnumu draudze neatbilst sektai

Ja izjūti diskomfortu.. šī draudze noteikti nav domāta Tev!

Es pat nezinu, kāpēc šo visu rakstu, bet varbūt ko jūs par šo visu domājiet, par šāda veida draudzēm ?

Es noteikti nejustos labi, ja apkārt būtu skaļa mūzika un kliegšana..

Par ziedojumiem.. tas jau saprotams, ka baznīca par kaut kādiem līdzekļiem ir jāuztur.. Protams, uzbāzība un ''paldies'' iztrūkums, manuprāt, nav foršs stils.

Es neesmu reliģiozs cilvēks pēc dabas, bet reizēm patīk aiziet uz Pareizticīgo baznīcu. Ļoti patīk tās atmosfēra, svecīšu siltums.. Cilvēki pretimnākoši, jauki.. ar prieku pastāsta, kas un kā jādara.. :)
04.06.2015 10:49 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
nu, es ar tādu meiteni pat draudzenes nevarētu būt, kura ir tik vāja un ar pārskalotām smadzenēm
04.06.2015 11:03 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Bet, ja man prasa, kādas man ir patīkamākās atmiņas par sākumskolu, teikšu godīgi, tā bija 'kristīgā ticība'.

Ne jau tieši Kristīgā mācība, bet visdrīzāk tieši modelis, kā tas tika mācīts. Manā skolā varēja izvēlēties - kristības mācība vai ētika. Principā jau vieni un tie paši vēži divās dažādās kulītēs. Un mazāk pasaku. Es izvēlējos ētiku, un arī tur mēs sēdējām aplītī un diskutējām. Tāpat man arī no Universitātes mīļākās nodarbības bija tās, kur sēdējām aplītī, diskutējām, jautājām, spriedām un kustinājām smazdenes paši, nevis tikai truli klausījāmies sēžot solā ar taisnām mugurām.
Pilnīgi piekrītu Tavai vadītājai, jo lai pieaugtu Dievā, Tev sporta zāles apmeklējums nepalīdzēs.

Veselā miesā vesels gars, pirmām kārtām. Un tas mus aizved atpakaļ pie problēmas - kāpēc dzīves problēmu māktai, palīdzība vispār tiek meklēta kādās draudzēs. Vai tas atrisina problēmas, vai arī liek uz tām pievērt acis, liekot domāt, kā tās jau tādas pasaulīgas problēmas vien ir un zem plašā Jēzus spārna Tev nekas nedraud? Sanāk - mēs lasām pasaku ar brīžiem apšaubāmu ētiku, brīžiem ļoti patiesām lietām, lai distancētos no savas reālās dzīves. Es, goda vārds, to naudiņu labāk ieguldītu psihologa kabineta apmeklējuma, kas būtu pirmais solis uz savu dzīves problēmu sakārtošanu un savākšanos, sporta zālē vai izglītībā, bet nu katram savs...
04.06.2015 11:15 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Sporta zaale (kermenja kulta templis) kaa bazniica muusdienaas ir daudz populaaraaka kaa pati bazniica.
04.06.2015 13:40 |

Reitings 8
Reģ: 04.06.2015
Sekta.
04.06.2015 13:44 |

Reitings 278
Reģ: 04.07.2014
Tas, ka sekta, skaidrs, visi šie novirzieni no klasiskās baznīcas tādā izpratnē ir sektas. Bet šis jau liekas no tā trako gala, kas bāžas virsū.

Par sporta klubu - tāds buļļa s**s... :/ man ar tādu frāzi pietiktu. Patiesībā es labprāt pastrīdētos ar tādu dāmīti, uzvelk mani šitādas visgudreles.
04.06.2015 13:49 |

Reitings 195
Reģ: 02.02.2013
Samaara, piekrītu, sporta zāle ir jāapmeklē, bet jāsakārto prioritātes. Taču būtu labi, ja cilvēks tikpat daudz laika, cik velta savas ārienes kopšanai, veltītu arī savas iekšienes sakārtošanai. Ar psihologu ir tā, ka ārsts nosaka diagnozi, palīdz saprast, kāpēc lietas ir tā, kā tās ir, taču to tukšuma sajūtu, kas ir cilvēkam, tomēr aizpildīt nevar.

meooooww, scinnnnt- no sirds pārpilnības mute runā? :)
04.06.2015 14:15 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Komentārus nelasīju, bet...
Tā IR sekta!!! Zinu to 100%! Kādu laiku atpakaļ strādāju pie viena no tās sektas vadītājiem. Tas viss ko es redzēju un dzirdēju kamēr darīju darbu ir prātam neaptverami... Viņi paši arī apzinās, ka ir sekta, bet neies jau naudas maksātājiem stāstīt tač!
04.06.2015 15:38 |

Reitings 3925
Taču būtu labi, ja cilvēks tikpat daudz laika, cik velta savas ārienes kopšanai, veltītu arī savas iekšienes sakārtošanai.

+
04.06.2015 15:45 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Samaara, ko Tu spriedelē manā vietā? (t) Manā ģimenē par reliģiju vispār nerunāja, bet es biju ļoti zinātkārs bērns, kas pateicoties sarunām ar skolotāju un kopīgu Bībeles lasīšanu paplašināja 'apvāršņus'. Tas nekas, ka viedoklis tika interpretēts caur skolotājas prizmu, par lielāku reliģijas draugu vai ienaidnieku mani tas nepadarīja.
Un ētika man bija 6.klasē, kā minēju, bija abi priekšmeti, tikai te galīgi nekādas atmiņas nav iespiedušās uz palikšanu.
04.06.2015 15:57 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
būtu labi, ja cilvēks tikpat daudz laika, cik velta savas ārienes kopšanai, veltītu arī savas iekšienes sakārtošanai

Arī to ir iespējas izdarīt, pievēršoties meditācijai, sevis izzināšanai, reāli pašam darbojoties, nevis dodoties uz baznīcu. Atšķirība tajā, ka liela daļa šo baznīcā gājēju, kas tam pārāk nopietni pievērsušies, visus pārējos, kas tam nepiekrīt, uztver kā no ceļa noklīdušas avis, kas noteikti nonāks ellē. Neaizmirstot to arī piemetināt.
04.06.2015 16:07 |

Reitings 601
Reģ: 26.05.2015
Vai tā nav tā pati baznīca, kura draudzes bērniem un Ziemassvētkiem baigās dāvanu pakas no ārzemēm dāvina?

Kā tā ir par baznīcu? Man šī tēma ir tuva.
Ja kāda zin, kura baznīca ar to nodarbojas, saņem drēbes, mēbeles no ASV, lūdzu uzrakstiet man PM.
04.06.2015 16:08 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
vispār jau es sevis izzināšanai un pilnveidošanai labprātāk lasu grāmatas, skatos dažādas dokumentālās filmas par interesantām tēmām, sarunājos ar draugiem utt. Nekad neesmu bijusi sektu atbalstītāja un negribētu savu draugu vidū redzēt cilvēkus, kuri pakļaujas smadzeņu skalošanai. Tas ir vājums. Un man vājus cilvēkus sev apkārt negribas. Kas tur slikts? ;)
04.06.2015 16:10 |

Reitings 3925
visus pārējos, kas tam nepiekrīt, uztver kā no ceļa noklīdušas avis, kas noteikti nonāks ellē.

Ar fitnesu aizravushies cilveeki nav labaaki ne par mata tiesu. Pie kopejaa galda atsakaas eest, svaigas zupas vietaa labaak nograuziis proteiina batoninju un paareejos biedees ar ceptu kartupelju naaves greeku un draud, ka eedot par maz proteiina visi muskulji sairs pa skiedraam.
Lielai daljai nemaz nav nojausmas kas ir gariigums un kur to mekleet.
04.06.2015 16:27 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Uz baznicu ir jaaiet ja pasam ir velme iet. Ja uzspiez iet uz baznicu ari kristiigajas gimenees, tad tikai atrak riebumu izraisis visa taa padarisana. Kas taa ir pa ""moderno"" draudzi?

Nedomaaju ka viss ir jaapamet novaartaa kaut vai taa pati sporta zaale. Var jau normali aiziet svetdien uz baznicu un paareejaa laikaa vnk nodarboties ari ar hobijiem un straadaat.
04.06.2015 18:30 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Pasaulespilsone - un kāpēc gan cilvēks nevarētu darīt to, ko pats vēlas un dzīvot tā, kā pats vēlas, kamēr ar to nedara ļaunu citam? Tas ir noziegums? Cik nožēlojami, ka baznīcā un reliģijā ir uzskats, ka vajag pazemoties, prast bijību, bet kā vārdā? Kāpēc? Tā vietā, lai cilvēks būtu atbrīvots, veselīgi pašapzinīgs, viņš tiek burtiski grūsts uz ceļiem tikai tāpēc, ka viens čalis pirms gadsimtiem ir miris par mums! WTF? Jā,es visu to vienkāršoju, jo man riebjas strīdēties ar šiem reliģiskajiem gudriniekiem.
Es neticu dievam (lai arī esmu kristīta pareizticībā) un visām tām bibliskajām grēmām, bet nekad neatsaku nevienam palīdzību, neatsaku kopā priecāties, savstarpēji bagātināties u.tml. Un tiešām nedomāju, ka dievs mani sodīs, ka par visu to, ko daru, es neatskaitos viņam.
Labāk aizeju mežā koku samīļot - no tā man būs daudz vairāk spēka nekā no tupēšanas uz ceļiem baznīcā, uz auksta klona.

+
Kādreiz dzīvoju komunālajā dzīvoklī, kur blakus istabā dzīvoja jauns puisis, ap 20. Pie viņa algas dienā nāca kaut kādas draudzes vadītājs un ņēma naudu, viņš atdeva visu izņemot to, ko atstāja roltoniem. 3 mēneši nemaksāja īri, beigās tā arī aizlaidās. Pa vidu vēl tas vīrietis nāca un kliedza uz viņu, dažādi apsaukāja un tml. Vienu brīdi mēģināja arī pārējos mūs piesaistīt, bet mani nu galīgi nesaista šādi cilvēki un reliģija kā tāda.
Neesmu ne ticīga, ne reliģioza.
05.06.2015 00:57 |

Reitings 195
meooooww, manuprāt, tas, ka cilvēki kļūst spējīgi dzīvot svētu, sakārtotu dzīvi, ar prātu kontrolēt savas emocijas un ar garu valdīt pār miesu, nav vājuma, bet spēka pazīme.

Pārsvarā viedokļi ir izveidojušies, no tiem, kas paši kaut ko nav sapratuši, internetā mājaslapā var teksta formātā izlasīt mācītāja svētrunas, jebkurš, kurš ir lasījis Bībeli, var salīdzināt, kādi principi tiek mācīti cilvēkiem. Tas, ka bieži negribas uzņemties atbildību, jo patīk dzīvot grēkā, ir cita lieta.
05.06.2015 08:32 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Pasaulespilsone, Bībeli tu, tātad, esi izstudējusi. Lieliski. Tagad ir laiks palasīt baznīcas vēsturi, tieši no tā aspekta, kā dažādos vēstures posmos mācītāji savās svētrunās ir interpretējuši bībeli, lai atbalstītu, piemēram, verdzīvu ASV. Vai, palecot pārsimt gadus atpakaļ, sarīkotu bērnu krusta karus (12? 13 gs? Neatceros, tikai atceros finālu šim pasākumam). Ir ko palasīt, ļoti interesanti, un galvenais - viss "atbilsotoši" Bībelei un ar pāvesta svētību. Palasi arī par to, kā šodienas Baznīca atvainojas izvarotiem bērniem ar 50 un vairāk gadu novēlošanos, par to, ka nav ļāvusi sodīt viņu pāridarītājus.

Ir labi dzīvot saskaņā ar sevi, Dievu, būt par LABU cilvēku. Bet domāt vajag ar SAVU galvu.

Konkrēti es arī nespēju Baznīcu kā institūciju, kā organizāciju uztvert līdz galam pozitīvi. Nu nevaru un cauri.

Taja pašā laikā, man ir māsīca, kas laikā, kad viņai bija problēmas, pievienojās Katoļu draudzei, un viņa godīgi saka - viņai tas palīzēja "sakārtot sevi no iekšas", tā sacīt. Iet svētdienās uz baznīcu, citiem neuzbāžas, smadzenes nav izskalotas. Tāds pozitīvs piemērs.
05.06.2015 08:56 |

Reitings 195
57days, ļoti labi pārzinu arī vēsturi. Šeit man patīk salīdzinājums, ka strādāšana ziepju rūpnīcā nepadara cilvēku tīru. Es ticu, ka katrs atbildēs par savu rīcību, un ko cilvēks sēs, to arī pļaus.

Tiešām prieks par Tavu māsīcu :)

Es domāju, ka šī "uzbāzība" arī bieži vien tiek nepareizi interpretēta, pārprasta, jo ja cilvēks ir pareizi sapratis īsto aicinājumu, tad jāstāsta par Jēzu cilvēkam ir mīlestības vadītam, lai otram palīdzētu iepazīt Dievu, iegūt brīvību, glābšanu, mūžīgo dzīvību, mieru, sakārtotu dzīvi.

1Jņ 4: 16 Mēs esam atzinuši un ticam mīlestībai, kas Dievam ir uz mums. Dievs ir mīlestība, un, kas paliek mīlestībā, tas paliek Dievā un Dievs viņā.

1Pēt 4: 8 Par visām lietām lai jums būtu sirsnīga mīlestība citam pret citu, jo mīlestība apklāj grēku daudzumu.

Gal 5: 14 Jo visa bauslība ir vienā vārdā izpildīta, proti, tanī: tev būs savu tuvāku mīlēt kā sevi pašu.
05.06.2015 09:14 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Un kā jūs skatāties uz to, ka Rīgā ir baznīca, kurā jāmaksā ieejas maksa? (Pēter baznīca, ja nemaldos tad tagad 5 eiro). Varbūt vēl kāda. Doma baznīcā zinu ka uz daļu ar izrakteņiem noteikti jāmaksā, bet vai lūgšanas telpuarī neatceros.
Uz ko protams tūristi un apmeklētāji ir šokā, kas tas musejs vai kas skaitās, un protams kategoriski atsakās maksāt. :D
Un cik dīvai liekas, iepazīstoties sakot, ka esi no Latvijas, atbilde ir ā no turienes, kur baznīcā ieejas maksa jāmaksā..
07.06.2015 09:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits