Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Auksta zupa

 
Reitings 50
Reģ: 16.05.2015
Meitenes padalaties ar receptitem ,kadas aukstas zupinas medzat gatavot.Es biesu auksto zupu parasti taisu:-). Jus liekat desu,vai ko citu galas vieta? Man parasti ir dilles,locini,marinetas bietes,gurkis,un desa, bet gribas ko citu pameginat.(l)
03.06.2015 09:42 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Marinētas bietes, gurķi, dilles, loki, desa, olas, kefīrs, vegeta.
Pavisam reti visu to pašu izņemot desu.
03.06.2015 09:45 |
 
Reitings 77
Reģ: 01.06.2015
Mana biešu zupa arī tāda pavisam vienkārša - marinētas bietes, paniņas, gurķis, olas (daudz), sinepes, ķiploks, zaļumi. Desu nelietoju uzturā, vīrietis sev sagriež un liek savā porcijā.
Mēdzu vēl pievārīt klāt kartupeļus, bet tas reti, jo parasti ir slinkums mizot :-D.
03.06.2015 09:57 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Pavisam nedaudz novārīts atdzesēts ūdens, marinētas bietes, gurķi, dilles, loki, grieķu jogurts, olas.
03.06.2015 10:01 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Pati vēl neesmu mēģinājusi, bet dzirdēju, ka citrona vai laima sula aukstajā zupā esot ļoti garšīgi. (l) To var lietot marinādes vietā. Respektīvi, parastās bietes + laima/citrona sula.
03.06.2015 10:04 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Novārīts, atdzesēts ūdens
krējums
gurķi
marinētas bietes
vārītas olas
desa (ja virieši ēd)
dilles
maaazliet etiķa
sāls
Pēc šīs receptes gatavotā aukstā zupa ir vienīgā, ko varu sevī iedabūt :D
03.06.2015 10:06 |
 
Reitings 50
Reģ: 16.05.2015
Esmu dzirdejusi ka garneles ari medzot likt:-O
03.06.2015 10:06 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Marinētas bietes, kefīrs, olas, dilles, svaigie gurķi, citreiz redīsi (biežāk baltie) ;)
03.06.2015 10:09 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Marinētas(vai nemarinētas)bietes. Ja nav marinētas, tad klāt nāk etiķis. Kefīrs (vai paniņas), olas, lociņi, 1 ēd.k. sinepes, cukurs, sāls, svaigais gurķis. Pēc tam var piekost klāt vārītu kartupeli.
03.06.2015 10:13 |
 
Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
es nekad netaisu ar ūdeni, liekas jocīgi. bet ja jau meitenes taisa, būs man arī kādreiz jāpagaršo. es taisu ar kefīru - olas, kartupeļi, desa, svaigie gurķi, loki, dilles :)
03.06.2015 10:33 |
 
Reitings 231
Reģ: 26.05.2015
Netīšām atklāju, ka lokus var ļoti labi aizvietot ar puravu - garšo lieliski.
Biešu aukstā zupa, kā visiem - kefīrs, mar. bietes, gurķis, redīsi, sinepes, dilles un puravs, kas grib - doktordesa. Olas neēdu because of reasons.

Esmu iecienījusi gaspačo
Tomāti (un tomātu sula sula), čilli pipars, sāls, citrons, ķiploks, paprika, olīveļļa, sīpols. dekoram loki un klāt ciabata, bik uzsildīta un sviestzaļumķiplok-pārziesta (l)
03.06.2015 10:52 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Šī aukstā zupa ir dievīga un mana visvisvismīļākā! (l)
Bet nu garšo arī klasiskā ar kefīru, desu gan tai nekad klāt nelieku :D
03.06.2015 10:57 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Man vislaik gribas pamēģināt balto auksto zupu ar kefīru, gurķiem, redīsiem un garnelēm, bet tā arī neesmu saņēmusies.
Gatavoju klasiku - "Vasara" no burciņas vai marinētas bietes, olas, kefīrs vai paniņas, drusciņ ūdens, redīsi, gurķis, zaļumi, etiķis un obligāti desa. Aukstā zupa bez desas nav aukstā zupa. :-P
03.06.2015 11:05 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Aukstā zupa bez desas nav aukstā zupa.


+++

:D

Es arī gatavoju to klasisko. Mīļākais vasaras ēdiens, un neko nevēlos mainīt. :-P
03.06.2015 11:14 |
 
Reitings 50
Reģ: 16.05.2015
Taga skatos ka ir pieejams sads ruguspiens aukstai zupai,varbut tas ir labaks pa kefiru?(l):-O
03.06.2015 11:18 |
 
Reitings 10126
Reģ: 19.11.2014
Taisu ar kefīru. Olas, desa, gurķi, marinētas bietes, loki, dilles un sālītis. (l) Zinu ko šovakar ēdīšu vakariņās.
03.06.2015 11:25 |
 
Reitings 85
Reģ: 02.11.2012
Visbiežāk gatavoju to pašu biežu auksto zupu - bietes, kefīrs, kartupeļi, lociņi, dilles, pētersīļi, kāda desa (var arī iztikt), vārītas olas, svaigs gurķis, arī redīss. Bet tomātu laikā, kad to ir tik daudz, ka nezin kur likties.., gatavoju gaspačo - ņjaaammmm, nevaru sagaidīt! Bet laiciņu atpakaļ esmu gatavojusi citādāku auksto zupu, šķiet ar kefīru un tomātiem.. tagad nepateikšu. Bet tāds ātrais, pavisam vieglais variants - paniņas/kefīrs+svaigs gurķis+olas+redīsi+zaļumi+ja gribas skābais krējums, + rupjmaizes gabaliņi
03.06.2015 11:36 |
 
Reitings 50
Reģ: 16.05.2015
Bet,cik kcal ir sada zupina? Desas jau vispar ir loti daudz kcal!Skaitas dietiska vispar?:-D
03.06.2015 12:00 |
 
Reitings 684
Reģ: 19.02.2014
Vārīts, vēss ūdens, marinētas bietes, desa, gurķis, olas, krējums, zaļumi (dilles, loki), sāls, citronskābe :)
03.06.2015 12:22 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Nezinu, gaumes jautājums laikam, bet man zupas ar ūdeni un krējumu liekas nu vienkārši pretīgas. Es taisu ar Tukuma paniņām (kcal ekonomijas nolūkos) , gurķi, marinētām bietēm, lokiem, dillēm , olām , sāli, cukuru un sinepēm. Vīrietim griežu klāt labu doktordesu, sev nē. Man aukstajā zupā negribas ne redīsus, ne kartupeļus..
03.06.2015 13:16 |
 
Reitings 72
Reģ: 09.05.2015
sognare Man šis negaršoja, nesen pamēģinājām, labāk ar kefīru. :)
03.06.2015 14:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits