Naudas nozīme

Reitings 193
Reģ: 29.01.2009
:)
Vai Jūs satiktos ar vīrieti,kurš pelna tikpat vai mazāk par Jums? Kāda būtu Jūsu attieksme pret šādām attiecībām,skatoties ilgtermiņā? es vienmēr esmu centusies pelnīt pēc iespējas vairāk,lai dzīvotu labāk, varētu iet pie friziera, manikīra, vaksācija, nopirkt jaunu apģērbu un lietas kas man patīk, doties izklaidēties, uz koncertiem,teātri un katru mēnesi atlikt summu līdz 200 eiro krājkontā. Viņš pērk lētas drēbītes,dzīvo pieticīgi, reti kkur brauc un šķiet, ka viņu tas pilnīgi apmierina. Līdz ar to man pazūd vēlme censties sevi pilnveidot, jo viņam ir labi ar to,kas ir...man gluži pretēji vienmr jebkurā lietā vajag vairāk un vairāk... Varbūt manas vērtības ir pazudušas dzenoties pēc naudas un ierokoties dabos līdz nejēgai? Varbūt,varbūt... Gribēju tikai padalīties ar savām pārdomām, jo galvā tās domas kuļās,bet nav ar ko izrunāties. :-/
01.05.2015 06:34 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
KAĶIS, izskatīties krutai citu acīs bieži vien ir nevis materiālisms, bet gan iekšēja nepilnvērtības sajūta.
01.05.2015 12:48 |

Reitings 5119
Nu man šķiet, pēc definīcijas, (vismaz tas ir tas, ko esmu novērojusi, sapratusi), ja cilvēks ļoti dzenas pēc naudas, materiālā, viņš nav apmierināts ar sevi diezgan daudzos līmeņos. Jo vienkāršāk ir pievērsties naudas pelnīšanai, materiālajam, nekā strādāt ar sevi.
01.05.2015 12:50 |

Reitings 17280
Naudas pelnīšana (vai piektās augstākā izglītības iegūšana vai sava skaistuma vēl aktīvāka "kopšana") bieži palīdz aizpildīt tukšumus dzīvē, jo nu, citādi tas netiktu darīts, ja metode nestrādātu.

Bet nekur nav teikts, ka attiecības ap puisis X arī spēs aizpildīt šos tukšumus ilgtermiņā (īstermiņā visdrīzāk spētu gan).

"Strādāt ar sevi", tas ir viens no viegli pateikt, grūti izdarīt tipa padomiem. Kā "nu tad nerij!" bulīmiķim.
01.05.2015 12:55 |

Reitings 5119
Bet, protams, ka grūti.
Taču, ja jau autore par to aizdomājas, viņa vēlas ar sevi sākt strādāt. Un, ja kas, es nevienam tādu padomu pat nedevu.
Es autorei uzdevu 5 dažādus jautājumus, lai viņa atbild, kaut vai pati sev uz tiem, kas palīdzēs izprast vairāk sevi, ko darīt attiecīgajā situācijā.

Un mani nedaudz kaitina, ka uzreiz jāapstrīd -
Bet nekur nav teikts, ka attiecības ap puisis X arī spēs aizpildīt šos tukšumus ilgtermiņā

Te atkal runā par tām garantijām, jau vēlreiz saku - jā, nekas dzīvē nav garantēts. Domāju, ka ne autore, ne te rakstošās meitenes domā - būsi kopā ar šo puisi, būsi 100% laimīga! Tā kā viss, nav ko vairs jautāt, izvēle izdarīta. :D

Viss ir tikai izvēles. Un svarīgi, vai šo izvēļu dēļ "dienas beigās" esi laimīga vai neesi. Šobrīd autore pati atzīst, ka šī brīža izdarītās izvēles laimīgu īsti nedara, tā kā ir iespējas izdarīt citas izvēles un skatīties, vai kļūst laimīgāka ar laiku. Ja nē - lai maina ko atkal, dzīvē nereti jāizdara daudz mēģinājumu, izvēļu.
01.05.2015 13:01 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Man jau šķiet, ka par puisi uzreiz nevajadzētu uztraukties (izņēmums - darbi ir iegūti aiz veiksmes, caur pazīšanos, nevis iegūti ar stabilām zināšanām, prasmēm, izaugsmi!), bet ar cilvēkiem tomēr ir sarežģītāk! Ja palaid vaļā, vēlāk - pēc gada vai diviem vari attapties, ka tas cilvēks bija "zelta vērts" un tad jau var būt par vēlu, jo viņš jutīsies pamests, izmantots un neticēs vairs, ka vēlies ko nopietnu. Vismaz pamēģināt ir vērts :-) bet tikai tad, ja puisis tiešām izturas ļoti labi pret Tevi un ir sajūta, ka viņš ir Tev vajadzīgs! Veiksmi pareizā lēmuma pieņemšanā ;)
01.05.2015 13:21 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Nav daudz cilvēku kuri var baudīt dzīvi netērējot noteiktas summas. Ļoti cienu cilvēkus kuri nepakļaujas patēriņa sabiedrības spiedienam.

Kapitālismam ir grūti pastāvēt ja cilvēks savā dzīves laikā netērēs vairāk un vairāk.
01.05.2015 13:32 |

Reitings 193
Annie jautājums netika noformulēts, vai man būt ar viņu vai šķirties.. Tikai meiteņu viedoklis un domas gribēju dzirdēt. Īstāku man par viņu,man šķiet neatrast...es gribētu ar viņu kopīgu nākotni un nemaz tik jauna neesmu, dompāju par bērniem arī, lai nav 30mit pirmais bērns. Taču Mani biedē un uztrauc finansiālā puse, jo es gribu normāli dzīvot, nevis iepirkties humpīšos un knapināties visu atlikušo dzīvi. Tur jau to problēmu es redzu un tad sāku domat esmu nenormāla vai kas ar mani?!
01.05.2015 14:19 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Nu, bet tu taču redzi, ka pati māki naudu nopelnīt. Kapēc lai turpmāk būtu savādāk?
01.05.2015 14:22 |

Reitings 17280
Džī, neesi tu enormāla. Vienkārši tev un puisim atšķiras vērtību skala (ne labā, ne sliktā nozīmē). Jautājums, vai tas kādreiz nesāks izraisīt nevajadzīgas nesaskaņas.

NordicBelle pareizi saka, ja papucis būs ar mieru ņemt bērna kopšanas atvaļinājumu (mūsu likumdošana to atļauj), tad tu pēc īsas nestrādāšanas varēsi atgriezties darbā un turpināt pelnīt naudu ģimenei.
01.05.2015 14:25 |

Reitings 17280
...un nedramatizē - nav tā, ka pastāv divas galejības - Armani un humpīši. Ja, teiksim, dzīvoklis jau būs nopirkts, tad 80% no (200eiro uzkrājuma+ceļojumunaudas +tusiņu naudas) bērnam absolūti pietiks, neuztraucies.
01.05.2015 14:27 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Uzskatu, ka paarim tomeer ir jaabuut liidzveertiigi meerktieciigiem. Vispaar nesaprotu- kaa viirietis, buudams jauns, var neveeleeties kaapt meteriaali uz augshu! Ja es piedzimtu par viirieti, es zveeru, kluutu par king of the castle, vai vismaz pacenstos!:-D
Tas par to "laimi parcinaa uz solina" ir taads fucking mietpilsonisms! Starp citu, shii "laime" arii tik pat labi var buut sisteemas iepoteeta!;-)
Vispaar cienu cilveekus, kas jauniibaa ir gatavi daudz straadaat un sasniegt!
runaaaju tagad konkreeti par materiaalajaam veertiibaam.
01.05.2015 14:53 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Nauda ir svarīga, bet ko tad tu darītu, ja tavs puisis pelnītu ļoti labi, bet kkas notiktu ( visādi dzīvē var gadīties) un viņš pēkšņi pelnītu daudz mazāk vai arī uz laiku paliktu vispār bez darba? Pamestu viņu un meklētu nākamo? Tad, jā, tād skaties cik viņš pelna. :-D
Nav jāsatiekas ar kkādu neveiksminieku. Ja ir cilvēkam mērķi un tu redzi arī darbus ne tikai skaistus tekstus, tad es satiktos. Bet ja viņš pa dzīvi ir neveiksninieks, kuram ir labi kā ir, nu es vēl padomātu.
No otras puses ko tev dod šeit teiktais, tāpat tak izdarīsi kā pati vēlies. Pati ari labāk zini kāda esi un kādas ir tavas vērtības. Vadies pēc savas intuicijas un sajūtām. Ar varu tak mīļš nebūsi. Ja nav, tad nav klikšķis un nekāda nauda klāt nestāvēs...ja nu vienīgi tu ar aprēķinu.
01.05.2015 15:18 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Labāk ir raudāt mersī, nevis troleibusā

Šis izsaka visu.:-D
Es jau laikam nevarētu būt ar cilvēku,kurš nav mērķtiecīgs.
01.05.2015 17:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)