Bērnu ēdināšana skolās - šausmas.

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Izlasot šo rakstu un noskatoties video, esmu palielā šokā. Tā kā esmu mācījusies vienā no minētājām skolām, tad tagad saprotu, kāpēc ēdiens vienmēr bija aizdomīgi mazā porcijā un negaršīgs. Tādas cūcības notiek uz skolēnu veselības rēķina ka nu tikai. Kāda ir jūsu personīgā pieredze? Māmiņām it īpaši adresēts, vai jūsu bērni nesūdzas par ēdiena kvalitāti bērnudārzā vai skolā?

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/190952/bojati-darzeni-saldeta-gala---ta-vara-pusdienas-latvijas-skolu-virtuves-video
13.04.2015 11:17 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
besame, man rados puika, 12 gadi, veģetārietis no zīdaiņa vecuma. Vesels kā rutks, gudrs, foršs puika.

Ja piedomā pie uztura kā tāda, var arī tā.
13.04.2015 21:36 |

Reitings 67
Reģ: 26.03.2015
Vārdu savienojumu stumj mutē izmantoju no unicorn agresīvā teksta vērsta uz veģetāriešu izsmiešanu.
Te gaļēdājas neteica, ka gaļu ar varu stums bērnam mutē,

Man vienalga, ko Wee, Bee vai Cee dod savam bērnam ēst. Tur ir tā atšķirība starp mani un starp piemēram tādām kā unicorn vai vēl dažām šeit - man netraucē tas, ka kāda veģetārā māmiņa mācīs savam bērnam būt par veģetārieti, tāpat arī netraucē tas, ka gaļēdāja mācīs būt par gaļēdāju savu bērnu.
13.04.2015 21:38 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nav un šaubos, ka drīzumā eksistēs skola, kas rēķināsies ar visām iespējamām ēšanas paradumu īpatnībām..

Saprotu, ja bērnam ir kāda produkta nepanesamība..tad būtu vērts ēdnīcai parūpēties par bērna vēderu... Tomēr veģetārisms parasti jau nav "dzīvības un nāves jautājums" :)
13.04.2015 21:44 |

Reitings 810
Reģ: 29.01.2009
Smieklīgi, ka tie paši vecāki, kas bļauj par to, ka pusdienas skolā par dārgu, pēc tam sūdzas par ēdiena kvalitāti. Par ko maksā, to arī dabū.
13.04.2015 21:46 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Atceros skolas laikus..jā, mums bija indivīdi, kas atteicās no skolas pusdienām, jo smādēja to kvalitāti..tāpēc viņi pirka veselīgās picas un hotdogus bufetē :D
13.04.2015 21:47 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Kāds tam sakars ar manis rakstīto? Nekāds.
Tu teici, ka latviešiem ir "zemāks par zāli" sindroms, es tieši pierādīju, ka nav, ka cilvēki nāk ar savām prasībām, bieži - nepamatotām. Tas, protams, tieši neattiecas uz jautājumu, bet tomēr mēģinu atspēkot tavu apgalvojumu.
Kas attiecas uz jautājumu par valdību - manuprāt, te jau vairākkārt izskanēja viedoklis, ka ēdināt katru pēc vecāku principiem un pieņēmumiem sanāk dārgi. Otrkārt, te nav runa par skolu ar 50 bērniem, bet lielām izglītības iestādēm, tas tomēr skar finansējumu vistiešākajā veidā. Ir jāiepērk ne tikai cita pārtika, bet principā jāmaina ēdienkartes struktūra - tas nozīmē, ka attiecīgie darbinieki sastādīs ēdienkarti un pavāri no jauna mācīsies taisīt ēst, jo viņi noteikti nezin, kā pagatavot sautējumu pēc taviem uzskatiem, jo bez gaļas noteikti vēl atradīsies visādi sūdi, kam tu piekasīsies.
13.04.2015 21:52 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Un varu iedomāties, kā ar varu spiestu šim savam ''izvēlēties brīvajam bērnam'' iekšā kotletes, ja viņš vienā dienā pateiktu, ka gaļu tomēr negrib ēst. Izvēlēties drīkst tikai to, kas jums personīgi šķiet pareizā izvēle, un neko citu.

Manā skolā, kur mācījos, katrs pats varēja izvēlēties, (sākot no 5. klases) ko ēst, arī tie, kam bija tā saucamās brīvpusdienas ar taloniem, kā arī tie, kuriem vecāki pirka talonus (lai zinātu, ka bērns ēd pusdienas, nevis notērē niekos naudu), tad nu neredzu problēmu, lai bērns ēstu nepilnvērtīgi - varēja izvēlēties gan dzeltenos šķeltos zirņus, dažkārt arī pelēkos, bija burkānu pankūkas, visādā ziņā bija iespēja paņemt gan gaļu, gan ne gaļu. Jautājums tikai, vai vecāki bērnam iemācījuši, kas ir jāuzņem tādā gadījumā, ja bērns uzturā gaļu nelieto. Ja ne, tad skolas ēdnīcas tajā galīgi nevar vainot ;)
13.04.2015 21:52 |

Reitings 119
Reģ: 29.12.2014
Iesāku rakstīt atbildi Riot komentāram, bet izlasot pēdējo teikumu

noteikti vēl atradīsies visādi sūdi, kam tu piekasīsies

...

kādēļ es vispār šeit kaut ko rakstu?

Ja neguli zemāk par zāli, bet atļaujies iepīkstēties, ka ir 1 šāda lieta, tad protams tavs teiktais ir tikai sūda sūdīgs viedoklis par sūdiem (t) ok, man ir labākas lietas, kodarīt, nekā cosmo
13.04.2015 21:57 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
kādēļ es vispār šeit kaut ko rakstu?
Godīgi sakot, arī nesaprotu. Bet es arī vairs neveltīšu laiku šim portālam šovakar. (l)
13.04.2015 22:05 |

Reitings 1304
Gaidu kino filmu, nez vai Latvija jau radija
Good Thing Await (Sa meget godt i vente) Filma ar danu zemnieku, un kadi skersli vinam tiek likti,
un ari par partikas industriju, no kurienes pie mums atcelo partika, ka vilabak izveleties vietejo, sava zeme auguso.
http://www.imdb.com/title/tt4011000/

Cik esmu paris valstis padzivojusi,
mauprat, tada maza valstina ka Latvija vieglak un kvalitativak var apgadat savus iedzivotajus,
neka milzu valstis ar masu lopaudzetavam un tiesam pardoto atseviskas preces ar aizdomigi zemam cenam.
Protams jazin kur un no ka iegadajas preci.

Skolas laikus atceroties, atceros vel ka vajadzeja uz milzu lauku braukt skolai kartuelus lasit, ko ari pectam pusdienas deva. Tad likas visiem sausmigi, be tagad ar smaidu ir ko atcereties.(l):-D
13.04.2015 22:38 |

Reitings 171
Reģ: 15.02.2015
Pēc pieredzes varu teikt, ka Lietuviešu skolu ēstuves gatavo ēdienu patiešām ar īpatnēju piegaršu. Pēc divām dienām Lietuvas skolā sāku domāt, ka manas skolas ēdiens nemaz nav tik slikts.
Ir protams reizes, kad kartupeļi nav izvārīti, kompotam sapuvuša ievārījuma vai kāda cita piegarša, kura garšas kārpiņām nepatīk, īpatnējas kotletes. Vistas filejas gan skolā ir izcilas. (l)
Bet smieklīgākais ir tas, ka skolotājiem esam sūdzējušies, teikuši par to, ka mati ēdienos un par pārējām problēmā, bet dīvainā kārtā viņiem viss ir labi.
13.04.2015 22:45 |

Reitings 171
Reģ: 15.02.2015
Bet cena par pusdienām gan ir smieklīga. :-D tā kā sūdzēties vien patiesībā ir neērti.
13.04.2015 22:47 |

Reitings 226
Reģ: 22.12.2014
Vai. Tu. Lasīt. Māki? Varbūt tev vēl izburtot? Zilbees sadalīt? Ko tu piekasies kā veca ome?

Tu man pieshuvi citas lietotajas izteikumus, es atbildot sajaucu niku.

Un kas, lūdzu, tajā tekstā ir 'uz veģetārismu vērsts agresivitāte'?

Tā varētu turpināt uz visu, ko esi rakstījusi, bet kāda jēga, ja tu atbildes ignorē un meklē jaunas lietas par ko piekasīties? Atsujies tak, ne silts ne auksts par tavām domām.
13.04.2015 22:58 |

Reitings 63
Reģ: 24.12.2009
Muļķīši jūs visi... Ne jau ēdināšanas uzņēmums vai skola vainīga, bet pavāres.
Uz papīra jau skaisti viss, kalorijas, dažādas ēdienreizes, bet reāli pavāre maltās gaļas mērcīti uztaisa tikai no piena, miltiem un burkāniem, bet gaļu aiznes mājās.
Uzņēmumi piegādā atbilstošu daudzumu uz katru bērnu, bet netiek baroti skolas bērni, bet pavāres bērni un visi radi.
Zinu pilnīgi reālus piemērus.

Nelasīju visus komentārus, vrbt kāda kko tādu jau minēja.
13.04.2015 22:59 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Muļķīši jūs visi... Ne jau ēdināšanas uzņēmums vai skola vainīga, bet pavāres.
Uz papīra jau skaisti viss, kalorijas, dažādas ēdienreizes, bet reāli pavāre maltās gaļas mērcīti uztaisa tikai no piena, miltiem un burkāniem, bet gaļu aiznes mājās.
Uzņēmumi piegādā atbilstošu daudzumu uz katru bērnu, bet netiek baroti skolas bērni, bet pavāres bērni un visi radi.

13.04.2015 23:07 |

Reitings 1304
delusion :D

13.04.2015 23:12 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
gazele, tas man?(t)
13.04.2015 23:15 |

Reitings 1304
nee, es piespekoju
13.04.2015 23:15 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
UK jau tā arī ir :D Musulmaņiem nedrīkst cūkgaļu, tad ir veģetārieši, vegāni, ar laktozes nepanesamību un glutēna nepanesamību utt. Sviests :D Par to visu laiki ziņās vārās :D
13.04.2015 23:27 |

Reitings 274
Reģ: 23.01.2015
Baigi interesanta tēma, izlasīju pirmās dažas lapas un pabrīnījos ka ļoti daudzas ir pret bērniem kas ir veģetārieši. Ja es, kad veidošu ģimeni, neaudzināšu pati savas cūkas utt. neplānoju barot bērnus ar gaļu, it īpaši ja dzīvošu pilsētā. Baigi saspiesta domāšana, ja cilvēks neēd gaļu tad vienīgais ko var ēst ir zāle, salātlapas. Pati neēdu cūkgaļu un sarkano gaļu, jo vienkārši negaršo. Bērnībā cik atceros, sēnes neviens neēda, vai netaisīja. Sēņu lasīšana bija man kaut kas nedzirdēts, un rezultātā, nekad man tādu nav barojuši. Es netērēšu naudu uz ēdienu kas man negaršo un meiģināt to iebarot savam bērnam.
Esmu uzaugusi laukos, kūpināta cūciņa, un aukstā gaļa man nav nekas svešs bet ēst es viņu nekad negribēju un joprojām negribu.

Par tēmu, kad skolā gāju Latvijā, cik atceros itkā bija garšīgi, bet skolotājai vnm vajadzēja mani takā pierunāt lai ēdu, gaļu tik paknibināju un viss. :D bet bija tā kad mājturībā parasti skolnieki bija tie kas taisīja ēst cik atceros, un tad vissādas baumas gāja ka tie kas esot taisījuši ēst, spļāvot iekšā zupās utt. Cik tur bija taisnība, nezinu, tas bija milijons gadus atpakaļ :D
14.04.2015 01:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!