Mamma

10 gadi
Reitings 55
Reģ: 29.01.2009
Sveiki, mēs ar vīru saņemam zem minimālās algas, un ļoti reti sanāk palūgt kādus 15-20 eUR līdz algai. Taču kā vienmēr savai mammai kad palūdzu viņa jau labprāt iedotu, bet tad sākas- kādi ir jūsu ienākumi un izdevumi un tad viss tiek rūpīgi pierakstīts uz papīra, un tad viņa vēl piebilst lai tad vīrs ņem vairak stundas darbā, taču es jau vīru tā gandrīz neredzu mājās, pati pagaidām sēžu dekrētā... Un kad pasaku ka jau tā daudz strādā, viņa saka, lai tad iet uz kursiem un dabuj labāku darbu, bet ja tā padomā tā nav tak viņas darīšana gar mūsu budžetu..
Un kad man sāk pārmest ka vienreiz paņēmu kredītu un ka labāk būtu lūgusi viņai man vnk nāk smiekli... atkal klausīties viņā???
26.04.2015 17:31 |

10 gadi
Reitings 55
Nu es vnk nespēju plānot budžetu tā kā to dara viņa, kad pieraksta pat cik daudz srkociņu kastīšu iztērē un to, cik izmaksā viņai nopirkt pienu utt....viņa visus sīkumus skaita
26.04.2015 17:55 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
manga54 Visu laiku jau tā skaitīt nevajag, bet piemēram kādu mēnesi paskaitīt līdzi izdevumiem gan varētu un tad mēneša beigās jau var redzēt kur varētu ietaupīt un kas nav tik vajadzīgs :)
26.04.2015 17:57 |

10 gadi
Reitings 10290
Vairāk pelnīt nespējat, plānot budzētu nespējat, toties aizņemties vajag.

Vai nu neaizņemies no mammas, vai arī paciet tās pāris reizes to pamacīšanu.
26.04.2015 17:57 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
manga54, uzskaitīt visus sīkumus, sakrāt visus, visus čekus nav slikta ideja - to nevajag darīt visu mūžu, bet, piemēram, 1-2 mēnešus. Pēc tam mēneša beigās visu saskaitīt. Uzreiz cita perspektīa uz saviem tēriņiem, izrādās, ka uz "Kinder Surprise" iztērēta nauda, piemēram, labu zābaku vērtībā :) Uzreiz nākamajā mēnesī veikalā šo to roka vairs groziņā neliks.
26.04.2015 17:58 |

Reitings 3379
Es ceru, ka apzināti neplānojāt bērniņu, citādi tā ir liela bezatbildība no jūsu puses... Nabaga bērniņš. Kad jums uz pāris dienām aptrūksies nauda pamperiem, tad ko - tīsi autiņos? :-/
26.04.2015 18:01 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Redzi, tu pati esi mamma, tu esi visa pasaule mazam cilvēciņam un tu mīli šo cilvēciņu tā, kā nespēj mīlēt nevienu citu. Cilvēciņš izaugs, tu vairs nebūsi visa viņa pasaule, bet gan tikai daļiņa no tās. Bet tev šis cilvēciņš būs tikpat dārgs kā šobrīd. Un mammai lielākais prieks un laime ir tad, ja bērniem iet labi, ja viņi ir laimīgi. Mamma pārdzīvo un līdzi jūt, ja bērniem neiet tik labi kā gribētos. Tava mamma varbūt nejūt pārmetumu pieskaņu savā balsī, bet viņa cenšas palīdzēt kā nu māk, aizdodot naudiņu grūtos brīžos un ar padomiem. Un, protams, ka mamma pārdzīvo to, ka tu labāk esi gatava kredītu ņemt, nevis viņai lūgt palīdzību. Jo vismaz tā viņa jūtās tev noderīga, svarīga un viņa atkal jūt to, ko juta tad, kad biji maza un griezies pie mammas pēc palīdzības bērnībā. Labāk tā vietā, lai dusmotos uz mammas deguna bāšanu tavās darīšanās, pasaki viņai, cik ļoti tu viņu mīli un ka novērtē viņas palīdzību. Iedomājies, kā tu justos, ja tavs bērns tevi atstumtu un pats cīnītos ar savām grūtībām, neļaujot tev palīdzēt?
26.04.2015 18:02 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
A kas tur tāds ir - tīt autiņos?
26.04.2015 18:03 |

Reitings 17203
Es ceru, ka apzināti neplānojāt bērniņu, citādi tā ir liela bezatbildība no jūsu puses... Nabaga bērniņš. Kad jums uz pāris dienām aptrūksies nauda pamperiem, tad ko - tīsi autiņos?

Nevajag jau aiziet galējībās, tak kā kau autore teica šī ir otrā reize kad tā lūdz to naudu un nelūdz ar lielas summas patiesībā. Gan jau ka ar bērniņu viss būs labi un viņam nekas netrūks!

Un tiešām, kāda vaina tīt autiņos? Kādreiz tādi pamperi vispār nebija, bet nez kāpēc mēs visi vel esam to izdzīvojuši līdz mūsdienām.
26.04.2015 18:08 |

Reitings 3379
Nu tas nebija veiksmīgs piemērs varbūt, jo mūsdienās tiešām ir moderni izmantot mazgājamos autiņus. Bēbītim var vajadzēt daudz ko - varbūt būs jādod mākslīgais piens, varbūt piebarošanas periodā nebūs naudas ķirbim vai kabacim, varbūt uz sitienu jānopērk zāles. Elementāri - ja 2 cilvēki knapi var izdzīvot, tad kā izdzīvos 3? Ir jāmeklē risinājumi. Kredīti un aizņemšanās nav ilgtermiņa risinājumi.
26.04.2015 18:11 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
pareizi tava mamma visu saka!! Un taa ir vinjas dariishana, ja tu muuzhiigi aiznjemies naudu no vinjas.

++

Nu nav normāli, ka šādi katru mēnesi jāknapinās. Kā dzīvosiet, kad bērns būs? Tad būs oi, oi, oi izdevumi.
26.04.2015 18:19 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
Gan jau ka ar bērniņu viss būs labi un viņam nekas netrūks!

vini divataa esot nespeej savilkt galus kopaa.kas tam beernam vispaar tur veel var sanaakt. tie pamperi jau cik vien maksaa.
26.04.2015 18:23 |

Reitings 17203
Bet autore jau saka ka šādi nav katru mēnesi.
Protams piekrītu ka kaut kas ir jāmaina lai būtu labāk gan pašiem, gan bērnam. Jāmeklē labāks darbs vai jādabū vismaz haltūras vai kaut kas tāds. Zem minimālās tomēr ar nevar strādāt!
26.04.2015 18:34 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Te tev nu bija... Diskusijā par bērniem līdz 20 tik smuki uzrakstīji,bet izrādās..
26.04.2015 19:02 |

Reitings 4298
Nabaga bērniņš. Kad jums uz pāris dienām aptrūksies nauda pamperiem, tad ko - tīsi autiņos?

Jēziņ! Tad jau mēs te visi 90-to gadu bērni esam "nabaga bērniņi" - bet kaut kā esam dzīvi un veseli!

Bet par tēmu runājot - ja Tu prasi mammai naudu (Vienalga, iedot vai aizdot), tad viņas reakcija ir pilnīgi normāla. Bet saprotu arī Tevi - Tev nepatīk, ka mamma analizē jūsu finanses - man arī ļoti nepatīk, ja mamma (vai kāds cits) tā dara, tādēļ risinājums - ja kādreiz tiešām esam naudas grūtībās, tad labāk aizņemos naudu no kādas māsas, jo mana mamma arī uzreiz prasītu, kam man pietrūkst un kāpēc pietrūkst utt. Mēs jau daudzus gadus māsas savstarpēji aizdodam viena otrai naudiņu un izlīdzam arī visādos citādos veidos, vecākus par to neinformējot - gribas, lai viņi lieki neuztraucas un tic, ka mums visām vienmēr viss ir labi un visam pietiek.
Ja Tev vai draugam nav māsu/brāļu, tad varbūt ir kāds labs draugs, radinieks, no kura variet naudiņu aizņemties, ja tiešām tā ir, ka pietrūkst pāris dienas pirms algas un tūlīt jau arī esiet gatavi atdot.
26.04.2015 19:11 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Es domāju, ka tā ir tikai loģiska mātes reakcija uz tavu lūgumu. Es saprastu, ja jūs nestrādātu un tad palūgtu mazliet naudas, bet ja jau tu saki, ka ir darbs, tad tikai normāli, ka viņai rodas jautājumi kam to naudu vajag!
Ja ir iespēja viņai neprasīt, tad neprasi. Ja nav, tad pieciet un uzklausi viņas komentārus. Pati ej viņai prasīt un tad sūdzies, ko viņa bāž degunu tavās darīšanās. :D
26.04.2015 19:17 |

Reitings 8272
Ari tas retas reizes,'kad prasi mammai nauus-nu naksies samierinaties ar izteikumiem un ieteikumiem. Principa neko sliktu jau vina nepateica, bet kuram tad patik dzirder rugto patiesibu atklati...taa vieta, lai prasitu mammai nauud, tad izdomatu, ka pati kadu centu nopelnit ar bebi sezhot majas. Un, ja butu akuta situacija, tad varbut aiznemties no kada cita. Bet vispar skumji..es vnk padomaju, ja jau pashi knapinaties, kaa jus berninu uzturesiet...
26.04.2015 22:47 |

Reitings 477
Reģ: 08.04.2015
Pirmkārt jau vajadzēja padomāt par ģimeni, kā to uzturēs un tad ražot bērnu????? Tavam vīram tiešām VAJAG PAŅEMT VAIRĀK STUNDAS DARBĀ vai meklēt papildus darbu.
26.04.2015 22:51 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Ar laiku iespeejams tiesaam dabut labaaku darbu kaut papildu halturas..vai ar mammu sarunaat nevarat ka vnk nedos naudu, bet ja ,piemeram, vinai darzins ir tad vnk taa vietaa labaak kartigi kartupelus sadot un ko tmlidzigu? vai ari vnk....biezaak paciemoties pusdienas paeest?
26.04.2015 22:53 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
jā, mātei ir daļa gar jūsu budžetu, ja no viņas tiek prasīts papildinājums
26.04.2015 23:04 |

Reitings 7743
Tas no mammas puses nav kā uzbrauciens domāts, bet tiešām normāls jautājums - vai jūs sekojat līdzi izdevumiem, varbūt kaut kur tiešām ir iespējams drusku ietaupīt, nezinu - izdevīgāku tarifu plānu, mazāk elektrību izlietot vai pārtiku par daudz sapērkat un sanāk kaut ko izmest regulāri laukā, nu tā - it kā sīkumi, bet naudiņa tur aiziet.
Un tiešām - ja negribas no mammas to dzirdēt, tad atliek vien dzīvot tā, lai nevajadzētu aizņemties, un vispār - ir jānovērtē, ka ir tāda mamma, kura iedod to naudiņu, un nav jāņem nez kādi kredīti un jāstreso, kad un cik būs jāatdod.

Nuuu, es, cik paskatos vakances, nešķiet, ka būtu grūti vai neiespējami atrast vismaz kādu haltūru, vismaz mazpilsētās, ja tiešām to naudu vajag. Bet nu - pāris reizes dažu gadu laikā jau nav tik traki, nedomāju, ka būtu neiespējami drusku iekrāt, lai kādā nebaltā dienā varētu no zeķes izvilkt un nevajadzētu mammai lūgt. :)
27.04.2015 09:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits