Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kūkas

 
Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Iesakat vienkāršu kūku receptes. (l) Būs pirmā reize, kad pati meistarošu kūku :)
29.04.2015 14:14 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Nopērc gatavo biskvītu,
sajauc sviesta paciņu un varītā iebiezināta piena (ar cukuru protams) bunžu, vari pielikt klāt kakao un nedaudz kādu konjaku (aromātam)
iegūto krēmu smērē starp biskvītiem.
Neko vienkāršāku un kalorijām bagātu nevaru iedomāties :)
29.04.2015 14:19 |
 
Reitings 135
Reģ: 04.02.2015
Noteikti nepērc gatavo biskvītu! Ja nu vienīgi kādā labā konditorejā ir tāda iespēja iegādāties, nezinu. Manā uztverē, veikalu biskvīti ir kaut kas šausmīgs. Tad jau labāk kādu kūku ar klasisko cepumu apakšu.
29.04.2015 14:22 |
 
Reitings 205
Reģ: 10.06.2013
Es arī par vienkāršu siera kūku ar cepumu apakšu :
Sasmalcina 2 Selgas paciņas un izmīca tās kopā ar 150 - 200 gramiem sviesta. No gatavā maisījuma - ieklāj pamatni kūkas veidnē, maisījumu piepresējot. Gatavo augšdaļu. Blenderī sakuļ 250 ml 35% saldā krējuma ar cukuru ( var arī brūno cukuru, bet ne Demeraras), pievienojot rīvētu laima miziņu un vaniļas ekstraktu. Kad putukrējums uzkults, pievieno 2 paciņas Kārums svaigā siera bez piedevām. Visu samaisa un klāj kūkas augšdaļā. Liek ledusskapī vismaz uz 4- 5 h. Easy! :)
29.04.2015 14:29 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Siera kūka.

Es taisu lieso variantu.

Pamatne - mazkaloriju cepumi, žāvēti augļi, olīveļļa vai vēl liesākam variantam sula. Piemēram svaigi spiesta ābolu sula.

Cepumus ar žāvētiem augļiem un vai riektiem ( var tikai cepumus) met blenderī, klātielejās olīveļļa vai sula. Un blenderējas. Olīveļļa vai sula lejās klāt pamazām, lai iegūtu pastalīnveidīgu masu.

Pannā klājas cepešpapīrs. Masu plānā, nosedzošā kārtā klājas pannas pamatnē.

Kūkas masa - grieķu jogurts, olas baltums, cukurs, vaniļa, citrons

Grieķu jogurtas + cukurs + vaniļa, citrona miziņa. Viss sakuļās ar mikseri.
Olas baltums ( 2,3 atkarībā no pārējo sastāvdaļu daudzuma) + cukurs + citrona sula kuļās stngrās putās.

Grieķu jogurtā iecilā olu baltuma putas un viss liekās pannā.

Pa virsu var pārbērt vaniļas cukuru vai paradto cukuru.

Un liekās cepeškrāsnī kādos 180 grādos uz minūtēm 20.
29.04.2015 14:32 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Manā uztverē, veikalu biskvīti ir kaut kas šausmīgs.

Pirmajā reizē biskvītu pašai es noteikti neieteiktu taisīt. Bet jāpērk, protams, labs, nevis pats lētākais maximā.
29.04.2015 14:41 |
 
Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Aha variants ir taisīt siera kūku, varbūt ir kāda vienkārša biezpiena vai šokolādes kūka?
29.04.2015 14:41 |
 
Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Es gribu pamēģināt šo http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=15850
Bet mani vienīgi biedē šis
Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku.


Nav man tādas bļodas, kura balstītos uz katla maliņas un nepieskartos ūdenim (t)
29.04.2015 14:44 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
kausē mikroviļnu krāsnī. 30 sek, tad apmaisi, atkal 30 sek, atkal apmaisi. Nav jau tā šokolāde glazēšanai, nekas ja mazliet pārkarsēsi.
29.04.2015 14:59 |
 
Reitings 135
Reģ: 04.02.2015
Nav man tādas bļodas, kura balstītos uz katla maliņas un nepieskartos ūdenim

Nu uzvelc virtuves cimdu, kaut vai adīto dūraini un pieturi to bļodu. Esmu kausējusi arī ūdens peldē, neatceros, ka kaut kas dikti savādāks ar to šokolādi notika, bet droši vien jau ir iemesls, kāpēc saka kausēt tvaikā.
29.04.2015 15:05 |
 
Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Hmm, atcerējos, ka man ir tvaika katls ar tiem caurumiem, es varētu tajā katla otrajā slānī ielikt to bļodu un tad jau būs ok, ne? :D
29.04.2015 15:05 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
četrās sezonās ir daudz labu recepšu, man viena no pirmajām kūkām ever bija:
http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=46417

un šobrīd viena no iecienītākajām mūsmājās ir šī:
http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/lasitaju_receptes/recipe.php?id=72379

Galvenais nevajag satraukties - ne sviestam, ne šokolādei nekas nenotik, ja arī kausējot bļodiņa saskarsies ar ūdeni. :)
29.04.2015 15:06 |
 
Reitings 403
Reģ: 30.08.2014
Nezinu, vai to īsti par tiramisu sauktu, bet nu tik vienkārša un garšīga kūka - http://www.maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/20120827-bezalkoholisks-tiramisu/
Vienīgi es parasti lieku mazāk pūdercukuru, pa vidu vēl dažreiz kādus augļus ielieku :)
29.04.2015 15:10 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Ja tev tā kūka nav steidzama, tad ir vēl viens paņēmiens, kā izkausēt šokolādi. Ielej siltu (ne karstu) ūdeni bļodā un tajā ūdenī ieliec otru trauku ar sasmalcinātu šokolādi. Kusīs ilgāk un lēnāk, bet izkusīs tikpat labi kā tajā tvaikā.
29.04.2015 15:11 |
 
Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Ok, liels paldies visām :)
Vēl padomāšu par to, kuru recepti izmēģināt, bet laikam palikšu pie sava ieliktā varianta :D
29.04.2015 15:16 |
 
Reitings 6
Reģ: 31.01.2015
Šokolādes braunijs! Ātra, vienkārša un ļooooooti garšīga! :) Google tev iedos 101 variāciju, grūti nošaut greizi.
29.04.2015 18:01 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
man ir ātras un vieglas banānu kūkas recepte .... ja interesē saki , es pameklēšu
29.04.2015 18:04 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
labāk , atsūti man pm epastu un es tev aizsūtīšu meilu ar receptes foto , man slinkums pārrakstīt :-/
29.04.2015 18:05 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Saldā brunete ir nežēlīgi vienkārša.. pagooglē prjaņiku kūkas receptes (vēl vienkāršāk), tās lielākoties cilvēkiem garšo :)
29.04.2015 23:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits