Gribēju izstāstīt savu vakardienas atgadījumu, lai arī jums ir zināšanas, ka kāds tagad tā uzdarbojās.
Tātad - draugs aizbrauca uz darbu un es paliku viena mājās. Sēdēju savā planšetē un ik pa laiku uzmetu aci arī datoram. Vienu brīdi paskatos un redzu, ka kāds caur citu kompi ložņā pa mūsu datoru. Sākumā domāju, ka tas ir drauga brālis, jo viņš ir tā darījis, lai gan vienmēr pabrīdināja. Drošs paliek drošs, uzrakstīju draugam un pajautāju, vai brālis tur kaut ko ņemās. Izrādās nē, pirmā dzirdēšana. Ātri atslēdzu internetu un izslēdzu datoru. Pēc laika ieslēdzu datoru un skatījos vēsturi - ir iets paypal, ebay, visādos spēļu saitos. Visur, kur varētu būt nauda. Un tik mēģināja visu pēc kārtas nopirkt caur drauga kontu. Paldies Dievam, ka pokerstars automātiski nobloķēja to nelieti, jo tur stāv liela nauda. :-|
Nepagāja ne pāris minūtes un es redzu, ka atkal kāds rokās pa mūsu datoru, mēģina uzlauzt paroles un tikt iekšā visos saitos, kur var dabūt naudu no kontiem. Tagad mēs pārinstalējām datoru un izdzēsām visas programmas, caur kurām ir iespējams uzlauzt svešu datoru un noņēmām, kā arī nomainījām visas paroles..
Ko es gribēju teikt - nesaglabājiet paroles uz datora, viņas vieglāk par vieglu var atrast..
Diemžēl jāsaka, ka antivīrusi šajā lietā nelīdzēs..