Bērnu ēdināšana skolās - šausmas.

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Izlasot šo rakstu un noskatoties video, esmu palielā šokā. Tā kā esmu mācījusies vienā no minētājām skolām, tad tagad saprotu, kāpēc ēdiens vienmēr bija aizdomīgi mazā porcijā un negaršīgs. Tādas cūcības notiek uz skolēnu veselības rēķina ka nu tikai. Kāda ir jūsu personīgā pieredze? Māmiņām it īpaši adresēts, vai jūsu bērni nesūdzas par ēdiena kvalitāti bērnudārzā vai skolā?

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/190952/bojati-darzeni-saldeta-gala---ta-vara-pusdienas-latvijas-skolu-virtuves-video
13.04.2015 11:17 |

Reitings 538
Reģ: 02.02.2015
lai tad pako līdzi zāli u.c īpašās lietas.

šis labs. Smejos :-D
13.04.2015 12:29 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
tak reāli viss ir kaitīgs īstenībā, tak tas pats izslavētais svaigais lasis veikalos :D nevar ne salīdzināt audzētos lašus Norvēģijā, kurā tiek pumpēts lasī iekšā hormoni, lai tas augtu un piešpricēta oranžā krāsa, ar to lasi, kas noķerts dabiskā ceļā upē vai jūrā. Bet nu tas tā :D es tāpat ēdu lasi no veikala :)
13.04.2015 12:31 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Jā, mēs mirsim no šašlika ! Nu kur var šitā glupibas rakstīt , kura tad ir tā veselībai bīstamā gaļa un kādas sekas mums draud ? un cik mums vēl atlicis dzīvot ?

Vispār wee, ir tā taisnība. Kādas šausmas pirms pāris dienām uzzināju par cūkgaļu, kas pie mums nāk no citām valstīm. (nu, pārsvarā tā, kas pērkamā maximās, rimi u.c. lielveikalos) Labi, ka man zināma bode, kurā nopirkt tiešām labu, Latvijā audzētu cūkgaļu.
Par Ķekavas vistām vispār nerunāsim, labi, ka man ir lauki no kuriem varu atvest vistu.

Es vispār pēdējā laikā ļoti esmu sākusi skatīties gan uz sadzīves ķīmijas sastāviem, gan skaistumkopšanas preču sastāviem, gan protams pārtiku. Tās ir šausmas ko mēs pērkam, domājot, ka ja ir veikalā, tad viss ir droši. :-/
13.04.2015 12:36 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nu ko tu tādu uzzinaji ? Negribas būt kubietei , bet tā vien prasās faktus studijā ! :D
ēdu ķekavas vistu cik vien sevi atceros ! Lūdzu , izstastiet cik man atlicis un kas draud manai veselībai ?
13.04.2015 12:38 |

Reitings 10185
nevar ne salīdzināt audzētos lašus Norvēģijā, kurā tiek pumpēts lasī iekšā hormoni, lai tas augtu un piešpricēta oranžā krāsa, ar to lasi, kas noķerts dabiskā ceļā upē vai jūrā.

+
Norvēģi paši tādu lasi neēd, tos atsūta mums.
Es gan varu ēst Baltijas jūras lasi, cik tik uziet. Kaut gan jūra jau arī mums nav tā tīrākā.. :D
13.04.2015 12:39 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Vegāni un veģetārieši ir viena lieta. Vēl taču ir arī bērni ar dažādām alerģijām, kuri nedrīkst lietot uzturā pienu un ko tik vēl ne. Cik es zinu, vismaz PII ir ļoooti pretimnākoši un tiešām pagatavo arī atsevišķu maltīti.

Pašai nav nācies saskarties ar negaršīgu vai nekvalitatīvu maltīti, cik sanācis ēst kādā izglītības iestādē, viss tiešām garšīgs. PII, kuru apmeklē mans bērns, arī tiek gatavots uz vietas, viss ir svaigs, garšīgs, tiek piegādāti labi produkti un vadība nav no tām, kas censtos ieekonomēt uz bērnu veselības rēķina, tur šādām lietām pieiet nopietni.

Bet par pašu faktu - pretīgi.
13.04.2015 12:41 |

Reitings 11162
Jūra mums ir viss netīrākā ... ;)

Nu es būšu godīga , mani absolūti neuztrauc , kaut kādas sadzīves ķīmijas sastāvs, galvenais lai pilda savu funkciju. Tāpat par ēdienu , nu var atšķirt vecu gaļu no nevecas un janu kāds tur kaut ko špricē, gan jau ,ka saprāta robežās. Nu tjipa lietot OK hormonus ir forši , bet redz ja tie hormoni ir vistai, psc mēs mirsim !
13.04.2015 12:44 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
jā par to cūkgaļu taisnība, piemēram, Rimčikā esošā cūkgaļa prakatiski nāk tikai no Vācijas, LV cūcis tur nav...un, ļoti labi var salīdzināt, piemēram, man arī ir mājās eko ,,šmeko'' cūča gaļa, jo vedu no laukiem, kur zinu, ka cūci baro ar miltiem, uc. dabiskām vielām, uzliec uz pannas veikalā pirkto gaļu, un mājas cūkas gaļo, atsķirība būs jūtama momentāli, izskata, garšas un smaržas ziņā.
Man ir pilnīgi vienalga ko katrs ēd, bet ja man ir iespēja, es izvēlos savai veselībai ko draudzīgāku, nekā piebāztu pilnu ar konservantiem :) Cūkas, un citi lopi, zivis utt. kas tiek speciāli audzēti tirgošanai, tiek baroti ar hormoniem, lai cūka izaugtu 2x ātrāk, nekā tai dabiski būtu jāaug, līdz ar to, arī tas ko cūka ir ēdusi, nonāk mūsu organismā...un ne jau vienā dienā mums var rasties kādas problēma, ilgstoši lietojot visāda šāda veida pārtiku, var būt cilvēki, kuriem organisms vnk sāks nepanest to ;-)
13.04.2015 12:46 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
wee Tu biji tā, kas pusgadu vecam bērnam gaļu dod ēst?
13.04.2015 12:46 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Neesmu noskatījusies video, tomēr varu pateikt ko zinu es, skolās nudien netiek gatavots sliktākais ēdiens, vismaz ne par tādu naudu kādu tās pusdienas maksā.
Un lai vispār varētu ēdināt skolā, tiek izsludināts konkurss un uzvarētājs ir tas kuram ir vislētākais piedāvājums, lūdzu rezultāti, pusdienas nav tik dažādas kā gribētos.
Un uzvarētājs irl lietuvietis, jo cenu ziņā viņam konkurentu nav.
13.04.2015 12:47 |

Reitings 10185
Nezinu vai mācēšu saprotami paskaidrot, bet pacentīšos.
Neatceros kad precīzi, bet ES aizliegs kastrēt kuilīšus. Tas nozīmē to, ka viņiem būs jāizvēlas starp to vai pārdot smakojošu gaļu (jo nekastrētam kuilim esot nelabs gaļas aromāts) vai špricēt tos ar hormoniem, kuri šo smaku neitralizēs. Tajā pašā laikā zinātnieki jau esot izpētījuši, ka ēdot ar šo hormonu piešpricētu gaļu, tiek veicināta neauglība. Šāda gaļa jau sen pie mums esot un domāju, ka katrs no mums kaut reizi ir apēdis arī šos hormonus.
Nemeklēšu tev pētījumus, zinātniekus vai citus pierādījumus, bet šo dzirdēju no vīrieša, kuram pašam pieder cūku ferma un nākotnē būs jāizdomā vai pārdot gaļu ar sliktu aromātu, vai laist iekšā hormonus.

To cik tev atlicis un kas tev draud es nezinu kā arī man galīgi neinteresē ko tu ēd. Zinu tikai to, ka es izvēlos tādu herņu neēst un gaļu pirkt no zināmiem avotiem.
13.04.2015 12:48 |

Reitings 10185
uzliec uz pannas veikalā pirkto gaļu, un mājas cūkas gaļo, atsķirība būs jūtama momentāli, izskata, garšas un smaržas ziņā.

Taisnība. Tas pats ar vistu. Novāri buljonu no laukos augušas vistas un pamēģini to pašu ar ķekavas vistu.

Lauku vistai buljons būs tādā kārtā, ka ēdams būs tikai trešais novārījums, a, ķekavas vistai tā it kā eļļa mazliet ūdenim būtu pievienota. Tad jautājums no kurienes tā vista dabū to masu, ja viņai tauku vispār nav? :-/

Par OK arī man nav skaidrs kā kaut ko tādu var mīcīt iekšā.
13.04.2015 12:52 |

Reitings 11162
wee Tu biji tā, kas pusgadu vecam bērnam gaļu dod ēst

Principā tā ir normāla prakse, ne mans izgudrojums :) bet principā , jā pus gadā pagaršoja un no kādiem 9 mēnešiem mēs jau ēdam praktiski no kopējā katla pusdienas ;)

kāds bij tava jautājuma mērķis ?
13.04.2015 12:57 |

Reitings 309
Reģ: 13.03.2015
Muusu daarzinjaa domaaju, ka baro labi, beerns nekad nav suudzeejies, lai gan nav arii izveeliigs eeshanas zinjaa. Septembrii saaks skolaa iet, tad redzees kaa tur buus.
13.04.2015 12:58 |

Reitings 9561
Undiya, kuiļu kastrācija nav aizliegta, to varu parādīt arī likumā, tā kā tava informācija ir apšaubāma. (t)
13.04.2015 12:59 |

Reitings 10185
Latvijā vēl nav. Citās valstīs?
13.04.2015 13:03 |

Reitings 9561
Hormoni ir aizliegti visā ES, gan vistām, gan citiem dzīvniekiem.
13.04.2015 13:07 |

Reitings 10185
Mana informācija nav apšaubāma, jo cilvēkam pieder tiešām liela cūku ferma un šaubos, ka viņš būs kaut ko pārpratis vai pārklausījies.
Esmu pārliecināta, ka tā ir nākamā ES regula, kas būs jāievēro. Tāpēc jau teicu, ka nemācēšu precīzi paskaidrot, jo nepievērsu uzmanību termiņiem.
Skaidrs tikai tas, ka citās valstīs tā jau ir norma un šādu gaļu ir iespējams Latvijā iegādāties.

Netaisos te strīdēties un pierādīt savu taisnību, tāpat man vienalga ko kurš ēd. Nav man zemnieku saimniecība un nevajag lai nākat pie manis gaļu pirkt. :D Tīri diskusijas pēc ierakstīju ko dzirdēju no drošiem avotiem.

http://ec.europa.eu/food/animal/welfare/farm/docs/castration_pigs_declaration_lv.pdf

Hormoni ir aizliegti visā ES, gan vistām, gan citiem dzīvniekiem.

Nu, tad jau drošu sirdi var visu ēst. :)
13.04.2015 13:12 |

Reitings 11162
nu nav pie mums kā Krievijā , lai eksportētu un importētu gaļu ir milzums standartu , tāpat kā lai to audzētu tirgošanai.
13.04.2015 13:13 |

Reitings 10185
Vakcīna tiek izmantota, nevis hormoni, atvainojos.
13.04.2015 13:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits