Jūsu lietu kārtība

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Sveikas!

Gribas par kaut ko parunāties, tāpēc iedomājos izveidot šo jokaino diskusiju, iespējams, ka mazliet līdzīga dīvainību diskusijai, bet tomēr...

Katrai no mums ir kaut kādas lietas, kurām ir kāda noteikta kārtība, secība vai kas tāds, ko mums nepatīk, ka kāds cits izjauc - kas jums ir tās lietas?

Piemēram, man ļoti nepatīk, ka kāds automašīnā pārregulē manu saregulēto krēslu, lai gan manā gadījumā tas ir tikai pasažiera krēsls, ne šofera :D
un vēl ļoti kaitina, ka kāds gultā sajauc visu manu kārtību...

Padalāmies!

Paldies! :-)
02.06.2015 10:57 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Es ciest nevaru, ja tiek sajaukts palags pa nakti. Ja ir sajaukts un es to jūtu, es varu celties naktī, celt draugu un kārtot palagu. Bet ja es guļu un nejūtu, tad man vienalga

Man atkal besī, ka vīrs visu laiku grib kārtot palagu, ko es savandu, jo daudz grozos :D
02.06.2015 17:01 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Mans matu mazgasans veids - izskaloju ar udeni, ieleju rokas sampunu, iemaseju matos, NOSKALOJU ROKAS un zem dusas skaloju ar tam pasam tikko noskalotajam rokam cilaju matus lai viss sampuns izmagajas. Velns vinju zin kadel ta daru, kadel skaloju rokas ja tulit pat tas atkal bus ar sampuna putam.

Otrs, dushaa mazgajos vienmer noteikta secibaa, kaajas, viduklis, rokas. ja kautkadu iemeslu del sanak savadak, nejutos tira:-D

Un man tracina ja man ir loti jasteidzas, ja neesmu paspejusi izdarit visu ka man nakas. Visu dienu varu but sabozusies.

Tracina ja manai masinai parregule spogulus jo to atregulesana man vajadzigaja veida man aiznjem ilgu laiku, nepieklajigi ilgu:-D
02.06.2015 17:10 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Laikam nedaudz parpratu diskusijas jegu, bet nu nekas.

Ja taa padomaa, man nepatik ja visu liek uz displeja, man patik ja lietas ir pasleptas, skapisos, atvilknes ut. Manam virietim ir otradi, vinjs varetu visu sakraut istabas vidu glitas kaudzites lai viss pa rokai:-D
02.06.2015 17:15 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Man besī ja ņem MANU krūzīti. Tā ir MANA. :D no citām dzert nav garšīgi. Un puisis vienmēr paņem manējo. Es speciāli piepirku krūzes mājās, lai viņam ir lielākā izvēle, un vienalga viņš pagadās paņemt manu. :(
02.06.2015 17:49 |

10 gadi
Reitings 403
Reģ: 30.08.2014
Palasīju un sapratu, ka es absolūti neesmu ne pedants, ne kārtībnieks un mani laikam nekas netracina

+
Tikai ļoti, ļoti nepatīk, ja manis ieslēgto mūziku kāds izslēdz vai pārslēdz. To gan nevaru izturēt. Ja esmu ieslēgusi savu mūziku/playlisti/radio, tad tam arī ir jāskan. Par to varu palikt ļoti dusmīga. :D
02.06.2015 17:59 |

Reitings 344
Reģ: 27.10.2014
Ha! Cik laba diskusija, aizdomājos par to, cik daudzas lietas mani kaitina :-D
1. Nenolaista poda brille.
2. Ja pēc ēšanas nav laika nomazgāt traukus, un kāds tos atstāj, kur pagadās, neieliek izlietnē un tad viss piekalst.
3. Ja mamma novāc veļu un nesaliek zeķes kopā liekot atvilknē un tad nekad nevar atrast vienādas.
4. Tā pati auto sēdekļa pārregulēšana
5. Tētis paņemot manu mašīnu vienmēr smaržiņu ieliek bardačokā, jo redz viņa kožot nāsīs, un nekad nepiekarina atpakaļ.
6.Tā kā man viss stāv kastītēs, neciešu, ja sajauc to secību (vienā līdzekļi matiem, otrā higiēnas preces utt)
7. Ja ar vienu un to pašu švammīti mazgā gan taukainās pannas, gan knapi netīrus šķīvjus ( viss paliek gļumjš, wee)
8.Kāds pārkārto manu deskopu, un tad es neko nevaru atrast
9. Sistemātiski katru reizi kavē, ja ir norunāts plkst.10, tad 10 arī jābūt (protams, reizēm var gadīties), bet nu man tētis katru reizi kavē no 30min uz augšu, un tad es kā muļķe stāvu ārā :-D
10.Atstāj zobu pastu vaļā, pēc zobu tīrīšanas.
11.Pēc matu ieveidošanas atstāj izlietnē matus
un veel diezko daudz varētu uzskaitīt :-D :-D
02.06.2015 18:30 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Ļoti kaitina, kad redzu, ka kārtējo reizi vīrs veļasmašīnā ir sametis drēbes, īpaši neiedziļinoties, vai drēbe ir gaiša, krāsaina, vai balta. Viņam ir divas kategorijas- balts un melns, un attiecīgi tā drēbes tiek šķirotas. Kad ieraugu, ka manas un bērna gaišās (bet, kas nav baltās) drēbes tiek samestas ar pelēkām un melnām drēbēm, es varu uzsprāgt. Cik neesam runājuši, nē, viņam sava taisnība, tāpēc veļu cenšos vienmēr šķirot un mazgāt pati.
02.06.2015 18:36 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Lasu un brīnos, cik visas kārtīgas un pedantiskas.

Vēl nesaprotu, tas, kuras sūdzas, ka citi pārregulē mašīnā sēdekli, a ko, jūsuprāt, darīt cilvēkam, kurš brauc tajā mašīnā, sēž tajā vietā un, kuram nav ērti tajā jūsu īpašajā ieregulētajā stāvoklī? Vajadzētu ciesties, lai tikai kādu nesatracinātu? Man šķiet tikai normāli iesēžoties mašīnā gan kā pasažierim, gan kā šoferim krēslu pieregulēt tā, lai ir ērti, šoferim arī spoguļi jāsaregulē tā, lai ir normāli.

Tualetes papīra problēmas man nav, mums tualetes papīrs stāv uz veļas automāta.

Dažreiz kaitina, ka vīrs atver ledusskapi, izņem kaut kādu ēdienu, secina, ka tas ir vecs vai vairs nav īsti labs un tieši tikpat ātri ieliek to trauku ar ēdienu atpakaļ ledusskapī. Tad, man šķiet, nu ko viņš domā, ka es varbūt kaut kad vēlāk gribēšu apēst kaut ko vecu?!?

Mājās mani laikam maz kas kaitina, bet darbā, vot, tur gan jā, jo riebjas, ka nemitīgi kāds iet manā kabinetā, kaut ko ņem no mana galda un tad, kad man tiešām kaut ko vajag, neko nav iespējams atrast.
02.06.2015 20:01 |

Reitings 50
Reģ: 16.05.2015
Oj,es varetu tik daudz ko nosaukt:-D
1.Neapatik,ka kruzites plaukta ir ar ositem uz aru,man vajaga lai stav visas smuki stripina,un osites ir nedaudz saniski.
2. Skiviem, gramatam,kosmetikai jabut pec jabut pec auguma.
3. Dvieli stav pec krasam,viena puse visi baltie,blakus no tumsaka uz gaisako dvieli stav.
4. Gultu klajot, nepatik ,ka spilveni ir zem segas. Tos parasti nolieku virs segas,kad gulta saklata.
5.Un neciesu ja kkas no ta nav,ka vajaga(e)
02.06.2015 20:17 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Vēl nesaprotu, tas, kuras sūdzas, ka citi pārregulē mašīnā sēdekli, a ko, jūsuprāt, darīt cilvēkam, kurš brauc tajā mašīnā, sēž tajā vietā un, kuram nav ērti tajā jūsu īpašajā ieregulētajā stāvoklī?

Kurš ir teicis, ka tiem cilvēkiem kaut kas būtu jādara? :-D Kāpēc nedrīkst vienkārši papukstēt šeit par to, kas kaitina? Atpakaļ jau tā pat tas cilvēks vairs nevarētu precīzi saregulēt, tad nu - neko. :D
02.06.2015 20:22 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nekas taads nav, kas tracinaatu. Vienkaarshi neljauju citiem to dariit un miers. Manaa maajaa ieeja ar apaviem ir aizliegta, ja nochuraa brilli, atnesu tiiriishanas liidzekljus un svammi un greizajam teemeetaajam lieku izmazgaat podu. Bija radagabals, kurai patika ieliist manaas atvilknees, uzziimeeju videejo pirkstu ar tekstinju beidz liist manaas mantaas, peec tam vairs nerakaajaas.
02.06.2015 20:33 |

Reitings 140
Reģ: 10.06.2014
Man nepatīk, ja es sakārtoju dzīvokli un kāds tajā kaut ko izjauc, visam jābūt savās vietās. Un man arī nepatīk, ja mašīnā krēslu saregulē citādi, ne tā kā man patīk :-D:-)
02.06.2015 20:36 |

Reitings 93
Reģ: 09.07.2013
Ujj, mani kaitina tik daudzas lietas. :-D
Kaitina, ja kāds cits paņem manu krūzi.
Kaitina, ka draugs savas zeķes vienmēr novelk tā, ka man mazgājot viņas jāgriež uz otru pusi, savādāk kārtīgi neizmazgāsies.
Kaitina, ka puiša labākais draugs, kas dzīvo ar mums nekad neaiznes traukus uz virtuvi. Es nelieku pat neko mazgāt, ja negribas, bet dieva dēļ, ieliec vismaz izlietnē.
Kaitina tas, ka abiem ir ieradums gan tīrās, gan netīrās drēbes mest uz zemes, savukārt viņiem kaitina, ka es redz vienmēŗ izmazgāju visas, arī tīrās drēbes. Kā lai es zinu, kas ir 100% tīrs un kas nē, ja viņi samet visu vienā kaudzē? :-D
Kaitina, ja šķīvji plauktā nav salikti tādā kārtībā un secībā kādā man patīk.
Kaitina, ka kāds izdzer gandrīz visu pienu un tā vietā lai tās divas lāsītes izdzertu, ieliek, principā, tukšo paku atpakaļ.
Tas tā, ieskatam. Brīnos kā viņi abi ar maniem niķiem var samierināties. :-P
02.06.2015 20:54 |

Reitings 1720
Visvairāk mani tracina trauku savietošana nepareizos plauktos. Kad es gatavoju, visu daru ātri un operatīvi. Ja man vajag lielo bļodu, bet tās vietā es plauktā atrodu kafijas krūzi, varu uzsprāgt!:-D
Vispār nepatīk, ja citi cilvēki aiztiek manas mantas. Tā ir mana privātā telpa, kurā nepiederošiem ieeja aizliegta! Protams, dzīvojot kopā ar vīrieti, nākas padalīties ar savu telpu :)
02.06.2015 20:55 |

Reitings 517
Reģ: 28.03.2015
bet vispār es laikam visu pēc drauga piekārtoju pēc sava prāta, kkāds refleks iegājies - eju garām un viņa noliktu mantu kaut vai nedaudz, bet tomēr pastumju/piekārtoju tā, kā man patīk
Piemēram, noliek viņš šokolādes uz galda virtuvē, vēlāk ienāku es un tās šokolādes nedaudz pastumju tālāk, jo tā labāk izskatās un tur viņām vieta.. noliek viņš pudeli, atkal es vēlāk pastumju

Precīzi, PILNĪGI precīzi rīkojas mans draugs. Un mani tas tik nenormāli uzvelk, ka to pat vārdos nevar aprakstīt. Riebīga sajūta, kad šādi dara.

Bet tā vispār, man galvenais, lai neaiztiek manas mantas un nejaucas manā kārtībā- par pārējo man vienalga. Un, jā, manā guļamistabā neviens nedrīkst savu kāju spert.
02.06.2015 21:11 |

Reitings 881
Tracina, ja neizslēdz elektrību telpā,kurā neviens nav.
Kā pieceļos, tā saklāju gultu. Vienkārši neciešu, ja paliek neklāta visu dienu.
Un vienmēt sakārtoju aizkarus.Ja ir kaut neliela šķirba,tad ceļos sakārtot neskatoties uz nekādu noguruma pakāpi.
Bet kopumā pedante neesmu. Šīs iezīmes uzskatu par dīvainībām [:Qthink. :-D
02.06.2015 21:15 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
hmm, mums ar víru sakrít dívainíbas. ja káds músu májá nepareizi uzliek tualetes papíru - káds no mums noteikti párliks pareizi. vírs virtuvé jAU ir pieadis pie manas kártíbas, un iemácíjies, ko kur nedríkst likt, tápat nekad nepanjems sev vai neiedos cieminjam manu míljo krúzi. utt...

bet par to, kas besí - besí, ka cieminji neaiztaisa tualetes poda váku. man májás dzívo kakjis, negribu lai padzer kjímiju no poda.
02.06.2015 23:38 |

Reitings 2336
Vienīgais, kas mani kaitina, ir pārlieku pedantiski cilvēki. :D
02.06.2015 23:47 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Vēl nesaprotu, tas, kuras sūdzas, ka citi pārregulē mašīnā sēdekli, a ko, jūsuprāt, darīt cilvēkam, kurš brauc tajā mašīnā, sēž tajā vietā un, kuram nav ērti tajā jūsu īpašajā ieregulētajā stāvoklī?

Nu es nezinu, es kaut kā neatļaujos svešā auto pārregulēt krēslu, ne taxī, ne kur citur...protams, ja ir tik traki, ka nosēdēt nevar, tad varbūt paprasītu atļauju. Bet nu mans draugs reizēm vadā kolēģus vai ko un tad tas krēsls regulāri tiek pārregulēts.
Par šofera krēslu pārregulēšanu neko nesaku, jo tomēr šoferim, lai vadītu auto, ir jājūtas komfortabli un jāvar visu pārredzēt, attiecīgi krēslam un visam citam jābūt pēc viņa vajadzībām.

reenaatee - apbrīnoju tavus nervus...es laikam saietu sviestā, ja pie mums dzīvotu drauga labākais draugs :D
03.06.2015 10:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits