Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Aperitivs

 
Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
Ka tas tiek isti organizets? Varbut izskatos ka analfabete, bet man navrieksstata, mans virietis ir ieludzis savu kolegi pie mums uz aperitivu, kas esot tik vien ka dzeriens pirms dosanas vakarinas, bet man pilnigi liekas, ka jabut ari kadam uzkodam, bet kadam? Ka serve , ko serve? Par ko vajadzetu piedomat, neaizmirst?
22.04.2015 13:01 |
 
Reitings 649
Reģ: 31.08.2012
Dzēriens kurš veicini apetīti pirms ēdienreizes
22.04.2015 13:06 |
 
Reitings 247
Reģ: 09.03.2015
Aperitīvs ir dzēriens pirms ēdienreizes, kurš veicina apetīti.

Ja vinš saka,ka tikai dzēries,tad sagatavo tikai dzērienu un ar uzkodām neaizraujies;-)
22.04.2015 13:06 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Tu dzīvo Latvijā?
dažādās valstīs atškiras ko pasniedz kā uzkodas/snack pie aperatīva ,
piemēram Itālijā, Francijā.
bet tās ir principā mazas uzkodas


Un kā dzērienu, piemēram, aperol sprits ;)

Man patīk aperatīva ideja, varētu Latvijā arī bāri piedāvāt
22.04.2015 13:07 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Aperol Spritz
22.04.2015 13:08 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Parasti atnes kādu paleti, paplāti
22.04.2015 13:09 |
 
Reitings 649
Reģ: 31.08.2012
 
Reitings 119
Reģ: 28.08.2014
Kas jūs galīgi esat stulbas???? Tas nav dzēriens bet gan ēdiena. Alkoholikes jus
22.04.2015 13:10 |
 
Reitings 649
Reģ: 31.08.2012
Kas jūs galīgi esat stulbas???? Tas nav dzēriens bet gan ēdiena. Alkoholikes jus


Visi kas ir mācījusies profesiju saistībā ar pavāru, labi zin kas ir APERITIVS atkārtošu vēlreiz DZĒRIENS KAS ROSINA APETĪTI
22.04.2015 13:13 |
 
Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
Super meitenes, paldies, man patik ta koka "paplate", nedzivoju LV, virietis un vina kolegis ir francuzi
22.04.2015 13:18 |
 
Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Pats galvenais priekšnosacījums dzērienam, lai to sauktu par aperitīvu - tas nedrīkst būt salds. Un jābūt ļoti uzmanīgai arī ar alohola stiprumu. Pēc maltītes sekojošam didžestīvam ir jābūt stiprākam par aperitīvu. Aperitīvs vispār domāts malkot lēnām, izbaudot dzērienu, un palīdz īsināt laiku, gaidot ēdienu.

Nu parasti aperitīviem izmanto vermutu, dzirkostošos vīnus, biterus... Piemēram, no vermutiem varētu būt kaut kas no Martini Rosso, Gancia, Martelletti u.c. Taču katrā ziņā labāk izvēlēties sausās (Extra Dry) versijas., jo to sastāvā cukurs nav vairāk par 4%, bet saldajiem (Bianco) ir apmēram 15% cukura, kas aperitīvam jau ir par daudz un par saldu. Turklāt vermutu var pasniegt gan tīrā veidā, gan on the rock (ar ledu), gan arī, protams, taisīt kokteiļus.

No dzirkstošajiem vīniem bez šaubām vislabākie ir brut (sausais vīns). Kaut vai, piemēram, kā aperitīvu var pasniegt prosecco, franciacorta, lambrusco. Var pasniegt gan tīrā veidā, gan kokteiļos, piemēram, jau gazeles pieminēto Aperol Spritz.

Var pasniegt arī biterus, bet tur arī jāskatās uz alkohola un cukura līmeni dzērienā. Piemēram, Campari, Cynar, Aperol.
22.04.2015 13:28 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Francijā aperò tad sarkanvīnu, martīnī
Var bageti sagriezt un ko virsū, sierus, zāvējumus,
riekstinus, sālos kartupelīšus ,
var arī kādu auglīti sagriezt
saliec skaistu plati vai tematiski pa šīvīšiem un būs labi :)

Jauku Jums vakaru :)
22.04.2015 13:31 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Tas nav dzēriens bet gan ēdiena. Alkoholikes jus


Jā, Latvijā to uztver tikai kā apetitīti raisošu dzērienu, bet ārzemēs tam ir citas tradīcijas,
īapši itālijā un Francijā.
Vienkāršos vāros, tas ir tā, neformālā gaisotnē satikties pirms vakarinām pie kāda vai bārā, un iedzert aperatīvu dzērienu, kuram klāt nāk konkrētas uzkodas, familiērā gaisitnē, un tad jau labā noskanojumā dodas vakarinās.
Tas notiek regulāri draugu lokos, and I like it (l)
22.04.2015 13:38 |
 
Reitings 478
Reģ: 12.06.2012
Aperatīvs ēdiens- mazi ēdieniņi, uzkodas, tipa kanapē. Aperatīvs dzēriens - dzirkstošais, vai viegls baltais (nebūs sarkanvīns). Frančiem cremant visticamāk.
22.04.2015 17:53 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Aperatīvs dzēriens - dzirkstošais, vai viegls baltais (nebūs sarkanvīns). Frančiem cremant visticamāk.


Aperatīv dzērieni atširas dažādās valstīs un pat regionos.
Uzskaitītie - dzirkstošais, vai viegls baltais, Crèmant ir tikai daži no varinatiem,
un tieši Francijā sarkanvīns, piemēram, Beaujolais nouveau, ir arī kā aperatīvs,
dzīve Francijā un Itālijā nav sveša un esmu saskārusies ar šiem jautājumie :)
23.04.2015 01:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits