Pats galvenais priekšnosacījums dzērienam, lai to sauktu par aperitīvu - tas nedrīkst būt salds. Un jābūt ļoti uzmanīgai arī ar alohola stiprumu. Pēc maltītes sekojošam didžestīvam ir jābūt stiprākam par aperitīvu. Aperitīvs vispār domāts malkot lēnām, izbaudot dzērienu, un palīdz īsināt laiku, gaidot ēdienu.
Nu parasti aperitīviem izmanto vermutu, dzirkostošos vīnus, biterus... Piemēram, no vermutiem varētu būt kaut kas no Martini Rosso, Gancia, Martelletti u.c. Taču katrā ziņā labāk izvēlēties sausās (Extra Dry) versijas., jo to sastāvā cukurs nav vairāk par 4%, bet saldajiem (Bianco) ir apmēram 15% cukura, kas aperitīvam jau ir par daudz un par saldu. Turklāt vermutu var pasniegt gan tīrā veidā, gan on the rock (ar ledu), gan arī, protams, taisīt kokteiļus.
No dzirkstošajiem vīniem bez šaubām vislabākie ir brut (sausais vīns). Kaut vai, piemēram, kā aperitīvu var pasniegt prosecco, franciacorta, lambrusco. Var pasniegt gan tīrā veidā, gan kokteiļos, piemēram, jau gazeles pieminēto Aperol Spritz.
Var pasniegt arī biterus, bet tur arī jāskatās uz alkohola un cukura līmeni dzērienā. Piemēram, Campari, Cynar, Aperol.