Rīgas Satiksmes līgumssods.

Reitings 14
Reģ: 07.03.2015
Braucu bez biļetes un aptureja kontrole ar pašvaldības policiju.
Lai gan teicu, ka pašvaldības policijai nav tiesību izpaust manus datus, kontrole, tie tomēr to izdarīja.
Kontrole sagatavojo līgumsodu, bet to kategoriski atteicos parakstīt, uz ko man atbildēja paraksti vai nē tā pat sods jāmaksā.

Runa nav par sodu bet par principu. Vai tiešām, pat ad a nepiekrītu ka izpauž manus datus un neparakstu līgumsodu, man tik un tā tiks piemērots sods?

Vai kāda var ieteikt ar ko konsulēties vai kur gūt kkaut kādu atbildi šajā jautājumā? JO cik saprotu protokols(līgmssods) skaitītos spēkā esošs ja to būt sastādījusi amatpersona (policija) bet to sastādīja kontrolieris, kas nu gan nav nekāda amatpersona.

Paldies :)
23.04.2015 16:59 |

Reitings 55
Reģ: 16.04.2015
meooooww
Kāds sakars bezmaksas transportam? Jūs slavinājāt modernos Latvijas transportus un teicāt, ka tā cena ir par modernumu. Es saku, ka nav mums nemaz tik moderni transporti, citur ir modernāki, kā cormeum saka - cena atbilst iedzīvotāju līmenim. Tallinā, kur tādi paši modernie transporti kā mums, ir bezmaksas. Galvenā mana doma nebija parādīt, cik daudzās valstīs kaut kas ir bezmaksas, bet, ka nav par ko slavināt Latviju šajā gadījumā. Cenas augstas tādā ziņā, ka neadekvātas iedzīvotāju algām, transports vai nu slikts vai nu normāls. Kopumā bēdīga situācija.

Alexxa
Starp citu - pēdējoreiz biļešu cenas pacēla vēl pirms tā nanotehnoloģiju skandāla.

Vilks zina, ko ēdīs. Ticu, ka tas nebija vienīgais unikālais gadījums, noteikti kaut kas tāds notiek ik pārdienu, kad tiek paņemta nauda no RS un iedota bagātajiem onkulīšiem neiztērējot to vajadzīgiem nolūkiem.
Es piekrītu, ka jāmaksā ir, bet nevajag vienīgi zaķus vainot pie augstās biļešu cenas vai nest citu moralizēšanu. Zog visi - gan zaķi, gan RS.
24.04.2015 12:15 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Laišana iekšā tikai pa priekšējām durvīm ļoti labi strādā, pilsētā, kur iepriekš dzīvoju, tā bija un visi godīgi maksāja, pie reizes arī strādāja face control, bomži nevizinājās. Rīga gan tam būtu milzīgs mīnuss - agresīvās omes un citi, kas uztraucas, ka nepaspēs apsēsties :)

Situācija pati par sevi muļķīga, ja es negribu maksāt, eju ar kājām. Daudz kas man liekas dārgs, cenas uzpūstas, bet maksāju tāpat, veikalos principa pēc zagt negrasos :D
24.04.2015 12:15 |

Reitings 55
Reģ: 16.04.2015
tepat kaimiņos Tallinā ir bezmaksas transports visiem pilsētas iedzīvotājiem, nevis tikai priviliģētiem, un paši transporti noteikti nav sliktāki.

Pirms diviem gadiem, kad Ušakovam radās doma par ko līdzīgu, kas sākās? Nabaga apbižotie laucinieki un cita nedeklarētie rīdzinieki. Diskriminācijas un kas tik vēl ne. Mums būtu bezmaksas transports un iebraucējiem jāmaksā par biļeti, bet kašķīgais latvietis taču nespēj to pieņemt.

Tallinā sistēma ir citādāka. Rīgā Ušakovs uz tā gribēja uzvārīties.
24.04.2015 12:16 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Rīgā Ušakovs uz tā gribēja uzvārīties.

Uzvārīties uz kā? Uz deklarētiem rīdziniekiem? Vai tad nedeklarēts ir rīdzinieks? Ja esmu deklarējusies Rīgā, bet strādāju Siguldā, viņu atlaides uz mani neattiecas, jo neesmu deklarējusies tur.
Deklarēšanās ir vienīgais veids, kā pierādīt, ka esi pilsētai piederīgs. Tīri juridiski. Tas, ka tas līdzi nes arī ienākumus pilsētai no Tava darba, tas ir fakts.
Aizbrauc uz Ventspili un iestāsti Lembergam, ka vēlies pilsētnieka privilēģijas, bet nedeklarēsies tur. Tev pirkstu pie deniņiem parādīs - garantēju.
24.04.2015 12:21 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Tallina vispār atrodas citā valstī, kurai nav identiska ekonomiskā situācija, parādi, cilvēki utml. Bet nu tas tā... maznozīmīgi :D

Un ko var piesieties tiem mūsu autobusiem? Kur tu esi bijusi, kur ir vēl modernāks sabiedriskais? Pabūts teju visās lielākajās Eiropas pilsētās, arī ārpus Eiropas robežām, bet nu mūsējiem cepuri nost! Par cenu nemaz nerunāju, bet tieši par transportu kā tādu. Es nesaprotu ko var gribēt - zelta karietes? :D
24.04.2015 12:23 |

Reitings 7408
Ticu, ka tas nebija vienīgais unikālais gadījums, noteikti kaut kas tāds notiek ik pārdienu, kad tiek paņemta nauda no RS un iedota bagātajiem onkulīšiem neiztērējot to vajadzīgiem nolūkiem.
Vairs nav tie laiki, kad ko tādu varēja bieži. Un tas, ka viens ir zaglis, nedod tiesības citiem par tādiem kļūt. Tev viens nozags telefonu un es paņemšu Tavu maku. Mani tak nevar sodīt, jo tas otrs Tevi apzaga pirmais. Tāda ir Tava loģika.
24.04.2015 12:30 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
es iesaku parsudzet, jo autore man liekas adekvata

:D
24.04.2015 12:40 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
++++marchixa
Es nesaprotu par ko te vispār ir diskusija un jautājums.
Sabiedriskais transports ir tāds pats pakalpojumu sniedzējs kā jebkurš veikals, kafejnīca, skaistumkopšanas salons, utt. Ja tev sakopj nagus/matus/ādu, tad arī piecelies un ej prom, nesamaksājot, jo tās cenas ir uzpūstas vai maku mājās aizmirsi?! (t) Situācija ir 1:1 identiska.
Saņēmi pakalpojumu- samaksā. Ja nē- var izsaukt policiju un nokārtot tev administratīvo lietu. Pēc būtības tā ir zādzība- tu zodz pakalpojumu.
Tas pats ar sabiedrisko transportu- brīdī, kad tu vēlies nonākt no punkta A uz punktu B, tu izvēlies pakalpojuma sniedzēju- taksi, autobusu, tramvaju, maršruta taksometru vai trolejbusu. Izvēlējies pakalpojumu- maksā. Nepatīk cenas, naudas nav- neizvēlies nevienu pakalpojuma sniedzēju- ej ar kājām vai brauc ar riteni.
Tas, ka tu kaut ko neesi parakstījusi, neko nemaina. Tava identitāte ir noskaidrota, ir liecinieki- kontrole un policija, un ir videoieraksts (jā, visos sabiedriskajos jau kādu laiku filmē), kurā esi redzama tu. Ja zagli pieķer aiz rokas, viņam nekas nav jāparaksta- viņu tik un tā soda- atzīst vai neatzīst vainu.
Un prasīt mazināt sodu ir par vēlu- izlasi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu:
Atbildību par administratīvo pārkāpumu mīkstina šādi apstākļi:
1) ja vainīgais vaļsirdīgi nožēlojis izdarīto;
2) ja vainīgais novērsis pārkāpuma kaitīgās sekas, labprātīgi atlīdzinājis zaudējumu vai novērsis nodarīto kaitējumu;
3) ja pārkāpums izdarīts stipra psihiska uzbudinājuma ietekmē vai arī smagu personisku vai ģimenes apstākļu sagadīšanās dēļ;
4) ja pārkāpumu izdarījis nepilngadīgais;
5) ja pārkāpumu izdarījusi sieviete grūtniecības stāvoklī vai sieviete, kam ir bērns vecumā līdz vienam gadam;
6) ja vainīgais ir labprātīgi pieteicies pirms izdarītā pārkāpuma atklāšanas.

Es tā sapratu, ka neko no tā izdarījusi neesi, tā ka gatavo vien savus 30 eur, no tā maka, ko mājās aizmirsi :-D
24.04.2015 12:47 |

Reitings 150
Reģ: 23.03.2012
Tie, kas no rītiem brauc uz darbu ar sabiedrisko, ļoti labi sapratīs, ka laišana pa priekšējām durvīm ir galīgi garām.
Tas varētu strādāt mazākā pilsēta, vai laikā, kad tik daudz cilvēki neizmanto transportu, bet...es braucu uz darbu ar 17. maršruta trolejbusu no purvciema, viņš no rītiem ir ļoti pilns, ļoti daudz cilvēku kāpj iekšā, ir bijis pat tā, ka tik pilns, ka nav vietas un jāgaida nākamais. Un kā jūs, gudrie prāti iedomājaties šādā situācijā laišanu pa priekšējām durvīm? mm? Ja cilvēki no rīta cenšās maksimāli ātri sakāpt transportā, lai maksimāli ātrāk tiktu uz darbu? Tā būtu lieka laika kavēšana.
24.04.2015 15:13 |

Reitings 150
Un pie pārējām durvīm noteikti stāvētu šveicari, kas izritina sarkano paklāju, lai cilvēki var izkāpt un vaktētu lai neviens neiekāptu? :D
24.04.2015 15:17 |

Reitings 150
Piedodiet, bet muļķīgi kautko tādu nosaukt par ģeniālu.
24.04.2015 15:18 |

Reitings 2425
Mya, beidz smīdināt. Ja Londonā, kurā dzīvo ap 12 miljonu cilvēku, šāda sistēma darbojas lieliski, tad nu, atvaino... mazajā Rīdziņā tas nedarbosies? Goda vārds, smiekli nāk, kad Rīgai piedēvē kaut kādu lielpilsētas statusu :D
24.04.2015 15:21 |

Reitings 7408
Ja cilvēki no rīta cenšās maksimāli ātri sakāpt transportā, lai maksimāli ātrāk tiktu uz darbu? Tā būtu lieka laika kavēšana.

Saplāno savu laiku un ej uz vienu busu ātrāk, nebūs tādu problēmu ar to, ka divas minūtes ir baigais kavējums.
Pie kam, ja tādā pārpildītā busā (Ir pieredze ar 3 busu no Pļavniekiem, kad Vārnu ielā iekāpj kontrole), palaiž kontroli, tas kļūst jūtami brīvāks, jo bezbiļetnieki tur nav tikai 2-3.
Ja visi pirktu biļetes, būtu iespējams arī normālāk saplānot maršrutus - laist tur lielākus busus vai palielināt reisu skaitu.
Tā, ka problēma ar priekšējām durvīm ir tikai bezbiļetniekiem un tiem, kas nejēdz savu laiku plānot. Kāpēc Londonā tas strādā? Tur cilvēki no rītiem uz darbu nebrauc? Brauc. Tikai prot savu laiku plānot.
24.04.2015 15:28 |

Reitings 2425
Es nobraukāju visu laiku ar autobusu Londonā uz darbu. Populārākajos maršrutos autiņš nāk ik pa 2-3 minūtēm un tāpat tā biļešu atrādīšana vadītājam prasa 2-3 sekundes katram cilvēkam. Pieliek savu oyster, tas nopīkst un iet tālāk. Gandrīz visās pieturvietās ir oyster machine (tādi paši kā etalona apmēram) vai kioskos pieturās ir iespējams gan pārbaudīt savu oyster vai tur ir pietiekoši braucienu vai papildināt. Lielākā daļa pērk nedēļas vai mēnešbiļetes jebkurā gadījumā, tādēļ aši iekāpj, nopīkstina, pat neapstājoties, un iet tālāk.... un tas ir pilsētā, kas ir cik liela? :D

vaina ir cilvēkos... ja māk saplānot savu laiku un "neaizmirst" maku vai papildināt savu talonu, tad nekādas aizkavēšanās nenotiek.
24.04.2015 15:35 |

Reitings 381
Reģ: 04.08.2014
diez kaapeec kontrolieri nevareetu sastaadiit liigumsodu?
24.04.2015 22:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits