transseksualitāte

Reitings 41
Reģ: 12.05.2015
Rakstu šo tēmu tādēļ, ka ļoti sāp, un realitātē vēl nezinu, kuram uz pleca varu paraudāt.

Pirms kāda laika iepazinos ar vīrieti. Klikšķis bija acumirklī, tāda sajūta, ka pazīsti cilvēku jau no iepriekšējās dzīves (kurām ne es, ne viņš neticam). Personība, intereses, smarža, attieksme, bērnība, sekss, pilnīgi viss bija tik līdzīgi, perfekti saprotams un ideāls. Mums kopā bija tik labi... Nevienas no manām iepriekšējām attiecībām pat tuvu nestāv. Esmu iemīlējusies pilnīgi līdz ausīm, viņš arī.

Vīrietis viņš ir ļoti androgīns. Skaists, ļoti kopts, diezgan gari tumši mati, augums stalts, apģērbs ļoti labs un pārdomāts bet pilnīgs unisex. Mani tas nekad nemulsināja, acīmredzot esmu brīvdomātāja. Bet attiecību laikā bija dažādas niecīgas lietas, par ko viņš runāja - no viņa bērnības, ikdienas, attiecībām - kas man lika domāt, ka varbūt viņš ir transseksuāls. Sākumā šķita neticami, domāju, viņš vienkārši ir ļoti androgīns, nebaidās darīt, ko un kā grib, transseksuāļi taču negaida līdz 26 gadu vecumam utt.

Vakar beidzot sāku par šo tēmu runāt ar viņu. Runājām par precēšanos un es domāju, ka ilgāk vairs nevar atlikt šo jautājumu. Agrāk jau it kā bija pacelts pāris reizes, bet viņš vienmēr kļuva ļoti nervozs, un es arī īsti negribēju no viņa paša to dzirdēt, jo domāju, tiklīdz viņš pateiks, viss beigsies un mēs šķirsimies. Tā arī notika. Vakar sēdējām viņa auto 3 stundas, lielākoties pilnīgā klusumā, runājām kopumā varbūt minūtes 30. Tik smagi bija. Viņš pateica, ka grib visas operācijas, hormonu terapiju, vārda maiņu. Nauda viņam ir, viņš var jebko darīt. Nolēmām šķirties.

Tik sāpīgi, ka viss beidzies... Gribētos viņa dēļ gandrīz vai sevi salauzt, mainīt orientāciju, bet protams neiespējami. Neticu, ka reiz vēl satikšu tādu cilvēku kā viņš, jo nekad iepriekš neesmu satikusi tādu, ar kuru man būtu tik labi, kurš būtu tik brīnišķīgs. Visu nakti nevarēju gulēt, tikai raudu nemitīgi. Sāp nenormāli.

:-(
12.05.2015 10:38 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
P.s. meitenes, transseksualitāte ir smadzeņu problema, kopš dzimšanas. Viss musu organismā ir pakārtots smadzeņu darbībai, tas protams nenozime ka vinš ir traks vai nav normāls. Tā ir vienkārši nobīde, jeb savādāk kā citiem. Un to nevar nekadi izmainīt vai izdomāt pēkšņi. Strap citu instinkti ir ari smadzeņu darbība :D

Autorei:
Iesaku pieversties vairāk izklaidēm, sporta aktivitātēm, tikties ar draudzenem. Jeb vienk. aizņen prātu ar ko citu. Izturību!
12.05.2015 16:04 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
otrs cilvēks nespieda autori iemīlēties, nenorādīja ar varu, ka viņai tā jādara. kur šeit ir viņa atbildība? turklāt paši zemapziņā lieliski apzinājās rezultātu, kāds egoisms? jūs nosodat cilvēku par to, ko izvēlējās cits.
12.05.2015 16:15 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
nuu, vispār jau, ja reiz viņš jau tagad tulīt kaut kad taisīs tās operācijas, tas nozīmē, ka gatavošanās tam tika sākta jau pirms laika - gan ārstu meklēšana, procedūru izzināšana, pārbaudes utml. Viņam vajadzēja pateikt, ka viņš ko tādu plāno darīt jau pašā sākumā ;)
12.05.2015 16:20 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
Man gan šis stāsts nelikās neticams un baigi pārsteidzošs. Vienā brīdī pat nedaudz dīvaini palika lasot, jo autores aprakstītais cilvēks daudzos veidos atbilst vienam puisim, ko pazīstu, ja nebūtu rakstīts par 26 gadu vecumu un citām niansēm, tiešām nodomātu, ka viens un tas pats cilvēks. Puisis, ko pazīstu, ir biseksuāls, ir bijis ļoti iemīlējies sava dzimuma pārstāvī, taču lielākoties tomēr vairāk viņu piesaista meitenes, jau kopš bērnības ir juties it kā būtu nepareizajā ķermenī, vairāk par visu vēlējies kļūt par meiteni, utt. Gari mati, ļoti individuāls un atšķirīgs ģērbšanās stils, taču vismaz pagaidām par reālu dzimummaiņu, hormoniem un operācijām nedomā. Savulaik diezgan daudz ar viņu runājāmies, bijām labi draugi... smagi tādiem cilvēkiem, it īpaši ņemot vērā sabiedrības lielākās daļas aprobežotību.
12.05.2015 16:32 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
un sāku aizdomāties par šo jautājumu. Kuram tad īsti taisnība ir šādās situācijās?
Tad jau tádi gadíjumi járisina pie gérbtuvém uzrádot pasi - pasé dzimums sievieshu - tad laizh iekshá :D
12.05.2015 16:41 |

Reitings 2425
es neuzskatu, ka sabiedrība ir aprobežota, jo negrib pieņemt to, ka kāds negrib būt tas, kas viņš ir, tāds, kādu viņu daba radījusi. Man liekas, ka tie cilvēki paši neapzinās, ka tas nav kaut kāds garīgs stāvoklis, bet vienkārši nobīde viņu smadzenē. Kaut kur kaut kāds gēns aizgāja šķībi un šeku reku rezultāts... depresijas, šizofrēnijas utt taču ārstē, ne? Un sabiedrību nesauc par aprobežotu tādu iemesla dēļ, ka tā uzskata, ka šādas nobīdes no normas jāārstē, vai ne?

Protams, ka katram savs, taču es uz 99% ticu, ka viss šis balagāns par "piedzimšanu nepareizajā ķermenī" utml ir pilnīgs sviests un ir vienkārši izskaidrojams ar nobīdi gēnos/sistēmā.
12.05.2015 16:47 |

Reitings 2425
Tad jau tádi gadíjumi járisina pie gérbtuvém uzrádot pasi - pasé dzimums sievieshu - tad laizh iekshá

zinkā...ir redzēts un dzirdēts daudz stāstu par to, kā vīrietis cross-dresser sporta kluba ģērbtuvēs sēž un pēta kailas sievietes, ir pat dzirdēti gadījumi par uzmākšanos, izvarošanām utt, līdz ar to...es noteikti nostādītu savu/savu bērnu drošību pirmajā vietā, nevis labprātāk palaistu džeku savā sporta zāles ģērtuvē, jo redz viņam liekas, ka nav jau svarīgi, kas viņam starp kājām un par ko viņš piedzimis - jūtas taču viņš kā sieviete!
12.05.2015 16:50 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
meooowww, no medicīniskā skatu punkta, ja palasa, izrādās, ka tādi krasi izteikti divi dzimumi ir drīzāk sociāla, nevis medicīniska parādība. Būsi taču dzirdējusi par gadījumiem, ka piedzimst bērns ar abu dzimumu dzimumpazīmem, un tad mamma, tētis un dakteri lozē - kuru dzimumu izvēlēties (un, attiecīgi, kuru dzimumu operēt nost). Ir arī citas starp stadijas.

http://en.wikipedia.org/wiki/Intersex
Lūk, arī wikipēdija.

Protams, šeit iet runa par psihologisku jušanos kā sievietei (nevis tīri fizisku starp-dzimumu būšanu), bet nu, doma līdzīga.
12.05.2015 16:50 |

Reitings 2425
57days, nu... esmu diezgan daudz dokumentālās redzējusi par šo tēmu un parasti jau transeksuāļi min, ka vienmēr jutušies tā, ka nepieder savam dzimumam utml. Neatceros nevienu, kas būtu teicis - nu jā, biju vecis kā vecis, tad pēkšņi vienu rītu pamodos un izdomāju, ka gribu būt sievišķis. Nu lūk... tādēļ arī es ticu tam, ka cilvēks jau piedzimst ar to iztrūkstošo skrūvi galvā.

Par tiem abejādajiem dzimumorgāniem - tas vispār, manuprāt, ir cits gadījums. Tur jau arī sievišķie un vīriškie hormoni un dzimumu organisma īpatnības ir vienā ķermenī, tādēļ es tādos gadījumos vēl varētu saprast, ka viens vai otrs attīstās vairāk, bet ja piedzimst pilnīgi normāls bērns?
12.05.2015 16:58 |

Reitings 17280
Acīmredzot, nepiedzimst gan pilnīgi "normāls" (pēc vispārpieņemtajiem sociālajiem standartiem "normals"). Jau diezgan agrā vecumā sāk sajust sevi ka pretējā dzimuma pārstāvis.

Drīzāk tas ir kaut kas gēnos, ko mēs vēl neesam atklājuši.

Atceros, ka bija raksts, ka esot lielāka iespēja, ka bērns - homoseksuālis piedzims sievietei, kas lietojusi hormonālās tabletes. Nesen bija arī raksts, ka homoseksuāliem vīriešiem tīri statistiski esot lielāki dzimumlocekļi (i neprasi, kur es tādus rakstus izrauju). Tātad, ļoti iespējams, tas ir kaut kas fizisks.

Cik saprotu, arī autores puisis nepamodās vienu dienu un neizlēma mainīt dzimumu.
12.05.2015 17:03 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Nu ja, labi, ka te vesels bars ar visām skrūvēm, citādi tak, kurš to A4 rāmi spētu uzturēt! :-D Tēmas autorei ieteiktu apmeklēt vietni offbeathome.com - tur ir diezgan daudz rakstu par dzimumidentitāti un cilvēku pieredzi dažādās sarežgītās situācijās. Bet vispār lasīju un brīnijos, es nešķirtos no cilvēka ko mīlu tikai tāpēc, ka viņš man pēc tam varbūt nepatiks. Jo nekad taču nevar zināt kā būs un kā tas turpināsies.
12.05.2015 17:09 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Baigi traki vispār... Kādu laiku atpakaļ uzdūros šim youtube cilvēkam un tagad pavisam nesen vēlreiz.
https://www.youtube.com/watch?v=YSmBKqhqXUE
Ja iepriekš viņa vēl totāli izskatījās pēc wanna-be sievietes un transseksuāļa ar visādām pārspīlētām, pliekanām kustībām un tizliem jokiem, tad tagad viņa ir nu sasodīti sievišķīga un tik dabīgi viņai tas izdodas. Vienīgi balss vēl nodod. Sieviešķīgāka par daudzām, daudzām jau no dzimšanas esošām sievietēm. Pie tam viņai arī ir pilnīgi normāls heterodraugs, kurš izskatās kā apsēsts ar viņu un liekas, ka abi ir pavisam parastās, normālās attiecībās.
Manās acīs viņa visu transseksuālismu parādīja no pilnīgi cita skatupunkta, un viss liekas tiešām daudz saprotamāk.
Arī tā pati intervija ar Bruce Jenner.. Patiesībā skumji, ka cilvēks pilnībā var sākt justies savā ķermenī kā mājās tikai tādā vecumā.
Pēc tam noskatījos arī šo video par puisēnu, kurš pilnībā uztver sevi kā meiteni https://www.youtube.com/watch?v=epDPui27QZQ. Šis pielika punktu uz i, un tagad esmu pilnīgi pārliecināta, ka konkrētā dzimumu identitāte cilvēkam piemīt jau kopš dzimšanas.
12.05.2015 17:12 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
meoww, nošķir divus atšķirīgus jēdzienus - sex (bioloģiskais dzimums) un gender (sociālais dzimums, dzimumlomas). Otrais ir atkarīgs no vesela lēruma faktoru, no kuriem mēs droši vien daļu vēl nemaz nezinām, audzināšanas, kultūras, sociālās pieredzes... Ja šīs abas dzimuma šķautnes disonē, tad cilvēks mēģinās panākt līdzsvaru.
Nedomāju, ka tas ir iemesls mētāties ar aizvainojošiem apzīmējumiem par trūkstošām skrūvītēm. "Normāls" ir tikai tas, ko mēs kādā vēstures punktā esam par tādu pasludinājuši.
12.05.2015 17:31 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
NordicBelle +++
12.05.2015 18:20 |

Reitings 5497
Switched on, tā Gigi ir forša. :)
12.05.2015 18:35 |

Reitings 2425
elizabete, atslābsti ;) es nemētājos ar apvainojumiem, bet gan vienkāršos vārdos apzīmēju šādus gadījumus kā ārpus normas. Loģiski, ka katram norma ir citāda, taču vispārēji, sabiedrība tomēr rakstiski vai vārdiski ir pieņēmusi kaut kādas, kurām arī seko. Tu uzskati, ka apvainojums ir izteikt pieņēmumu, balstoties uz to info, par šādiem cilvēkiem un gadījumiem, kāds nu man ir, ka viss šitas transgender pasākums nav jebkāda dvēseles/garīgā/sociālā utml nobīde, bet gan tieši medicīniskā, tobiš, vienkāršiem vārdiem sakot - vai nu tur skrūves trūkst vai arī tieši ir par daudz? Cilvēkiem, tāpat kā dzīvniekiem, ir instinkti un hormoni, kas atbilst viņu dzimumam, un ja bērns aug un tic, ka viņš aug nepareizā ķermenī, tas nav dvēseles jautājums, bet gan tur ir smagi jāstrādā ar psihiatru, psihilogu un ir jāmeklē veidi, kā sakārtot cilvēkam galvā to piederību savam dzimumam.

Padomā taču.. suņu un kaķu vidū bieži tiek novērots homoseksuālisms (not the same, but kind of similar), bet vai tu kādreiz teiktu, ka tā ir nepareiza audzināšanas un vides vaina? Ne taču... tu teiktu, ka vienkārši kaut kas sunim īsajā sagājis. Ja kāds kļūst par geju vai izdomā, ka pēkšņi jāmaina dzimums tādēļ, ka tādā vidē aug, tas jau ir tikai un vienīga iespaidojamība, nevis ģenētiska atkāpe no normas.
12.05.2015 18:59 |

Reitings 17280
meooooww, ir sabiedrības, kur "the third gender" ir norma. Lasīju ziņās, ka Indijā tagad pat pasēs drukā TRĪS dzimumus (vīr., siev., "cits"). Tātad, acīmredzot, ir sabiedrības, kur tas "cits" dzimums ir sociāli tik ļoti pieņemams, ka ir iegrāmatots oficiāli.

Labi, OK, Indija ne tuvu nav "attīstīta rietumvalsts", protams, bet nu, Latviju toties nu nekādi nevar nosaukt par sabiedrību, kas ir "atvērta" citādākiem cilvēkiem - mēs esam masveidā ksenofibi, homofobi, rusofobi un visa pārējā -fobi.

Tas, ka mēs esam "-fobi" nenozīmē, ka citādu cilvēku nav un nedrīkstētu būt.
12.05.2015 19:05 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
elizabete, atslābsti

WTF?

Tu uzskati, ka apvainojums ir izteikt pieņēmumu, balstoties uz to info, par šādiem cilvēkiem un gadījumiem, kāds nu man ir, ka viss šitas transgender pasākums nav jebkāda dvēseles/garīgā/sociālā utml nobīde, bet gan tieši medicīniskā, tobiš, vienkāršiem vārdiem sakot - vai nu tur skrūves trūkst vai arī tieši ir par daudz?

No kā tu to izsecināji? Manuprāt, aizvainojošs ir tavs izteiksmes veids. Ja tu tādu apzīmējumu attiecinātu uz mani, es apvainotos. Tu nē? Vari neatbildēt, tas bija retorisks jautājums.

Es tā arī nesapratu, uz kādu informāciju tad tu balsties. Varbūt kaut ko palaidu garām, bet man palika iespaids, ka tavs lielākais arguments bija "man liekas, ka iemesls ir bioloģisks, tāpēc iemesls noteikti ir bioloģisks". Tā tāda virtuves filozofēšana.

Ja kāds kļūst par geju vai izdomā, ka pēkšņi jāmaina dzimums tādēļ, ka tādā vidē aug, tas jau ir tikai un vienīga iespaidojamība, nevis ģenētiska atkāpe no normas.

Es nedomāju, ka kāds to izdomā vai izvēlas. Vai tiek iespaidots apzinātā līmenī. Es pati esmu bi un tā kārtīgāk to apzinājos kaut kur pubertātes sākumposmā, bet tas man nebija nekāds pārsteigums, tā kā varbūt jutu to jau pirms tam.

Es nedomāju, ka pilnīgi visu var izskaidrot ar bioloģiju. Cik man zināms, tad nav atrasts nekāds "geju" vai "transseksuāļu gēns", tāpēc neredzu nekādu pamatojumu pieņemt, ka iemesls ir (tikai un vienīgi) bioloģisks.
12.05.2015 19:13 |

Reitings 5497
Te Latvijā vienkārši ir vēl neizaugusi sabiedrība. 20 neatkarības gadi ir par maz. Tik īsā laikā viena vesela paaudze vēl nespēj izaugt. Tāpēc arī esam fobi priekšā un pakaļā. Kamēr pašus kāds no fobistiem neskar ar savu fobismu. :)
12.05.2015 19:28 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
Nu ja, labi, ka te vesels bars ar visām skrūvēm, citādi tak, kurš to A4 rāmi spētu uzturēt!

++++

Pierādījās vēl viena aprobežotības izpausme - cenšanās visu izskaidrot ar pašizdomātiem faktiem un kaut kādiem ''bioloģiskiem'' pamatojumiem. Elizabete. precīzi uzrakstīja.
12.05.2015 19:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits