Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sabiedribas spiediens

 
Reitings 40
Reģ: 26.07.2011
Iespejams sadas temas jau seit ir bijusas, tomer veletos par to atkal parunat. Daudz domaju par to, cik loti mani ietekme sabiedribas spiediens attieciba uz visu.. karjeru, gimenes veidosanu, dzives vertibam utt. Ne, nebut nav taa, ka censos sobrid kadam izpatikt, daru visu ta, ka man pasai patik un tomer.. Mani nekad nav interesejis standarta dzives modelis, kas tik daudziem, skiet, liekas perfektais un pareizais. Pec vidusskolas doties studet, tad darbins kaut kur, paraleli gimene, berni. Visi musu skandetie stereotipi - bez izglitibas nevaresi nopelnit; ja nav nopietnas attiecibas lidz 30, ar tevi kaut kas nav kartiba un vienmer busi viena; ja izdoma doties uz arzemem vienkarsi meklet piedzivojumus un nedarit neko nopietnu gadu vai divus, tu izmetisi veejaa visu so laiku, kamer vareji studet un iegut izglitibu utt. Es pat nezinu, kaa man so visu temu labak izskaidrot. Stasts it ka par mani. Bet tas spiediens, runajot ar vecakiem, radiem ..

Kapec man butu jaajuut kauns, teiksim, aizejot uz skolas salidojumu un pasakot, ka es vienkarsi gadu nedariju neko? Kapec visi skatisies uz mani divaini un domaas, ka izniekoju savu dzivi? Kapec visi vienmer taa skrien, kaa vaveres ritenii - un kapec ari MAN divainaa veidaa galva ir iezombeets, ka pec 30 gadiem mana dziive jau ies uz beigaam? Es te laikam varetu rakstit un rakstit, bet nu jau pazudu nedaudz no teemas. :-D Ka jus cinaaties ar atbalsta trukumu no apkartejiem, darot lietas un dzivojot ne gluzi taa kaa "pienjemts" ?
11.05.2015 14:18 |
 
Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
Ka jus cinaaties ar atbalsta trukumu no apkartejiem, darot lietas un dzivojot ne gluzi taa kaa "pienjemts" ?

meklē domubiedrus! :) tas ļoti ļoti palīdz, man ir diezgan nestandarta dzīvesveids (daudz braukāju pa visādām pasaules malām, bet nu nav tā, ka neko nedaru, strādāju) un apkārt cilvēki, kas arī tā dara vai arī tieši uztver to positīvi.
šo tiešām nekad neesmu dzirdējusi:
ja izdoma doties uz arzemem vienkarsi meklet piedzivojumus un nedarit neko nopietnu gadu vai divus, tu izmetisi veejaa visu so laiku, kamer vareji studet un iegut izglitibu utt.

atrodi domubiedrus un viss būs forši. pa lielam tie, kas mēģina citiem bāzt sejā, cik nepareizi citi dzīvo, kaut kas pašiem nav kārtīā. ko tur daudz tādos klausīties ;)
11.05.2015 14:27 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Neej uz salidojumu un problēma atrisināta :)

Tuvākie cilvēki neko sliktu nepadomās, par pārrējiem pofig.
11.05.2015 14:28 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Atrodot cilveekus, kas mani atbalsta un iedrosina, nevis nogremdee manu pasapzinu veel dzilaak. Ja buus paarlieciiba par to, ko dari un prieks par taa pavadiito laiku, nebuus jaakaunaas citu prieksaa.
A time thats wasted having a good time, is never wasted.;-)
11.05.2015 14:29 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es esmu sevi tā pozicionējusi, ka neviens man arī ar savu atbalstu vai tā trūkumu virsū nebāžas un padomus nebārsta. Tas nenozīmē, ka es radiem māju ar augstu paceltu vidējo pirkstu, tieši otrādi - sarunās cenšos būt maksimāli godīga par savām jūtām un sajūtām, nebārstu tendenciozus paziņojumus un stāstu kā ir, apelējot pie savu ģimenes locekļu/draugu empātijas un cilvēciskās sapratnes. Tos, kas nespēj šādai komunikācijai pieslēgties ilgstošu laika posmu un iet riņķī bārstīdami stereotipus un šablonus, no savas dzīves esmu izslēgusi un to nemaz nenožēloju. Dzīvoju ar pirmo acu uzmetienu "kā visiem vajadzētu" - mīļš vīrs, jauks darbs, māja ar baltu žodziņu un puķudobi, bet ja ieskatās rūpīgak, tad no A4 nav ne miņas. Bet mēs esam laimīgi un mūsu abu ģimenēm tas ir ārkārtīgi svarīgi.
Tā vispārīgi man šķiet, ka tas ir viens no pieaugšanas posmiem - spēt pārgriezt to nabassaiti un iziet pasaulē. Gadu vai divus ārzemēs sirsnīgi iesaku, tas ir neatsverami! ;-)
11.05.2015 14:32 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits