Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Bulgurs

 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Mājās pieejams bulgurs un kus-kuss, taču neivnes neprot pagatavot.
Varbūt varat ieteikt kādas vienkāršas, mājās viegli pagatavojamas receptes, kurām nav nepieciešamas daudz un dažādas sastāvdaļas, kā arī ēdiena pagatavošana būtu salīdzinoši vienkārša(jo viss vienkāršais taču mēdz būt ģeniāls)? :)
02.05.2015 14:11 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
1) Glāzi kuskusa aplej ar 2 glāzēm karsta (vāroša) ūdens. Tikmēr pannā apcep vistas filejas gabaliņus, kā arī šampinjonus, papriku, sīpolu, bet var arī citas sastāvdaļas, kas mājās ir. Kad apceptais gatavs, pieliek ar dakšiņu sairdinātu kuskusu un apmaisa. Garšvielas pa savai gaumei.
2) Kuskusu pagatavo kā pirmajā receptē, bļodā sagriež tomātus, sīpolu, grilētu papriku vai citas sastāvdaļas, kas mājās ir. Pieliek kuskusu un biešu lapiņas vai citas salātlapiņas. Aplaista ar citronu.
02.05.2015 14:17 |
 
Reitings 287
Reģ: 03.01.2013
Bulguru gatavoju šādi:
Katliņā sakarsēju eļļu, pievienoju vienu sīki sakapātu sīpolu un cepu līdz zeltains. Tad pievienoju 2 ķiploku daiviņas, nedaudz atkal apcepu, pieleju vienu bundžiņu sagrieztu konservētu tomātu, baziliku,uzvāru. Un tad jau lieku klāt glāzi bulguru, 2 glāzes verdošu ūdeni, nogriežu lēnu uguni, vāru 5 min. Tad seko tomātu pastas ēd.k., 1 ēd.k. medus (var aizvietot ar ketčupu un cukuru),sāli, piparus, pētersīļus, vāru 25 minūtes zem vāka, ik pa laikam apmaisot un pievienojot ūdeni, ja nepieciešams.Sanāk plova variants.Gaļēdājiem to visu procesu var sākt ar cūkgaļas gabaliņu apcepšanu.
Kuskuss (glāze kuskusa ar verdošu ūdeni uzbriedināts un tad ar sviesta piciņu uzirdināts) man iecienīts ar sviestā apceptu sīpolu,ķiploku, burkānu, kukurūzu, var likt klāt arī vistas fileju.
02.05.2015 14:35 |
 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Pateicos un paceļu!
02.05.2015 15:49 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es uzvāru bulguru gandrīz gatavu, un tad tālāk jau pēc iedvesmas - lieku klāt apceptas sēnes, vai apceptus dārzeņus, vai apceptus dajebko, to visu pannā iekšā, drusku kādu mērcīti klāt (soju, terijaki, var vienkārši buljonu), garšvielas pēc iedvesmas. Pāris minūtes pakarsēt, un gatavs.

Par kuskusu būs jāiedvesmojas no meitenēm, man arī stāv mājās :)
03.05.2015 09:42 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits