Siera kūka.
Es taisu lieso variantu.
Pamatne - mazkaloriju cepumi, žāvēti augļi, olīveļļa vai vēl liesākam variantam sula. Piemēram svaigi spiesta ābolu sula.
Cepumus ar žāvētiem augļiem un vai riektiem ( var tikai cepumus) met blenderī, klātielejās olīveļļa vai sula. Un blenderējas. Olīveļļa vai sula lejās klāt pamazām, lai iegūtu pastalīnveidīgu masu.
Pannā klājas cepešpapīrs. Masu plānā, nosedzošā kārtā klājas pannas pamatnē.
Kūkas masa - grieķu jogurts, olas baltums, cukurs, vaniļa, citrons
Grieķu jogurtas + cukurs + vaniļa, citrona miziņa. Viss sakuļās ar mikseri.
Olas baltums ( 2,3 atkarībā no pārējo sastāvdaļu daudzuma) + cukurs + citrona sula kuļās stngrās putās.
Grieķu jogurtā iecilā olu baltuma putas un viss liekās pannā.
Pa virsu var pārbērt vaniļas cukuru vai paradto cukuru.
Un liekās cepeškrāsnī kādos 180 grādos uz minūtēm 20.