transseksualitāte

Reitings 41
Reģ: 12.05.2015
Rakstu šo tēmu tādēļ, ka ļoti sāp, un realitātē vēl nezinu, kuram uz pleca varu paraudāt.

Pirms kāda laika iepazinos ar vīrieti. Klikšķis bija acumirklī, tāda sajūta, ka pazīsti cilvēku jau no iepriekšējās dzīves (kurām ne es, ne viņš neticam). Personība, intereses, smarža, attieksme, bērnība, sekss, pilnīgi viss bija tik līdzīgi, perfekti saprotams un ideāls. Mums kopā bija tik labi... Nevienas no manām iepriekšējām attiecībām pat tuvu nestāv. Esmu iemīlējusies pilnīgi līdz ausīm, viņš arī.

Vīrietis viņš ir ļoti androgīns. Skaists, ļoti kopts, diezgan gari tumši mati, augums stalts, apģērbs ļoti labs un pārdomāts bet pilnīgs unisex. Mani tas nekad nemulsināja, acīmredzot esmu brīvdomātāja. Bet attiecību laikā bija dažādas niecīgas lietas, par ko viņš runāja - no viņa bērnības, ikdienas, attiecībām - kas man lika domāt, ka varbūt viņš ir transseksuāls. Sākumā šķita neticami, domāju, viņš vienkārši ir ļoti androgīns, nebaidās darīt, ko un kā grib, transseksuāļi taču negaida līdz 26 gadu vecumam utt.

Vakar beidzot sāku par šo tēmu runāt ar viņu. Runājām par precēšanos un es domāju, ka ilgāk vairs nevar atlikt šo jautājumu. Agrāk jau it kā bija pacelts pāris reizes, bet viņš vienmēr kļuva ļoti nervozs, un es arī īsti negribēju no viņa paša to dzirdēt, jo domāju, tiklīdz viņš pateiks, viss beigsies un mēs šķirsimies. Tā arī notika. Vakar sēdējām viņa auto 3 stundas, lielākoties pilnīgā klusumā, runājām kopumā varbūt minūtes 30. Tik smagi bija. Viņš pateica, ka grib visas operācijas, hormonu terapiju, vārda maiņu. Nauda viņam ir, viņš var jebko darīt. Nolēmām šķirties.

Tik sāpīgi, ka viss beidzies... Gribētos viņa dēļ gandrīz vai sevi salauzt, mainīt orientāciju, bet protams neiespējami. Neticu, ka reiz vēl satikšu tādu cilvēku kā viņš, jo nekad iepriekš neesmu satikusi tādu, ar kuru man būtu tik labi, kurš būtu tik brīnišķīgs. Visu nakti nevarēju gulēt, tikai raudu nemitīgi. Sāp nenormāli.

:-(
12.05.2015 10:38 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
"Tu esi tas dzimums, kuru nosaka tavas ģenitālijas" un "tev būs nodarboties ar seksu tikai ar to dzimumu, ar kuru var uztaisīt bēbi" ir uz Bioloģiju balstīta sociāli pieņemta dualitāte. Bet pašai biologijai tādas dualitātes, patiesībā, nemaz nav.
12.05.2015 19:54 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Brīnums, ka neviens te vēl nav Dievu piesaucis. :)
12.05.2015 20:28 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Te Latvijā vienkārši ir vēl neizaugusi sabiedrība. 20 neatkarības gadi ir par maz. Tik īsā laikā viena vesela paaudze vēl nespēj izaugt. Tāpēc arī esam fobi priekšā un pakaļā. Kamēr pašus kāds no fobistiem neskar ar savu fobismu.

Jā. Tās valstis,kuras atzīst transvestītus ir nu tik izaugušas, attīstītas un intelektuālas.. Ko nu mēs,, šeit... viduslaiki.
Īstais attīstības ceļš un gaisma ir spēja pieņemt, ka cilvēks ir psihiski nelīdzsvarots.. = patiesā karma :) kā nu ne... :)

Ceru, ka tas bija kaut kāds sarkasms..
12.05.2015 20:41 |

Reitings 431
Reģ: 17.03.2013
switched on, kā man patīk Džidžī! Atradu viņu pavisam nesen un tieši jaunākos video, paskatījos vecos un pilnīgi neticami šķita, ka agrāk viņa bija viņš...
12.05.2015 20:50 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tu esi piedzīvojusi īstu mīlestību, tā ir viena no cilvēka dzīves virsotnēm.
Turklāt tādu izteikti vienpusēju, manuprāt.. :) Diemžēl bieži sastopams ''attiecību'' modelis :)
Sieviete ir gatava puiša dēļ uz visu, bet puisim ir .. citas prioritātes.

Es nezinu, cik gadi ir tēmas autorei. Mazliet asociējas ar ''jaunības maksimālisma'' radītu jūtu izvirdumu, kad interesē un piesaista kaut kas savādās, sarežģītāks. Ir iespēja pierādīt sev un pasaulei, ka viss neparastais ir iespējams.. :)
Un tagad vēl tās pieķeršanās sāpes...

Ieteiktu autorei ''vīrieti'' laist vaļā. Dzīt ārā no galvas jebkādu domu, kas dragā pašcieņu, piemēram..
es arī piedāvāju īstermiņa attiecību variantu, bet viņš teica, ka negrib

Novēlu nākotnē pamēģināt veidot attiecības ar vīrišķīgu vīrieti un atrast sev labu (sievišķīgu) draudzeni (tikai draudzeni..nekas emm vairāk). Cilvēkiem ir nepieciešams kontakts ar abu dzimumu pārstāvjiem (pēc klasiska lomu sadalījuma).
12.05.2015 21:01 |

Reitings 5497
Zelta black, nē, tas nebija sarkasms. ;-)
12.05.2015 21:04 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Te Latvijā vienkārši ir vēl neizaugusi sabiedrība.

Dzīvojot izaugušā sabiedrībā, ar laiku sāk apzināties tās trūkumus.. un to trūkumu pietiekami daudz, lai simpātijas pieķertos ciešāk pie neizaugušajiem..
Protams, tas mans personīgais viedoklis. Tomēr gadījies sastapt diezgan daudz cilvēkus, kuri, līdzīgos apstākļos esot, domā tāpat kā es :)
12.05.2015 21:17 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
parasti jau visu párveido lai péc tam varétu ar savu dzimumu bút kopá, ne pretéjo
taa parasti nenotiek, ka viirietis gribeetu partapt par sievieti, lai buutu lesbiete
Es gan nesaprotu tieši pretējo - šo muļķīgo stereotipu, ka, ja jau interesē sievietes, tad kādēļ lai mainītu dzimumu.
Dzimumidentitāte un seksuālā orientācija ir dažādas lietas!!!
Šie cilvēki taču nemaina dzimumu, lai viņam būtu lielāka piekrišana no potenciālajiem partneriem, viņi to dara tādēļ, ka tā jūtas harmoniskāk savā ķermenī. Lai paši justos skaisti un tādi, kādi vēlas būt.

Vinsh ir idiots un risinaajuma nav. Pat ja vinsh nemainiitu dzimumu, jums nekas nesanaaktu. Ar tik egoistisku un patmiiligu cilveeku ilgi nekas nevar turpinaaties.
Kādēļ? Kāds pamatojums šādam cilvēka noniecinājumam?
Jo viņš - kā te bezmazvai ierosināts, nav pašā pirmajā randiņā pārspriedis savu ķermeni, dzimumorgānus, kas šķiet smuki, ko gribētu pamainīt? Varbūt cilvēks nejūtas ērti par tik personīgām lietām runāt ar cilvēku, kam vēl neuzticas pilnībā.
Nav taču pašā attiecību sākumā jāizklāsta visi savi turpmākās dzīves plāni. Pie tam cilvēks pat deva mājienus par situāciju, autore rakstīja:
Piečakarēta es neesmu. Viss bija diezgan acīmredzami, viņš deva dažādus mājienus. Arī pats pirms tam jau teica, ka notiekošais ir negodīgi pret mani, bet šīs sarunas vienmēr ļoti ātri aprāvās. Mēs abi visu sapratām, bet bija pārāk smagi runāt atklāti, jo zinājām, ka tas novedīs pie šķiršanās.

Man, kā faktu piekritējai, liekas, ka cilvēkiem ar šitām dzimumu maiņām utt, vienkārši pāris skrūves iztrūkst. Kā lai citādāk to izskaidro?
(..)
vienkārši nespēju izprast (ar aprobežotību tur sakara nav, bet gan tīri no medicīniskā un FAKTU skatu punkta ), kā var būtne, kuram hormoni, orgāni, instinkti utt ir pakārtoti viņa dzimumam, nu kurā brīdī un kādā sakarā vispār šim cilvēkam rodas doma, ka viņam vajadzētu būt pretējam dzimumam?

Tur jau tā lieta, ka instinkti ir pakārtoti citam dzimumam. Tīri no medicīniskā un faktu skatu punkta. Ja būtu kaut nedaudz par šo painteresējusies, tad info var viegli atrast.
Bet, ja neesi to izdarījusi, pastāstīšu Tev dažus faktus.
1. Vidēji sieviešu un vīriešu smadzenes ir nedaudz atšķirīgas.
2. Ja grūtniecības laikā sievietei kaut kas nočakarējas ar hormoniem, tad bērnam var izveidoties tādas smadzenes, kādas raksturīgas pretējam dzimumam.
3. Ir veikti petījumi ar žurkām, - grūsnām žurku mātītēm injicēts testosterons. Šo žurku pēcnācējiem, kad tās pieaugušas, raksturīgi tas, ka žurku mātītes izturas kā tēviņi (ir agresīvākas, pat mēģina pāroties ar citām mātītēm).
Vēlāk veiktā smadzeņu sekcijā atklāts, ka kaut kāda daļa smadzenēs līdzīgāka ne normālu žurku mātīšu smadzenēm, bet gan žurku tēviņu smadzenēm.
4. Pētītas arī transseksuālu M->F cilvēku smadzenes pēc viņu nāves, rezultāti līdzīgi (lai gan viņi bijuši dzimuši kā vīrieši, tomēr smadzenes pēc uzbūves līdzīgākas sieviešu smadzenēm).
Nesaku, ka tas obligāti ir iemesls visos gadījumos. Bet tas noteikti ir viens no iespējamajiem skaidrojumiem, kādēļ šādi cilvēki varētu rasties.

neuzskatu, ka sabiedrība ir aprobežota, jo negrib pieņemt to, ka kāds negrib būt tas, kas viņš ir, tāds, kādu viņu daba radījusi
(..)
depresijas, šizofrēnijas utt taču ārstē, ne?
Daba šo cilvēku radījusi iekšēji nesaskaņotu - ķermenis un hromosomas kā vienam dzimumam, smadzenes kā otram.
Un arī transseksuālismu ārstē. Mainot cilvēka dzimumu tā, lai tas atbilstu viņa dzimumidentitātei.

cenšanās visu izskaidrot ar pašizdomātiem faktiem un kaut kādiem ''bioloģiskiem'' pamatojumiem
Kā tad vēl lai izskaidro? Ar maģiju, vai?
12.05.2015 21:27 |

Reitings 5497
Es tomēr uzskatu, ka mūsu sabiedrība tāds pusaudzis vien ir, kas neredz tālāk par savu degungalu, kam trūkst tolerantuma, pieklājības un objektīvas drosmes. Kā arī nevēlēšanās visus vērtēt pēc savas prizmas.
12.05.2015 21:29 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
P.S. - neveikli uzrakstīju "ķermenis un hromosomas kā vienam dzimumam, smadzenes kā otram", - šeit ar "ķermeni" domāju ķermeņa anatomiju rupjos vilcienos.
12.05.2015 21:32 |

Reitings 5497
Zaptesburka, paldies par šo visnotaļ loģisko un saprotamo skaidrojumu!
12.05.2015 21:38 |

Reitings 389
Reģ: 12.10.2014
Es atkal ierodos uz tēmas beigām, bet ja cilvēks tā ir izlēmis, tā ir un viss. Katrs var darīt kā grib un katrs var noteikt kādu dzimumu vēlās.
Tā nav tava vaina. :)
12.05.2015 21:41 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
zaptesburka, kāpēc tik ļoti sacepies? :D Es to attiecināju uz meow komentāriem. Vēlreiz uzsvars uz vārdu pašizdomātiem ''faktiem'', kuri vairāk tomēr ir tikai kategoriskā ''man tā liekas!'' līmenī, taču pasniegti kā vienīgā taisnība.
12.05.2015 21:45 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Teikšu kā ir - visu nelasīju. Pietika ar pirmo un pēdējo lapu.

Te sabiedrībai būtu jāsāk ar to, ka neviens no mums nedzīvo otra cilvēka dzīvi. Ja cilvēks nejūtas labi tā, kā ir, lai mainās. Mēs nenosodam tos, kas satetovē sev uz muguras spārnus, tos, kas liek tuneļus ausīs vai griež savus matus, kā vēlas. Cilvēks ar sevi var darīt visu, ko vēlas un ko ir iespējams izdarīt.

Kamēr stāsta varonis nevienam ar savu izvēli neuzspiež, viss ir kārtībā.
12.05.2015 22:13 |

Reitings 332
Reģ: 07.04.2015
kur madasss :-D un pārējās anala seksa pretinieces, šī operacija vienkārši ģeniāls risinājums, ja patīk vecim anālais bet negrib ļurkat kaku caurumu :-D baidoties no madass :-D pareģojumiem ap 40 gadiem staigāt pampērā :-D

uztaisīs vēlvienu caurumu un varēs masēt prostatu līdz nelabumam :-D
13.05.2015 12:41 |

Reitings 5497
Lohs tu esi Valdnieks
13.05.2015 14:13 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Netīšām atradu šo diskusiju, bet visus komentārus, protams, neizlasīju, tikai autores.
Manuprāt, viena no skumjākajām un aizkustinošākajām diskusijām, kāda šeit jebkad bijusi.
Es piekrītu meitenēm, kuras domā, ka autore piedzīvojusi īstu mīlestību un to, manuprāt, ir vērts saudzēt, kā tādu trauslu ziediņu sirdī glabāt, nekad neaizmirst un es ticu, ka autore tiešām to arī neaizmirsīs.
Tomēr es nespētu, izjuzdama tik spēcīgas jūtas, pamest viņu pavisam. Jūs kopā turēja kaut kas tāds, ko jūs, iespējams, nekad vairs nejutīsiet ne pret vienu citu, tāpēc visu tā vienkārši ņemt un tagad izpostīt tikai esošo / gaidāmo sāpju dēļ... Dzīvē mežonīgi sāpēs vēl daudz kas, no sāpēm nekad neizvairīsieties. Bet, ja tagad pavisam sagrausiet tiltu, kas starp jums, visu dzīvi jutīsieties pazuduši un nožēlosiet. Un galvenais taču nav sekss. Es neesmu reliģioza, bet man liekas, ka ir grēks sagraut tik brīnišķīgu dvēseļu radniecību! Starp cilvēkiem reti kad tāda ir.
Ļauj, lai paiet laiks, lai sāpes nedaudz norimst, bet nepazaudē puisi pavisam. Protams, var jau būt, ka tas ir variants, kad notiek kaut kas ļoti skaists un tas ir mirklis, kas kā sērkociņš uzšvirkst un dziest, jo ilglaicība to visu padarītu tikai sarežģītāku un grūtāku. Bet, ja nu šis ir stāsts par to, ka jums abiem jābūt vienam otra dzīvē? Arī tā notiek un var būt. Ja jūti, ka pati dzīve tevi velk atpakaļ pie viņa, ļaujies. Tieši gaidāmais turpmākais var jūs vēl vairāk iedvesmot, mainīt, satuvināt. Un tas nekas, ja tai būs jābūt tikai platoniskai mīlestībai, domājams, ka spēku tā tāpat nezaudēs. Ir daudz patiesu stāstu par attiecībām, kas ir pastāvējušas neatkarīgi no kāda laulībām, solījumiem u.tml, balstoties tikai dvēseļu saiknē, jo pavisam šķirties ir bijis neprāts un garīga nāve. Padomā kārtīgi, mīļā Misery.
Visu to gaišāko jums abiem un paldies, ka padalījies ar savu smagumu. Ceru, ka sāpes nekļūs par iemeslu pārsteidzīgiem lēmumiem.
19.05.2015 11:04 |

Reitings 5497
+++
19.05.2015 11:07 |

Reitings 7682
Iesaku noskatities so keeping up with the kardashians about bruce seriju. Nezinu vai kada seko lidz, bet so sieviesu tevs, Bruce Jenner, iet cauri transformacijai no viriesa par sievieti. Kad pirmo reizi izlasiju, man skita, ka tas ir joks. Tacu noskatoties so seriju, dzilak izpratu cik loti sarezgiti tas viss ir. varbut tev autore noder, kautkada zinja palidz iejausties puisa ada un saprast, ka tavas emocijas ir normalas. Ka tiek teikts, kad cilveks sper so soli, mainot dzimumu, tuviniekiem ta ir ka si cilveka nave, sap tikpat loti. Protams velak nav samierinasanas un pat laime, bet tas cits stasts

http://watchseries-online.ch/episode/keeping-up-with-the-kardashians-s10e10-about-bruce-part-1
19.05.2015 11:22 |

Reitings 7682
Vinsh ir idiots un risinaajuma nav. Pat ja vinsh nemainiitu dzimumu, jums nekas nesanaaktu. Ar tik egoistisku un patmiiligu cilveeku ilgi nekas nevar turpinaaties.
Vieniga idiote te esi tu.
19.05.2015 11:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits