Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Soļanka

 
Reitings 152
Reģ: 19.09.2010
Sveikas,varat ludzu padalities ar recepti,kaa taisat? :D
Nekad neesmu taisijusi un interneta salasijos tik dazadas,ka beigas nezinu kadu taisit,bet gribejas tadu vienkarsu ne ar titara galam utt bet vienkarsi lai ir desa,salami,olivas,marineti gurkisi,zalumi,sipols un kas vel ir jaliek klat? Tomatu pasta? Un ka ir ar kartupeliem,tiem ari ir jabut? :D
05.05.2015 19:06 |
 
Reitings 123
Reģ: 30.04.2014
Visās soļankās, ko esmu ēdusi vienmēr ir bijuši kartupeļi klāt.
05.05.2015 19:15 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Jaa, kartupelji ir klaat. Iistajai vajadzees arii nieres un beigaas ielikt citrona skjeeliiti.
05.05.2015 19:16 |
 
Reitings 29
Reģ: 15.08.2014
Es parasti lieku uzvārīties ūdeni, ūdenī ielieku kartupeļu kubiciņu, lai vārās. Uz pannas apcepu sagrieztu žāvētu gaļu, kopā ar burkāniem, marinētiem gurķīšiem, dažām citrona šķēlītēm, olīvām, sīpoliem, tomātu pastu, ķiploku, garšvielām un to visu masu lieku verdošā ūdenī, pavāru vēl dažas minūtes un voulā, kaut kas līdzīgs soļankai ir gatavs. :D
05.05.2015 19:18 |
 
Reitings 152
Reģ: 19.09.2010
aa tatad tie gurkisi ari ir jaapcep?
ieprieks visur lasiju un nesapratu par tiem un tomatu pasta ir vajadziga vesela burcina? un ta ari ir jaliek panna kur viss cepjas vai vienkarsi zupaa? :D
05.05.2015 19:22 |
 
Reitings 156
Reģ: 13.03.2014
Man vispār nevisai šī zupa garšoja, taču kopš gatavoju šādi, tā ir viena no mīļākajām zupām visai ģimenei:
sagriež un apcep pannā sīpolus kopā žāvēto gaļu, pēc laiciņa pievieno tomātu pastu. liek katlā. tādā pašā veidā apcep arī marinētus gurķus, atkal pievieno pastu, liek katlā.
sagriež kartupeļus un zaļās olīvas (var likt arī veselas, bet man patīk, ja ir sagrieztas). Vārīšanas beigās pievieno sagrieztus pāris cīsiņus. no garšvielām pievienoju tikai piparus. ātri pagatavojama zupa un ļoti garšīga :)
05.05.2015 19:32 |
 
Reitings 1147
Reģ: 29.01.2009
Es parasti lieku uzvārīties ūdeni, ūdenī ielieku kartupeļu kubiciņu, lai vārās. Uz pannas apcepu sagrieztu žāvētu gaļu, kopā ar burkāniem, marinētiem gurķīšiem, dažām citrona šķēlītēm, olīvām, sīpoliem, tomātu pastu, ķiploku, garšvielām un to visu masu lieku verdošā ūdenī, pavāru vēl dažas minūtes un voulā, kaut kas līdzīgs soļankai ir gatavs.


Daru tieshi taapat, bet nelieku oliivas, jo man vinjas riebjas :D Kaa arii citronu nelieku, nepatiik tad taa zupas ruugtenaa garsha. Vismaz man liekas ruugtena..hm.:-/
05.05.2015 19:36 |
 
Reitings 198
Reģ: 10.11.2014
Es gatavoju šādi:

Sastāvdaļas: gabaliņu cūkgaļas ar kaulu, kartupeļi burkāni, sīpols, rīvēts ķiploks, marinēti gurķi, 2 ēdamkarotes tomātu pastas (citreiz tomātu mērci), olīvas sāls, citronpipari.
1. Lieku vārtīties buljonu - gaļa + vesels sīpols (kad paliek mīksts, tad ņemu ārā), 1 lauru lapa, pipari, nedaudz sāls. Vārot visu laiku ņemu nost putas.
2. Kad gaļa ir gatava, ņemu to ārā atdzesēt. Turpinot vārīt, katlā beru rīvētus (uz rupjās rīves) burkānus.
3. Izvārīto gaļu sagriežu mazos gabaliņos un beru atpakaļ zupā, lai vārās. Pievienoju arī kubiņos sagrieztus kartupeļus.
4. Pēc brīža piecienoju smalki sagrieztus marinētos gurķīšus un 2 ēdamkarotes tomātu pastas, nedaudz rīvētu ķiploku.
5. Pēc garšas pievienoju vēl sāli un ja vajag tad vēl piparus. Kad kartupeļi ir mīksti tad zupa ir gatava.
Pasneidzu ar olīvām un zaļumiem(dilles loki). Nelieku tās iekšā zupas katlā, bet katrs ,kas vēlas, pievieno savā zupas šķīvī.
06.05.2015 10:14 |
 
Reitings 191
Reģ: 07.03.2015
es nelieku kartupeļus, jo tētis mācīja, ka oriģinālā ir kāposti, nevis kartupeļi
06.05.2015 10:16 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Mūžību nav vārīta soļanka. Negribu to darīt šī iemesla dēļ:
Iistajai vajadzees arii nieres

Tā vārīšana..
06.05.2015 10:19 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
pirmo reizi dzirdu par kāpostiem :D
06.05.2015 10:22 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Es parasti lieku uzvārīties ūdeni, ūdenī ielieku kartupeļu kubiciņu, lai vārās. Uz pannas apcepu sagrieztu žāvētu gaļu, kopā ar burkāniem, marinētiem gurķīšiem, dažām citrona šķēlītēm, olīvām, sīpoliem, tomātu pastu, ķiploku, garšvielām un to visu masu lieku verdošā ūdenī, pavāru vēl dažas minūtes un voulā, kaut kas līdzīgs soļankai ir gatavs.


Drauga mīļākā zupa, ko gatavoju tā pat kā puķumeitene, izņemot klāt nelieku citrona škēlītes un olīves-jo tās mums negaršo :D
06.05.2015 10:25 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Manis gatavotā soļanka ir garšīgākā no visām, ko esmu ēdusi :D nekādas nieres neesmu likusi!
vāru zupu kā zupu (svaiga gaļa/kauls buljonam un gaļai, kartupelis, burkāns, lauru lapa, pipari, tomātu mērce, mar.gurķi, sīpoli, salami tipa vai žāvēta desa, var vēl kūpinātos kaulus). Uz pannas apcepj sagrieztas strēmelēs desas UN marinētos gurķus. Kad apcepušies, pieliek veselu burku tomātu mērces (uz lielo katlu), minūti pasutina un tad gāž katlā. Manas zupas "noslēpums" ir labi daudz gaļas un gaļasizstrādājumu veidu UN daudz tomātu mērces, UN daudz mar.gurķu. Tad sanāk tiešām ar garšu - tāda spēcīga.
06.05.2015 10:30 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Manis gatavotā soļanka ir garšīgākā no visām, ko esmu ēdusi :D nekādas nieres neesmu likusi!
vāru zupu kā zupu (svaiga gaļa/kauls buljonam un gaļai, kartupelis, burkāns, lauru lapa, pipari, tomātu mērce, mar.gurķi, sīpoli, salami tipa vai žāvēta desa, var vēl kūpinātos kaulus). Uz pannas apcepj sagrieztas strēmelēs desas UN marinētos gurķus. Kad apcepušies, pieliek veselu burku tomātu mērces (uz lielo katlu), minūti pasutina un tad gāž katlā. Manas zupas "noslēpums" ir labi daudz gaļas un gaļasizstrādājumu veidu UN daudz tomātu mērces, UN daudz mar.gurķu. Tad sanāk tiešām ar garšu - tāda spēcīga.
06.05.2015 10:31 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Sagriežu kartupeļus uzlieku vārīties. Pannā apcep sīpolus ar rivetiem burkaniem, nedaudz pacep, pieber sagrieztu gaļu un desu ( žāvētās, kūpinātās) pieliek tomatu pastu. Es lieku visu burku. Visu turpina cept. Gurķus sarīvē. Kad kartupeļi jau pamīksti, beru klāt pannas saturu un gurķus. Pavāru. Tad beru sāli un citas garšvielas + nedaudz cukuru, lai būtu saldskābums. Kad zupa jau šķīvī, piemetu olīvas, zaļumiņus un citronšķēlīti.
Sen nav vārīta, labi, ka pasviedi ideju vakariņām :-D
06.05.2015 10:31 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Bļin, nu kas man tam telefonam! Vienmēr iebliež 2x pēc kārtas :@
06.05.2015 10:32 |
 
Reitings 164
Reģ: 16.07.2014
Vakar "tikai karotes" ēdu tiiiiik garšīgu soļanku.
Viņiem recepte jāpaprasa laikam :D nez vai dos :D

bet nu tur bija ļoti ļoti daudz gaļa
06.05.2015 11:15 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits