Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vadītāja dzen stresā

Reitings 793
Reģ: 15.09.2013
Sveikas!

Es vienkārši vairs nevaru, man kādam tas ir jāizstāsta.. Kolēģe jau smejās par mani, bet man smiekli nenāk..

Tā pamatproblēma ir tāda, ka mana vadītāja reāli man uzdzen stresu.. Kā es ieraugu, ka viņa pieņems manu maiņu (strādāju viesnīcā), man uzreiz sākas panika, stress.. Ne vienmēr, bet ja kaut kas no rīta jāpaskaidro, jāpasaka par kādu kļūdu, tad viss.. Šobrīd, piemēram, kasē viss sakrīt ideāli, bet pašā kases aparātā tagad stāv lieki 20 EUR.. Jā, mana vaina, jo nepārskaitīju kasi, kad mainīju kolēģi, bet viņa man teica, ka tikko pārskaitījusi kasi un viss ok, tāpēc uzticējos.. No otras puses, labāk, ka 20 par daudz nekā par maz.. Bet es saprotu, ka man atkal būs jāskaidrojas un jātaisnojas un jāredz viņas TAS skatiens.. Viņai reāli patīk norādīt uz sīkumiem, visu laiku mācīt un tā.. Nesen vēl bija viens atgadījums, kur beigās nebiju vainīga, bet man bija jāuzraksta paskaidrojums (vairāk kā ziņojums) un divas dienas mani mocīja baismīgs stress, jo nezināju, kā viss atrisinājās.. Ik pa laikam ir tāda sajūta, ka mazās kļūdas var krāties un krāties un beigās mani vienkārši atlaiž no darba.. Kā lai tiek tam pāri?

Mana otra kolēģe saka, ka jau ir pieradusi pie tā, ka gadās kļūdas un visu uztver mierīgi, arī vadītājas izgājienus.. Nu ķipa, visi kļūdās un tā.. To es arī ar prātu saprotu, bet es jaut kā nespēju tikt tam pāri.. Man ļoti patīk mans darbs un varbūt tāpēc visu laiku uztraucos par sīkumiem un kļūdām..

Kādam/ kādai no jums arī tā ir? Kā tiekat tam pāri?
17.04.2015 03:41 |

Reitings 998
Reģ: 08.04.2015
Ar laiku Tu arī pieradīsi pie tā. Vienkārši dari visu pēc labākās gribas.
17.04.2015 05:31 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ja nespēj tikt ar savām emocijām galā - meklē citu darbu vai tomēr iemācies tvert visu vieglāk. Ko vēl te var ieteikt?...
17.04.2015 05:55 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
SunInMyHair čau! Skatos mums atkal naktsmaiņa kopā :D

Mani tāda stresā varēja iedzīt kolēgis pašā sākumā, kurš mēdz manuprāt diezgan nektatiski norāda uz kļūdām.

Es nezinu, man patīk mans darbs, bet es kaut kā to uztveru viegli. Galu galā - tas ir tikai darbs. Ja paliek grūti, tad tas nav Tev un ir jāmeklē, kas cits.
Pie tam, aiziejot mājās, nevar nest darbu līdzi. Tas arī rada lieku stresu, jo Tu būtībā nebeidz būt darbā, arī esot mājās. Lai kādas problēmas būtu, ir jāmāk atslēgties.

Liekos 20eur neturi kasē. Kaut ieliec aploksnē un noliec citur. Un kapēc tur vispār ir lieka nauda? Rēķina kļūda vai kas? Ir gadījies nepareizi atlikumu izdot. Turu pāris dienas atvilknē, ja neviens nenāk pakaļ vai nesūdzas, dalam sev. Par ko tur uztraukties? Tādas lietas pat vadītājai nav īsti jāsaka manuprāt..
17.04.2015 06:18 |

Reitings 793
Agrāk viss bija ok, bija cita vadītāja, ar viņu bija tādas brīvākas attiecības.. Kad strādājām kopā, man nebija jāuztraucās, ka katru reizi pēc sarunas ar viesi, mani iesauks kabinetā un aizrādīs un katru reizi mācīs.. Saprotat?

Kārtējo reizi neesmu piedāvājusi taksi, biļetes utt un katru reizi arvien vairāk satraucos, jo viņa taču sēž aiz muguras un klausās.. Un dažreiz, kad runāju ar viesi un kaut ko nezinu (un varu, piemēram, sameklēt internetā vai atcerēties), atnāk viņa un sāk runāt ar viesi un stāstīt to, ko nezinu, un es tā kā muļķe stāvu blakus.. Es tiešām cenšos visu iegaumēt, pierakstīt, mācīties.. Man ir švaka atmiņa un ir lietas, kuras aizmirstu, bet mums ir pietiekami liels informācijas apjoms, kas jāzina..

Un man visu laiku šķiet, ka viņa gaida no manis to, ka man vairs nebūs nekas jāpārjautā un es būšu pietiekami kompetenta veikt savus darba pienākumus..

Man tik daudz domas šaudās pa galvu, man laikam vienkārši gribās to visu izlikt kaut kur..
17.04.2015 06:23 |

Reitings 793
Čau, undersun ! :)
17.04.2015 06:23 |

Reitings 4224
Un dažreiz, kad runāju ar viesi un kaut ko nezinu (un varu, piemēram, sameklēt internetā vai atcerēties), atnāk viņa un sāk runāt ar viesi un stāstīt to, ko nezinu, un es tā kā muļķe stāvu blakus..

Tik ļoti izklausās pēc manas jaunās vadītājas. 'Viņa Tev tikai tā vai visiem? Mēs kaut kā viņu ātri nolaidām no mākoņiem.
17.04.2015 06:26 |

Reitings 793
undersun

Man arī ļoooti patīk mans darbs un ar viesiem jau esmu iemācījusies komunicēt, arī stresa situācijās, kad viesis ir par kaut ko neapmierināts, varu palikt rāma un mierīgi visu izskaidrot.. Arī kolēģi ir tik forši! Bet.. jā..

Piekrītu, ka darbu uz mājām nenes, bet tās domas un emocijas jau arī nepaliek darbā ieslēgtas ģērbtuves skapītī.. Un dažreiz ir mazliet par daudz.. Un ne jau darbs ir pie vainas.. Bet konkrēts cilvēks.. Ir dienas, kad mēs strādājam kopā un ir pilnīgi superīgas maiņas un runājamies un labi sastrādājamies.. Ir arī sliktākas dienas, protams.. Varbūt tas viss ir atkarīgs no viņas garastāvokļa..?

Man visas atskaites visur pilnīgi sakrita, pārbaudīju rēķinus, tur arī viss sakrīt.. Laikam kolēģe izdevusi kaut ko par maz kādam.. :) Bet kam negadās!
17.04.2015 06:33 |

Reitings 793
Viņa Tev tikai tā vai visiem?

Ir vēl viena kolēģe, kas vēl nesenāk strādā, un viņai ir tieši tāda pati situācija.. Sākumā man šķita, ka tikai uz mani tā, bet neesmu vienīgā..
17.04.2015 06:34 |

Reitings 4224
Varbūt tas viss ir atkarīgs no viņas garastāvokļa..?

Ta tā arī pasaki, lai savu slikto garstāvokli Tev neuzgrūž. Ja jau strādājot kopā ir brīvas sarunas, tad runā! Viņai visticamāk ir savadāka pieredze, pastāsti kā jums tur viss pieņemts. Neļaujiet sev kāpt uz galvas, ja ir kas nepieņemams.'
Manuprāt arī labi darbojas draudzīgais variants, nerādi, ka Tevi kas aizvaino, es smaidīga pret viņu un runājies par visu ar tādu vieglumu. Iebilsti, parādi, ka esi spēcīga darbiniece ar savu es :)
17.04.2015 06:41 |

Reitings 793
Viņai visticamāk ir savadāka pieredze, pastāsti kā jums tur viss pieņemts.

Viņa šeit strādā jau 3 gadus un sākumā bija tur, kur es tagad, pēc tam vadības asistente un tad vadītāja.. :) Es šeit esmu mazāk kā gadu (tajā amatā, kurā esmu tagad).. Pirms diviem (vai pat trim) gadiem, šī bija mana pirmā darba vieta un es biju zemākā amatā.. Tad aizgāju un pēc tiem diviem, trim gadiem esmu atpakaļ, tikai nu jau kā admins.. Bet viņa jau tur bija vēl pirms manis.. Tā kā pazīstamas esam jau labu laiku..

Varbūt viņa izjūt to poweru kā vadītāja un tagad var darīt, ko vēlās (tas nebija uzbraucoši, bet tādas domas)..
17.04.2015 06:46 |

Reitings 4224
Tad vispār es nesaprotu kapēc Tu tā baidies no viņas.. Viņa visvairāk zin kā ir tur strādāt, kādas kļūdas var pieļaut un tā.

Vienkāŗsi tver to visu vieglāk. Tas ir tikai darbs. :)
17.04.2015 06:56 |

Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
Varbūt skan mulķīgi- bet mēģini ja ne sadraudzēties tad vismaz iegūt viņas simpātijas (tikai bez pielīšanas- to uzreiz atkodīs).
17.04.2015 07:45 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ko man teikt,kad man vakar piesēja vispār kļūdas,kas uz mani neattiecas, laika posmā,kad nemaz nebiju darbā(biju atvaļinājumā) un no radikāli pretēja amata pienākumiem nekā es pati pārstāvu?:D Un tas nav variants- paejam mierīgi no visiem un kādā stūrītī pasakam. Bļauj pa visu ofisu,lai visi dzird. :-| :-O
17.04.2015 08:49 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Man ir viena kolēģe, kura arī ar vadītāju nesaprotas. Kad vadītāja sāk ar viņu runāt- vienkārši gandrīz sastingst. Kādēļ tā, nezinu, vienkārši ir cilvēki, ar kuriem nevar saprasties, līdz ar to katru teikto uztver savādāk. Kā piemēru varu pastāstīt- vadītāja zvanīja viņai un pajautāja, vai viņa tad un tad varētu pastrādāt. Uzdeva jautājumu. Kolēģe vēlāk stāsta-vadītāja nostādīja fakta priekšā, ka viņai tad un tad ir jāstrādā. Es taču biju blakus un dzirdēju, kad viņai zvanīja. Tādēļ varu pateikt tā, ka, ja cilvēks ne īpaši simpatizē (vadītāja), tad var arī pārprast teikto. Vadītāja visdrīzāk grib, lai Tu visu izdari ideāli. Vēl jau arī ir tādi cilvēki, kuriem patīk mācīt, neredzot robežu.
Tos 20 eiro izņem no kases un vadītājai neko nesaki.
17.04.2015 09:23 |

Reitings 64
Reģ: 08.03.2015
Es arī par to, ka var vai nu mēģināt ar vadītāju sadraudzēties vai reāli atklāti protestēt, ja kaut kas ne tā vai pielietot abus šos variantus.

No pieredzes. Mēs arī ar vadītāju nesaprotamies. Pati pēc dabas esmu jūtīgs cilvēks, ne vienmēr tas ir labi, visu pārdzīvoju, dramatizēju, un ar gadiem apzinos, ka tas ir stāsts arī par manu uztveri nevis tikai vadītājas raksturu. Protams, vadītājai ir savi rakstura momenti, to pamanam mēs visi kolēģi, bet arī mums ikvienam ir šie vai citi rakstura momenti.

Rīcības plāns, ko mēģinu īstenot. Kad vadītājai ir labāks garastāvoklis, atlicinu mirkli, lai aprunātos ar viņu. Kad vadītājai slikts garastāvoklis, cenšos no viņas izvairīties. Ja tomēr neizdodas izvairīties, uzlieku tādu kā masku "tikai darbinieks, tikai darba jautājumi, pēc iespējas kompetentāk un neizplūstošāk, nekā personiska". Ja vadītāja nostājas aiz muguras, arī man ir stress, bet uz āru neparādu, turpinu darboties, cik labi varu. Ja vadītāja pamana kādas neprecizitātes, pieņemu pamācības (esmu atklājusi, ka tā tas viss ātrāk beigsies, māju ar galvu un piekrītu, pierakstu, lai labāk atcerētos vērtīgās idejas). Ja vadītājai slikts garastāvoklis un cilvēks vienkārši staigā vairākkārt dusmīgs garām, izliekos, ka kaut kas jāpakārto kādā plauktā un pagriežos tā, lai neredzētu grimasi, lai neiespaidotos. Un tad, kad atkal labs garastāvoklis, aprunājos par neitrālām tēmām, pastāstu, kad kaut kas veiksmīgi paveikts.
17.04.2015 12:23 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits