Tuvojas vasara un Jāņi un alus garšo tik labi kā nekad. Šeit, par un ap alu. Mīļākie latvju un ārzemju ali, labākie alus dārzi un jebkādi labi atklājumi alus baudīšanā. Iesākumam - kāds ir jūsu mīļākais alus?
Man pašai no latvju lāgeriem garšo Užavas un Valmiermuižas, bet esot Rīgā tūre uz Labieti ir kā svētceļojums :-D Garšo trakie ali, bet vēlams mazās glāzēs.
Lai neatkārtotos ar Valmiermuižas alu, kas, protams, ir lielisks, varu pieminēt - Malduguns. Jau diezgan sen nejauši iepazinos ar vienu no īpašniekiem, kurš iedeva pamēģināt, un kopš tā laika esmu sajūsmā :)
Jā, Malduguni mēģināju pēdējo reiz, kad biju LV, bija dikten labi. Vispār jau mazo brūvētavu ali ir aizraujošāki par industriālajiem.
Iļģuciema kaņepes un dzērvenes gan man šķiet ir atsevišķa kategorija un man personīgi par saldu.
Tā no veikala plauktiem, patīk Lielvārdes alus. To, manuprāt, nevar nopirkt izlejamo. Vēl garšo, protams, medalus, dzērveņu alus, Rēzeknes brūveris gaišais.
Tagad Iļģuciemam ir jauns- ābolu alus, bet tikai 0.5 pudelītēs un nepieklājīgi dārgs.
Nopirku nesen visus no Iļguciema medalus izlases. Tur bija dzērveņu, ābolu, ingvera un vēl kaut kādi.
Nu.. sajūta tāda it kā dzertu sīrupu. Nu šausmīgi saldi. Nesaprotu ar kuru galu viņi ražoja. Es saprotu, ka var būt salds alus. Bet ne jau kā sīrups. Šķebināja.
Vispār jau mazo brūvētavu ali ir aizraujošāki par industriālajiem
Viņiem pirms kāda laika (2 mēneši varbūt?) iznāca jauns alus ar čilli un kakao piedevu, nevaru iedomāties, kā tas varētu garšot, laikam pēdējais laiks sadūšoties un iet nogaršot. Ikdienā neaizraujos, bet tādi nieciņi man tomēr patīk.
Nesen draugs bija nopircis alu/medalu ar upeņu garšu, neatceros, kas tieši ražo, bet arī tā neko, tikai tāds diezgan meitenīgs.
Ooo, LaLaLa, paldies, Tu man atgādināji, tas bija Iļģuciema :D Gribējām tieši paņemt arī ābolu, bet pudeles visas bija ķepīgas un netīras, nolēmām pagaidīt tīru porciju.
Par to kakao un čili (viena no mīļākajām piedevām šokoladei, starp citu) - esmu dzērusi, neatceros kādas darītavas, Imperial Stout, ar dubulto šoko un čili - vairāk par 200ml nevar iedzert, jo biezs un tā kā smūtijs :-D