VĪRIEŠI

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
Sanaca interesanta saruna ar draudzeni par viirieshiem. Iespaidojoties no dazam diskusijam par dazadu tautibu virieshiem, dzives modeliem, izlemu izveidot jaunu teemu.

Ka Jums skiet, kaa nopietnaas attiecibaas, kad cilveki dziivo kopaa butu jadala izdevumi. Vai tiesham tas ir normali, ka pilnigi visi izdevumi tiek daliti uz pusem, pat ja virietis pelna vairak?

Piemeram, mana draudzene, kurai draugs pelna vairak par vinu, liek vinai maksat pusi no iires, komunalajiem, pusi no ediena izmaksam, pusi no transporta izdevumiem, biezi aicina vinu uz dazadiem izklaides pasakumiem, bet pec pasakumiem vienmer atprsa vinai pusi - gan par restoraniem, teatriem, koncertiem, kino, pat pat, kad filmu ir velejies redzet tieshi vinhs.

Kada ir jusu pieredze, attieksme, kaa vertejat sho situaciju?
16.05.2015 21:56 |

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Es nevarētu dzīvot tikai uz puiša rēķina, tas ir, ja par dzīvokli maksātu tikai viņš un es vispār neko neiedotu.
16.05.2015 22:40 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Ka Jums skiet, kaa nopietnaas attiecibaas, kad cilveki dziivo kopaa butu jadala izdevumi.

Jādala tā, kā abiem ir ērti un kā abiem der.
Ir kam der "naudas aizdošana" sievai un pēcāka atprasīšana, ir kam der dalīšana uz pusēm, ir kam der "kopīgais maks" un ir kam der - "tava nauda ir mūsu nauda un mana nauda ir mana nauda" :D Tāda vienas, pareizās sistēmas nav.
16.05.2015 22:44 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Ir tāds jēdziens kā "kopējais labums". Mums, plānojot nākotni, nešķiet nekas traks, ka viens maksā vairāk, kamēr otrs strādā mazāk, jo mācās, lai pēc tam varētu pelnīt vairāk. Mēs esam komanda un kopā ilgtermiņā, turklāt strādāsim un naudu pelnīsim vēl 40 gadu, gan jau visādi būs, gan viņš pelnīs vairāk, gan es. Mums ir "kopējais katls" - ir gan katram savs konts, bet reāli ekonomika ir kopēja, līdz ar to būtu pat grūti izsekot kā kas tiek dalīts. Katrs savās fīčās (drēbēs un parfīmos) tik daudz netērējam, lai par to otram būtu jāsatraucas, ka visa nauda notriekta, bet viss pārējais ir kopīgs (māja, mašīna, hobiji).
16.05.2015 22:49 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Tā vispār kopumā es arī piekrītu, ka katram der savs modelis, lai gan es visos gadījumos nejustos ērti.

kreimene2, es arī šobrīd nespētu dzīvot puisim uz kakla, bet, iedomājoties situāciju, kad vīrietim naudas ir tik daudz, ka pāris simti nemaina viņam vispār neko un viņš tiešām grib būt apgādātājs... laikam tik pārliecināti vairs neteiktu :D
16.05.2015 22:51 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Mēs ar draugu īri, komunālos dalam uz pusēm, ēdienu šad tad viņš, šad tad es nopērku, kaut kā tik strikti nedalam, bet droši vien galā vienādi sanāktu, ja parēķinātu.
Bet manējais par naudu nemēdz runāt un mani tas kaitina. Es nezinu, vai viņš grib, lai es viņam iedodu pusi naudas par gludekli vai nē (piemēra pēc gludeklis, bet doma skaidra), un viņš man arī pats to nepateiks.
No otras puses es neesmu labāka - man nereāli nepatīk runāt par naudu, tāpēc es viņam tā arī nepajautāšu, bet labāk nopirkšu kino biļetes mums abiem vai kko tādu.
16.05.2015 22:55 |

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
iedomājoties situāciju, kad vīrietim naudas ir tik daudz, ka pāris simti nemaina viņam vispār neko un viņš tiešām grib būt apgādātājs... nē laikam tik pārliecināti vairs neteiktu

Tad jau tā būtu pavisam savādāka situācija :)
16.05.2015 23:06 |

Reitings 274
Reģ: 13.08.2014
Diemžēl LV sievietes to pašas ir pieļāvušas, kļuvušas pārāk vīrišķīgas, viss uz pusēm, cents centā, sanāk kā ar čomu dzīvotu. Dzīve rāda, tādi vīrieši mainās, kad satiek savu lielo mīlu, tad naudu gan neskaita.
16.05.2015 23:11 |

Reitings 408
Reģ: 07.07.2014
Man kauns prasīt naudu atpakaļ, bet šī tač strāda. Tātad mājās nesēž, kotletes man necep. Man ļoti neomulīgi. Varbūt šī vel regulāri savam priekšniekam atsūkā. Izdevumu darīšana 50/50 ir mazākais ko tā sieviete var man atlīdzināt par manām ciešanām.
16.05.2015 23:11 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Skopulis vulgaris. Latviešu vīriešiem, šķiet vispār ir kaut kādas paniskas bailes, ka sieviete iedzīvosies uz viņu rēķina. Man liekas, ka, ja vīrieša alga to atļauj un sieveite pelna mazāk, tad kāpēc mest kopējā katlā, mešanas pēc.
16.05.2015 23:17 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
T.i. dalīt 50:50
16.05.2015 23:18 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Snow_white, Tu to saki tā, it kā tas būtu kaut kas slikts. Man patīk būt materiāli neatkarīgai, kaut kam pelnīt to naudu, tas mani motivē, skaidri vismaz zinu, ka jebkurā dzīves situācijā spēšu par sevi parūpēties, plānot finanses. Tas nav atkarīgs no vīrieša gribēšanas vai negribēšanas mani uzturēt. Jāsaprot, ka ir sievietes, kas dara kaut ko sevis dēļ, nevis vīrieša.
16.05.2015 23:23 |

Reitings 205
Reģ: 20.02.2015
Savās attiecībās tieši es esmu bijusi iniciatore tam, ka viss jādala uz pusēm. Protams, ne tik traki, ka jādala uz pusēm pilnīgi viss - arī teātra, restorāna vai kino apmeklējums, bet tādas lietas kā dzīvokļa izmaksas, pārtikas iegāde. Nekad nav paticis tas, ka kāds maksā visu no savas kabatas, jo neuzskatu, ka sievietei, tikai tāpēc ka viņa ir sieviete, būtu jāmaksā mazāk.
16.05.2015 23:24 |

Reitings 2836
Edgar, pec citam diskusijam spriezu, ka Tev nav gadiem ilgu, nopietnu attiecibu, kuraas tiek dzivots kopaa. Tu tachu nedzivo kopaa ar meiteni u tas ir savadak, tad ir normali, ka dalas uz pusem. Ja runaa par ilgam attiecibam, kuraas virietis pelna vairak, bet pedantiski atprasa pusi par visu, pat tad, kad pats ierosina izklaides un uzaicina.
16.05.2015 23:29 |

Reitings 895
Reģ: 30.09.2014
Es neiebilstu dalīt tēriņus, bet ja tiek strikti noteikts, ka man ir tas, tas un tas jāmaksā uz pusēm, nezinu vai būtu diez ko priecīga, jo vairāk, ja vīrietis pelna vairāk.
Man tomēr ir uzskats, ka vīrietis ir ģimenes galva, un lielāko daļu izdevumu sedz viņš. Es nesaku, ka sievietei nav jāmaksā, nebūt ne! Bet tā strikti dalīt, nē.
16.05.2015 23:31 |

Reitings 2836
Emilie, zinu pec citam dikusijam, ka Tev ir citi dzives plani, ka bernus neplano (atvaino, ka par to runaju), bet sievietei, tapec, ka vina ir sieviete tomer biezi ir lielakas rupes nekaa virietim. Rupes par gimeni, berniem, eediena sagadi utt. Viirietim materiali tomer butu jabut tam stabilajam plecam nevis kapeikupis@jam, kaa te precizi izteicaas. Tad jau driz sievietem virietis vairs vispar nebus vajadzigs, funkcija tikai apauglot, ja jau taa. Sievietei ir jabut sievietei un viirietim ir jabut viirietim.
16.05.2015 23:35 |

Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Man tā nekad nav bijis un arī nekad neesmu tiekusies uz "es pati varu!". Man vīrietis maksā par gandrīz visu, es tikai tad, ja uzstāju vai pati sev kko īpašu. Es pelnu stipri mazāk nekā viņš, bet visas naudas lietas plānojam kopā. Mums tā liekas normāli..
Ja man par katru naudas darījumu būtu jāadod 50 %, tad es vienkāraši ņemtu pati savu iepirkuma grozu vai pati veiktu pirkumu. Neuzskatu, ka vīrietim par visu jāmaksā, bet mētāt džentelmeni sabiedrībā un pēc tam prasīt naudu tomēr ir tizli :D ja maksā, tad maksā...
16.05.2015 23:37 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pati gan tādam vīrietim mestu līkumu :D
Droši vien šķīvi arī katrs savu mazgā... un vēl diskutē, kurš mazgās terīni (no kuras ēda abi) :D :D

Bet nu ja abas puses attiecībās ir apmierinātas... ko nu tur pārmest.. :D
16.05.2015 23:40 |

Reitings 274
Reģ: 13.08.2014
Diversija es nesaku, ka slikti, bet nevajaga aiziet galējībās. Mana attiecību pieredze rāda, ka es vienmēr biju pastāvīga, viss 50/50 es varēju tur kino uzsaukt un citas izklaides, bet pēc manīm ex- puiši meitenes vairāk lutina, es biju kā izdevīgs variants, kas nosedza pusi viņu rēķinus. Saprotu nebiju viņu dzīves lielā mīla, bet autores draudzenei ir tāda pati situācija. Istajai meitenei viņi arī piemetīs to naudu uz Franciju, bet vnk rezerves variants varēs turpināt maksāt 50/50 visu.
16.05.2015 23:41 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man tomēr patīk dzīvot ar vīrieti, kas spēj parūpēties par sievieti visos iespējamos veidos.
Citādi sanāktu sekss ar dzīvokļabiedru.. tas kaut kā neuzrunā :D
16.05.2015 23:44 |

Reitings 2836
cormeum, patiesiba jau abas puses nav apmierinatas, vinai tas nepatik, tapec arii sakam runat un vina jautaja, kaa ir man. Pirms vairakiem gadiem vina 3 meneshus slimojusi, nevarejusi pelnit un arii tad atprasijis vinai pusi un paradus, kas bija iekrajushies, kad vina nevarejusi atdot pusi.
16.05.2015 23:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits