Bulguru gatavoju šādi:
Katliņā sakarsēju eļļu, pievienoju vienu sīki sakapātu sīpolu un cepu līdz zeltains. Tad pievienoju 2 ķiploku daiviņas, nedaudz atkal apcepu, pieleju vienu bundžiņu sagrieztu konservētu tomātu, baziliku,uzvāru. Un tad jau lieku klāt glāzi bulguru, 2 glāzes verdošu ūdeni, nogriežu lēnu uguni, vāru 5 min. Tad seko tomātu pastas ēd.k., 1 ēd.k. medus (var aizvietot ar ketčupu un cukuru),sāli, piparus, pētersīļus, vāru 25 minūtes zem vāka, ik pa laikam apmaisot un pievienojot ūdeni, ja nepieciešams.Sanāk plova variants.Gaļēdājiem to visu procesu var sākt ar cūkgaļas gabaliņu apcepšanu.
Kuskuss (glāze kuskusa ar verdošu ūdeni uzbriedināts un tad ar sviesta piciņu uzirdināts) man iecienīts ar sviestā apceptu sīpolu,ķiploku, burkānu, kukurūzu, var likt klāt arī vistas fileju.