Vīrietis dzemdībās esot ārzemēs.. jūsu pieredze, viedoklis?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Sveikas meitenes!

Šis būs ļoti garš jautājums, ceru, ka neliksies garlaicīgs.

Pirms tēmas izveides izpētīju vecākas sarunas, bet vienīgais, ko atradu bija pieredze Latvijā.
Tā ir sanācis, ka plānoju bērnu Norvēģijā. Valodu nedaudz zinu, kā arī daudzi runā angļu valodā, bet tik un tā – pie ārsta doties vienai pašai svešā valsti nešķiet kā kaut kas patīkams. It īpaši manā gadījumā.

Iepriekšējās sarunās tika apspriests, vai vīrietim vajadzētu būt klāt USG, ārstu apmeklējumos, dzemdībās kontrakciju vai pašu dzemdību laikā. Manā gadījumā ir nedaudz citādāk. Pastāstīšu, kāpēc...

Iepriekšējās grūtniecības laikā biju viena, jo puisis atradās Norvēģijā. Viena gāju uz USG, devos uz amniocentēzi, kā arī biju viena, kad atklājās, ka bērnam ir 13 trisomija un nācās pārtraukt grūtniecību, pirms kuras tika veikta atkārtota amniocentēze mazuļa asinīm. Tas viss notika grūtniecības 20. nedēļā. Šī otrā amniocentēze bija sāpīgāka, jo ārsts nevarēja trāpīt nabassaitē un, lai mani vēl ilgāk nemocītu, viņš asinis ņēma tieši no bērna sirds.

Jau tas bija briesmīgi, bet tas, kas sekoja tam Rīgas Dzemdību Namā bija neaptverami. Lai gan mana attieksme bija pieklājīga, ne reizi pat nepacēlu balsi, vecmāte pret mani izturējās kā pret priekšmetu (dažreiz var noteikt, ka cilvēks ir rupjš, neizglītots, vulgārs). Varbūt viņa manā pieklājībā juta vājumu un tāpēc domāja, ka pa mani var staigāt kā pa paklāju?

Pēc tam, kad bērns piedzima, ieradās ārsts (vīrietis), kas veica tīrīšanu, lai pārbaudītu, vai nekas nav palicis pāri no placentas. Tas bija ļoti sāpīgs process, bet vecmāte nelikās ne zinis.. ārsts pat pateica, „beidziet taču mocīt šo meiteni” un paprasīja māsiņu iedot man pretsāpju zāles.
Pēc visa notikušā man parādījās piens. Vienīgais, ko vecmātes man teica – gaidi. Tas nekas, ka krūtis ļoti sāpēja un bija karstas. Vienīgais, kas palīdzēja bija meklēt caur telefonu internetā informaciju. Aizgāju līdz veikalam pēc kāpostiem. Tas uz mirkli nedaudz mazināja karstumu (kāpostu turēju ledusskapī un regulāri mainīju). Tikai tad, kad pēc nedēļas tiku prom no slimnīcas, pie savas fantastiskās ginekoloģes, viņa man izrakstīja divas tabletes, kas dienas laikā visu novērsa. Reāli Rīgas Dzemdību Namā man to varēja pateikt. Bet nē!

Tā kā nākamajā grūtniecībā man būs ne tikai USG, bet arī amniocentēze, uz kuru viena vairs doties nevēlētos. Kā arī, dzemdēt, kad apkārt ir tikai svešinieki, kas runā svešā valodā.. nezinu, ko domāt.
Pārlasot visus komentārus iepriekšējās sarunās jāsecina, ka, ja puisis būs kopā ar mani dzemdībās, es viņam vairs neinteresēšu kā sieviete, bet vai es viena svešumā to izturēšu, nezinu.

Vai tiešām šie iespaidi no dzemdībām vīriešiem ir tik briesmīgi?

Jāatceras, ka Latvijā ar bērnu un mātas mirstību nav tik labi kā gribētos un tādēļ, lai aizņemtā un nomocītā personāla dēļ nevajadzētu zaudēt vēl kādu dzīvību, ir labi, ja kāds atrodas blakus un brīdī, kad pati esi vāja un neko ietekmēt nevari, ir kāds, kas aizstāvēs tavas intereses un darīs visu, lai tev būtu labi. Vai tad tā nav? Par Norvēģiju man informācijas nav.
15.05.2015 11:25 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
khkh Liels paldies!
15.05.2015 16:12 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Khkh, ak vai cik nu bēdīgi ,ka kolektīvi neoazelojam , zini es arī domaju ,ka ar šādu attieksmi viņai nevajadzētu , bet ne mana cūka ,ne druva ... Tākā pa lielam man vienalga .
15.05.2015 16:15 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
nabaga vīrieti neņem līdzi, jo viņš pēc tam neskatīsies kā uz sievieti, tad tādu ar sūdainu meitu triekt vajag

Šaubos, vai tas, kā vīrietis skatīsies uz sievieti, kuras dzemdībās bijis klāt, atkarīgs no viņa paša vēlmēm. Bet tas var atstāt pēdas zemapziņas līmenī un to nu ne viņš, ne, jo vairāk, viņa sieviete nevar paredzēt - būs sekas, nebūs.
15.05.2015 16:23 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
wee, nu tad ko Tu te vispār lien, visas tāpat zina Tavu viedokli, un 100x jau lasījušas. Un "arguments: "kur gribu , tur komentēju" , to vari nerakstīt. Citreiz ir vērts arī paklusēt ;)
15.05.2015 16:24 |

Reitings 4113
un, wee, btw, es te to savā komentārā "kaza" vēltīju nevis par neiecietību, bet par to, ka lasīt nemāk.
15.05.2015 16:25 |

Reitings 11162
Ne jau tad ,kad tu dēļ saviem hormoniem , citas ar atšķirīgu viedokli sauksi par kazām!
15.05.2015 16:26 |

Reitings 11162
Btw, pie vienas vietas kāds ir iemesls tavām hormonu vētrām ;)
15.05.2015 16:28 |

Reitings 4113
Paldies, ar hormoniem man viss kārtībā, piesien to kādai citai!
15.05.2015 16:28 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Sheit Tu skaidriibaa netiksi. Nedomaaju, ka te buus n-taas dzemdiibu pieredzes no Norveegjijas. Kaapeec Tu domaa, ka Norveegjijaa arii visi ir mezhonji, kas dzemdeetaaju atstaas bez uzraudziibas, iztureesies kaa pret meeslu vai vajadziibas gadiijumaa neveiks kjeizaru, kaa tas nereti notiek Latvijaa?

Norveegjijaa esmu dziivojusi, tachu nav bijusi nekaada saskarsme ar aarstiem (esmu bijusi pie aarsta citaa Ziemeljzemee, attieksme, saliidzinot ar Latviju, kaa paradiizee). Pieregjistreejies draugos Norveegjijas domubiedru grupaa un uzdod jautaajumu par dzemdiibu norisi un personaala attieksmi Norveegjijaa, domaaju, ka tur esoshaas sievietes padaliisies ar reaaliem stastiem.

Sheit Tu neko konkreetaaku par vistu kuuts kladzinaashanu nedabuusi zinaat. Civilizeetaas valstiis beerna teevam nav jaaskrien kaadam iemaksaat kjepaa vai uz celjiem jaaluudzas kaada proceduura, ja taa nepiecieshama. Dzirdeejusi par dzemdiibaam ziemeljvalstiis esmu tikai pozitiivas atsauksmes no pazinjaam. Tachu detaljas un konkreetus aprakstus jau teicu, kur pajautaa.

P.S. Draugs var sniegt moraalu atbalstu, tachu vins nekaadiigi nespees paliidzeet, ja buus sarezhgjiijumi, vinja loma taadaa gadiijumaa buus liidzveertiiga nullei. Un galvenaa probleema sheit nav buut vai nebuut viirietim klaat, bet gan nezinja, kaa tas notiek Norveegjijaa, lieki juus pleeshaties par sho muuzhiigo jautaajumu.
15.05.2015 16:33 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Šaubos, vai tas, kā vīrietis skatīsies uz sievieti, kuras dzemdībās bijis klāt, atkarīgs no viņa paša vēlmēm. Bet tas var atstāt pēdas zemapziņas līmenī un to nu ne viņš, ne, jo vairāk, viņa sieviete nevar paredzēt - būs sekas, nebūs.
+++
15.05.2015 16:51 |

Reitings 1425
Reģ: 25.08.2013
raven- jebkurā gadijumā,lai mierīgas un jaukas dzemdības.
Par tēmu runājot,es negribētu vīru blakām,vienkārši negribētu. Bet zinu daudzus pārus,kas dzemdibās piedalijušies un pat vairākās. :)
15.05.2015 16:58 |

Reitings 19
Reģ: 15.05.2015
Es esmu šokā. Izsaku savu viedokli diskusijā par to, ka pret grūtniecību jāizturas pozitīvāk, bet pretī saņemu lamas diskusijā UN privātajā ziņā. Ne visi dzīvo forumā, lai zinātu dalībnieču dzīves detaļas. Par dzemdēšanu es spriedu pēc šī teikuma:
Pēc tam, kad bērns piedzima, ieradās ārsts (vīrietis), kas veica tīrīšanu, lai pārbaudītu, vai nekas nav palicis pāri no placentas.

http://www.bildites.lv/images/ldkvukezg37vgr4zbxb2.png

Vienīgā kaza šeit esi tu, khkh. Ārstē savus grūtnieču hormonus, galvu vai kas tev liek šādi uzvesties un neuzmācies cilvēkiem.
15.05.2015 17:29 |

Reitings 19
Reģ: 15.05.2015
Pat ar visu nelaimīgo pieredzi neuzskatu, ka grūtniecībai jāgatavojas kā uz nāves gultu.
15.05.2015 17:31 |

Reitings 4113
Purity, kas Jums ar hormoniem, ja nav ko teikt, tad nesaki neko. Varbût tad nākamreiz ta spried pēc visa izlasītā, nevis pēc vienas rindkopas? Nedomāju, ka kaut kas ļoti slikts bija Tev uzrakstīt privātu ziņu, Tu jau te sacēlusi spiras gaisā un šokējies un visādus printskrīnus taisi kā tāda, kas savus hormonus nevar nomierināt. ;)

Palielam neizskatīju vajadzību Tev atbildēt šeit diskusijā, bet labāk PM, taču , kad nākamajā lapā tavu aplamo tekstu citēja vēl viena lasītāja, ierakstīju savas domas arī šeit.
15.05.2015 18:00 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
*sacēlusi spiras gaisā..
:-D:-D:-D:-D Saprotu, ka drukas kļūda, bet vnk iztēlojos to skatu...
15.05.2015 18:06 |

Reitings 4113
Neon, slinkums bija jau labot, prieks, ka kāds šajā diskusijā atradis kaut ko pozitīvu, par ko pasmieties :D
15.05.2015 18:08 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Es te tā pastarpināti atbildēšu uz kārtējo Wee pērli. :D

Dzemdības man sākās ar ūdeņu noiešanu un arī pirmo kontrakciju līdz tam brīdim, kad bērns bija uz vēdera bija pagājušas 4 stundas un 13 minūtes (no 2:00 - 6:13)
Man nesāpēja pilnīgi un galīgi nekas līdz ~5:30. Bet kad sāka sāpēt es sapratu, ka ir jāspiež. Vecmāte un ārste bija tieši 5 minūtes iepriekš pārbaudījušas atvērumu un teica, ka man būšot vēl iespēja pamocīties, jo ātrāk par astoņiem ar mani neviens nerunās. Kad sapratu, ka bērns jau dzimst - saucām ārstu. Atnāca māsiņa ar DELEGĀCIJU mācību vecmātēm. Un sajutos kā eksperimentālais trusis. Neviens, NEVIENS, manī neklausījās, kad teicu - es dzemdēju. Vīrs bija blakus visu laiku. Sākotnēji arī viņš domāja, ka vienkārsi sākušās sāpes. Tā es tur padsmit minūtes kājas krustā mocījos līdz VĪRS nevis ārsts saprata, ka ir kaut kas jādara. Paņēmis aiz čupra vecmāti lika pārbaudīt atvērumu. Tad viņa demonstratīvi novilka cimdus un paziņoja - tālak viss atkarīgs no tā kā spiedīsi. Man bija pilns atvērums. Ar pirmo kontrakciju spiedu un vispār nekas nesāpēja. Bērns piedzima 10 minūtēs.

Ja man nebūtu bijis blakus vīrs, es būtu piedzemdējusi viena pati palātā. Jo tajā naktī bija nodaļa un neviens man klāt nesēdēja un pie manis nenāca.
Un ne es kliedzu, ne bļāvu, neko. Jo tas nav nedz obligāti, nedz vajadzīgi.
15.05.2015 18:19 |

Reitings 197
Reģ: 05.02.2014
Mana draudzene dzemdēja Norvēgijā, bet viņas dzemdību detaļas gan nezinu. Zinu tikai to,ka tur ņem slimnīcā tikai tad,kad ir konkrēts atvērums (Vairs neatceros,cik tieši) un sāpes nevienu neinteresē. Bērniņam jau 2 gadiņi un aug ļoti veselīga meitenīte (l)
15.05.2015 19:09 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Mana draudzene dzemdēja Norvēgijā, bet viņas dzemdību detaļas gan nezinu. Zinu tikai to,ka tur ņem slimnīcā tikai tad,kad ir konkrēts atvērums (Vairs neatceros,cik tieši) un sāpes nevienu neinteresē.

Tad labi, ka es nedzemdēju Norvēģijā. Man atvērums dabiskā ceļā nebija nemaz un nebūtu arī bijis, kontrakcijas plēsa mani pušu, bet dzemdību ceļi pilnībā neaktīvi. Bērns pa to laiku vēderā smaka no hipoksijas tumši zaļos gļotainos augļūdeņos. Norvēģijā mani droši vien sūtītu mājās, kamēr mēs tur būtu arī galus atdevušas.:-/
15.05.2015 19:26 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Vai tiešām šie iespaidi no dzemdībām vīriešiem ir tik briesmīgi? Briesmigi tas ir tikai maziem puiseliem kuriem teva lomu piedevet butu apkaunojums normaliem viriesiem.
15.05.2015 20:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits